- Otrzymane podziękowania: 313
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Oj Pesq jak się śpi do południa to masz ja poprzedniej nocy miałam beznadziejny sen i w ogóle go wyparłam z pamięci... bo już mam dość takich bzdur
ale mnie pod cyckami piecze i boli i żebra bolą kurcze kiedy to skończy się
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Dziekujemy Wam mocno mocno mocno za wsparcie :*
Ledwo dalam rade nadrobic czytanie, chyba nie dam rady na wszystko odpisac, bo te 200 postow ktore od niedzieli naskrobalyscie zajely mi pol ranka juz, a zaraz sie zbieram i jade do mojego Robalka malego bo wypisali mnie wczoraj do domu i teraz mam troche do niego dalej niz pietro w dol niestety:(
No ale mamy do niego dostep 24h na dobe 7 dni w tygodniu bez zadnych ograniczen, poza tym ze w czasie obchodu musimy poczekac na zewnatrz i tyle.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Zespol pediatryczny juz czekal, wiec od razu go zabrali, sprawdzili, ogarneli i dali do inkubatora, tylko na pol minuty dali mi go potrzymac, no bo jednak nie wiadodmo bylo jak bedzie, bo oddychal sam, ale wydawal przy tym troche dziwny dzwiek wiec musieli wszystko sprawdzic, no i bezsprzecznie byl za maly zeby byc sam na zewnatrz, trzymac cieplo itp... Punktow dostal 6 w 1 minucie i 8 w 5tej wiec nie az tak zle:)
No ale jak Pesq pisala (oczywiscie ze sie nie obraze Kochana, wielkie dzieki za bycie moim listonoszem wrecz, bo ja ledwo internet ogarniam...) juz z niedzieli na poniedzialek sam oddychal bez wsparcia (wczesniej mial takie te nakladki na nosek zeby regulowac oddech bardziej niz dostarczac wiecej tlenu czy cos), opalal sie pod UV cala dobe bo bez zoltaczki poporodowej sie nie obeszlo, no ale to jest akurat dosc popularne, mam nadzieje ze dzis juz nie bedzie musial (bo pod UV musi miec opaske na oczka i cala dobe nie widizalam mojej slicznej buzki:( no ale wiadomo, to dla jego dobra:) )
Przyjmuje juz pokarm - czesciowo moj a czesciowo formule bo niestety nie mam jeszcze wystarczajaco, w pierwszej dobie szlo swietnie, po 2,5ml na sciaganie, ale niestety wczoraj caly dzien tylko ok 2ml w sumie z rana a teraz juz praktycznie nic, tylko kropelki.. mam nadzieje ze sie laktacja rozkreci bo bardzo bym chciala go karmic piersia.
Tu nie mierza dzieci na dlugosc, ale na oko ma okolo 45cm moim zdaniem moze.. jak wczoraj przylozylam reke to od pupki do glowy ma tyle co ja od lokcia do zacisnietej piesci okolo:)
No i trzyma mnie za palec jak go trzymam:) juz sie nie moge doczekac jak tylko bede mogla go tulic i calowac <3 <3 <3
Asiek, Zaz - nie przegapicie porodu na milion procent, obiecuje.....
Kasandra - makijaz nie potrzebny:) A Agatka przesliczna :*
Jurada - masakra z tymi dziewczynami, nie wiem skad one sie wziely :/ moze to i lepiej ze juz po takich "kolezankach" jak z nich takie.....Nic sie nimi nie przejmuj, Lenkohaus jest boski relaksuj sie na urlopie :*
Pesq - jeszcze raz dziekujemy za bycie naszym nosicielem dobrej nowiny :*
I wybaczcie - totalnie mi wylecialo z glowy kto zrobil slonia, ale JEST BOSKI
AgusiaKRK - Franio jest cudowny, nic dodac nic ujac! Dziekujemy za wsparcie:)
jakis sposob na laktacje kiedy dziecie musi mieszkac w inkubatorowym domku?
Darkdream! Trzymam kciuki! Bedzie dobrze, cokolwiek bedzie, zobaczysz
Kochane, naprawde przepraszam ze nie do wszystkich dam rade, ale bede powoli uciekac, bo Kornelko czeka na usciski mamusiowe:)
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Ja dzis przekroczyłam magiczne 80kg a mianowicie 80,3 czyli ok 15 na plusie...
Dodałam te zdj co wyslalam wczoraj tej " koleżance" na FB to mam komentarze ze ślicznie itp.
Lekarz tez powiedzial, ze ladnie sie prezentujemy
Pesq ty to będziesz szprycha jak urodzisz. Zobaczysz...
Zaz to ile juz ważysz kochana ze lekarz ci uwagę zwraca?
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny, nasze tez juz tak musza wygladac.. nie do wiary!
Juradka - wspaniale że wszystko ok
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Pesq ma racje nie wygląda na wczesniaczka.
Ja tez chceeeee moja Lenke zobaczyć <3 wydam jej eksmisje ze 4 tyg
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jurada to dobrze że wszystko dobrze
ja cię krece prasuje te ubranka dziecięce i nie widze końca nie mam dużo raczej spowodowane jest to moim leniswtem i szlak chce mnie trafić przy tych małych ubrankach chyba bodziaki bedą tylko uprane w przyszłości
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeju zaczyna mnie już nosić.. nei lubie wizyt popoludniowych Jak ide rano to moge badania na miejscu zrobic a o 15 to już ten mocz mój do niczego sie nie nadaje.. zawsze jakies wychodza problemy ktorych z porannego nie ma... No nic cos trzeba porobic :/
No właśnie ta pupka kornelka najlepsza
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Eee tam, pierwsze prasowanie (szczególnie pierwsze) takich ciuszków, to przecież sama przyjemność!)))) Tylko Asiu, w samo południe:)??
Ja się przespałam trochę, jakoś nie mam dziś energii, chyba przez to siedzenie w domu i nie wychodzenie...rety, jakbym wyszła na dwór!!!!!!! no ale lepszy ten areszt domowy niż jak ma się ze mnie lać....jutro mamy wizytę, więc jutro wyjdę! dobrze, że na 17:20... taka jestem ciekawa, co powie ta lekarka na to wszystko....a może jakieś usg zrobi? no i jestem ciekawa, jak wyniki, bo niby zawsze ok, a jakoś tak mam wrażenie, że tym razem wyjdzie, że będę musiała coś brać
Widzisz, Juradka, nic dziwnego, że tak pisali, bo to sama prawda;) Fajnie, że z Lenką ok:) Miałaś jakieś usg i pomiary? Pewnie niedługo ruszacie na wczasy, to miłego pobytu!
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
wczoraj było znośnie, ale dziś to już upał się rozpanoszył na dobre...ehh ciężko mi bardzo... kilka dni temu miałam 91 cm w brzuchu a wczoraj już 93, także Janko rośnie i się rozpycha obym nie pękła, jak tak dalej będzie
Asiek jak dajesz radę prasować w taką pogodę? podziwiaaam, mi się palcem nie chce ruszyć
Pesq trzymam kciuki za wizytę !
wczoraj też zrobiłam pyszną sałatkę, jeszcze na dziś zostało rukola, sałata, ser feta, pomidor, ziarna sezamu, słonecznika i dyni i oliwki mmmm
a dziś na obiad makaron z jagodami na zimno, bo chyba nic na ciepło nie przełknę...
tylko moim kotom się ta pogoda podoba, nawet za dużo nie jęczą o jedzenie, tylko się wylegują na balkonie
kurcze dziewczyny też nie mogę się doczekać żeby był już koniec, ale z drugiej strony jak pomyślę, że to miałoby być już to się zaczynam stresować...ile to potrwa, jak będzie boleć, same wiecie...
no i chyba Janko się odwrócił główką w dół w końcu, ale to tylko mi się wydaje, bo oczywiście pewności nie mam... wnioskuję to po tym, że jak ma czkawkę to czuję ją na dole i tętno przez stetoskop też słyszę na dole... ale z drugiej strony kopniaczki czuję cały czas tak samo...no nie wiem, okaże się dopiero 20 sierpnia...