BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #996618 przez asiekasiek
Ja właśnie jestem po pączku do kawy :blush: ale już dawno nie jadłam pączka :P
Zazanna no mi też było strasznie głupio bo u mnie też powiedział, że będzie dobrze jak już nic nie przytyje :whistle: :whistle: lekarz może mi takie coś powiedzieć, ale koleżanka czy ktoś inny to już nie ;) :angry: haha no to niezły taksówkarz :D nie ma co!! Haha przestraszyłaś go :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Asiulek ja właśnie wczoraj do męża mówię, że kiedy ja normalnie będę mogła ułożyć się i że marzy mi się spanie na brzuchu... bo też uwielbiam tak :D i też biodra mi cierpną podczas spania :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #996619 przez asiekasiek
Zazanna ja jestem po śniadaniu i kawce i pączku i kurka zdjęcie dałaś i znowu głodna jestem :huh: jejku oszaleje !! Ileż można być głodnym :huh: :huh:

9 lata 5 miesiąc temu #996620 przez asiekasiek
A tak w ogóle to sobie myślę co tam u Meszka, jak czuje się, jakie to uczucie w końcu trzymać swoje oczekiwane maleństwo, do kogo jest podobny, czy karmi, k tam jej mąż czuje się jako tata... jakie to jest uczucie nie mieć nic już w brzuszku :silly: ohhh mam nadzieję że przy najblizszej okazji jak będzie mieć czas to popisze do nas

9 lata 5 miesiąc temu #996621 przez Zazanna
oooo zjadłabym szczawiową mmmm :)
Na obiad dziś zrobię (dla siebie) placki z cukinii, a dla chłopaków jest jeszcze spaghetti z wczoraj :)
Oczywiście śniadaniem się nie najadłam :/ Jakbym zjadła teraz czekoladę byłoby lepiej :P

Dziś będę pakować Bartusia do szpitala :D

Haha Asiek to nam humorki poprawili lekarze :P Kurcze ja drugi raz takiego wstydu nie przeżyję, więc się dopilnuję ;) Już nie dużo zostało, więc akurat będę miała wstęp do diety na po urodzeniu :)
Ja to nie wiem co z tymi facetami.. też chcę aby mi wodę podał i żeby słuchał jak ględzę i żeby po prostu tam był i żebym wiedziała już w trakcie parcia, że jest za drzwiami i że w razie czego mnie uratuje :D

Wczoraj się spytałam lekarza, czy będę wiedziała, że "to już" heh :blush: Bo najbardziej się boję, że się własnie nie zorientuję i że nie zdążę do szpitala :silly:

9 lata 5 miesiąc temu #996622 przez Lidziun

Zazanna napisał: Kasia moja lista:

Koszulka krótka na poród 1
Koszula 2
Biustonosz do karmienia 2
Piżama 1
Bluza 1
Kapcie 1
Klapki pod prysznic 1
Ciepłe skarpetki 1
Majtki 3
Majtki jednorazowe 5
Ręcznik mały 1
Ręcznik duży 1
Szampon 1
Żel pod prysznic 1
Żel do higieny intymnej 1
Balsam do ciała 1
Krem do twarzy 1
Pomadka 1
Antyperspirant 1
Szczoteczka i pasta do zębów 1,1
Chusteczki nawilżane 1
Szczotka do włosów 1
Pilnik do paznokci 1
Maszynka do golenia 1
Wkładki laktacyjne 6 szt
Maść ochronna na sutki 1
Poduszka do karmienia 1
Podkłady 3
Podpaski poporodowe 20 szt.
Ręczniki papierowe 1
Papier toaletowy 2
Gazeta 1
Notes i długopis 1
Kubek 1
Sztućce 1
Talerzyk 1
Ładowarka 1
Jedzenie
Picie
Dokumenty

Dla Młodego:
Pampersy 1
Pieluchy tetrowe 3
Czapeczki cienkie 2
Pajacyki 3
Body z długim rękawem 3
Śpiochy 3
Skarpetki 1
Ręcznik kąpielowy 1
Kocyk 1
Rożek 1
Smoczek 1
Ciepłe ubranko na wyjście 2

Jednak najpierw zjem śniadanie, a potem pójdę do sklepu :)

zazanna nie obeaz sie ale na co ci w szpitalu maszynka do golenia???? i balsam??? z doswiadczenia wiem, ze po porodzie ma sie ochote tylko spac , i nikt sie nie przejmuje tym czy masz oczy wymalowane czy nie, oczywiscie to sprawa indywidualna co kto zabiera, a u dzieciaczka zapomnialas o mokrych chysteczkach (najwyzej ze dodalas je do swojej listy)

juranda masz racje za 4 tyg bedziemy obie (mamy ten sam termin) w 38 tyg wiec spoko tylko ze ja sie obawiam, ze urodze juz niedlugo za tydzien gora dwa, staram sie o tym nie myslec bo moge wywolac wilka z lasu, no ale czasami takie mnie mysli nachodza

9 lata 5 miesiąc temu #996623 przez Zazanna
Asiek też o tym myślałam... Mam nadzieję, że znajdzie chwilę i napisze ze wszystkimi szczegółami !!! :woohoo:

Przepraszam za zdjęcie, już ukryłam do załącznika żeby nie straszyło :blush: :evil:

9 lata 5 miesiąc temu #996624 przez asiekasiek
Zazanna no właśnie od tamtej wizyty u lekarza to nie kupiłam żadnej czekolady i batonika... no zrobiłam ciasto ze śliwkami (ale sama nie zjadłam ) noi dzisiaj tego pączka :whistle: :whistle: ja też się boje że nie będę wiedziała że rodzę... a jak zaczną lać się wody to będę myśleć że posikałam się :whistle: :pinch:

9 lata 5 miesiąc temu #996625 przez Zazanna
Lidziun maszynka w razie gdyby się okazało, że będę mieć cc, bo wtedy trzeba ogolić brzuś dokładnie -dziewczynie z którą leżałam w 15 tc przed cc właśnie sprawdzali, czy dobrze ogoliła ;)
A dla Malutka mam wypisane to co jest na liście szpitalnej, resztę oni zapewniają :)
A balsam, bo ja namiętnie kilka razy dziennie smaruję ręce, bo mi potwornie wysychają, a nie będę tachać kremu do rąk, balsamu na łokcie itd., więc biorę po prostu balsam :) -pewnie nie użyję, bo będę miała ciekawsze zajęcia, ale wolę mieć ;) Zwłaszcza jakby się okazało, że jednak muszę poleżeć dłużej :)

9 lata 5 miesiąc temu #996626 przez Zazanna
Asiek to my rodzimy w domu heh B)
Nie no poważnie spędza mi to sen z powiek, że nie będę wiedziała. Masakra, pewnie będę latała do lekarza co pięć minut sprawdzić, czy to już :P

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #996628 przez asiekasiek
Ja też myślę żeby naprzykład wziąć żel do twarzy i krem bo ja nie usnę jak przed snem nie oczyszczę twarzy... no takie zboczenie mam
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kurcze byłam w kosmetycznym kupić sobie odżywkę do paznokci a kupiłam sobie oliwkę do skórek :huh:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #996630 przez kasandra9
Ja też maszynkę biorę, nie ma opcji, nie straszyć Agatki nie będę włosami:D ja nie mogę spać, wszystko mnie swędzi, jak się nie wydepiluję, nawet przez sen się drapię (bo ja w ogóle się drapię często i mnie wszystko swędzi, nie tylko ze względu na ciążę;P) Domyślam się, że tylko spać, ale taka spocona i zjechana będę tylko marzyć na pewno, żeby się wykąpać, a nie lubię się kąpać bez depilacji, bo i tak nie czuję się czysta, hahaha :D :silly:
Zrobiłam sobie sałatkę, zaraz dorobię jakąś kanapkę do tego i będę szamać drugie śniadanie, hahaha, a na trzecie będzie deser cioci Pesq:D
Też się boję, że nie będę wiedziała, czy już jechać czy nie...że w ogóle będę sama w domu i co wtedy zrobić?? Wezwać karetkę? taksówkę?? sama się pchać i jechać do szpitala u siebie (Bo Wawę to sobie w takiej syt. odpuszczę na pewno:D Choć jeszcze nie podęłam decyzji, gdzie rodzić...a swoją drogą wiecie, że można sobie oglądać porodówki? ja bym chciała zobaczyć i pewnie się wybierzemy choćby tu na miejscu:)))
a moim balsamem i kremem do wszystkiego jest gdzieś co najmniej od połowy ciąży ale myślę, że nawet wcześniej - krem bambino;) takie duże opakowanie kupuję, bo on jest bardziej rzadki i się nim cała kremuję i do wszystkiego się nadaje;)

9 lata 5 miesiąc temu #996631 przez kropka 889
My juz w domku
Ale mnie wymeczyla ta podróż
A teraz idę jeść bo padne zaraz z glodu
Ok 15 musze zadzwonić i dowiem się jak wyniki. Mam nadzieję że jednak wyjdą ok

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #996632 przez pesq
Kochane pospalam do... 10 :pinch: Benadzieja bo musze mniej wiecej regularnie ok 8:30 jesc.. no nic, trudno. Ale za to mialam sen.. snilo mi sie ze robilam jakas impreze taka normalna, kupilam chipsy, jakies piwka i inne tego typu, zaprosilam znajomych a tam.. cala moja praca przyszla łącznie z REKTOREM :S :S :huh: :huh: W minutę osiem wysłałam babcie (?) do sklepu ona przyniosła jakieś śledzie, stałam w kuchni i kroiłam te śledzie a oni siedzieli.. jeju masakra jakas. W dodatku nie było żadnego dziecka ani żadnej okazji, dramat. Wstalam i glowa bolala, nie ma co sie dziwic :lol: :lol: :lol: :lol:

Zaz przepiękne śniadanko, naprawde. Zazdroszcze Ci macy, wszystkim Wam zazdroszcze normalnego pieczywa. Ja ogólnie po ciąży nie zamierzam wracac do starych nawyków, te cztery miesiące mnie sporo nauczyły, poza tym już zawsze bede zagrożona cukrzycą - więc czarny chleb zostanie ale.. raz dziennie zjem normalne pieczywko na pewno :) . I soki bede sobie wyciskac i koktajle, ktorych teraz nie moge <3 <3 . I niech mi ktos wyskoczy z dieta matki karmiącej to zabije ;) ;) . Dieta bedzie jak bedzie potrzeba...

A wlasnie mowilam Wam, ze moja kumpela ktora urodzila w maju na marchewce i kurczaku ? Bo karmi i położne jej tak kazały. Mała ma jakas wysypke od miesiaca i lekarze do niej że "pewnie pani cos zjadla" 'o to pewnie skaza białkowa' ... pfff... a ona nic z nabiału, w ogole jakiś hardcore - sama mowi ze zęby jej sie sypią i zla morfologia ale 'czego się nie robi dla dziecka' - chociaz nawet nie wie czy dziecko cokolwiek uczula... No ale ona przedwczoraj uwaga - zjadła kanapke z serkiem!! I pisze do mnie - ej mała w ogole nie zareagowała, wrecz piła jak szalona! Nastepnego dnia napila sie jogurtu i zjadla jablko i znowu to samo... I odkryla po 3 miesiącach, że prawdopodobnie nie ma to na nią żadnego wpływu. Tadam. A taka była restrykcyjna oh oh . Wiem, że to nie reguła, ale tak jak mówiłam... eliminacyjna dieta tak jesli bedzie potrzeba, ale za nakaz kurczaka od początku ZABIJE :P

W ogole kochane - dzis trzymajcie kciuki o 15:45 a po porodzie z miesiąc - dwa bede miała znowu test obciążenia glukozą i wtedy to bede Was prosiła dopiero o mobilizacje kciuków - żeby wyszło że mi to cholerstwo nie zostało :dry: :dry:

Co do karuzeli - ja nie kupuje ani karuzeli ani bujaczka-leżaczka bo na to licze.. w prezentach poporodowych ;) Od razu bede zamawiac u gości jak beda pytac ;) A że goście to tylko close friends - mysle ze nie bedzie problemu ;)

9 lata 5 miesiąc temu #996633 przez pesq
Kochane, co do wagi i komentarzy - ważę 77,5 - przed ciążą ok 82 - a co słyszę? Ojacie ty pączusiuuuuuuuuuu, ale jesteś okrągluuutka, ohoho. A najlepsze ostatnio:
-ooo to ile przytyłaś (oczywiście)
-nic
-nie no serio pytam
-no nic
-hahaha no jak nie chcesz to nie mów

Cóż. Taka mentalność ludzi...

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #996634 przez kasandra9
U mnie tam nic nikt nie gada (boją się czy co:D?) Albo ściemniają, bo mówią, że ładnie wyglądam i tylko brzuszek mam;) Ale nigdy nie usłyszałam, ale masz bęben albo o rety, chyba zaraz urodzisz.

Dobra, czas na drugie śniadanie;) Reszta ogarnięta. A po śniadaniu trzeba się wysmarować i ogarnąć;) I chyba się położę:D:D:D A o noclegi później podzwonię, nie mam wenyyy jakoś teraz na to:/

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia