BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #996711 przez basiek149
Dzień doberek :)
My dopiero teraz się meldujemy bo z rana pojechaliśmy do Poznania zawieźć moje zwolnienie do pracy, później pojechaliśmy wybierać płytki do kuchni bo teściowie robią sobie remont, a potem jeszcze na zakupy do makro. ogólnie jestem umęczona, zwłaszcza pobytem w salonie płytek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

kasia_asia 3mamy mocno kciuki! :*

me.ch... jaki on słodki jest... ale już bym chciała tego swojego Bąbla zobaczyć i tak go przytulić mocno i wycałować ah...:)
Podziękowania: me.ch

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #996712 przez basiek149
aaa... i dzisiaj zaczęłam dzień od słodkiego i od razu były efekty! Kubuś tak się rozkręcił, że już nie musiałam się martwić :) więc nie ma co - chociaż odrobina słodkiego musi być żebym się nie denerwowała :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 5 miesiąc temu #996715 przez Zazanna
Ja sobie też później zjem coś słodkiego, bo Bartuś dziś spokojny -on też lubi słodkie :)
Basiek super jej powiedziałaś, ja bym tak nie umiała :P

9 lata 5 miesiąc temu #996716 przez Zazanna
Dziewczyny bierzecie laktator do szpitala?
Bo ja nie wzięłam i już sama nie wiem.. w sumie zawsze T. mi może dowieźć..

9 lata 5 miesiąc temu #996718 przez Zazanna
www.cmsolec.pl/index.php?option=com_cont...=58:porody&Itemid=87

Tak sobie czytam co dla dzieciołka i jednak wzięłam wszystkiego za dużo :blink: Nie zauważyłam, że tam jest "LUB" i wzięłam i to i to :silly:
Ja oszaleję do września......... B)

9 lata 5 miesiąc temu #996719 przez asiekasiek
Ja wezmę jak coś bo będę mieć swój :) a nie będę prosić się kogoś ;)

9 lata 5 miesiąc temu #996721 przez anisia27
Hej dziewczyny... umieram od tego goraca! :(

Juradka super basen, sama bym w nim posiedziala hehe :D

Meszku, jaki z niego slodziak!! Mozna by Kornelka cale dnie tulic i calowac:D

Asiek ja mialam kupowac, ale maz jak robil porzadki na strychu to znalazl moja karuzele wiec przy niej zostane:))

Zaz wierze w Ciebie uda sie!! Dobrze wyrobic, przykryc szmatka i w cieple miejsce :D

Kasia trzymaj sie :))

9 lata 5 miesiąc temu #996723 przez basiek149
Zaz powiem Ci, że pierwszy raz jej spróbowałam cokolwiek powiedzieć i cieszę się, że w końcu się na to odważyłam. nie wiem czy to coś zmieni w jej zachowaniu ale i tak uważam, że było warto. pożyjemy zobaczymy.
a tak mi się przypomniało jak spojrzałam na twoją wyprawkę do szpitala na Bartusia. bo masz tam takie pajacyki ze Smyka - biały, szary i turkusowy. i ja mam takie same. i ostatnio jak je układałam w szufladzie okazało się, że 2 z nich są w rozmiarze 56 (bo w takim mój T. kupował) a jedno 62 :blink: a kurcze torebka była oryginalnie zapakowana więc wątpię żeby ktoś tam grzebał bo one jeszcze wtedy nie były na wyprzedaży. i chyba się pomylili tam jak to pakowali...a szkoda bo zależało mi na tych w rozmiarze 56. i teraz mam jedno mniej :(

jej...chcę do tego basenu u Jurady...
Jurada podaj adres!!! :evil:

9 lata 5 miesiąc temu #996724 przez kropka 889
Dzwoniłam do lekarza i badanie wyszło ujemne :):):)
Przyszła nam karuzela. Te Żyrafki i małpki są przeslodkie :)
Jurada ja też się wpraszam na basen. Jejku zazdroszczę Ci
Zaz mamy taki sam kocyk. Tzn z tej serii bo kolor jest inny i z sowa
Meszku Kornelcio cudowny. Duzo zdrówka dla was

9 lata 5 miesiąc temu #996727 przez jurada
Haha! Dziewczynki ja zapraszam!
Mina mojego męża byla by bezcenna jakby tyle bab z brzuchami na raz zobaczył :P

Zaz w końcu wiem jak Twój T.ma na imię.

Co do laktatora ja nie biorę bo zawsze R.moze mi dowieść w końcu Solec nie jest na końcu świata.
Zaz ja spakowałam 5 kompletów dla malej plus luzem 2 pajace wrzuciłam jakby się zdarzył maly wypadek.

Pesq jak po wizycie?

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #996730 przez pesq
Dziewczynki, mała waży ok 2100 i wszystko jest ok. Wody płodowe AFI 17 wiec też git, basen pełny ;) , a te moje kłucie pod żebrem to nie wiadomo co :pinch: :pinch: . Morfologia podobno super jak na ten etap ciaży i powiedział że nastepna wizyta 2 września chyba że cokolwiek bedzie sie działo to w połowie sierpnia, bo puki co szyja długa wszystko ok żadnych skurczy... nie widzi żadnych wskazań :) . Ach i powiedział że jestem jedna z pierwszych pacjentek w tym tygodniu ktora przyszla bez obrzęków ... szok :blink: .

Dal mi masę badan do zrobienia, paciorkowce na nast. wizycie na początku września, mam teraz zrobic tego hbsa ale - TU PYTANIE DO KROPKI (ciesze sie ze wszystko dobrze, tak myslalammmmmmm! ) to sie robi hbs AG czy jakies przeciwciala hbs ? bo zapomnialam.. no i mialam szczepienie na wzwB w 2002 roku to jakos wplywa? Zapomnialam dopytac :/

Co do porodu - przeanalizował wyniki z tomografii którą miałam rok temu i powiedział że chcąc nie chcąc nie bardzo naturalnie rodzić bo prawdopodobieńswo wyjechania na wózku po parciu 80% - kolana do roboty w przyszłym roku :( :( znow się łękotka sypie o czym wiedziałam, ale nie myslalam ze to wplynie na porod. No cóż. CC bedzie prawdopodobnie w dniach 19-21 września - na poczatku września przeglądowe usg i wtedy ustalimy co i jak.

Tyle, ide Was doczytac.

Kropka daj znac.
Podziękowania: kropka 889

9 lata 5 miesiąc temu #996731 przez jurada
A i do ubrania po porodzie nie dalam tych co mi się tak baaaardzo podobają, bo oni tylko wycierają dzieci. Myją dopiero wieczorem. Wiec te co mi się tak baaaardzo podobają będą po kąpieli :P
I zrobiłam taki pakunek, ubranka, czapka, łapki, 1 pampers i pieluszkę tetrowa włożyłam w rożek i to od razu na porodówce wyjmę, żeby pielęgniarki ja w to ubrały. Bo nie będę w stanie w tych bolach albo po porodzie wyciągać tego a liczyć na faceta to jak z tymi lodami i czekolada u zaz.

9 lata 5 miesiąc temu #996732 przez asiekasiek
Pesq aaa to poznałaś mniej więcej datę kiedy Agacia przyjdzie na świat!! :D super !
Podziękowania: pesq

9 lata 5 miesiąc temu #996733 przez jurada
Pesq to super ze wszystko ok. A Agacia jaka juz duza... Ciekawe jak moja utyła przez 3 tyg... Ale ja juz nie robię ust chyba ze gdzies w 38tyg z ciekawości czy nadal główkowo i ile waży .

9 lata 5 miesiąc temu #996734 przez pesq
No wlasnie te usg to bankructwo.. chcialam zeby mi ja dokladnie zwazyl dzis ale powiedzial ze musialby brac kase za to dodatkowo wiec raz dwa na oko zmierzyl glowke brzuszek nóżke i mowi - obstawiam 2100.. czyli srodeczek.. wiecej info we wrzesniu na przegladowym usg. A oczywiscie zerknelam ze glowke ma na 35 tydzien i mowie - onie a on - wszystko jest ok o co chodzi.. no a ja sie martwie :D haha mowilam juz wczesniej ze ma duza glowke.. zawsze czyms sie martwie, przestaje lubic te wizyty ;)

Basia - uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :evil: :evil: :evil: :evil: :whistle: :whistle: BRAWO!

Kasia-asia kciukersy !

Jurada - ale zazdrooooooooooooooszcze!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia