BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #996766 przez basiek149
Pesq przepraszam, że tyle to trwało ale gadałam z mamą i w między czasie już gotowałam jaja bo nie wiedziałam ile nam paplanie z mamą zajmie :)
ale jak będziesz miała wolną chwilę to jak najbardziej poproszę o ten przepis. zawsze to coś innego i chętnie spróbuje :) jak nie chce ci się dzisiaj to ok - jutro czy na dniach się wtedy o ten przepis przypomnę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #996767 przez pesq
Nie no to nie jest nic wymyslnego!!! po prostu bardzo lubie ten omlet (i dawno go jakos nie jadlam! )

Roztrzepujesz 2 jajka z odrobiną wody, dodajesz do tego obowiązkowo ulubione suszone lub świeże zioła! To robi moim zdaniem całą robote :) Ja uwielbiam bazylie i oregano, daje też natke pietruszki. Dorzucam do tego startego żółtego sera, sól i pieprz.

Masę wylewam na olej z odrobiną masła (rozgrzane), rumienię tak, aż omlecik bedzie z wierzchu też prawie gotowy, posypuje to na patelni - tu to wyboru - szyneczką, serem mozzarella, feta, parówka, oliwki, pomidorki, rukolka, kapary, a jak nic nie mam to jem tak ;) a tak to dodajesz co tylko masz pod ręką i co Ci pasuje - zamykasz i jeszcze chwilkę trzymasz, zeby srodek się podgrzał i ściął. Zdejmuje z patelni i bardzo lubie do tego sosik tzatziki albo czosnkowy. Fajnie też wchodzi z keczupem i majonezem :).
Podziękowania: basiek149

9 lata 5 miesiąc temu #996768 przez pesq
Kas - bo ja mam bledne przekonanie że u innych to ostatecznie wszystko sie uklada a u mnie zawsze cos zle ;) ;) temu taka wstretna dla siebie i swoich nerwow jestem :pinch: :pinch:

9 lata 5 miesiąc temu #996769 przez Zazanna
Kas no ja tetry też same białe spakowałam :D

Teraz mam chętkę na omlet.............................

9 lata 5 miesiąc temu #996770 przez Zazanna
T. powiedział, że mi ukróci to forum jak mu powiedziałam, że chcę omlet :laugh: B)

9 lata 5 miesiąc temu #996771 przez kasandra9
Pesq, bo sama te czarne rzeczy przywołujesz;) będziesz się martwić, jak coś będzie, a nie teraz! W ogóle piszesz o jakimś szczepieniu coś tam, a ja nawet nie wiem, co to za skrót i o co kaman.:D Ja chyba zanadto wyluzowana:D A w ogóle czuję się jak czołg jakoś. Nie no, w domu fiksuję, ale jak wyszłam i wróciłam, to nic mi nie lepiej, a wręcz przeciwnie. Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
Zaz, to fajnie masz:D:D:D
ja też dziś tylko bym dorzucała do "bębna", ale nie wiem coooooooooooooooooooooooooooo i nie mogę złapać rzeczy, na którą mała ma ochotę, żeby poczuć satysfakcję, o tak mamo, tego chciałam;)

9 lata 5 miesiąc temu #996772 przez basiek149
łeee Pesq żałuję, że nie poczekałam na ten przepis bo niby taki prosty a ślinka leci! jutro na bank zrobię te omlety :woohoo:
bardzo dziękuję :*:)

9 lata 5 miesiąc temu #996773 przez pesq
Ja chce slodkiego :( I nie gorzką 80 procent i nie big milka :( :( :dry: :dry:

9 lata 5 miesiąc temu #996774 przez kasandra9
Pesqś, a co możesz?? na pewno coś da się zrobić, jakiś deserek? Z Twoją inwencją szczególnie!

9 lata 5 miesiąc temu #996776 przez Lidziun
juranda ale widzialas ze te sa bambusowe???? wlasnie jestem cikawe czy jakies inne od zwyklych tetrowyh, nie wiem czy zamawiac czy nie no bo troche drogie

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #996777 przez pesq
Oj kochana Kas, moze i cos bym tam kombinowala na jogurcie ale po pierwsze - nie moge nabialu o tej porze a po drugie.. nawet mi czasami sie chce po prostu zjesc twixa i zapić colą :( no nic, zaraz zjem kostke gorzkiej z herbata i spac :dry: :huh:

Lidziun - pieluszki bambusowe sa bardzo ladne, mile i modne ale slyszalam ze w nich tyle bambusa co nic i to naciąganie - nie wiem ile w tym prawdy wiec nie ręcze!

Dziewczyny - te hbsy to na czczo sie robi ?

9 lata 5 miesiąc temu #996779 przez kasandra9
A Coli nawet zero nie możesz:(?
Podlałam biedne kwiaty, bo je też suszy;) Łaaaaaaaa, palą mnie te stopy jak siedzę i swędząąąąą, tylko leżenie nieco pomaga. Ale spać się nie mogę jeszcze położyć, bo inaczej świtem wstanę:/

9 lata 5 miesiąc temu #996780 przez pesq
Kochana moge cole zero OD WIELKIEGO DZWONU ale ona mi w ogole nie smakuje :( Ah :( No nic ja po prostu musze polozyc sie spac bo jestem nieznośna, marudna i zaraz sie udusze chyba. Nic mnie nie swedzi ale wszystko boli i w ogole :( :( Kas bralas prysznic na swedzenie ?

Dziewczyneczki jak przezyc ten miesiąc z hakiem jeszcze..

9 lata 5 miesiąc temu #996782 przez kasandra9
Ja akurat lubię, więc bym się ratowała :dry:
I mam podobnie - na marudy, etc. pomaga jedynie się odmeldować. Cała nie wchodziłam pod prysznic, tylko same nogi po kolana polewam zimną wodą i nieco pomaga, ale na niebyt długo. Niby czuję się bardzo ok ogólnie, nic mnie nie boli, itd., ale też się zastanawiam, jak wytrwam do końca, aaaaaaaa:/ jakiś kryzys chyba mały dzisiaj :/
W ogóle tak sobie myślę, że nad to morze chyba wezmę "minie wersję" torby do szpitala, na wszelki wypadek...bo gdyby - odpukać coś- to żebym miała koszulę do spania, zapasowy ręcznik i jakieś potrzebne gadżety.

9 lata 5 miesiąc temu #996783 przez pesq
Kas - weź w razie czego cokolwiek do torby. Ja jade pilnowac psa teściowm ( :angry: :angry: ) tez sie spakuje jako tako. A teraz to idzmy juz moze spac bo nic z tego nie bedzie. :S :S Dobranoc ;*

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia