- Otrzymane podziękowania: 189
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Cieszę się, że wszystko w porządeczku! Jurada, z tym przygotowaniem rożka z zawartościa - podoba mi się!! ja może też jakos odlożę taki zestawik, ale to już tak bliżej porodu, jak będę wiedzieć, czy 56 może być czy będzie o nogawkę za duże:D bo oni od razu normlanie ubierają wszystko?? Myślałam, że pieluszka i na naguska, a potem sama ubiorę?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
mam podobne zdjęcie jedno z pierwszych Kacperka i do tej pory uwielbiam jak śpi na brzuszku i tak pupcie wypina no i to opalanko przypomnialam sobie jak przyszlam do mojego skarba i zobaczylam go pod tymi lampami i z opaska na oczkach to od razu łzy mi popłynęły i jak jeszcze pomyślałem ze przez to się nie poprzytulamy to siadlam i ryczalam ale na szczęście przyszedł wtedy taki nasz ulubiony doktor, chłopak pewnie mniej więcej w naszym wieku i od razu mówi "mama nie płacz zaraz się będziecie kangurowac juz kogoś zawołam to wam pomoże się od tego uwolnić, przyda się kawalerowi przerwa i na pewno lepiej mu zrobi tulenie z mama niż opalanie" ja miałam ograniczone godziny odwiedzin bo tylko od 12-15 rodzice mogli przychodzić wiec nie muszę wam chyba pisać ile te jego słowa dla mnie znaczyły zwłaszcza ze od 2 dnia się kangurowalismy a żółtaczka pojawiła się w 5-6 dobie życia
- kropka 889
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 47
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
To w sumie mam tyle co Ty do szpitala, to już nie panikuję
Kropka te kocyki są suuper Bałam się, że po praniu "zwiędnie" ale nic mu się nie stało
Pesq Agacia goni Bartusia Super wiadomości !!!
Juradka o rany nie pomyślałam o tym Mogę spapugować i też spakować w rożek? I dzięki za info odnośnie mycia -też w tej sytuacji nie wybiorę tych najpiękniejszych
My już po kolejnym posiłku i bierzemy się za deserek Jeszcze potem lekka kolacja około 20:30 żeby dobić do 2500 kcal i dzień pięknie pod względem jedzeniowym Na deser maliny, borówki z serkiem waniliowym -już to dziś jadłam, ale jest mega, więc jem drugi raz
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
Jurada mam trochę daleko ale co tam tez wpadam z dziewczynami do ciebie tylko jak się tyle ciężarówek do basenu wprosi to chyba calamwoda z niego wyplynie hahaha
Zaz kurcze ja od tygodnia nie mogę się zmobilizować żeby rzeczy z półki (te dla mnie są w jednym miejscu przygotowane) przerzucić do torby i wybrać ciuszki dla chłopaków do/szpitala (wyrasowane i tez wystarczy tylko wybrać kilka i dorzucic do torby) a Ty tu nam gotowe zestawy na każda pogodę pokazujesz i tak wszystko elegancko przygotowane.... możesz wpadniesz i mnie spakowac bo mam taaaaaakiego lenia ze hej.....
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
I tak sobie wymówek szukałam -głównie, że spakuję jak będzie wszystko z listy kupione, a że wczoraj kupiłam te nieszczęsne podkłady.. to dziś już nie miałam wymówki
Matko jakie te malinyyy dooobreeeee
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
basiek to się teściowka zdziwila hahaha dumna z ciebie jestem
a misie lubisie..... u mnie obowiązkowo musi byc zapas bo nie ma dnia żeby Kacperek nie podszedł do szafki i marudzil "misia, misia, mamusiu misia" czasami próbuje wycyganic więcej i robi kilka prób dziennie ale jeden wystarczy i tak nie ma dnia zeby sobie odpuscil, i jeszcze skubany jak dostanie niebieskiego to mówi "mamusiu to Ania" bo bratowa mu zawsze ten smak kupuje hahaha
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
a takie pakowanie w rożki pierwszych rzeczy dla dzidziusia jak Jurada pisała to wiele szitali zaleca właśnie bo to wygoda i dla mam i dla położnych nie trzeba szukać a same wiecie jak to jest z facetami za ciężki temat do ogarnięcia jak dla nich
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
Jak dobrze ze się tu chwalicie tym co jecie bo mnie jakaś skleroza dopada ostatnio i zapomnialam o tych owocach
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
Edit: to ja tez zmykam, zrobię ten kompocik
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Wroce jescze do tego pytania o HBS bo mnie nurtuje ten temat (Kropka mnie przeraziła, ja przezywam zawsze dobrze ze wszystko ok ) - bo czytam sobie o tym i ja (podobnie jak wiekszosc z nas) mialam szczepienie na WZW B w 2002 roku - wszedzie pisze ze to znaczy ze na 95-98% nie moge miec juz żółtaczki - hm to dlaczego robia nam te badania na hbs-a w ciazy nawet jesli mialysmy szczepienia? Zapobiegawczo? Oczwiscie mimo wszystko sie boje jutro ide robic ... eh
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Zaz oczywiście ze możesz... Ułatwisz życie pielęgniarkom i sobie...
Ja bede jechac z muranowa... Co prawda bluzę mi na inflancka ale jakos na Solcu rodziłam więc drugie tez chce tam urodzić. Opieka byla ok. Teraz po remoncie jest lux:P wiec ty masz bliżej niż ja jak mówisz ze spacerkiem poszłaś po chinczyka:P
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja dzis odebrałam wynik hbs i ujemny:)
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Załącznik nie został znaleziony
i jak???
Do zielonej nie doszyłam kwiatka bo różowy mi nie pasował.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa