BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #996735 przez kasandra9
No proszę, jak Agatka wyrosła!:) To moja nadal jest NAJ :D Boże, w życiu nie sądziłam, że będę mieć takie małe dziecko:D:D:D
Cieszę się, że wszystko w porządeczku!:) Jurada, z tym przygotowaniem rożka z zawartościa - podoba mi się!! ja może też jakos odlożę taki zestawik, ale to już tak bliżej porodu, jak będę wiedzieć, czy 56 może być czy będzie o nogawkę za duże:D bo oni od razu normlanie ubierają wszystko?? Myślałam, że pieluszka i na naguska, a potem sama ubiorę:)?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #996736 przez asiulek_dolls
me.ch nie mogę oderwać wzroku od Kornelcia słodziaczek i ta pupunia ach do wycalowania :laugh:

mam podobne zdjęcie jedno z pierwszych Kacperka i do tej pory uwielbiam jak śpi na brzuszku i tak pupcie wypina :) no i to opalanko przypomnialam sobie jak przyszlam do mojego skarba i zobaczylam go pod tymi lampami i z opaska na oczkach to od razu łzy mi popłynęły i jak jeszcze pomyślałem ze przez to się nie poprzytulamy to siadlam i ryczalam ale na szczęście przyszedł wtedy taki nasz ulubiony doktor, chłopak pewnie mniej więcej w naszym wieku i od razu mówi "mama nie płacz zaraz się będziecie kangurowac juz kogoś zawołam to wam pomoże się od tego uwolnić, przyda się kawalerowi przerwa i na pewno lepiej mu zrobi tulenie z mama niż opalanie" ja miałam ograniczone godziny odwiedzin bo tylko od 12-15 rodzice mogli przychodzić wiec nie muszę wam chyba pisać ile te jego słowa dla mnie znaczyły zwłaszcza ze od 2 dnia się kangurowalismy a żółtaczka pojawiła się w 5-6 dobie życia
Podziękowania: me.ch

9 lata 5 miesiąc temu #996737 przez kropka 889
Pesq kochana to badanie to hbsag ale ze mi wyszło dodatnie musiałam robić w zakaznym

9 lata 5 miesiąc temu #996738 przez Zazanna
Juradka a nie mówiłam wcześniej ? Bo ja tak w skrócie zawsze piszę ;)
To w sumie mam tyle co Ty do szpitala, to już nie panikuję :)

Kropka te kocyki są suuper :D Bałam się, że po praniu "zwiędnie" ale nic mu się nie stało :)

Pesq Agacia goni Bartusia :woohoo: Super wiadomości !!! :woohoo:

Juradka o rany nie pomyślałam o tym :blink: Mogę spapugować i też spakować w rożek? :D I dzięki za info odnośnie mycia -też w tej sytuacji nie wybiorę tych najpiękniejszych :D

My już po kolejnym posiłku i bierzemy się za deserek :) Jeszcze potem lekka kolacja około 20:30 żeby dobić do 2500 kcal i dzień pięknie pod względem jedzeniowym :) Na deser maliny, borówki z serkiem waniliowym -już to dziś jadłam, ale jest mega, więc jem drugi raz :cheer:

9 lata 5 miesiąc temu #996739 przez asiulek_dolls
pesq nie ma jak dobre wieści po wizycie :) super ze wszystko ok

Jurada mam trochę daleko ale co tam tez wpadam z dziewczynami do ciebie ;) tylko jak się tyle ciężarówek do basenu wprosi to chyba calamwoda z niego wyplynie hahaha :laugh:

Zaz kurcze ja od tygodnia nie mogę się zmobilizować żeby rzeczy z półki (te dla mnie są w jednym miejscu przygotowane) przerzucić do torby i wybrać ciuszki dla chłopaków do/szpitala (wyrasowane i tez wystarczy tylko wybrać kilka i dorzucic do torby) a Ty tu nam gotowe zestawy na każda pogodę pokazujesz i tak wszystko elegancko przygotowane.... możesz wpadniesz i mnie spakowac bo mam taaaaaakiego lenia ze hej.....

9 lata 5 miesiąc temu #996740 przez Zazanna
Asiulek ja go 3 tygodnie próbowałam spakować heh :P
I tak sobie wymówek szukałam -głównie, że spakuję jak będzie wszystko z listy kupione, a że wczoraj kupiłam te nieszczęsne podkłady.. to dziś już nie miałam wymówki :D

Matko jakie te malinyyy dooobreeeee :woohoo: :woohoo: :woohoo:

9 lata 5 miesiąc temu #996741 przez asiulek_dolls
kasia-asia tzymam kciuki, jak będziesz dala rade to nas informuj co i jak,

basiek to się teściowka zdziwila hahaha :evil: dumna z ciebie jestem :whistle:
a misie lubisie..... u mnie obowiązkowo musi byc zapas bo nie ma dnia żeby Kacperek nie podszedł do szafki i marudzil "misia, misia, mamusiu misia" czasami próbuje wycyganic więcej i robi kilka prób dziennie ale jeden wystarczy i tak nie ma dnia zeby sobie odpuscil, i jeszcze skubany jak dostanie niebieskiego to mówi "mamusiu to Ania" bo bratowa mu zawsze ten smak kupuje hahaha

9 lata 5 miesiąc temu #996743 przez asiulek_dolls
Zaz a o ten kocyk nie musisz się martwić, mam z tej samej firmy taki właśnie po Kacerku tylko nasz jest beżowy i z misiem i po dwóch latach i nie zlicze ilu praniach jest jak nowy :)

a takie pakowanie w rożki pierwszych rzeczy dla dzidziusia jak Jurada pisała to wiele szitali zaleca właśnie bo to wygoda i dla mam i dla położnych nie trzeba szukać a same wiecie jak to jest z facetami :laugh: za ciężki temat do ogarnięcia jak dla nich :lol:

9 lata 5 miesiąc temu #996744 przez asiulek_dolls
Tez bym zjadła malinek, mam ale zamrożone bo nam ostatnio znajomi z działaczki dużo przywieźli..... ale ale mam tez czarna porzeczke to chyba wyciagne i kompocik ugotuje
Jak dobrze ze się tu chwalicie tym co jecie bo mnie jakaś skleroza dopada ostatnio i zapomnialam o tych owocach :pinch:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #996745 przez asiulek_dolls
a tak w ogóle to gdzie się schowalyscie? wszyscy TdP oglądają czy jak?

Edit: to ja tez zmykam, zrobię ten kompocik :)

9 lata 5 miesiąc temu #996746 przez pesq
Dziekuje dziewczyny :) Balam sie że mala duża, bo dzieci bywaja i duże i małe (co Wam ciagle powtarzam) no ale przy tej cukrzycy zle by to wskazywalo, ale powiedzial że Agatka najwyrazniej celuje w środeczek stawki na oko ;) nie chce obstawiac zbytnio ale widzi ja tak 3500-3800 :whistle: :whistle: także ok!

Wroce jescze do tego pytania o HBS bo mnie nurtuje ten temat (Kropka mnie przeraziła, ja przezywam zawsze ;) dobrze ze wszystko ok ;) ) - bo czytam sobie o tym i ja (podobnie jak wiekszosc z nas) mialam szczepienie na WZW B w 2002 roku - wszedzie pisze ze to znaczy ze na 95-98% nie moge miec juz żółtaczki - hm to dlaczego robia nam te badania na hbs-a w ciazy nawet jesli mialysmy szczepienia? Zapobiegawczo? Oczwiscie mimo wszystko sie boje jutro ide robic :D ... eh

9 lata 5 miesiąc temu #996747 przez jurada
Kasandra ja spakowałam na 56 bo oni jak mierzą to tak po ciele od czubka glowy do pietki. A po za tym dziecko jest skulone wiec obstawiam ze sie zmieści...

Zaz oczywiście ze możesz... Ułatwisz życie pielęgniarkom i sobie...
Ja bede jechac z muranowa... Co prawda bluzę mi na inflancka ale jakos na Solcu rodziłam więc drugie tez chce tam urodzić. Opieka byla ok. Teraz po remoncie jest lux:P wiec ty masz bliżej niż ja jak mówisz ze spacerkiem poszłaś po chinczyka:P

9 lata 5 miesiąc temu #996748 przez jurada
Pesq dokladnie tak jak piszesz... Zapobiegawczo... A po za tym to musisz miec to badanie bo szpital może cie nie przyjąć na oddział...

Ja dzis odebrałam wynik hbs i ujemny:)

9 lata 5 miesiąc temu #996749 przez jurada
TADAAAAAM!!!! :woohoo:

Załącznik nie został znaleziony

i jak???
Do zielonej nie doszyłam kwiatka bo różowy mi nie pasował.

9 lata 5 miesiąc temu #996750 przez jurada
Kropka a nie mówiłam ze będzie dobrze... :laugh: :cheer:
Podziękowania: kropka 889

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia