BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #996822 przez asiekasiek
Pesq mi się też zdaje że te elektrolity i krzepnięcie to odnośnie cesarki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #996823 przez pesq
Juradka- dzwonilam do lab powiedzialy ze nie koniecznie :)

A co do tego ukladu i elektro to pewnie o cc chodzi skoro Wy tego nie macie..

9 lata 5 miesiąc temu #996824 przez asiekasiek
Wrrrrr umówiłam się do okulisty na poniedziałek oczywiście wizyta prywatna!! Bo na NFZ wizyta dopiero na przyszły rok :ohmy: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: co za kraj!!! Płaci się te składki a i tak w dupie wszystko !!

9 lata 5 miesiąc temu #996825 przez mysia5
Dzień dobry kochane :) ;*
znowu upał nieziemski się szykuje... ale mój przyjaciel wiatraczek na szczęście jest ze mną i pomoże mi przetrwać :evil:

Jurada piękne opaseczki! :) :woohoo:
Czy wy też tak szybko się męczycie? :/ jejku wystarczy czasami że wstanę, idę po picie, wracam i serducho mi wali jak szalone :( tragedia :/
Wcinamy świeżą bułeczkę z serkiem, szynusią i pomidorkiem i kakao :) :)

Miłego dnia dziewczynki, najlepiej chyba nie ruszać się z domu bo jak widzę jaki skwar idzie to aż płakać się chce... :pinch:

9 lata 5 miesiąc temu #996827 przez kasandra9
Patrzę właśnie w kartę ciąży i ja tego tajemniczego HBS nie miałam, przynajmniej nie jest wpisane. I w ogóle nie wiem, o co chodzi, skąd tu jakaś panika, itp. To jakieś super ważne? Powiem Wam, że jakoś nie zwracam uwagi, jakie badania mi zleca, co tam mam wpisane, co każe, to biorą i już:) I tak zawsze krew, a potem robią z nią, co tam trzeba, haha;)
Dziś mam wizytę, to powiem o tych stopkach, ale już miałam kiedyś swędzenie i robiłam te próby wątrobowe i nic nie było. Zresztą wtedy i dłonie swędzą, a mnie nie :) Także nie sądzę, żebym coś miała...domyślam się, że to z powodu upałów i jak zaczynają puchnąć, to jest takie uczucie.
Zjadłam bułeczkę z dżemem, Mała się przywitała, idę pod prysznic;)))

9 lata 5 miesiąc temu #996829 przez pesq
Asia - hah. Standardowo... Jak już zaplacisz te stowe to pomysl ze ominęła Cie chodzisz kilkugodzinna kolejka i czesto walka o to żeby na krzesełku usiąść :)

Mysia - ja nie moge chodzic bo masakra. Wczoraj o 21:30 spacer z psem w okół bloku i padłam na buzie jak wrocilam.

9 lata 5 miesiąc temu #996830 przez pesq
Kas - ja troche nad wyrost juz pilnuje badan ale to temu ze poprzednia gin nie dała mi na tsh a okazało się ze chyba powinna skoro teraz chodze do endo jednak. :pinch: :pinch:

Jade!

9 lata 5 miesiąc temu #996831 przez asiekasiek
Pesq dzięki za pocieszenie :laugh: oj ale w tym kraju to jakiś śmiech na sali jest jeżeli chodzi o NFZ...

9 lata 5 miesiąc temu #996833 przez kropka 889
Zaz ja dzisiaj tez ruszam do zusu i na samą myśl juz mnie skręca. Teraz jestem w szpitalu - ale spokojnie z nami wszystko ok :)
Taki jest Skwar ze ledwo idzie wytrzymać
Co do badań pewnie też nie zwrocilabym na to uwagi jakby wyszło dobrze za pierwszym razem

9 lata 5 miesiąc temu #996835 przez Kasia888
Dzień dobry
Ogłaszam, że zgo :cheer: dnie z terminem miesiączki zaczynam 9 miesiąc :woohoo: :woohoo:

Oby jak najszybciej zleciał. Ta ciąża daje mi się we znaki i chciałabym już urodzić i mieć dziecko przy sobie.
A jak Wam się spało?
też tak gorąco? u mni nogi jak banie obudziłam się o 3 w nocy i siedziałam na balkonie. Wiatrak włączony przez całą noc.
Asiekasiek to faktycznie rozwydrzona ta dziewczynka, ale to niestety wina rodziców.
Pesq zjadłabym omlet, ale nie chce mi się robić...
Mysia wypiłabym kakao, ale zapomniałam wczoraj powiedzieć mężowi żeby kupił ;)
Zazanka to się najeżdzisz w te upały

9 lata 5 miesiąc temu #996836 przez Kasia888
Mysia mam tak samo przeszłam się wieczorem na krótki spacer a mój mąż do mnie z tekstem "co tak dyszysz masz zatkany nos" :pinch:
a mi już od dawna się ciężko oddycha zwłaszcza przy takiej pogodzie :unsure:

9 lata 5 miesiąc temu #996838 przez kasandra9
Kasiu, gratuluję!:) My z okresu 13.08. zaczniemy, 19.08. z OM, 23.08. z fotek Agaci;) haha :D Tak czy siak bliskoooooooo, coraz bliżej!:)
My już wykąpane, wysmarowane, mam taki żel z Ziaji kasztanowy niby chłodzący/na obrzęki, więc do kolan się wysmarowałam;)
Nie jest mi gorąco ani się nie spociłam, nic mnie nie boli, a jakoś mi źle...chyba po prostu powoli zaczynamy mieć już dooooooooooooość wszystkie po kolei:) wiecie, że ta pogoda ze 2 tyg. ma trwać;(? w nast. tyg. niby nieco chłodniej, tzn. nie pow. 30 stopni, ale też ładnie....nic nam nie odpuszcza, buuuuuuuuuuuuuuuu

9 lata 5 miesiąc temu #996839 przez Kasia888
Kasandra czyli już też niedługo zaczniesz 9 miesiąc ;)
Dokładnie mamy już powoli dość tej ciąży :unsure: . Jednak coś w tym jest, że końcówka jest najgorsza.
Do tego te upały nam nie odpuszczają a brzuch coraz większy i ciężko spać.
Jeszcze 5,6,7 to był pikuś w porównaniu z 8 i 9.
Cieszę się, że przejdziemy przez to razem tzn. niby każda z osobna ale mimo wszystko jakoś razem :P ;)

9 lata 5 miesiąc temu #996842 przez kasandra9
Pewnie, w grupie raźniej:) A jak się już zacznie na dobre, to jedna po drugiej będziemy tylko pisać, że już po:))) pamiętajcie, że podobno dużo porodów zaczyna się w nocy i na weekendy...:P

9 lata 5 miesiąc temu #996844 przez asiekasiek
Kasia to Ty masz na 5 września termin!! :woohoo: ale Ci fajnie :D!! Super!! ja też tak chcę szybciej :)

Mysia ja też sapie i gorzej czuje się :( poszłam dać psu jeść podlać pomidorki i pozmywać w kuchni i muszę odpocząć :( już ledwo żyje :S

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia