BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #996598 przez jurada
Hej ho! Ale miałam sen głupi... Boże chyba za dużo mysle o tym wyglądzie i snilo mi się ze siedziałam przy zastawionym stole i jadłam jak typowa bulimiczka... Czyli wszystko i dużo tylko nie :sick: :sick: Masakra!

Asiek, Twój chłop to ma pomysły, hahaha :silly:

Lidziun to juz bedzie 38 tyg za 4 tyg wiec juz ciaza donoszona - można rodzic:)

Pesq ty i te Twoje dania :kiss:
A co do " dwójki" to z D.sie na tydzien przed porodem tak oczyszczałam ze hej! Co zjadłam to fruu do WC. Śmiałam sie ze mam prosty przewód pokarmowy :laugh:
A i zdarzyło sie ze 2 razy :sick: :sick:
Także jak teraz tak zacznę to juz znak ze Lenka sie pcha.

Co do ruchów to w dzień mało czułam a na wieczór! O ludzie!!! Jakby tam disco party sobie zrobila. I w zeberko matkę ciach i w prawy boczek i lewy aaa no i w pęcherz! I tak mi brzuch skakał, że nawet R.mówi " boże co ona tam robi?" A ja " cały dzien spokój to na noc harce urządza."
Kocham te kopniaczki ale z czasem są boleśniejsze. Pisza ze juz słabiej powinno się je odczuwać a ja mam wrażenie ze one przybierają na sile:):)

Trza cos szamać bo burczy w brzusiu...:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #996599 przez jurada
Sylwia co widzę twój nick to mi sie gęba cieszy :D Syfina wbiła sie w pamięć :P

9 lata 5 miesiąc temu #996600 przez mysia5
Asiek, mnie brzuch w zasadzie jakoś bardzo nie swędzi, chyba tez tylko jak jest mi za gorąco. od wczoraj mam takie uczucie ze musze się drapac ciągle i najbardziej chyba na kostkach, choć w nocy na udach tez mnie męczyło, ale może też za dużo o tym mmyślę i przez to mówię sobie ze musze się ciągle drapac... będę obserwować i zobaczę co będzie się działo, choć jak są te upały to skóra chyba ma prawo swędziec ;p

sliczna ta karuzela z pluszakami :) taka delikatna i słodka :)

9 lata 5 miesiąc temu #996601 przez asiekasiek
O dziewczynki dzięki za wiadomość :D no to żyrafki będą ;) o to popatrzę u hubiego bo u niego mam listę co jeszcze chcę, a tak w ogóle to on powinien nam zrobić jakiś rabat ;)

Jurada może myślałaś o tym co koleżanka napisała, i stąd te głupie sny :(

haha tak w torbę od wózka spakować się... no mi mina zrzedła jak to usłyszałam :huh: mi się zdaje że faceci nie do konca sobie zdają co ich czeka ( w sumie my też) jeżeli chodzi o pierwsze dzieci...

9 lata 5 miesiąc temu #996603 przez Sylwia-89
Jurada, cieszę się, że się cieszysz jak mnie widzisz :laugh: :laugh: :laugh:

9 lata 5 miesiąc temu #996607 przez Kasia888
Hej dziewczyny ;)
Witam Was dziś z ciśnieniem książkowym 126/81 :laugh:
niestety wczoraj podskoczyło wieczorem, ale to pewnie przez upał, bo czułam że jest mi strasznie duszno i miałam 141/86 :unsure:
Jurada współczuje takiej wrednej koleżanki, ale coś w tym jest, że jak spodziewasz się dziecka to część się wykrusza zostają tylko te prawdziwe. Moja jedna się do mnie nie odzywa odkąd zaszłam w ciążę, wiem że mi zazdrości, bo sama chciała zajść, nie raz mi o tym mówiła mimo wszystko myślałam, że będzie się cieszyć i interesować :unsure: .
Na szczęście są też takie, które się interesują, piszą i odwiedzają :)
Zazanka super, że z Bartusiem ok, pomyśl sobie, że jak będzie duży to i łatwiej będzie go przewinąć, wziąć na ręce itp. ;)
Basiek właśnie musimy jeść słodycznie śmiesznie to brzmi, ale one potrzebują cukru, żeby dawać znać nam mamusiom, że wszystko u nich okej.
Mój się z ranaa uaktywnił tak mi chyba daje znać "mamo jestem głodny" no i potem dziwić się, że człowiek tyje :laugh:
Asiek żyrafki są super, ja podobnie jak Twój mąż jestem za pluszowymi zabawkami w karuzelce potem można je odpiąć i służą jako maskotki ;)

9 lata 5 miesiąc temu #996608 przez asiulek_dolls
Dzień dobry :)

Asiek w ta torbę od wózka to się może co najwyzej Twój maz spakowac jeśli wybiera się z toba do porodu hahaha :laugh:
akurat zmieści się cos do picia, jakaś przegryzka, aparat, telefon, dokumenty i może ewentualnie jakiś T-Shirt na zmianę ;)
ach ci faceci... no zabłysnął tym pomysłem ze hej!!
ale żeby nie było przynajmniej słuchał co do niego mówisz i chciał dobrze doradzic, nie bardzo wyszło ale widać ze się przejął rolą :) no i ze się stara a to zasługuje na pochwałę wiec pozdro dla niego :)
A karuzela fajna, podoba mi się

Dziś znowu kiepsko spalam, tez macie tak ze wam brzuch twardnieje w nocy? Kurcze z Kacperkiem tak nie miałam, a teraz ciężko znaleźć pozycje do spania, na boku długo nie dam rady bo mam wrażenie jakby mi biodro scierplo, do tego kluje pod żebrem i to coraz częściej nie tylko po prawej stronie jak wczesniej ale po obu stronach, na plecach źle oddychać i bądź tu babo mądra! to jak ja mam spać?! jak ja nie mogę się doczekać kiedy będę mogła znowu spać na brzuchu... niemwiem tylko czy do tego czasu mój kręgosłup wytrzyma :(

9 lata 5 miesiąc temu #996609 przez asiulek_dolls
Kasia super ze ciśnienie się poprawia, widać tabsy pomagają :) a jak się po nich czujesz? bo na poczatku pisalas ze średnio mam nadzieje ze juz jest ok i ze się organizm do nich przyzwyczaił

Mysia mnie trochę swedzi ale tylko w okolicach pępka ale wydaje mi się ze to skora się rozciąga i dlatego, kostki tezmnie swedzialy jak były upały i mi spuchly ale to wszystko na szczęście tylko delikatnie i nie jest jakoś bardzo uciążliwe

9 lata 5 miesiąc temu #996610 przez Kasia888
Wiesz co Asiulek w ciągu dnia nadal jestem trochę po nich senna, ale tak poza tym to dobrze.
Dziewczyny prośba wiem, że temat stary, ale podrzuciłaby mi któraś z Was swoją listę rzeczy do szpitala? :blush: :kiss:
Postanowiłam się wreszcie za to zabrać, a nie wiem od czego zacząć :huh:

9 lata 5 miesiąc temu #996611 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Dziś o dziwo i odpukać znów dobrze spałam :) Wstawałam tylko 3 razy, jedno co to bardzo mnie dłonie bolały w nocy, no ale to od ciepła, więc trudno ;) Spałabym pewnie jeszcze, ale kota mi miauczała, a Mały zaczął kopać -coś w stylu "Mamaaaa juuużżż sióóódmaaa, gdzie nasza kawaaaa????" No i o 8 się w końcu podniosłam ;)
Dziś będzie "ciężki" dzień, bo muszę się znowu przestawić na pilnowanie jedzenia łeee... :P
Bo wiecie to jednak wstyd jak lekarz (facet) zwraca Ci uwagę, że się objadasz, a jeszcze gorsze kiedy ma rację B) Kurka, no te słodycze mnie gubią.. Zawsze ich tyle jadłam, ale wtedy ćwiczyłam, a teraz rosę :P

Anisia ehhh te drożdże... nigdy mi się nie udały :P No nic, spróbuję :)

No Juradka dobrze, ze wykupiłaś, bo teraz już nie ma wyjazdów bez meldunków ! :evil:

A mówiłam Wam, że taksówkarz wczoraj chyba myślał, że rodzę? :blink: Jechał jak szaleniec, już mu miałam zwrócić uwagę, kiedy on spytał "zdąży pani?" Więc ja mu mówię "No pewnie, mam dopiero na 17, zawsze wychodzę z zapasem czasowym" -a on wtedy zaczął normalnie jechać hahaha :laugh:

Basiek ło matko hahahah to u nas pewnie to samo będzie :D Choć ja sobie wliczę coś słodkiego w bilans, bo nie przeżyję :P

Asiek ja mam ogromną torbę podróżną, z którą jeżdżę na wakacje :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mysia ja to samo ze swędzeniem !!! I też sprawdzałam materacpod tym kątem hahahah Ale u mnie to ja sobie wkręcam chyba jednak, bo do póki nie myślę, to mnie nie swędzi :P

Asiek ta z żyrafami suuuuperrrr, też ją oglądałam :D Dziewczyny, a Wasze (kupne) karuzelki też mają taki krótki pałąk? Bo ja się na początku przeraziłam, ale potem przeczytałam kilka artykułów i żeby dzidzia widziała zabawki z karuzelki to musi być 20 do 30 cm od buzi -strasznie blisko wg mnie.. Więc jak będzie Malutek spał, to chyba będę tą część z zabawkami zdejmować.. Z resztą zobaczę. Ja to sobie zawsze wymyślę :P

Sylwia wczoraj było już 2360 :P Czyli tak jakby 60 g urósł znowu od ostatniego badania no ale to taki pomiar na szybko był, tylko dla mojego spokoju, a mały nie chciał się dobrze ułożyć, więc już go nie męczyliśmy :)

Asiulek ja też tęsknię za spaniem na brzusiu... aahhhh :)

Dobra, kawka wypita, dam psie jedzonko i pójdę po warzywa chyba, bo nic na śniadanie nie mam :/ No i muszę sobie coś urozmaicić i owoce kupić żeby tych słodyczy nie żreć wrrrrr.......... Najgorsze, że nawet jak się najem owoców, to i tak mi się chce słodkiego :/
No i głodni już jesteśmy :D

9 lata 5 miesiąc temu #996612 przez Zazanna
Kasia moja lista:

Koszulka krótka na poród 1
Koszula 2
Biustonosz do karmienia 2
Piżama 1
Bluza 1
Kapcie 1
Klapki pod prysznic 1
Ciepłe skarpetki 1
Majtki 3
Majtki jednorazowe 5
Ręcznik mały 1
Ręcznik duży 1
Szampon 1
Żel pod prysznic 1
Żel do higieny intymnej 1
Balsam do ciała 1
Krem do twarzy 1
Pomadka 1
Antyperspirant 1
Szczoteczka i pasta do zębów 1,1
Chusteczki nawilżane 1
Szczotka do włosów 1
Pilnik do paznokci 1
Maszynka do golenia 1
Wkładki laktacyjne 6 szt
Maść ochronna na sutki 1
Poduszka do karmienia 1
Podkłady 3
Podpaski poporodowe 20 szt.
Ręczniki papierowe 1
Papier toaletowy 2
Gazeta 1
Notes i długopis 1
Kubek 1
Sztućce 1
Talerzyk 1
Ładowarka 1
Jedzenie
Picie
Dokumenty

Dla Młodego:
Pampersy 1
Pieluchy tetrowe 3
Czapeczki cienkie 2
Pajacyki 3
Body z długim rękawem 3
Śpiochy 3
Skarpetki 1
Ręcznik kąpielowy 1
Kocyk 1
Rożek 1
Smoczek 1
Ciepłe ubranko na wyjście 2

Jednak najpierw zjem śniadanie, a potem pójdę do sklepu :)
Podziękowania: Kasia888

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #996613 przez kasandra9
Dzień dobry Paniom:)
My też na nóżkach, chociaż Agatka aż tak nie dokopywała się, żeby iść na śniadanie, ale tata kupił świeże bułeczki i już zjadłyśmy z zimnym dżemem truskawkowym;)))) jakieś wypasione zrobimy drugie śniadanie;)))
Słuchajcie, tyleeeeeeeee maili wysłałam wczoraj i nic! Nie ma pokoi! Może że dwa ale 90zł. za pokój to nie będziemy płacić, bez przesady. Dziś chyba będę dzwonić i pytać...najlepsze, że muszę to jakoś ogarnąć, żeby nie dzwonić tam, gdzie pisałam:D
Dziś chyba bardziej gorąco, chociaż u mnie w domku spokoooooooooooo:) W ogóle poza szukaniem noclegu, muszę dziś wystawić kostium kąpielowy ten ciążowy, bo w sumie miałam go raz na sobie, ale na basenie średnio nam się podobało:/ Teraz taka pogoda to może się sprzeda;))) I muszę szukać kogoś, kto nam zrobi sesję, bo ta dziewczyna, która miała gdzieś wyjeżdża i jej nie ma tydzień;(
Mnie wczoraj nie było gorąco, nawet kropla potu się nie pojawiła ani w dzień, ani w nocy, ale i tak piję hektolitry, mogłabym chyba być non stop podłączona. Od wczoraj wieczorem i przez noc 1,5l wody poszło i już strasznie chce mi się znów. W ogóle kupiliśmy w sobotę zgrzewkę wody i teraz rozpoczynam ostatnią butelkę!! Sikam też sporo, ale bywało częściej:) Oj, chyba córka po mnie taki płuczyflak jak to mówi moja mama:P

9 lata 5 miesiąc temu #996615 przez Sylwia-89
Zaz hahaha, uwielbiam te Twoje teksty "żeby patrzył jak cierpię" :laugh: :laugh: , ale powiem szczerze, że też mi to przeszło na myśl kiedyś :evil: Bo teraz, to mój mąż mam wrażenie niekiedy uważa, że wymyślam jak na coś narzekam :angry:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #996616 przez Zazanna
Kasandra to ja się cieszę, że w końcu kąpielowego nie kupiłam :P Ale bym się wkurzyła -ani razu nie założyć heh ;)
Dzwoń wszędzie po kolei i nie patrz czy już dzwoniłaś, czy nie, po co tracić czas -a nuż coś się zwolniło? :)

Sylwia, bo ja właśnie widzę, że on myśli, że ściemniam :P Albo mi nie wierzy, że to nie moja wina jak mi co chwila wszystko leci z rąk :P -znacz wcześniej też byłam pierdoła, ale nie aż taka B) Teraz na moje "Uuuuupppssss" już nie leci, tylko krzyczy, czy potrzebuję pomocy heh :P
A tak niech patrzy i podziwia jaka jestem dzielna :evil:

Jemy śniadanko <3 389 KCal
Podziękowania: pesq

9 lata 5 miesiąc temu #996617 przez kasandra9
Smacznego!;) Ja chyba też robię prawdziwe, bo ta bułka z dżemem to jakieś oszustwo i już nie pamiętam, że jadłam;)))
Tylko ugotuję jajka i obiorę ziemniaczki, bo mamy szczawiową od mamy w słoiku, więc obiad gotowy;) jeszcze kawałek pizzy z wczoraj i przyprawiony schab - ale mięso chyba jutro zrobię;) nic mu nie będzie;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia