BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 9 miesiąc temu #973633 przez jurada
Zazanka do 12 tygodnia miałam zakaz przytulanek ale nie ze względu na nasienie bo mój gin mówił ze to pod koniec ciąży ma dopiero wpływ na macice tylko ze względu na penetracje bo ja miałam plemienia nawet po usg tv. A teraz juz mam funkcjonować normalnie znaczy oszczędzać sie bo wiadomo 2 razy juz poroniłam więc strzeżonego(...) jutro mam wizytę i ciekawe czy da mi dalej zwolnienie czy stwierdzi ze mogę wrócić do pracy :/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #973634 przez Zazanna
O rany Kasandra hahha :D Na zdrowie ;)

Jurada Ty nie czekaj aż Ci da, tylko powiedz, że chcesz. Należy Ci się i masz wskazania, już Ci stresu nie brakuje :*
Więc proszę stawiać na swoim i kropka :) A jutro masz tylko konsultacje, czy też USG?
Kurcze ja będę miała teraz USG dopiero w połowie maja :blink: Przecież ja nie przeżyję tak długoo.....

Idę ogarniać balkon :)

9 lata 9 miesiąc temu #973637 przez Kasia888
Zazanka biedna, ale dasz radę, pesq i zazanka też mam alergię na wszystko: trawy, zboża, pyłki, kurze, grzyby, roztocza, sierść kota i mogłabym tak wymieniać...
Rano budzę się z zatkanym nosem i wydzieliną w gardle, chrypa też często się pojawia i moi uczniowie się mnie pytają czy jestem chora :laugh:
Co do seksu to ja teraz jestem jakaś bardziej pobudzona niż przed ciążą sama siebie nie poznaje :blink: a jak jest u Was? :evil:
Ana super brzuszek Ci się już odznacza :) Kasandra wreszcie się doczekałaś to może i ja po nie pójdę.

Dziewczyny jutro mam wizytę już zaczynam się denerwować :unsure: mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze i poznam płeć dziecka oraz pokażę Wam zdjęcie maluszka.
Oby tak było...

9 lata 9 miesiąc temu #973642 przez sabina

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kasia wszystko bedzie w porzadku kochana :) zobaczysz :)

9 lata 9 miesiąc temu #973644 przez jurada
Ja mam tylko wizytę... Usg dopiero miedzy 18 a 24 tc wiec pewnie tez w maju :( lub pod koniec kwietnia:)

9 lata 9 miesiąc temu #973647 przez pesq
Ja wizyte mam 10 kwietnia ale tez pewnie bez usg - to bedzie jakis 17 tydzień...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dzis wybralam sie w poszukiwaniu wolowiny na kotleciki (kurde, u mnie w miescie ciezko jest znalezc inne mieso niz wieprz i kurczak! - skonczylo sie na krewetkach ktore zrobie z masłem i ziołami) i po 40 minutach ledwo doczlapalam sie do domu.. Ale zauwazam juz spora poprawe w swoim stanie.

Kasia, Zazanka, jak my bedziemy lada moment egzystowac jak te wszystkie pylki wybuchną? Ja juz od wczoraj biore wapno 2x dziennie po 500 mg bo podobno mozna, ale co to za pomoc..

9 lata 9 miesiąc temu #973649 przez basiek149
hej hej :)
widzę, że awaria sieci Orange tylko mnie dopadła heh... w poniedziałek jakoś po 22.00 wywaliło mnie z neta, niby Orange szybko starał się to naprawić ale na moje zadupie internet dopiero dzisiaj doszedł heh :)

ale na szczęście już wszystkie moje zaległości na forum przeczytałam więc jestem z wami na bieżąco :)

dzisiaj z rana pojechaliśmy do laboratorium zrobić badania, które zlecił gin. tak mi się pipa igła wbiła, że cała ręka mnie teraz boli :( ogólnie lubię to babeczkę ale dzisiaj chyba miała zły dzień. ale pomimo to dała mi kartę stałego klienta do laboratorium na wszystkie badania:D niby 5% ale zawsze. tyle tych badań w czasie ciąży się wykonuje więc zawsze się przyda :)

a wczoraj tak sobie już na wieczór leżałam z mężem i poczułam nie tyle co kopnięcie a takie muśnięcie w brzuszku...czad...:) mój Bąbelek malutki mua :* mua:* mua :*:) już we wtorek zobaczę jak urósł :)

9 lata 9 miesiąc temu #973654 przez kasandra9
dziewczyny, tak mnie boli głowa;( jadłam - nie pomogło, położyłam się na chwilę - nie poomogło. Chyba potrzebuję jakiegoś leku - co mogę i ile, bo zaraz mnie rozsadzi??????

9 lata 9 miesiąc temu #973655 przez jurada
Ja biorę apap.

9 lata 9 miesiąc temu #973657 przez Kasia888
Pesq nie wiem będziemy chodzić za przeproszeniem z gilami i pociągać nosem, kaszleć i nie wiem co jeszcze :P . Chodziłam przez wiele lat na odczulania i bardzo mi to pomogło potem przerwałam i żałuje, no a teraz wiadomo w ciąży odczulania odpadają.
Tak, tak moja gin też mówiła, że apap najbezpieczniejszy.
Chcę już jutroooo....

9 lata 9 miesiąc temu #973658 przez agatagama
hejka ;)
kasandra, mam ten sam problem, łeb mi pęka od tygodnia niesamowicie. Nie wiem może to przesilenie wiosenne.
Przed ciążą brałam tyko ibuprom bo tylko on mi pomagał, więc bardzo się zdziwiłam, bo ostatnio pomógł mi apap fast rozpuszczalny. Miałam spotkanie i musiałam coś wziąć, bo była masakra:( wiem, że nie można też apapu max czy extra, bo jest za silny.
Następne usg mam w poniedziałek, ciekawe ile bąbel urósł :)
codziennie czekam na uczucie tych bąbelków i muśnięć w brzuchu :) ale na razie nie ma nic :(
no i też mam okropne zawroty głowy, przez niskie ciśnienie chyba...
ehhh te narzekanie ciężarnych ;P a podobno już powinno być pięknie i powinnyśmy mieć miesiąc miodowy ciąży (II trymestr) a tu zawsze coś ;)

9 lata 9 miesiąc temu #973659 przez Kasia888
Agatagama wiesz jak najlepiej pobudzić brzuch do bąbelków? Przeczytałam to w poradniku i faktycznie się sprawdza :cheer:
Trzeba wieczorem zaraz po posiłku położyć się lub w pozycji siedząco-leżącej (wcześniej mieć dłuższą przerwę w jedzeniu) i bulgotanie się samo pojawia :P
Podobno mamom aktywnym trudniej wyczuć ruchy, a tym leżącym prędzej :silly:

9 lata 9 miesiąc temu #973660 przez Kasia888
Znaczy dla mnie to jest takie bulgotanie mam nadzieje że w później odróżnię to od ruchów dziecka ;)

9 lata 9 miesiąc temu #973661 przez jurada
Dziewczyny możecie jeszcze choc chwilkę leżeć na brzuchu???

9 lata 9 miesiąc temu #973662 przez pesq
Apap jest bezpieczny. Spokojnie maksymalnie dwa dziennie możesz wziąć, oczywiście czym rzadziej tym lepiej. Ja kupiłam jeszcze plastry mentolowe apap ice na czoło ale nie jest to żadna rewelacja.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia