- Otrzymane podziękowania: 174
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Załącznik nie został znaleziony
Tadaaam!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Szkoda ze mój lekarz pomimo ze ma w gabinecie aparat do usg to go w ogóle nie używa ): Daje skierowanie do innej przychodni baran... Ej a czy wam lekarze podczas wizyty mierzą tętno maluszka... Bo ja pamiętam ze z synem to na kazdej wizycie przykładała mi słuchawkę do brzucha i chociaż posluchalam i byla spokojna ze żyje...
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Sabina, ja śledze bo zawsze mnie interesują takie tematy. Ciekawe jak sprawa sie rozwiąże.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Uciekam do giną!!! Miłego dnia!
- kasia_asia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 12
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Jurada mega
Kasia_asia ja nie mam pojęcia niestety.. nie idę do szkoły
U mnie o dziwo świeci słońce póki co Dwa spacerki z piesą zaliczone, za 15-20 minut idziemy na kolejny
-dalej się szkolimy w kwestii nie siusiania w domu, podkład już tylko na noc jest i dziś był pierwszy sukces -cała noc przespana, na podkładzie ani śladu
A i mi nie zaszkodzi wychodzenie co godzinę-półtorej, zawsze to mimo wszystko troszkę ruchu, co dla mnie jest na wagę złota
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasia - jeszcze się nie interesowalam, ale moja kolezanka w 30 tygodniu chodzi do szkoly rodzenia na NFZ za nic tam nie placi. Dla mnie te tematy to jeszcze kompletna abstrakcja!
Zazanka - zazdroszcze chęci i sily do spacerow.. Dla mnie nadal wyjscie z psem = mega zmęczenie i padanie na mordke od razu. Ale moze cos sie w koncu zmieni
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pociesza mnie, że póki co nie pada, bo jak się schylam aby jej wytrzeć łapy, to mnie wszystko boli i ciężko sie podnosić -co to będzie jak mi brzucho solidnie urośnie?
- niezapowiedziana
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Dzisiaj moja mamusia wraca! Bo pracuje 200 km od domu w ciągu tygodnia i wraca na weekendy ale w tym tygodniu wraca już dzisiaj<3 i taki dobry humor dzięki temu mam!
Poza tym wolny dzień w szkole (chociaż wczoraj też sobie wolne zrobiłam:P) Tylko lodówka pusta.. I nie mam co zjeśc oprócz pierogów od babci które jem praktycznie codziennie więc już mam ich dość...
Taki rosołek, albo żurek bym zjadła...
No i Kasandra taki mi smak zrobiłaś na te ogórki małosolne!
I od miesiąca chodzą za mną papryczki nadziewane!
No i papryka kiszona! Ale musze poczekać jak koper będzie i chrzan to sobie ukiszę chyba ze 100 takich słoików! Tyle czasu minie zanim je będę mogła zjeść.....
Agatagama zapisałam sie dzisiaj do 4Dent! Tylko do dr. Gierzyńskiej! I mega sie ciesze, bo jak wylądowałam w szpitalu u Bonifratrów to właśnie ona mnie przyjęla i byłam nią zachwycona! Tyle cierpliwości, ciepła i uśmiechu to nigdy od żadnego lekarza nie dostałam! A przecież to tylko szppital.. żadna prywatna wizyta!
Więc w środę, idę do niej prywatnie! Poproszę o USG i może dowiem sie czy mam sie spodziewać córeczki czy synka! (chociaż wszyscy mówią że na pewno synek będzie i już trochę się do tego przyzwyczajam....)
Mają tam w 4Dent USG 3D?
Rozmawiałam wczoraj z moją babcią która pracuje w Niemczech i wraca na tydzień na mój ślub a potem we wrześniu/październiku na stałe (hehe, chyba specjalnie do prawnuka!), i pokazała mi co kupiła ostatnio! Mam kombinezonik zimowy taki biały niedzwiadek z takimi słodkimi uszkami! No cudowny po prostu! Taką narzutke patchworkową (różową!!! Babcia jest jedyną osobą która wciaż wierzy że to będzie dziewczynka! ) i takie słodkie myjki do kąpieli które wyglądają i są milusie jak maskotki!
No i dziadek jechał specjalnie 180 km po tych Niemcach żeby odebrać od kuzynki taty rzeczy dla nas! Bo jej synek ma 2 latka wiec wszystkie ubranka dla niego nam dała, łóżeczko (takie malutkie z baldachimkiem <3) i nawet jakieś ubrania ciążowe dla mnie!
Jak tak dalej pójdzie to chyba nic nie będziemy musieli kupować dla maleństwa bo wszystko dostaniemy! W końcu to pierwsze dziecko z nowego pokolenia!!! <taka dumna> (ja też byłam pierwsza pierwsza z pokolenia i wiem jak fajnie być tym "wyjątkowym, najukochańszym" dzieckiem!)
uhuhuh... ale naskrobałam Ale jakis taki dobry humor mam! Wszystko się pięknie układa! Tylko tak mi się nie chce pakować mojego pokoju w kartony i sprzątać to wszystko i przenosić się! (czemu nie mogę się po prostu przeteleportować z tym wszystkim?!!!!)
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
zurek tez bym zjadla juz przepis ogladalam musze do pl sklepu sie wybrac i bede dzialac, rosolek robie dzis
pesq dla mnie tez szkola rodzenia to inny swiat
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
niezapowiedziana nie mają tam 3d, to chyba tylko na prenatalnych głównie się robi...tak mi się wydaje.
Jurada piękny brzuchol ! a to byłaś z nfz? burak rzeczywiście, trzeba było się upomnieć o zainteresowanie niech se nie myśli !!
Dzisiaj upoluję krokiety na obiad, chodzą za mną i chodzą ;P
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Skąd mamy wiedzieć czy wszystko ok jeśli nas nie badają Zapiszesz się gdzie indziej?
Co do ubranek i wszystkich rzeczy to ja mam z głowy -wszystko musimy kupić :/ Ja mam małą rodzinę i zero dzieci w niej, a u mojego T. od dawna nie było dzieci po prostu.
A moja przyjaciółka (ta co ma córeczkę 4 miesiące) obiecała już wszystko naszej koleżance wcześniej jak jeszcze nie wiedziała, że jestem w ciąży
Tak więc.. czeka nas sporo wydatków...