BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #986749 przez pesq
Jurada - ŁEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ! :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( Okropieństwo jakies !

Dziewczyny, a co do wózka na jesien-zima wkładacie? W sensie co tam ma byc jakas koldra koc spiwór?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #986751 przez kasandra9
Asiu, w Mrówce też są takie świecące, więc trzeba się przyjrzeć, bo nawet tak samo się nazywają - Diana albo Otylia, nie pamiętam:P
Pesq, też się zastanawiałam, co do wózka....nie chcę przegrzewać małej, no ale przecież w śpiochach nie pójdziemy w śnieg;)

9 lata 7 miesiąc temu #986754 przez kasandra9
W ramach popychania:) Zamówiłam właśnie termometr bezdotykowy, także już niepotrzebny ani do wody ani do niczego, bo ten się sprawdzi do wszystkiego;) W końcu mężowi się udało wynegocjować:P

9 lata 7 miesiąc temu #986757 przez basiek149
anisia i jak jesteś zadowolona z tej pościeli? wszystko takie jak na obrazku? i zamawiałaś tą torbę na drobiazgi do powieszenia na łóżeczko też?

jurada toooooooo było okropne...i pomyśleć, że wczoraj wciągnęłam tyle truskawek :sick: jeszcze jak Asia pisała o tym to pół biedy bo nie byłam w stanie sobie tego aż tak wyobrazić ale jak widzi się takie zdjęcie....o fuj... :sick:

kasandra bardzo ładne mieszkanko :)

pesq na okres zimy są takie specjalne śpiworki do wózka, a na jesień pewnie jakiś cieplejszy kocyk wystarczy. zależy jaka będzie pogoda.

9 lata 7 miesiąc temu #986766 przez melisamienta
Takiej pogody mi brakowało. Chłodu i wreszcie jest czym oddychać :laugh:
Narobiłyście mi ochoty na czereśnie, i chyba jak będę zawozić siostrę do pracy to wstępie po czereśnie. A tak nawiązując do tematu to jeździcie jeszcze samochodami jak kierowca.? Bo mi się jeszcze dobrze prowadzi a ostatnio coś mama zaczęła marudzić ze już nie powinnam. Mój małżonek nie ma prawa jazdy a nie chciała bym być od kogoś zależna tym bardzie ze nawet siostry nie mają i musiała bym się prosić kuzynostwa.
A to mój brzusio, albo już nawet brzuchol :laugh: :cheer: :P

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 7 miesiąc temu #986767 przez anisia27
Feee! Teraz bede ogladac truakawki z zewnatrz i wewntarz! :sick:
Czeresnie ostatnio jadlam to zagladalam do kazdej fuj :D

Asiek to ja czekam co i jak!:) na narutowicza tez mam blisko ^^

9 lata 7 miesiąc temu #986771 przez jurada
Meliska brzus na 6+
:)

9 lata 7 miesiąc temu #986772 przez asiekasiek
Anisia odp Ci na prywatnie bo w sumie my z Krk jesteśmy ( no ja z okolic :P)

Melisamięta kiedyś pisałyśmy już o prowadzeniu samochodu. Ja będę do końca prowadziła samochód, bo muszę jechać na zakupy czy gdzieś to wsiadam i jadę, a to zależy moim zdaniem indywidualnie od osoby jak czuje sie w ciąży. Ja zauważyłam, że jestem strasznie rozkojarzona teraz i jak osatnio jechałam do centrum krk do lekarza to ciąglę sobie myślałam skup się na drodze a nie myśl o nie wiadomo czym :P bo jeszcze brakowałoby żebym zagapiła się i wjechała komuś w pupę :P Więc jeżeli czujesz na silach się to czemu nie.

Basia a Zazanna jadła wtedy truskawki albo zaraz po zjedzeniu była :sick:

9 lata 7 miesiąc temu #986773 przez mysia5
Cześć kochane ;*
u mnie jakoś słabiutko dzisiaj, głowa mi pęka :( i taka jakaś się czuję strasznie słaba... po prostu nie mam siły kompletnie na nic, mało snu to źle, za dużo też źle i jakoś nie umiem sobie miejsca w ogóle znaleźć. Jedyny plus że u mnie dziś też chłodniej i można normalnie oddychać :)
Basiek, co za sąsiedzi masakra :/ współczuje, niektórzy ludzie naprawdę nie mają za grosz rozumu i kultury :pinch:
Kasandra, gratuluję zdanych egzaminów, super ! :) bardzo ładne mieszkanko macie :) i jaki porządek :woohoo:
U nas salon i sypialnia też są w szarości :) też bardzo lubię ten kolorek i łatwo do niego dobrać dodatki.
Basiek, mnie też się bardzo podoba ta pościel z poduszeczkami i chyba też którąś z nich będę zamawiać, moim zdaniem są takie słoooodkie :) :)
ja co do skurczy to nie nie wiem, twardnieje mi brzuch czasami ale czy to jest to, to nie wiem. Ale od kilku dni strasznie mnie rwie, ciągnie prawa strona i pachwina :( naprawdę niekiedy boli dość mocno i łapią mnie skurcze w łydkach, pomimo że biorę witaminki :S
Juradka, co to za okropna truskawa :( też by mi stanęły na penwo ooooj :sick: ale będę teraz uważać :pinch:
Dziewczyny a jak długo planujecie mieć malucha ze sobą w sypialni, od kiedy chcecie aby spał sam w swoim pokoju, jeśli oczywiście jest taka możliwość :) ?? kilka miesięcy czy jak myślicie, że to będzie? :)
Melisa jaki brzusio :) ładniutki, ja jeżdżę jako kierowca praktycznie cały czas ;) ale tak jak Asiek pisze też czasami robię takie głupoty i jestem jakaś niemyśląca, że aż wstyd czasami :blush: ciąża mi mózg odebrała chyba haha :whistle: nigdy tak nie miałam.

9 lata 7 miesiąc temu #986775 przez asiekasiek
Melisa własnie zalezy jak czujesz się i na jakie trasy jeździsz bo jak jeżdzę po swoich wioskach to ok jakoś leci:P ale właśnie zmienić pas dla mnie to łatwa sprawa była a teraz to patrzę i jak mi ktoś nie mrugnie no po prostu zawsze klnęłam na takich keirowców co nie umieli przejechać a etraz sama taka jestem ;)

9 lata 7 miesiąc temu #986776 przez pesq
Kasandra - podlinkuj termometr! Tez takiego szukam!

Melisa - suuuper brzuch :).

Co do samochodu jak mowilam - ja od kiedy mam to ciągle jezdzę, ale idzie mi to coraz gorzej bo jestem mega rozkojarzona.. ale powtórzę, byłam na warsztatach pierwszej pomocy maluchowi i kobiecie w ciąży i ratownicy przestrzegali przed jeżdżeniem JAKO KIEROWCA w trzecim trymestrze, szczególnie z dużym brzuchem - otóż chodzi o poduszkę powietrzna w kierownicy, która w razie czego wybucha na dzidziusia.. bo jako pasażer odsuwasz sobie fotel i już. Także ja POSTARAM SIĘ za miesiąc ograniczyć do niezbędnego minimum jeżdżenie samochodem.. Chociaż z drugiej strony tak gadam, a zapiszę się do szkoły rodzenia i już widzę siebie w 30 stopni upału w autobusie.. ehh. :P

9 lata 7 miesiąc temu #986779 przez asiekasiek
Melisa aaa właśnie śliczny brzusio:)

Pesq właśnie gadanie ze nie będzie jeździło się w 3 trymestrze:p to ja nigdzie bym nie wychodziła z domu :p będę jeździć ostrożnie ;)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #986782 przez pesq
No wiem że gadanie... Ale mówie jakie są racjonalne argumenty mądrych głów, że lepiej nie jeździć. Ale czym niby się przemieszczać :pinch: :pinch: .

Kurde dziś mi się na wicie gniazda coś zebrało i dochodzę do wniosku że mam nieforemną sypialnię do której nie wiem co mam dokupić z mebelków.. grrrrr.. w sumie jedną komode na ubranka mam, ale musi być jeszce jakieś coś na kosmetyki pampersy itd... toż nie postawie komody obok komody :D Bo w sypialni wlasciwie mam łóżko i tę komodę tylko. Any ideas? :) Wrzucę kilka zdjęć, może któraś z Was doradzi co tu zrobić, żeby zmieścić łóżeczko + jakiś mebel na pieluchy kosmetyki itd.. I jaki to moglby być mebel.

Od razu przepraszam za bałagan. Pomieszczenie też nie jest tak śliczne jak u Kasandry, ale nie o to chodzi ;)
Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #986784 przez Zazanna
Wywaliło mi posta :( Coś mi forum znowu szaleje :(

Pesq ja się niestety nie znam na architekturze wnętrz B)

Co do jeżdżenia, to napisałam (zanim mi zjadło), że ja się boję nawet jako pasażer, bo się naczytałam, że długa podróż może przyśpieszyć poród, a mnie tak straszyli tym przedwczesnym, że teraz już mam fizia -.-'

Zrobiłam naleśniki na mojej nowej pięknej patelni do naleśników <3

A oto specjalny naleśnik dla T., który czeka na jego powrót, a przez którego spaliłam zwykłego naleśnika, bo się zjaęłam "ozdabianiem" i zapomniałam :P

I wybrałam kocyk do wózka allegro.pl/komplet-minky-do-wozka-kocyk-...ory-i5441612721.html
-Białe stworki :)

9 lata 7 miesiąc temu #986788 przez jurada
Ja zastanawiam się pomiędzy śpiworkiem a komabinezonem
Cena taka sama, ale raczej zdecyduje się na kombinezon bo to i do fotelika samochodowego będzie pasować wiec praktyczniejsze.
Podziękowania: basiek149

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia