BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #992864 przez jurada
Sylwia hahaha dobre dobre!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #992865 przez kasandra9
Ja też nie wiem, jak tam w środku, nie pomyślałam nawet, żeby tam się myć, więc tym bardziej nie stwierdzę, czy jest ok czy nie:P
Sylwia, dietetyczne jagodzianki, o tak!:D:D:D
jejku, zawsze po prysznicu jestem taka zmęczonaaaaaa, wy też??

9 lata 5 miesiąc temu #992866 przez kasandra9
Juradka, no to naprawdę Wam się udało!!!! Ja liczę, że tak okazyjnie kupimy leżaczek ;)))) Zaraz jak się wysmaruję, to będę obczajać, co w sobotę możemy kupić;)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #992867 przez me.ch
Juradka super okazja naprawde! :) nic tylko gratulowac zdobyczy, na zdjeciach wyglada jak nówka sztuka nieśmigana!! :)

Asiek no ja tez wlasnie tak lubie, rzeczy "z dusza" sa naprawde super, ja sie bardzo ciesze z tego ze moj Kornelek bedzie mial ten sam kocyk co ja jakbylam noworodkiem i kilka ubranek nawet sie zachowalo:)

<<<<<<<
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
>>>>>>>>>>>
Koniec czipsow! ;)

Nie obraź sie lidziun ale czytałam to z otwarta buzia ze zdziwienia.

Lidziun no ja tez....
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 5 miesiąc temu #992868 przez Zazanna
Meszku ja już w pełny oczekiwaniu :D Mam nadzieję, że będzie bliżej 10 niż 14 :P
Ja startowałam z 68,8 :P

Juradka SUPER ! Za taki świetny wózek ! Ale Ci się trafiło ! Aż zazdroszczę :D
Co do brzusia dostałabym zawału w takiej sytuacji :P

Asiek ale i fajnie, że macie takie rzeczy.. ja mam mini rodzinę i zero pamiątek czy czegokolwiek.. zero tradycji rodzinnych i w ogóle.. w sumie to od mojej strony tak naprawdę jest nas trójka, u T. też jest malutko.. A zawsze mi się marzyły np. święta jak na filmach… cała rodzina wielka przy stole.. dzieci biegają, wszyscy się przekrzykują ahhh… No nic trzeba się cieszyć z tego co jest :)
No i od teraz święta będą weselsze, bo będziemy czekać na mikołaja i będzie ta „magia” i w ogóle <3

Sylwia o matko hahahahahhahah :laugh: :laugh: :laugh:

9 lata 5 miesiąc temu #992869 przez me.ch
Sylwia, usmialam sie :D :woohoo:

9 lata 5 miesiąc temu #992870 przez jurada
My na razie nie kupujemy leżaczka. Mała będzie w domu w foteliku. D.też tak był.
Nie mamy miejsca w mieszkaniu na składowaniu tego wszystkiego. I tak już dużo rzeczy odpuściłam które tak bardzo chciałam mieć, a nie miałam przy D.

9 lata 5 miesiąc temu #992871 przez me.ch
Zazanka, tyle pieknych rzeczy wybralas dla Bartusia, ze nic tylko schowac i dla wnukow trzymac (albo i rodzenstwa, kto wie :D)
Mozesz zbudowac swoja wlasna tradycje :)

U mnie na sniadanie serek wiejski light z domowa konfitura wisniowa (mama zrobila, najlepsza!) :)

Zaz juz 10! zaczynam odliczanie:)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #992872 przez kasandra9
Juradka, u nas to samo z miejscem, massssssakra! Nawet już staram się nie myśleć, co będzie z małą, z mężem - jak będą spać, gdy jedno będzie chciało, a drugie nie - cóż, liczę, że jednak się dogadają;) Na razie mąż na mnie "zły" i mi od rana śpiewał "stary niedźwiedź mocno śpi", bo podobno ost. chrapię jak najęta i nawet jak mnie szturcha to nie pomaga (ja nic o tym nie wiem), podobno nawet różne melodie mi wychodzą, ot jaka zdolna jestem ;)))))))))

Zaz, u mnie praktycznie taki sam start był;) Tylko Ty wysoka jesteś, a ja kurdupello;)

9 lata 5 miesiąc temu #992874 przez jurada
Zaz kurier pewnie zadzwoni jak bedzie dojeżdżał do Ciebie pod dom. Czy oby na pewno jest ktoś w domu.

A do mnie dziś dzwonił pan z aukcji na allegro z zapytaniem o kolor wanienki bo nie wybrałam... A ja mu tylko Wie Pan co, to będzie dla dziewczynki, więc liczę na Pana wybór:) a On. No dobrze dziękuje, do wiedzenia...
No i coś czuję, że wrzuci mi różową... Ale co tam to tylko wanienka...
Choć szczerze, to myślałam, że dziś też będę miała gwiazdkę a tu lipa pewnie jutro...
Apteka do mnie przyszła w piątek i powiem Wam że wydałam kasy sporo a jak to rozpakowałam to tego tak malutko... :(

9 lata 5 miesiąc temu #992875 przez Zazanna
Kurcze ja też mam co raz mniej miejsca.. Najgorsze, że nie mamy szaf :/ Niby mieszkanie duże, a w ogóle nie ma gdzie przechowywać.. :/ No nic zaopatrzę się w kartony w jakiś ładny wzór i na razie będę tak trzymać.. A jak się przeprowadzimy to zrobię sobie MEGA WIELKĄ szafę -tylko dla siebie :evil:
I nie będzie dzielenia garderoby z chłopakami, bo mnie wkurza bałagan na ich częściach :P

Meszku no właśnie chciałabym wszystko zatrzymać.. na pamiątkę hahah :P
A mam się wymieniać z koleżanką jak ona zajdzie w ciążę i już mi ciężko o tym myśleć... :P No nic.. zostawię sobie kilka rzeczy i jak B. będzie dorosły to będę je sobie wyciągać i wspominać jaki był słodziutki i malutki <3

U mnie kanapki z razowca z almette i pomidorem i ..wafelek :P -Ale cienki paseczek, tak żebym się w limicie zmieściła, bo skubaniec kaloryczny jak cholera :/
Więc ukroiłam nie duże kawałki, tylko właśnie pasek i pocięłam go w takie mini wafelki żeby "dłużej" skubać do herbatki ;)

9 lata 5 miesiąc temu #992876 przez Sylwia-89
Zazanka, a jaką masę robisz do tych wafelków? Może i ja zrobię :woohoo:

9 lata 5 miesiąc temu #992877 przez Zazanna
Juradka u mnie z apteką to samo :P
Niby tyle rzeczy i pieniędzy.. a rozpakowałam i prawie nic :P

Zjadłam :) Dopiję herbatkę i zaczynam prasowanie :)
Dostałam sms z DHL, że "kurier podejmie dziś próbę dostarczenia paczki" B)
To niech JUŻ podejmuje !!! :D

Tylko ciekawa jestem jak mi ta paczkę do domu wciągnie, bo T. zastawił cały korytarz pustymi kartonami po sprzątaniu i już nie miał siły biegać wyrzucać i ja się ledwo mieszczę aby wyjść.. a jak paczka będzie szeroka, to będę musiała tą konstrukcję przesuwać wrrrr....................... że też dopiero teraz mi to do głowy przyszło... -.-'

9 lata 5 miesiąc temu #992879 przez Zazanna
2 x kostka masła
kakao Wedel opakowanie
cukier puder wg uznania
aromat rumowy (pół)
duży cukier waniliowy
mleko -około szklanka
mleko w proszku "niebieskie" -całe opakowanie :)

No i rozpuszczam masło, czekam aż wystygnie, dodaję mleko w proszku i cukier waniliowy i miksuję powoli wlewając zwykłe mleko, a potem dodaję resztę i dalej miksuję na gładką masę i potem smaruję wafle :) Zużywam niecałe dwa opakowania wafli tortowych (prostokątnych), robię grubość 5 wafli :)
W oryginalnym przepisie dodaje się prawdziwy rum, albo aromat rumowy i wódkę -ale ja nie przepadam za alkoholem w deserach, więc tylko aromat :)
Bardzo łatwe i jak masz wystygnięte masło to 5 minut roboty ;)
Aaaa i potem zawijam w folię aluminiową i do lodówki i tak ze dwie godzinki trzeba poczekać, aby się "przegryzło" -wtedy są smaczniejsze :)

9 lata 5 miesiąc temu #992880 przez Sylwia-89
Zapiszę przepis i przy najbliższej okazji wypróbuję :) Dzięki!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia