BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #992991 przez asiekasiek
Jejku ja spałam i obudziłam się głoooodna!! :S

Zazanna wózek oczywiście śliczniutki, widzę że kociamber jeden już kombinuje, żeby przespać na nim się... :whistle: aż mi się przypomniało jak ja swój patrzyłam w domu jak kupiłam. Co do tych mroczków przed oczami, widzisz a Ty tak czasem dużo robisz... lepiej odpuść sobie :dry: niż miałoby się coś stac :(

Mech śliczne te wstążeczki na smoczki, Ty to mnie zadziwiasz różnościami... :woohoo: :woohoo:

Asiulek koparka czaderska!! Ojjjj jakbym jej spróbowała, na pewno bardzo dobra była. I co do pytań będziesz miała takie właśnie jak w linku u Ciebie:) A co do ścian to co to będzie jak dwóch synków ubzdura sobie malowanie ścian ;) a swoją drogą nie wiem co dzieci w tym widzą, u mnie siostrzeńcy też malowali ściany. I u siebie i u babci:) najlepiej że wtedy dzieci są takie cichutkie jak malują te ściany i człowiek już wie że coś majstrują :side:

J
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Otworzyłam sudocrem bo taki czerwony i podrażniony mam nos i chyba pomóc powinien mi :P
Podziękowania: me.ch

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #992992 przez kasia_asia
Zazanna, przepiękny wózek, aż musiałam się odezwać, żeby to powiedzieć ;) No i straszny przypadek z tym "zaćmieniem", ja bym wpadła w panikę.

Dziewczynki, te które kupowałyście leżaczki, bujaczki, powiedzcie proszę dlaczego postanowiłyście na taki zakup? Ja nie myślałam o takich "przyjemnościach" dla dziecka a może powinnam. U nas będzie kołyska, nosidełko maxi cosi i myślę, czy takie nosidełko spełnia podobną funkcję jak leżaczek - bujaczek?

9 lata 5 miesiąc temu #992996 przez kasia_asia
Mam też zmartwienie którym chcę się podzielić.
Wreszcie zmieniłam lekarza, bo mój obecny ma dla mnie czas co 6 tyg. i nie chce mnie kierować na badania. Mam więc nowego i skierował mnie na prenatalne, miałam kilka dni na zrobienie tych badań, ale na szczęście udało się je zrobić w terminie do ukończenia 32 tyg. No i na tych prenatalnych lekarz mówi, że jest wszystko super i że jest zachwycony. No ale jak patrzę na opis to wszystkie pomiary się zgadzają z obecnym stanem tylko nie główka. BPD jest 4 tyg większe od reszty :( Naprawdę nie wiem co o tym myśleć.

9 lata 5 miesiąc temu #992997 przez kasia_asia
Zobaczcie same.
Załączniki:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #992998 przez kasia_asia
Może teraz się nie odwróci ;)
Załączniki:

9 lata 5 miesiąc temu #993000 przez Sylwia-89
Kasia_Asia, widzę że u mojego doktora od prenatalnych byłaś ;) Jeśli on powiedział, że wszystko jest ok, to zaufaj mu. Słyszałam bardzo dobre opinie o nim :) A u jakiego ginekologa teraz jesteś jeśli mogę spytać? ;)

9 lata 5 miesiąc temu #993001 przez kasia_asia
Erdmann, przyjmuje w Medicoverze. Wizytę mam w poniedziałek, więc wszystko się wypytam. A ten Twój Sylwia od prenatalnych jest najmilszym lekarzem jakiego spotkałam. Jestem zaskoczona, bo jakiś lekarz pierwszy raz dokładnie wytarł mi brzuch od tej galaretki i pomógł wstać z łóżka. Może to dla kogoś śmieszne, ale ja jestem zaskoczona, myślałam, że nikt tego nie robi.

9 lata 5 miesiąc temu #993002 przez Sylwia-89
Ja byłam u niego w I i II trymestrze. To prawda, bardzo miły i trochę śmiać mi się chciało jak się zaangażował w wycieranie brzucha :) Widać, że lekarz z powołania ;) Mój ginekolog też jest super, to chyba jego kolega i właśnie bardzo zachwalał, że dr Kocyłowski jest specjalistą w dziedzinie badań prenatalnych

9 lata 5 miesiąc temu #993003 przez Lidziun

kasia_asia napisał: Dziewczynki, te które kupowałyście leżaczki, bujaczki, powiedzcie proszę dlaczego postanowiłyście na taki zakup? Ja nie myślałam o takich "przyjemnościach" dla dziecka a może powinnam. U nas będzie kołyska, nosidełko maxi cosi i myślę, czy takie nosidełko spełnia podobną funkcję jak leżaczek - bujaczek?

ja przy dzieciach mialam lezaczek taki najzwyklejszy, ale tylko dlatego bo tesciowa kupila w lonsynie uzywany, tak bym chyba o tym nawet nie pomyslala, natomiast moja siostra ma synka teraz ma 11 m-cy i od samego poctku uwielbial fotelik samochodowy, w nim mu sie fajnie spalo i mialam z niego zabawe i bujanie, takze wszystko zalezy od dziecka i od kieszeni rodzicow, bo wiadomo np ten co ja mialam o taki dokladnie allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujacze...ami-i5510188744.html sprawdza sie w miare cenowo no i lepszy jest na wieksze dziecko ktore sie wierci i wtedy samo moze sie bujac, no a dla takich maluszkow lepszy bylby taki na baterie ktory byja dziecko w jakims tam rytmie, ale wiadomo kasy potrzeba juz wiecej, mnie przynajmniej juz na takie rarytaski nie stac

jezeli napisalam cos chaotycznie to wybaczcie, czasami sama zastanawiam sie co ja w ogole pisze :blush:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #993004 przez asiekasiek
Kasia_Asia chyba któraś pisała, że jej dziecko ma większą główkę niż powinna na ten tydzień. I lekarz na to powiedział, że często zdarza się tak. To mój tylko podaje papier ;) a co do bujaczków to ja jak pójdę do kuchni to żeby sobie leżało dziecko jak pójdę kąpać się to też żebym miała w czym dziecko położyć. Właśnie myślałam o foteliku żeby taką funckję spełnił, ale sobie myślę, że to przecież pierwsze dziecko ;) a jak będzie następne to prawie jak znalazł :D

9 lata 5 miesiąc temu #993006 przez asiekasiek
www.popularnie.pl/psy-i-dzieci-2/?sentencje

Jakie słodkie:) szkoda że moja Lolita jest ślepa i tylko na węchu będzie poznawać dzieciaczka :(

9 lata 5 miesiąc temu #993007 przez kasandra9
Hej dziewczynki u mnie ok tylko zmęczona jestem. Potem napisze i odniosę sie do Was bo musze odpocząć po gościach:)

9 lata 5 miesiąc temu #993008 przez jurada
Kasia Asia mi sie wydaje ze nie masz sie czym martwic... Glowka jest w zawsze większa od reszty. A po za tym jeszcze 7 tyg wiec może roznica nie będzie taka duza.

9 lata 5 miesiąc temu #993011 przez asiulek_dolls
Zazanno mam nadzieję ze twoja 4,5 godzinna nieobecność na forum to efekt uboczny odpoczynku po dzisiejszych wrażeniach :) jeśli tak to znaczy ze należy ci się pochwała :cheer: ;) i buziak w nagrodę :kiss:

9 lata 5 miesiąc temu #993012 przez asiulek_dolls
Asiek sama lubialam bazgrac po ścianach, nie pamiętam czy byłam w miarę zdyscyplinowana w tej kwestii ale pamiętam za to radość swoją, braciaka i sąsiadek kiedy to na jakiś czas przed remontem rodzice pozwolili nam bazgrac po tapecie która była do zerwania haha ale miałam wtedy "piękne" ściany :laugh: i nie byliśmy wcale tacy malutcy :cheer:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia