BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #993075 przez asiekasiek
AAAA umówiłam się do fryzjera na przyszły czwartek!!! :D Robię ombre!!! Hehhe żeby później nie było widać odrostów ;) już nie mogę doczekać jak mi fryzjerka będzie robić koło włosów... Uwielbiam to !!

Rita co do smoczków to ja mam dwa z Canpola, na razie nie dokupuje bo pamiętam jak byłam w aptece przy szpitalu i przede mną był tatuś z kilkoma smoczkami i podobno żaden nie pasował dziecku i powiedział, że te już ma a pielęgniarki powiedziały mu że jeszcze inne wyprofilowane są, i tam wybierał :) więc tak sobie myślę że nie będę wydawać na razie. W sumie można kupić właśnie kilka takich wyprofilowanych i sprawdzić który podejdzie, no nie wiem... :( właśnie ja mam takie po 5zł te smoczki i zastanawiam się czy będą dobre czy nie za tanie bo jakiś badziew :P
Podziękowania: Rita87

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #993076 przez asiulek_dolls
Dzień dobry :)

mój Kacperek ma już kolejnego kuzyna, Piotruś urodził się wczoraj tuż przed północą, waży prawie 3100 i ma 52cm, z małym i szwagierką wszystko ok

Asiek nie miała położnej opłaconej, tam na prawdę jest dobra opieka i nie ma takiej potrzeby
zresztą co by to dało? jak sie ma znajomą położną i to taką do której mamy zaufanie i dobrze czujemy się w jej towarzystwie to ok rozumiem że ktoś chce taką osobę mieć przy sobie, ale płacenie obcej babie to bez sensu moim zdaniem, co z tego że sie zapłaci jak i tak nie wiesz na kogo trafisz, to że koleżanka czy ktoś inny poleci taką a nie inną położną i że była zadowolona to nie oznacza że i tobie przypadnie ona do gustu, lepiej skupić sie na tym żeby słuchać i robić to co położna na którą trafimy na dyżurze mówi bo ma doświadczenie i jest tam po to by nam pomóc i myślę że jak sie nie panikuje i słucha położnej to znajdziecie wspólny język i sie dogadacie i wszystko pójdzie dobrze, no i przede wszystkim jak ma boleć to będzie bolało bez względu na to kto będzie przy was... ja tak się nastawiałam na pierwszy poród na ból, zajebisty ból i oswajałam sie z tym i wiecie co... bolało ale przeżyłam, pamiętam co mówiłam jak bolało ale samego bólu już nie, nie było tak źle jak sobie wyobrażałam i to bez znieczulenia, jedynym znieczuleniem był gaz który miałam przez nieco ponad 5minut pod koniec przy przejściu z sali przedporodowej na porodową....

Agata trzymaj sie bidulko dzielnie!! wszystko będzie ok

ok narazie tyle zmykam bo mała wycieczka orientacyjna po sklepach w planie

9 lata 5 miesiąc temu #993077 przez Sylwia-89
Asiek, nam położna w szkole rodzenia powiedziała, że jeśli chce się mieć swoją opłaconą, która pracuje w tym szpitalu, to ok, ale i tak całą odpowiedzialność za Ciebie i dziecko bierze ta, która aktualnie ma dyżur. Natomiast jeśli przyprowadzasz sobie położną spoza szpitala, to zajmuje ona miejsce osoby towarzyszącej (tylko jedna osoba dodatkowo może być przy porodzie), ale i tak ona nie może odebrać porodu. Plusem jest to, że cały czas jest przy Tobie i może poinstruować w jaki sposób możesz zmniejszyć ból czy wykona Ci masaż. Tak jest w jednym z poznańskich szpitali. Nie wiem jak inne się na to zapatrują.

9 lata 5 miesiąc temu #993078 przez asiekasiek
Asiukek to mnie uspokoiłaś. bo wkurza mnie jak wszyscy gadają znajomi czy mam opłaconą położną, bo one miały itp... a ja właśnie myślę żeby nie opłacać bo po co...?? W końcu to ich praca...

9 lata 5 miesiąc temu #993079 przez asiekasiek
I gratulacje dla kuzynki :D

9 lata 5 miesiąc temu #993081 przez Lidziun

as1enka1 napisał: Witam wszystkie przyszłe mamusie. Jestem w 31 tygodniu ciąży. Jest to moja pierwsza ciąża:-) Od tygodnia męczy mnie ból albo to jest miednica albo kość łonowa, ciężko określi. Najbardziej w nocy podczas zmieniania pozycji w łóżku. Czy któraś tak miała? Z góry dziekuje za info

hej, najlepiej jakbys skonsultowala to z lekarzem, ale powiem ci tak, jezeli miednica cie boli zapewne oznacza to, ze organizm przygotowuje sie do porodu, miednica musi sie poszerzyc by zmiescilo sie w niej dziecko i to oczywiscie moze byc nieprzyjemne, w mojej 1 ciazy prawie od polowy bolala mnie kosc ogonowa i bylo to calkiem normalne (zdanie lekarza), ale najlepiej na najblizszej wizycie [powiedz o tym lekarzowi

9 lata 5 miesiąc temu #993086 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Asiulek co racja to racja, dlatego wrzucam filmik na yt do obsługi pajero –nie szarpcie się Dziewczyny tymi wózkami, tylko od razu oglądać, bo szkoda nerwów ! :D

A koparka ..BOSKA !!! Wygląda jak prawdziwa ! Też bym się jarała :D

Juradka Twój zmęczony psiunek powala urodą <3

Ale ja na siebie uważam…. Dziewczyny wszystko na raty i powolutku –wiecie, że ja pierwsza jestem do uważania i nic nie robienia… To tylko te głupie adaptery –a resztę powolutku robiłam :P

Asie ja jak byłam mała to też malowałam ściany :P I jak Bartuś będzie miał swój pokój, to kawałek ściany zrobimy mu farbą tablicową :)

Kasia_Asia u nas też główka jest większa i tez lekarz uspokaja, że to normalne, więc się nie stresuj :*

Asiek jaki SŁODKI filllmiiiikkkk :D Mam nadzieję, że moja też będzie kochała małego :)

O matko Rita hahaha „oni mają duże głowy to i malutki” hahahah :D

Pesqu baw się dobrze u teściów i pojedz sobie innych specjałów w miarę możliwości :)
Jak miałaś tak samo, to współczuję, zawału można dostać… o.O Dobrze, że przeszło

Ja też wolę chwilę przed terminem urodzić „z zaskoczenia” –na pewno nie chcę przenosić.. bo to właśnie czekanie i czekanie …. O matko wtedy bym chyba zaczęła uprawiać seks :P

Kasandra ja tam nawet podkład (podpaskę) wyciągnęłam z paczki jak mi przyszła, bo chciałam obejrzeć hahah :P

A w ogóle to T. mówi, że wózek paskudny, że nie ma „nic chromowanego, a rama będzie ciągle brudna i bla bla” :P To mu powiedziałam żeby się cieszył, że nie jest w kwiatki :D

Kasia pokaż marynarkę :)

Mysia bidulku :* Dobrze, że przeszło.. ja by spanikowała jakby mnie brzuś bolał.. wszystko inne zniosę, ale brzus to świętość :D

Mnie o 1 w nocy obudził Malutek, bo sobie zrobił imprezkę :)
A w ogóle to jeszcze wieczorem mnie :sick: ale już totalnie i zwróciłam kolację :blush: -No ale w końcu wtedy poczułam się naprawdę lepiej. To był mój czwarty raz w ciąży –więc i tak bez tragedii :)

Ja też owijam naleśniki folią i też nie wysychają :) –A w ogóle to bym zjadła naleśnika.. Może zrobię? Hmmm :)

Rita ja rysuję kontury cienkopisem i wszelkie zgrubienia, potem cieniuję ołówkiem miękkim, a potem wypełniam albo kredkami albo farbą temperą –tempera jest super, ale nie na papier czerpany (a na nim robiłam moje rybki), ale się zastnawiam, czy mimo wszystko nie pociągnąć rybek choć troszkę akwarelą, bo kredka jakaś mi się wydaje taka mizerna.. Albo w ogóle zrobię od nowa na zwykłym szkicowym papierze i wypełnię farbą i zobaczę, które mi się bardziej podobają ;)

Asiek ale Ci super…. Ja teraz do fryzjera pójdę dopiero po porodzie.. Ale na urlopie specjalnie sobie obcięłam tak aby „rosły swobodnie” i miały kształt do tego :)
A farbę robię sobie w domu, bo mam strasznie dużo siwych i od dwóch lat robię sobie ten sam kolorek i jestem do niego przywiązana :) –Tyle, że przed ciążą robiłam co miesiąc i trzymałam 40 minut, a teraz robię co 2,5-3 i trzymam 20 minut :)

Ja też mam dwa smoczki tylko –i tylko jeden łańcuszek :P
Ale nie wiem czy B. będzie chciał ciumkać smoczek, bo i ja i mój brat wypluwaliśmy i nie było mowy o smoczkach ;)

Asiulek gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D To z Piotrusia kawał chłopa ;) <3

Ja nie biorę położnej –dla mnie to bez sensu, bo żadnej nie znam, wolę mieć Mamę przy sobie :P Wy będziecie miały mężów, więc jeszcze lepiej :) Ahhh ten mój uparciuch…

Dobra, wszystko doczytane, kawka wypita, idę zrobić śniadanko :)

Dziś będę tylko prasować -na siedząco i nie dużo -obiecuję :)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #993087 przez kasandra9
Dzien dobry!:) U mnie też dość kiepska noc, wstałam, ale nie czuję się wyspana:/ Choć mężowi nie powiem, bo podobno znów chrapałam i on mówi, że co on ma biedny powiedzieć;) chyba sobie zapodam spinacz na noc na noc!! W ogóle obudziłam się po 3 i myślałam, że koniec spania, ale jakoś udało się zasnąć i prawie do 9 spałam, nawet bez siku. Miałam dziś jechać do koleżanki (na to biznesowe spotkanie;)), ale nie mam siły ani weny. Pojadę tylko do sklepu, wstawię zupę, chyba biały barszcz. I dziś NIE sprzątam, NIE robię NIC nadzwyczajnego, będę się przewalać z kąta w kąt. Ew. poprasuję.
PS. Gratulacje dla kuzynki!:) Piotruś - najpiękniejsze imię!:)

Zazanka, no ja myślę, że bez szaleństw tam!;) Mój też na te ramy itp. zwracał uwagę, m.in. dlatego mamy, jakie mamy i felgi musiały być odpowiednie;))) No ale do mnie akurat trafiają te argumenty;)))
To dziś forumowe prasowanie, tak;)??
U fryzjera byłam w czerwcu, teraz pójdę w sierpniu, żeby jakoś się to prezentowało przy porodzie, bo też jestem siwula niestety;) ale ombre mi się bardzo podoba i na pewno zrobię to samo i już zauważułam odrost (minął miesiąc, tzn. w niedzielę dokładnie to będzie:P), ale ogólnie jest w miarę niewidoczny:))) No i teraz mi sporo je podcięła, więc jest szybciej i wygodniej, a kucyka też da radę zrobić, więc jest ok;)
Najbardziej wkurzają mnie paznokcie, BOże, jakbym poszła na hybrydy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! już nie mam siły ich malować, u stóp ledwo sięgam i muszę akrobacje wyczyniać, żeby je obciąć (a lubię mieć mega krótkie i zaokrąglone, bo inaczej mnie boliiii), a u rąk - już nie mam siły tych głupich skórek robić i malować, czekać, aż wyschną, wkurzaa mnie toooooooooooo.
Dobra, idę się umyć i ogarnąć, lecę po produkty i robię zupę.

9 lata 5 miesiąc temu #993089 przez asiekasiek
Zazanna kopnij, że tego Twojego T. to mógł wybierać :P teraz będzie marudził :S czasem dobrze zwymiotować bo później lepiej się czuje... w ciąży tak mam :pinch:

Kassandra kup mu "wtyczki" do uszu nie wiem jak to fachowo nazywa się... :blush: co do dzieciaków to masakra jakie są nie grzeczne ;) ja sobie wmawiam że moja będzie wychowana grzeczna i w ogóle... haha ja w sobotę opiekowałam się 7latką, jest rozpuszczona, pyta się czy może pobawić się w piasku (mama jej nie pozwala się bawić raczej bo tam kupy robią koty i zimno było piasek był mokry, a jej tata na wszystko jej pozwala w sumie przy nim robi co chce...) ja mówię to kucnij sobie przy piasku i nie wychodz na niego to będziesz mogła a ta buty raz dwa zdjęła i już na górze piasku!!! i turla się z niego!! Okrzyczałam ją bo kurcze ja mówię tak a ta swoje robi... obraziła się ale później przyszła bo ja jej przepraszać nie będę... niech wie że źle zrobiła :P

9 lata 5 miesiąc temu #993090 przez glooria
Odradzam zakup tuzina smoczkow bo dzieci sa wybredne
milenka dopoki byla na piersi to dlawila die smoczkiem a później byl mam i avent plaskie

A emilka od pierwszego dnia mam

9 lata 5 miesiąc temu #993091 przez me.ch
Dzien dobry Kochane!

Nas wczoraj ta pelnia szczescia zmogla i juz zupelnie nie mialam sily cykac i wstawiac, przepraszam :) ale nie dosc ze przyjechac wozek + paczka z polski to jeszcze mikrofalowka i maszyna do szycia (P stwierdzil ze mi sie przyda jak juz zrobilam karuzelke recznie, no ale coz ;) Wazne ze teraz juz jest i moge zaszywac co mi sie tylko zywnie podoba i nie musze juz zazdroscic Zazance :D ) i po prostu juz nie mialam ani odrobiny sil :)

Ale nadrobie, obiecuje :)

Dziekuje slicznie za pochwaly odnosnie tych smoczkowych zapinek - Rita, na ebayu z chin zamowilam taki zestaw 5 klipsow bo jak szukalam gotowej zapinki to nic mi sie nie spodobalo:)

Asiulek_dolls, boska ta koparka... nie dosc ze kopara opada to jeszcze mam takiego smaka na ciacho teraz.....mmmmmmmm :) <3

Jurada, swietna ta Twoja psinka:) w ogole tak Wam zazdroszcze tych zwierzolkow ze glowa mala! ja cale zycie mialam psa no ale odkad jestesmy na swoim najpierw nie bylo gdzie go trzymac bo mieszkalismy w jednym pokoju, potem wlasciciele nie pozwalali, potem ze praca i nas nie bylo praktycznie calymi dniami i jakos tak zawsze cos.... mam nadzieje ze juz teraz jak Kornel przyjdzie na swiat to moj P w koncu da sie skusic :D on tez chce psa ale ma bardziej "praktyczne" spojrzenie na swiat i dopoki nie jest w 101% pewien ze plan zadziala to ciezko, ale do tej pory sie udawalo mi go w koncu przekonac do wielu rzeczy wiec moze i na jesien (albo na wiosne zalezy jak mi z Kornelem pojdzie :D ) bedzie piesiolek :)

Kasia_Asia ja wlasnie myslalam o tym lezaczku bujaczku pod katem takim jak Asia bodajze pisala - czy jak cos bede gotowac, czy sie wykapac a te foteliki jak dla mnie to sa troche za duze i nie wszedzie wejda - np my mamy malenka lazienke - no ale ponoc ludzie tak robia ze ich uzywaja. Ja mialam okazje odkupic od szwagierki lezaczek ktory jest bardzo kompaktowy i wprawdzie nie maq gadzetow - nie spiewa i tanczy i sam sie nie buja - ale jest bardzo polecany na necie bo ponoc jest dobry dla kregoslupa dziecka wiec ciesze sie ze tak wlasnie wyszlo, a zeby go urozmaicic dla Kornelka to mu zamocuje karuzelke (tez przyszla w paczce wczoraj) ktora ma od dziadkow w wycieczki po gorach - takie slodkie drewniane misiaki:)
A co do rozmiaru glowy, to tak jak dziewczyny pisaly - po pierwsze, mysle ze jesli byloby czym sie martwic to lekarz napewno by o tym wspomnial, a po drugie, teraz dzieci rosna jak szalone wiec pewnie w ciagu kilku tygodni wszystko sie wyrowna:) poza tym, np u nas co lekarz/maszyna to inny pomiar cxasem wychodzi, wiec rownie dobrze moze akurat krzywo zmierzone..:)

Asiulek_dolls ja kiedys wymalowalam sciane w kuchni czerwona akwarelka :) super bylo ;P
Gratulacje dla kuzynki, niech sie Piotrus dobrze chowa! :)

Pesq milego pobytu zycze u tesciow i mam nadzieje ze jak wrocisz to sciany beda piekne i bedziesz zadowolona, a jesli jakies prezenty nie zdazyly dojechac to beda na Ciebie czekac mile niespodzianki:)

Kasandra mam nadzieje ze juz wypoczelas po gosciach i wycinasz zeberki :) pamietaj ze my tu czekamy na efekty!! :) poza tym mysle ze jak juz zaczniesz to sama zobaczysz....ja nie chcialam odkladac bo mi sie spieszylo zeby skonczyc i juz zobaczyc efekty :D

Agata trzymaj sie dzielnie! Dobrze ze z maluszkiem wszystko dobrze! Trzymamy kciuki razem z Kornelkiem zeby Ci szybko przeszlo:) melduj nam sie tu czasem zebysmy sie nie martwily :)

Mysia mam nadzieje ze juz wszystko przeszlo :)

Zazanka mam nadzieje ze sen Wam dobrze zrobil i ze dzis juz nie bedziecie tak hulac! :) Ja wczoraj tez juz powoli czulam ze mnie brzuch zaczyna cisnac i wiem dobrze jak to jest - sama tak mam - jak sie chce cos zrobic to nie ma zmiluj, ja to zawsze do oporu jechalam, az padlam, no ale teraz nie wolno!

Witaj Asi1enka, ja niestety nie poradze, bo u mnie tak sie nie dzieje poki co, ale tak jak dziewczyny mowily, pewnie to normalne, ale najlepiej skonsultuj to na najblizszej wizycie dla swietego spokoju :)

Asiek wspolczuje niewyspania.... ale ja tez tak mam ze jak w dzien pojde spac to potem noc jest ciezka..... moze jakbys byla zmeczona to sie rzeczywiscie poloz ale nie spij, poczytaj cos czy tam serial obejrzyj jakis.... :)
Ach.... no i fryzjer.... Ja juz od sierpnia (!!!!!) nie bylam i strasznie strasznie juz chce i musze isc, myslalam ze przed Kornelem zdaze ale przy areszcie domowym nie wiem czy wyrobie...poszukam kogos kto przychodzi do domu moze.... :D

Gloria zazdroszcze nalesnikow, ja tez chce....... :D podrzuc jakies tu do nas :D

Sylwia hah, rozbawilas mnie ;) mi tez dretwieja albo nawet nie tyle dretwieja co pobolewaja jak juz za dlugo na boku spie.....

Rita co do ilosci smoczkow i w ogole czegokolwiek (np 6 kremow do pupki......) nic sie nie przejmuj, ja mam udokumentowany na tym forum bardzo scisle zakupoholizm :D zakladam ze przyczynia sie do tego fakt ze siedze w domu i poza szpitalem na kontrole nigdzie nie wychodze, ale coz. Zdecydowanie ja mam tyle niektorych rzeczy ze blizniaki moznaby oporzadzic, sama nie wiem po co ;p :blink: :blink:

Kasandra, ewidentnie :) choc u mnie dopiero sie pierze wiec prasowanie pewnie jutro dopiero :)
Tez mi sie chce hybryd... juz nie moge z tymi paznokciami.... :)

9 lata 5 miesiąc temu #993092 przez asiekasiek
A dziewczyny ostatnio z moim M. patrzyliśmy ile nazbierała już nasza Laura do skarbonki i mówię mu, że "prawie za dwa lata będzie miała na basenik, na rowerek itp... "A M. "nie to ma być na jej studia na coś pożyteczniejszego, na przyszłość itp..."a ja mówię. "niech się uczy że ma swoje pieniążki i niech wie że może je rozdysponować jak chce, ale że wszystkiego za to nie będzie mogła kupić bo jej nie starczy... " no a mój mąż, "że będzie jej się kupować. " A ja mówię "a jak będzie coś chciała, gdzie nie będziemy chcieli jej kupić, a ona powie że ma w skarbonce pieniądze i że sobie kupi sama??" mój M.(który jego zdaniem nie wolno rozpieszczać dzieci, na wszystko pozwalac etc.) mówi "no to już jej kupimy. ze skarbonki ma składać na swoją przyszłość :side: "

9 lata 5 miesiąc temu #993095 przez Zazanna
Kasandra to ja mam to samo ze stópkami –lubię na króciusieńko i tylko ciut odrosną i już mnie drażnią :/
A teraz nie sięgam :/ Choć jak się „kremuję” to opieram nogę na brodziku i odkryłam, że wtedy stopa jest w moim zasięgu, więc może będę obcinać w ten sposób :P

Asiek „kopnęłam” mentalnie ;) Ale on się tak ze mną drażni bardziej, jakby mu się naprawdę nie podobał, to bym wiedziała, jak to stwierdził „nie będzie pasował do jego nowego lexusa –chyba, że kupi czarny” –tylko ciekawam za ile stuleci lexus z nami zamieszka –no ale marzyć każdemu wolno hahaha :D

Asiek ja tez nie lubię rozpuszczonych.. Bartuś „niestety” będzie się musiał słuchać.. Z resztą umówiliśmy się z T. że każdą decyzję podejmujemy wspólnie i jeśli mały będzie coś chciał zrobić (np. spać u kolegi), to nie ma tak, że pyta taty i tata pozwoli, a mama nie, tylko młody będzie musiał poczekać aż się skonsultujemy ze sobą i ustalimy –żeby nas w konia nie robił heh ;)
Ja w ogóle raczej z tych konsekwentnych jestem i miałam okazję pracować w przedszkolu z pięciolatkami i maluszkami i powiem szczerze, że to straszny problem kiedy dziecko nie ma żadnej dyscypliny, bo jest strasznie zagubione i ma strasznie zmienne stany nastrojów.. jak takie malutkie zagubione zwierzątko.. a taki rodzic potem przychodził i krzyczał na nauczycielkę, że to jej wina po tym jak jego dziecko dusiło kolegę.. N i dzieciałek dostaje sprzeczne sygnały i nie wie co dobre, a co złe..
No i jak już będzie starszy, to będę bardzo cięta na alkohol i papierosy. Trudno, niech się obraża i krzyczy itd. ale zbyt dużo osób widziałam, które się stoczyły, bo w odpowiednim momencie ktoś ich nie poprowadził. Oczywiście niech się uczy na swoich błędach itd. ale na pewno nie będę akceptować codziennego wyjścia na piwko po szkole np. w liceum tak jak to teraz modne.. –Ale poleciałam heh :D

Meszku piesełki to bardzo ważna sprawa ! On się MUSI zgodzić :D
Ale prezeeentóóówwww…. Ja bym oszalałam z nadmiaru hah :D

Asiek „na przyszłość” to ja chce otworzyć konto dla Bartusia i będziemy wpłacać 50-100 zł miesięcznie, może z czasem więcej –ale B. o tym koncie nie będzie wiedział. Jak postanowi zostać prawnikiem, to akurat –aplikacja jest droga, jak będzie chciał kupić mieszkanie, to będzie miał na jego część.. A może zamarzy mu się ślub na Bahama? To wtedy będzie miał na to :P W każdym razie będziemy odkładać, żeby mu pomóc w „starcie” i dostanie te pieniążki jak już będzie dorosły i podejmie jakąś konkretną decyzję :)
A pomysł ze skarbonką też super, też mu zrobię żeby się uczył od początku zarządzania finansami-ekstra :)

Ajjj dziś mam solidne śniadanko :) Kanapeczki, arbuz i wafelki :) -Dziś nie liczę kalorii tylko jem kiedy jestem głodna :)

9 lata 5 miesiąc temu #993096 przez me.ch
Ok, odpisane. :) Teraz zabieram sie za dzielenie sie moja wczorajsza radoscia hehhe
Ale bedzie po troche bo wczoraj wieczorem jiz kiepskie swiatlo bylo a teraz czesc juz sie pierze, wiec pokaze ubranka juz po prasowaniu, zebyscie widzialy juz w wyjsciowym stanie :)

Tymczasem, oto co do nas przywedrowalo :) (z gory przepraszam za jakosc tych zdjec ale wczoraj bylo kiepskie swiatlo a dzis jest ponuro i tez jakos kiepsko wychodza....)

Kocyki i drugi rozek

Załącznik nie został znaleziony

Lezaczek bujaczek i pod spodem karuzeka ktora nad nim zamontujemy, plus grzechotka do kompletu

Kosmetyki dla Kornelka

Sterta ubran :D czesc juz w pralce, jasne czekaja na swoja kolej

9 lata 5 miesiąc temu #993097 przez me.ch
no i wozek:D (ale zdjecia niestety strasznie kiepskie, no ale wstawialam juz wczesniej te ktore moi rodzice nam poslali, byly lepszej jakosci wiec moze lepiej ze teraz tylko tyle na dowod istnienia naszego tutka :D no i niestety spacerowki nie moge, bo mam zakaz podnoszenia jej sama a jest zapakowana...)

A na koniec, to co tygryski lubia najbardziej - dzem truskawkowy od mamy, swiezutko robiony:)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia