BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #993045 przez Kasia888
Hej dziewczyny :)
Nałaziłam się dzisiaj, szukałam prezentu na urodziny dla mojej siostry i w końcu kupiłam jej marynarkę taką ala bawełnianą do wszystkiego. Mam nadzieję, że jej się spodoba. Poza tym zajrzałam do pepco i kupiłam kilka kolorowych pieluszek tetrowych i flanelowych, mała rzecz a cieszy :P
Zazanka wózek śliczny po prostu :woohoo: dobrze, że już lepiej się czujesz narobiłaś nam stracha z tymi mroczkami przed oczami i bólem głowy :unsure: widzisz sen dobry na wszystko
Asiulekdolls fajny tort, faktycznie wygląda jak zabawka taka ;)
Kasandra mnie to czeka w sobotę bo przyjedzie moja szwagierka z dwójką urwisów :laugh:
Agatagama pisz do nas, mam nadzieje, że jutro będzie lepiej i Cię wypuszczą do domu.
Leżaczek-bujaczek jest potrzebny lub ręce do kołysania, ale pierwsza opcja bardziej mi odpowiada :cheer: w szkole rodzenia dowiedziałam się że takie bujanie, kołysanie ma ogromny wpływ na rozwój mózgu naszego dziecka. I pani psycholog bardzo polecała taki bujaczki jak i również częste kołysanie swoich pociech w ramionach :P
Już niedługo będziemy je tulić, kołysać itp :woohoo: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #993047 przez glooria
Agatko trzymaj się tam dzielnie

9 lata 5 miesiąc temu #993048 przez glooria
Ps mech jakby co to ja jeszcze nie śpię wie mozesz sie chwalić ;) :whistle:

9 lata 5 miesiąc temu #993056 przez asiekasiek
Dzień dobry dziewczyny:)

Ja dzisiaj nie śpię przez dzień. Wczoraj do 1 nie mogłam spać, przewalałam się z boku na bok tak nie wygodnie tak źle tak zatkany nos. Nooo koszmar!! W końcu zasnęłam chyba bo obudziłam się o której godzinie o 2!! Oczywiście na siusiu i znowu przewalanie się z jednego boku na drugi. No zrezygnowana byłam na maksa!! I tak spałam budziłam się na siusiu po czym miałam problem ze spaniem... :( :( :( Dzisiaj postaram się nie spać !!

Asienka witaj u nas!! Co do bóli to ja mam jakieś caly czas, w nocy mnie bolało podbrzusze albo pachwiny bolą itp... no ale ja lekarzem nie jestem. Może wizytę za nie długo masz to spytasz się ginekologa...

Kasia no już za nie długo właśnie to wszystko!! Ja mam nadzieję że za dwa miesiące moja Malutka będzie z nami!! powinna już być!! W sumie mam z om na 15 września termin, ale mam nadzieje że urodzę wcześniej 8 września z terminu z usg!! Bo tak to zeświruje !!

9 lata 5 miesiąc temu #993058 przez mysia5
Cześć dziewczynki ;*
Agatka melduj się i trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze :)
Zazanka dobrze ze Ci przeszło, bardzo się ciesze i juz więcej się nie przemęczaj :)
Ja miałam dzisiaj tragiczna noc ... :( od 3 się obudziłam i bolał mnie tak strasznie brzuch ze nie wiedziałam co mam robić, ból był taki jak miałabym pierwszy dzień okresu, szukałam szybko nospy i próbowałam nie panikować ale wiedziałam że jeśli nie minie to jedziemy do szpitala, w końcu zasnęłam i jest lepiej teraz, mam nadzieje ze juz to nie wróci :( pierwszy raz miałam w ciąży tak silny ból, bo wcześniej to była norma przy okresie.. pójdę teraz chyba jeszcze trochę odespac.
Asiulek świetny tort ! :)
Ja leżaczek tez na pewno będę miała, ale jeszcze nie kupujemy bo możliwe ze dostaniemy od kogoś wiec poczekam :) ale to jest na pewno przydatne, tym bardziej ze pół dnia będę sama z małym ;)
Oj dziewczyny macie racje ze juz niedługo ! :) ale ja się bardzo boje ze będzie po terminie a ja jeszcze będę z brzusiem , no i ból to następna zmora której się boje .. ale póki co jeszcze nie ma co panikować :)
Miłego dnia kochane ;*

9 lata 5 miesiąc temu #993059 przez glooria
Witam
my juz po śniadaniu
dzis naleśniki :woohoo:
jutro mam wizyte i zastrzyk z antycialami
nic specjalnego
no bo usg dopiero w poniedziałek
no ale juz myślę

Ja nie śpię w dzień bo nie mam czasu
i jakos gorzej sie po prostu czuje po drzemce

No u was 2 miesiace a u mnie trzy planowo ciekawe jak tym razem bedzie

Ja mam bole plecow ale zawsze mialam w ciazy no i dochodzily bole stop i kolan
no ale co sir dziwić jak nasze stawy z tyg na tydzień dzwigaja coraz więcej

9 lata 5 miesiąc temu #993060 przez jurada
Hejka!
Co do snu to ja dzisiejszą noc zaliczam do przespanych. Za to wczorajsza istny horror nie dość, że porwali mi syna to jak się obudziłam to nie mogłam zasnąć chyba przez dwie godziny.
Wstałam siku, potem pić a potem jak ten " smród po gaciach" się kręciłam z boku na bok.
Mówię do R.że zamiast się wysypiać to ja cierpię na bezsenność a on na to
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Gloria podziwiam Cię, żę chce Ci się stać z rana i smażyć naleśniki... No chyba, że jesteś spryciula i wczoraj nasmażyłaś:P

9 lata 5 miesiąc temu #993061 przez glooria
Nie dzis smazylam
nie lubie takich obeschnietych

Pomysl inaczej ze sniadanie bylo zjedzone szybko i ze smakiem przez moje dziewczyny
a talerze wylizane to motywuje

9 lata 5 miesiąc temu #993063 przez asiekasiek
Właśnie Agatagama trzymaj się tam i pisz co tam u Ciebie!!
Mysia kurcze to widzisz mnie z kolei podbrzusze w nocy bolało jak nigdy, ale pewnie już coraz częściej będziemy odczuwać jakieś takie bóle ...

9 lata 5 miesiąc temu #993064 przez jurada
Gloria ja owijam talerz z gotowymi naleśnikami folia aluminiowa a jak nie mam to taka foliową bez uszu i nie wysychają.

Asiek mnie coraz częściej lapia te bole. I to najczęściej wieczorem lub w nocy. Bol taki jak na miesiączkę. Ale nie wpadam w panikę, biorę nospe i chodzę po mieszkaniu to pomaga

9 lata 5 miesiąc temu #993066 przez Rita87
Dzień dobry :) My też już po śniadanku i nocka nam spokojnie minęła :)

Agatka, trzymaj się dzielnie!

as1enka1, witaj :) Ja takich bóli raczej nie mam, ale jk sobie czasem zerkam po forach to tam dziewczyny pisały chyba o czymś takim. Ale najlepiej skonsultuj to z lekarzem.

Gloria, naleśniczki, ale bym zjadła :cheer: ale mi jakies średnie zawsze wychodzą, najlepsze robi moja mama, muszę ją poprosić :evil: My mieliśmy paróweczki :P

Kasandra, musisz zacząć, bo my się już efektów doczekać nie możemy :) Kurcze, też chciałam zrobic coś takiego oryginalnego dla Stasia, ale chyba takiej karuzeli nie dam rady :( no chyba, że Kas krok po kroku będziesz wstawiac zdjęcia z fazy produkcji :laugh: bo ja nawet bym nie wiedziała jak się za to zabrać... Miałam malowac obrazki, bo kiedyś mąż w prezencie mi kupił sztalugę (i tak stoi chyba już trzy lata nieuzyta ani razu, bo nigdy jakoś czasu nie było) i mam płotna takie malutkie fajne, ale jakos też nie mam pomysłu, ale chyba się za to zabiorę :evil: Zaz, a Ty czym malowałaś swoje obrazki?

Meszku, ja tu wchodzę podziwiać wóz Kornelka a tu nic nie ma :P czekamy :)

Asiek, ja dlatego własnie staram się nie spać w dzień i jak nie ma tych gorączek to noc dobrze przesypiam :)

Mysia, o rany, bidulko :( Najważniejsze, że przeszło. Ja to się własnie boję, że zaczną pojawiać się takie bóle i że ja od razu spanikuję :(

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #993067 przez Sylwia-89
Dzień dobry :)

Agatka będzie dobrze, trzymam kciuki. Najważniejsze, że z dzidzią wszystko w porządku :)

Jurada, ja też mam takie myśli od jakiegoś czasu, że przecież taka gruba już jestem i mało atrakcyjna. No, ale na szczęście normalni mężczyźni nie podchodzą do tego w ten sposób. Mój mąż jak zaczęłam narzekać powiedział ostatnio, że nie jestem gruba tylko w ciąży i mam przestać głupoty opowiadać. Troszkę mnie to podniosło na duchu ;)

A co do spania, to też ciągle się wiercę :( Śpię tylko na bokach i chyba od ciężaru mojego dupska bolą mnie biodra...

Witaj as1enka1! ;)

9 lata 5 miesiąc temu #993068 przez asiekasiek

jurada napisał: Asiek mnie coraz częściej lapia te bole. I to najczęściej wieczorem lub w nocy. Bol taki jak na miesiączkę. Ale nie wpadam w panikę, biorę nospe i chodzę po mieszkaniu to pomaga

Właśnie też nie chcę panikować i też biorę właśnie nospe, to raczej nas będzie coraz częściej jakieś bóle łapały, no chyba że jakieś będą długotrwałe czy inne to wtedy co innego od razu szpital ;)

9 lata 5 miesiąc temu #993069 przez asiekasiek

Sylwia-89 napisał: A co do spania, to też ciągle się wiercę :( Śpię tylko na bokach i chyba od ciężaru mojego dupska bolą mnie biodra...

haha to już wiem od czego mnie też bolą i mi drętwieją one dodatkowo ;)

9 lata 5 miesiąc temu #993072 przez Rita87
Pesq, co do kolorów to w Gemini było, że losowo, ale w uwagach do zamówienia można było dopisać kolor i mi na szczęście wszystko wedle moich życzeń przesłali :) A co do smoczka to też mam zielony :P Zamawiałam u Hubiego zestaw startowy i w zestawie był przezroczysty a gratis mi wysłał zielony (choć trzeba było napisać czy to dla chłopca czy dziewczynki, więc byłam pewna, że będzie niebieski), ale nawet mi się ten kolorek podoba, bo tak trochę pod miętę podchodzi :)

A właśnie co do smoczków to ja mam tylko te dwa aventowskie tak na sam początek. Ale jak patrzę ile ma ich Meszku to się zastanawiam czy powinnam jakieś dokupić? :P

Kasia, ja też właśnie czytałam, że takie bujanie i kołysanie bardzo dobrze wpływa na rozwój mózgu maluszka. Niektóre z Was pisały, że można wykorzystać fotelik. Moja szwagierka tak robiła i jej synek uwielbiał spać w domu w foteliku plus też można go było w nim lekko bujać. Ale ostatnio znowu czytałam, że trzeba bardzo uważać na śpiące dzieci w fotelikach bo mogą się udusić i żeby ich tak nie zostawiać. Ale nie wiem o jakie foteliki chodziło, bo przecież te dla niemowląt są tak specjalnie wyprofilowane, że nie powinno chyba nic się stać...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia