BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #993934 przez kasandra9
To nie wiem, jak ta Twoja położna liczy:) 31 iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, tzn., że 31 zakończone;))
Nie wiem, czy zrobi od razu, tznn. od czerwca ma nowy sprzęt w gabinecie, choć mi robiła tylko takie, że spr. długość szyjki, a Małej nic nie oglądałyśmy. Wcześniej dawała skierowanie na USG do szpitala (to niby przez ten brak sprzętu z tego, co wiem), no ale teraz nie wiem...czy zrobiłaby sama u siebie, czy mnie wyśle do szpitala. W ogóle to najlepiej byłoby iść do szpitala, ale trafić na ordynatora:D Bo wiem, że on bardzo dokładnie patrzył na wszystko :)))) Tylko tak się nie da utrafić:/ No i sama nie wiem, co zrobić.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #993935 przez Zazanna
Trzymaj się Pesqu i daj koniecznie znać co i jak :kiss:

Rita ja wzięłam piżamę do karmienia taką, w którą mieszczę się teraz, ale na brzusiu jest dopasowana, wiec po porodzie będzie po prostu luźna..
Z resztą u mnie tylko do szpitala to ma sens, bo w domu będę w moich ukochanych piżamkach, w które mam nadzieję szybko się zmieszczę B)

Rita no przy felgach to racja -słowa nie może Ci powiedzieć :evil:

Kasia czyli musisz sie po prostu oszczędzać kochana :) I duuużoooo odpoczywać i dużo pić :)

Kas a może zrób tak jak ja? Odstój swoje i sprawdź na nfz (ja na enel-med), a jeśli będziesz miała wątpliwości to wtedy jeszcze raz prywatnie? Ja tak robię, aby ciut zaoszczędzić, bo jednak teraz jak chodzę prywatnie i tak, to mi strasznie dużo wychodzi

A co do tego jakże pięknego poniedziałku, to ja już mam posprzątane wszystko, zaraz powieszę drugie pranie, potem prysznic i nieszczęsna depilacja łeeee :(
A potem może jednak zrobię naleśniki... kurcze tak mi się ich chce, że wychodzi na to, że będę musiała odstać swoje... :/

Dziewczyny ile kupujecie bodziaków na krótki a ile na długi? Bo już zgłupiałam :( Bo jak będzie chłodno, to bodziak będzie szedł pod każde ubranko jako bielizna, tak ? W ogóle nie mam pojęcia jak się ubiera dziecko -w sensie ile ubranek i warstw itd.............

9 lata 5 miesiąc temu #993939 przez jurada
Kas a u mnie jest różnica jednego dnia...
Wg om. Mam termin na 17.09 a z USG na 18.09
Ale ja jestem zdania ze jak będzie chciała wyjść to wyjdzie w swoim czasie...

9 lata 5 miesiąc temu #993944 przez Rita87
Kas, też właśnie nie wiem jak ona liczy, bo mnie Twoje liczenie wydaje się dużo bardziej logiczne :)

Zaz, dokładnie nad tym samym się dziś zastanawiałam - w co na początku takie maleństwo się ubiera i trafiłam na coś takiego: wyprawkabobasa.blogspot.com/2013/03/jaki...ranek-kupic-dla.html i się zdziwiłam, bo tam jest, że na jeden zestaw składa się body + śpioszki + kaftanik lub body+pajac... to wychodzi na to, że jakoś dużo tych rzeczy na raz się zakłada i się pogubiłam :P Więc tak jak fajnie to nazwałaś, wychodzi na to, że bodziak to taka bielizna pod spód :P a ja myślałam, że wystarczy założyć np kaftanik i śpiochy albo samego pajaca...

9 lata 5 miesiąc temu #993945 przez glooria
Ja zawsze ubieralam tak jak siebie plus jrdna warstwa czyli body
w czasie zimy 3 na krotki 5-6 długi rękaw
Jak wycjodzilam to dodatkowo sweterek i w śpiworek (cocon do wozka a footmuf do fotelika)

Ubieralam body krotki/ top na długi /leginsy tak w domu

Wlasnie czekam na usg AAAAAAA :woohoo:

9 lata 5 miesiąc temu #993947 przez pesq
Dziewczyny masakra jakaś... Pojechalam na sor gin, odeslali na sor gastro na drugi koniec miasta tam usg jamy brzusznej, prawdopodobnie cos z nerka lekko, spowrotem na sor gin a tu ze powinnam do urologii a nie do nich! Czekam co lekarz powie..

Na wstępie polozna powiedziała ze skoro mam lekarza prywatnego to czemu przyjechałam do publicznego szpitala i żeby sobie prywatnie jechac czaicie?!

Zapytałam czy nikt mnie nie przyjmie z powodu tego ze prywatnie prowadze ciaze to fuknela na mnie!

Takze czekam. Ale juz wydalam 65 zl na taksówki z soru na sor i na sor i zaraz pewnie znowu. Jeszcze pare zl i wizyta prywatna.

Masakra.

9 lata 5 miesiąc temu #993948 przez glooria
Pajace uzywalismy do spania i w szpitalu bo tam czesto trzeba bylo rozbierać

Po pol roczku przeszłam na pizamki
bo nie musialam bawic sie w zapinanie tylko chyc i juz spodenki sciagniete i założone

Latem tylko koszulki lub body

9 lata 5 miesiąc temu #993949 przez glooria
Pesq nie daj sie im
trzymam kciuki
laski nie robia ubezpieczona jesteś wiec

9 lata 5 miesiąc temu #993958 przez glooria
Juz po usg
wszystko jest ok
wg usg 28 tyg i 1 dzień waga 1234g
przeplywy dobre a to najważniejsze
teraz czekam na batalie z lekarzami :whistle:

9 lata 5 miesiąc temu #993960 przez asiekasiek
Cześć :)
Ja z mężem byliśmy oglądać blacho dachówkę na dach i mam mętlik wielki w głowie... wszyscy swoje zachwalają... ale mniej więcej wiemy jaki wzór nam się podoba i mamy taki sam gust...:)
Pesq już Ci zadaje pytanie, żebyś bidulo żebyś następnej nocy nie miała bezsennej :P czy ten laktator z Canpola to on ma tylko na te swoje butelki ten "wkręt". Bo właśnie ja mam butelki z Lovi i zastanawiam się czy nie będą za duże... :huh: wiesz o co mi chodzi bo wyszło mi z głowy jak to nazywa się :P to jest to coś co zakręca się butelkę ze smoczkiem :P

9 lata 5 miesiąc temu #993961 przez Rita87
Pesq, no co za masakra. Z ciężarną to w ogóle nie powinno być dyskusji i takiego odsyłania, a tym bardziej w żadnym wypadku sugerowania wizyty prywatnej! :angry: Normlnie ciśnienie mi się podniosło :angry: Daj znać jak będziesz wiedzieć coś więcej, ale najważniejsze, że póki co nic niepokojącego nie wyszło.

Gloria, gratuluję usg :)

9 lata 5 miesiąc temu #993966 przez glooria
Czekam czekam czekam ....
eh i sobie poczekam na ta konsultację ehh

9 lata 5 miesiąc temu #993972 przez Zazanna
Pesq popierd*** ich ?? :blink: :blink: :blink: Kurka, no płacisz ubezpieczenie, a oni tak ??? :blink:
Nie daj się !!! Siedź im na głowie i truj. A w najgorszym razie zacznij udawać głupią, że nie wiesz o co chodzi itd. i kiedy w końcu Cię wezmą na to badanie i rób głupiutką minę i powtarzaj swoje jak mantrę -założę się, że zrejterują.. :evil:

Czyli muszę dokupić kika białych zwykłych bodziaczków pod spód -dzięki :) To już nie będę kombinować z wzorkami tylko kupię zwykłe białe, skoro i tak ich nie będzie widać :)
Matko jakaś masakra z ogarnięciem takich spraw................ wrrrrrrrrrrrrrr........................... Musze popatrzeć jak to u mnie "kompletami" wygląda, bo coś mi się zdaje, ze słabo.... :/

Gloria super, że wszystko ok z malutką :)

Oooo przypomniało mi się jak mnie ta lekarka z enel-medu odsyłała do przychodni szpitalnej, bo "oni to zgrożonych nie prowadzą" -widzisz Pesq.. wszystko zależy od punktu siedzenia i stopnia lenistwa danego lekarza.... :P :angry: Tym bardziej się nie daj !!! Trzymam kciuki :*

Zrobiłam obiad, upiekłam ciasto i usmażyłam naleśniki. Wszystko mam posprzątane. Teraz herbatka, potem prysznic i mam luuuuzzzz na dziś B)

9 lata 5 miesiąc temu #993977 przez glooria
No to tyle z dobrych wiadomosci u mnie
z badan moczu wyszła sladowa ilosc krwi i białka
Czekam na lekarza probka idzie do badań jeszcze raz
Kurak skąd ta krew w moczu???

9 lata 5 miesiąc temu #993978 przez Zazanna
Dziewczyny a mam jeszcze jedno pytanie, pod spód np. pod pajac dajecie body z krótkim rękawkiem, czy bez rękawków ? Chodzi mi o body w ramach bielizny ..
Bo ja nie mam ani jednego bez rękawków, bo mi się nie podobają, ale teraz sobie myślę, że młodemu byłoby wygodniej pod spodem mieć bez rękawków chyba?
Znaczy ja nie lubię mieć koszulki z rękawkiem i na to np. sweterka :P -pod coś zawsze zakładam bokserkę :P
A wiadomo, że jak będziemy szli w zimę na spacer, to będzie bodziak, pajac/coś z długim rękawem i na to jeszcze jakiś sweterek czy coś.. żeby mu łapek nie usztywnić tym materiałem :P

Jak myślicie? :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia