BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #994020 przez asiekasiek
Do dziewczyn które mają kociambry
Czym czeszecie swoje koty?? Bo ja już kilka szczotek, różnych pokupowałam. i wszytskie takie metalowe i źle się nimi czesze :S i chyba nie za przyjemnie jest dla kota jak taką ostrą szczotką czesze :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #994021 przez pesq
Wielkie dzieki za koszyczek! jakie on ma wymiary mniej wiecej?
Co do koca ja potrzebowałam dużego jako narzute na łózko i zamówiłam ten w kolorze jasnoszary - jest spoczko :) :

allegro.pl/koc-koce-z-mikrofibry-narzuta...bez-i5232411244.html

moge Ci jutro zdjecia wrzucic :)
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 8 miesiąc temu #994022 przez asiekasiek
wymiary 25x16 wysokość 8. No ale są w różnych rozmiarach. w jusku też są takie ładne jak wzięłam takie kremowe. Miałam jakieś oranizer kupować itp ale te też spoczko są.
Proszę o zdjęcie :) właśnie też chcę taką żeby była jako narzuta:)

9 lata 8 miesiąc temu #994023 przez glooria
Wiecie co naprawde wolalabym zeby to byla jakas infekcja nerek lub pecherza moczowego
bo dostane antybiotyk i wsio

A jak krwawienie wewnetrzne i zwiększy sie liczba antycial to to bedzie gorsze dla dziecka

Tak wynikalo z gadki tej doktorki

Pesq dobrze ze to nic wielkiego tzn pewnie masz dosc tego bolu no ale nic powaznego nie dzieje sie z dzieckiem
No ale co stracilas nerwow to twoje

Trzeba byc dobrej mysli juz niedlugo meta

9 lata 8 miesiąc temu #994024 przez asiekasiek
w ładną walizkę jest pakowany koc :P
a w ogóle poszlam spać, bo taka zmęczona byłam że ledwo chodziłam, mąż mnie obudził bo mówi że w nocy nie będę mogła spać i zawróciło mi się w głowie :dry: pierwszy raz takie uczucie miałam że kręci mi się w głowie :( i jak okazało się miłam ciśnienie 90/55. Heh Kasia możesz mi zapodać trochę Twojego ciśnienia, to prawie zmniejszy się tobie a mi się zwiększy ;)

9 lata 8 miesiąc temu #994025 przez asiekasiek
Gloria no to nie ciekawie będzie z tym krwawieniem. Miejmy nadzieję w takim razie że jest to zapalenie jakieś :( naprawdę podziwiam się, że pomimo tego chociaż we wcześniejszych ciążach miałaś również takie problemy, to zdecydowałaś się na następne dziecko!! Jest odważna i nie poddajesz się tak łatwo jak widzę!

9 lata 8 miesiąc temu #994026 przez asiekasiek
Takie mam, nie wiedziałam czy będą dobre do szuflad i tylko dwa takie koszyczki kupiłam ;P

Załącznik nie został znaleziony

Podziękowania: pesq

9 lata 8 miesiąc temu #994029 przez Rita87
O rany, dziewczyny to miałyście dzień :(

Pesq, po prostu nóż się w kieszeni otwiera jak się słyszy o takich konowałach!! A najbardziej mnie właśnie denerwuje jak coś powiedzą w swoim żargonie lekarskim i później się domyślaj człowieku o co chodzi i szukaj w internecie bo sami nic nie powiedzą. Najważniejsze, że to chyba nic groźnego. Szkoda tylko, że nadal Cię boli :( Mnie tak wczoraj ta nerka kłuła, ale dziś już na szczęście jest ok.

Meszku, też Cię baba załatwiła, no. I po raz kolejny się potwierdza mój pomysł, że do kontaktu z ciężarnymi to tylko po testach i przeszkoleniu psychologicznym... Ewentualnie jak się samemu ciążę przeszło :P

Gloria, jejku, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Ja mam minusową grupę krwi i też jest ryzyko konfliktu serologicznego, dlatego już miałam chyba z 5 razy podawaną immunoglobulinę z przeciwciałami w ciąży, za każdym razem jak miałam plamienie albo krwawienie, żeby maluszkowi nic się nie stało. Teraz robiłam ten odczyn coombsa i przeciwciał nie mam. Ale skoro krew masz tylko w moczu to wydaje mi się, że to wina raczej ze strony układu moczowego i nie ma zagrożenia dla Twojej córuni. Choć nie wiem czy na wszelki wypadek immunoglobuliny nie powinni Ci podać, bo to przecież nie zaszkodzi a maluszek jest bezpieczny.

9 lata 8 miesiąc temu #994030 przez Rita87
Magdalena, super pomysłowe łóżeczko! Synek pewnie zachwycony? :)

Pesq, ale fajne bodziaczki :) i skarpeteczki :) no a kocyk i kostka to wiadomo :)

Asiek, ja wiem, że nie od razu zejdzie ten brzuch, ale myślałam, że skoro przy porodzie tak min. 7 kg ucieka to, że ten brzuch jest bardziej sflaczały, a u tej babki to tak wygląda jakby nadal w ciąży była :dry: Co do szczotki to ja mam taką gumową. Nawet nieźle się sprawdza i mój kociak lubi jak się ją tym czesze. Choć to bardziej takie mizianie niż czesanie :) Jutro rano wstawię Ci zdjątko :)
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 8 miesiąc temu #994031 przez pesq
Asiek - wlasnie mi chodzi o takie koszyczki - pojade do tego jyska i auchana w srode bo w srode w dzien bede miała samochod. Jutro wrzuce zdjecie kosza.. a co do tej walizki to taki materiał + plastik na wiecej nie licz ;) u mnie idzie to do piwnicy bo nie mam gdzie gromadzic "badziewi" :P

Gloria - no jakby to nie brzmialo trzymam kciuki za infekcję pecherza

Ritka - ja tez mam - grupe ale nie mialam immunoglobiny bo nie mialam ani razu plamienia.. a coombsa - caly czas wiec ok :)

9 lata 8 miesiąc temu #994032 przez kasandra9
My poprzestawialiśmy meble i wszystko fajnie wygląda, tylko stół nam nie pasuje - potrzebujemy mniejszego. W efekcie nie mamy szafeczki dla Agaci nadal:D bo tak się ładnie w "salonie" poustawiało wszystko, że w sypialni mamy tylko łóżko póki co i tymczasowo szafka, która też w "salonie" będzie wisiała hahah:D także śmiesznie wyszło;) Poza szafką dla niej i wymianą stołu - musimy też kupić jakąś sofkę, najlepiej rozkładaną i póki co najbardziej odpowiadająca naszym wymaganiom (niestety, wygląd nie odgrywa pierwszoplanowej roli, a wręcz "nie ma znaczenia", bo najważniejszy jest WYMIAR, bo ścian nie przestawimy i mieszkania nie powiększymy) odpowiada to: www.brw.com.pl/katalog-produktow/produkt...,sofa-hugo-2fbk.html
DUŻY PLUS za to, że można rozłożyć (ten wymiar też przewidzieliśmy i da się na tym spać - czy mąż, czy ja z Agacią, gdyby coś. No i złożone ma 130, a my na ścianę 160-170 stawiamy, więc idealnie. Także znów wydatki, wydatki, wydatki...no ale przecież u nas musi się COŚ dziać zawsze :))))))))))))))) <lubię to!!!>:)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Stół też znalazłam, ale kurde drogi pacan jeden! oczywiście, my to zawsze musimy mieć "nowość"... allegro.pl/nowosc-stol-dtw-fi-60-warszawa-i5098117850.html
A tymczasem wystawiam krzesła nasze białe i sofkę - na allegro i olx - niech się szybko sprzedadzą!!! :)

9 lata 8 miesiąc temu #994033 przez pesq
W ogole kupilam w jysku jakis czas temu chyba calkiem nieglupia rzecz - przynajmniej u mnie z braku miejsca doskonale sie sprawdza. Mianowicie 2 pufki - takie :

jysk.pl/salon-jadalnia/pufy/pufa-stilling-z-przechowyw-czarna

oczywiscie skusiła mnie cena.. 15 zł! Nie liczcie na super jakość, ale zawsze to lepiej niż jakiś karton czy coś ... usiąśc na chwilke mozna + możliwość schowania do nich np. nadprogramowych recznikow czy kocy - dla mnie takie miejsce jest zbawienne, serio :)

Asiek - a ten kocyk to na razie wietrze bo troche wali nowością :P I tak go w loveli na 30 stopni jutro przepiorę razem z innymi bajerkami Agaci :) W koncu bedzie na nim ze mna lezala na lozku :)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #994034 przez kasandra9
Asiu, ja też mam takie różne koszyczki - m.in. z Biedronki, bo już kiedyś były idento jak teraz;) Mam je w kuchni, jakieś makarony trzymam, takie małe i większe różne z Pepco za grosze i mam tam sztućce elegancko poukładane, przyprawy. Póki co Agaciowe układanie musi zaczekać, aż znów coś dokupimy;) ale co się odwlecze...;) zresztą - poukładać, posortować i poorganizować to już mogę, potem tylko przełożę i już, tym bardziej, że mamy tylko 2 opcje, co możemy dokupić, żeby pasowało :)
Pesq, ja mam coś podobnego!!!! kupiliśmy kiedyś w Biedrze (mówiłam, że jestem dobra w tych okazjach:P;)) taką a'la ekoskóra. I jako stolik i dla mnie jako coś, na czym można stanąć i coś sięgnąć, i usiąść można, bo to jest ileś tam kg, nawet jak Piotrek stanie (a ważny z 90 kg) to nic się nie dzieje. Fakt, że chyba koło 50 zł. kosztowało, ale to suuuuuuuuper gadżet do małych mieszkań jakie pufko-pudła. Żałowaliśmy, że dwóch nie kupiliśmy:)

9 lata 8 miesiąc temu #994035 przez asiekasiek

Rita87 napisał: Magdalena, super pomysłowe łóżeczko! Synek pewnie zachwycony? :)

Pesq, ale fajne bodziaczki :) i skarpeteczki :) no a kocyk i kostka to wiadomo :)

Asiek, ja wiem, że nie od razu zejdzie ten brzuch, ale myślałam, że skoro przy porodzie tak min. 7 kg ucieka to, że ten brzuch jest bardziej sflaczały, a u tej babki to tak wygląda jakby nadal w ciąży była :dry: Co do szczotki to ja mam taką gumową. Nawet nieźle się sprawdza i mój kociak lubi jak się ją tym czesze. Choć to bardziej takie mizianie niż czesanie :) Jutro rano wstawię Ci zdjątko :)

Właśnie szukam takiej gumowej właśnie :) na allegro nie mogę znaleść i jakoś w sklepach zoologicznych nie widzę chyba że słabo szukałam i jestem ślepa :pinch: no ja też chciałabym zejść szybko z brzuszka, nie wiem jak te celebrytki wracają po trzech tygidniach do formy :huh:

9 lata 8 miesiąc temu #994036 przez asiekasiek

pesq napisał: Asiek - wlasnie mi chodzi o takie koszyczki - pojade do tego jyska i auchana w srode bo w srode w dzien bede miała samochod. Jutro wrzuce zdjecie kosza.. a co do tej walizki to taki materiał + plastik na wiecej nie licz ;) u mnie idzie to do piwnicy bo nie mam gdzie gromadzic "badziewi" :P

ehh ładnie na zdjęciu wygląda :D tak porządnie!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia