BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #994087 przez Rita87
Gloria, to w takim razie skoro podali to maluszek powinien być bezpieczny. Jesteście pod stała opieką i kontrola a to najważniejsze. Naprawdę dzielna z Ciebie mama! Już na szczęście tak jak mówisz, widać finisz, więc łatwiej znieść to wszystko.

Pesq, nie dziwię się, że to przeżywasz, bo ja na samą myśl się denerwuje, a co dopiero jakbym bezpośrednio coś takiego usłyszała :angry: Kurcze, też muszę kupić nową narzutę na łózko w sypialni, a kocyk wygląda bardzo fajnie, więc może też się na niego zdecyduję :P

Zaz, a przez Twoje naleśniki to wczoraj nie mogłam sobie niczym dogodzić i dziś mama ma do mnie wpaść i muszę ją poprosić, żeby mi kilka swoich pysznych zrobiła i zabrała ze sobą :P

W ogóle ostatnio wchodzenie na wagę to dla mnie jakaś trauma, tyję w zastraszającym tempie :( Muszę bardziej zwracać uwagę na to co jem. Pesq, może wrzuciłabyś swój przykładowy jadłospis na kilka dni? :) Zaz, a Ty jak liczysz te kalorie? Bo ja chyba nie wiem jak to robić :P Jakiś czas temu byłam na diecie, ale to takiej typowo białkowej i miałam taki program do wyliczania co i jak, ale to była dieta oparta głównie na białku, a teraz to jednak powinna być bardziej zbilansowana.

Kasandra, bardzo zgrabna sofka. Mnie też się strasznie podoba ten stolik, ale cena rzeczywiście mało atrakcyjna, tym bardziej, że on chyba taki dość mały jest? Ale wygląda super :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #994088 przez kasandra9
Rita, u nas wlasnie chodzi o ta cholerna wielkość wszystkiego, stad tez zmiany, zmiany:)
Wrocilam do lozka, ale przed położeniem sie zrobiłyśmy to:) szczerze mówiąc zadowolona jakiś mega nie jestem, moze jeszcze zrobię coś lepszego, ale tymczasem tak:)
Ale wy sie macie z tymi kotami!!!:))))

9 lata 5 miesiąc temu #994089 przez kasandra9
Zaz, czasem bez maila a wysyłają z nienacka;) do mnie dzis paczka z gemini powinna przyjść:)

9 lata 5 miesiąc temu #994092 przez kasandra9
Jejku, musze zrobić kakao! Wstaje!:)

9 lata 5 miesiąc temu #994093 przez asiekasiek
dzięki dziewczyny ale tak byle jak powkladalam wszystko ;) na potrzeby zdjęcia zaprezentowania dla Pesq ;) większość rzeczy które będą używane często będą w koszyczku na półce. ale na razie nie ma co wystawiać żeby nie zakurzyly się:)

dziękuję za szczotki zobaczę może nade gdzieś taka jak ma Rita właśnie. bo ta gumowa moja lubi być czesanym a innymi nie :S

Zaz ja na szczęście w tym tygodniu nie mam problemów ze snem... ale i tak minimum dwa razy budzę się na siusiu...

Rita jaka wielką kocica. mój to połowy z tego jest. jakoś je je i nie może przytyć, myślałam że po kastracji zrobi się z niego kocur bo podobno tyka koty po tym zabiegu a tu taka pipeczka chuda z niego ;)

Zazanna pewnie kociczka ma temperament po pani nie zwalaj na umaszczenie:P może dzisiaj wyślą a jak nie to napisz maila tak będzie nade najlepiej. a zauważyłam że nie którzy nie wysyłają maila o wysyłce towaru czego bardzo tego nie lubię:angry:

9 lata 5 miesiąc temu #994101 przez pesq
Kochane myszko-kotki :D (hmm coraz ciekawiej Was nazywam :P )

nadrobiłam Was i żałuje ze nie ma przycisku "lubie to" - ułatwiloby nam robote ;) Powrzucam fotki, napisze jadłospis (chociaz nie sądze zeby byl fascynujacy :P ) i w ogóóóle.. ale teraz robie kawsko i zabieram sie za sprzatanie bo mam wene! A dlugo to pewnie nie potrwa ! Jak ogarne sie to wracam do Was na duże ploty.

9 lata 5 miesiąc temu #994107 przez kasandra9
Wracaj Pesq, wracaj:) ja wystawiam jeszcze stol na sprzedaż:) a potem chyba w końcu wezme sie za komody! Tylko samo ich ogarnianie to nic, najgorsze, ze musze zaplanować co i gdzie i jak, żeby bylo pod ręką...

9 lata 5 miesiąc temu #994109 przez me.ch
Dzień dobry :)

U nas dziś tez lepszy nastrój, wczoraj Kornel chyba wiedział że się zmartwilam i cały dzień ładnie brykal na pocieszenie :)

Gloria, trzymajcie się tam, my będziemy trzymać kciuki! :) napewno będzie dobrze!

Kasandra, słodko to wygląda, bardzo mi się podoba i to jeszcze z rameczka i doniczka tak ładnie gra :)

Asiek, przez Twoje "badanie" odnośnie kocich szczotek, chyba będe musiała kupić sobie tangle teasera:) dla siebie heheh bo moja szczotka ukochana już na wykończeniu...

Rita, myślę że na wózku to lepiej nich nie siedzi kocik rzeczywiście ale poza tym chyba się nie uchowa Stasia przed klaczkami :) piękna jest ta kicia Twoja:) pewnie się dogadaja :)

Pesq ja też czekam na fotki :)

Kas zrobiłaś mi smak na serek topiony:) choć za mną cola chodzi od paru dni a P mówi że nie mogę i nie chce mi kupić....

Kasia, dobrze że malutki się poruszał, ja też się martwię jak jak przegapie, bo z jednej strony sobie tłumacze że przegapiłam ale z drugiej chce żeby się ruszył tu i teraz:)

Ja dzis chyba zasiade do maszyny :)
Podziękowania: kasandra9, Rita87

9 lata 5 miesiąc temu #994110 przez Sylwia-89
Dzień dobry!

Ja wczoraj ogarnęłam ubranka małej i stwierdzam, że duuużo jeszcze brakuje. No i poprosiłam męża o poszukanie termometru dla niej, więc spisał się i znalazł ;) Potem wieczorem usiedliśmy przed komputerem i pokazałam mu listę potrzebnych rzeczy. Do tego, co jest konieczne dopisałam jeszcze nawilżacz powietrza, bo zimą bardzo się przyda przy ogrzewaniu pomieszczeń jak to powietrze jest takie suche. Jakoś go to nie przekonywało, ale po dłuższej rozmowie udało się i dziś pisze mi z pracy, że już zamówił :woohoo: Także jestem zadowolona :)

Kasandra bardzo ładne literki :)

Gloria, trzymaj się, na pewno wszystko będzie dobrze :kiss:

Pesq, współczuję wczorajszych przeżyć. Ja to chyba zrobiłabym się niegrzeczna w stosunku do takich kobiet. Bezczelne babsztyle :angry:

Kasia, nie dziwię Ci się, że się zdenerwowałaś na koleżanki. Brzuś jest do pieszczot dla rodziców a nie dla wszystkich, którzy chcą go podotykać ;)

Rita, jaki ładny kotecek :D
Podziękowania: kasandra9, Rita87

9 lata 5 miesiąc temu #994115 przez kasandra9
Dziękujemy, dziękujemy:) Jeszcze nie wiem, na czym to będzie wisiało, bo póki co na sznurku od mojej słynnej bluzki "córki rybaka" właśnie;)
A tego kwiatka właśnie niedawno przesadzałam do tej doniczki - kupiłam go w biedrze, bo taki był biedny i mały za całe 3,99;)))
Meszku, uszyj coś ładnegoo! Ta sowa ostatnio boska - bo chyba nie napisałam, pewnie z tel. nadrabiałam jakieś zaległości w weekend i zapomniałam w końcu napisać:) Jejku, ja to się chyba cieszę, że nie mam maszyny:D Choć już mnie kilka razy myśl naszła, żeby może sobie sprawić...ale Piotrek mnie wyśmieje na bank:D
Dobra, trzeba zaplanować organizację komód...nie wiem, od czego zacząć...

9 lata 5 miesiąc temu #994117 przez Rita87
Asiek, my kupiliśmy tą "szczotkę" w jakimś zoologicznym, zresztą właśnie Pani Sprzedawczyni nam ją poleciła.

Moja kocurka to waży ponad 7 kilo... I jest naprawdę ogromna :) Nie wiem czemu taka urosła, ale to chyba kwestia genów, albo jej mamusia na wsi jakiegoś żbika dorwała :laugh: Jak miała miesiąc to ważyła już kilogram... A my karmiliśmy ją na początku mokrym Carny, które niby jest bardzo dobre jakościowo a potem to już samym suchym, a od długiego czasu to jest na specjalnym suchym takim dla grubasków i choć już się przyzwyczaiła i dostaje tego naprawdę mało to nie chudnie, no ale też nie tyje, a to już sukces. Sporo przytyła właśnie po sterylizacji. Weterynarz mierzył jej też cukier, ale ma w normie, więc nie wiemy skąd ta waga. Teraz to wiadomo główne sobie poleguje, ale trochę też i pobiega, poszaleje. Mąż często na wieczór daje jej wycisk i ją gania. Jak była mała to ja nawet nauczył ją aportować, że aż cała ziajała jak piesek :laugh: Ale mamy spokój ze wszystkimi owadami w domu, bo jak tylko pojawi się jakaś mucha to już jest złapana i skonsumowana :P Gorzej jak dorwie muchę, albo konika polnego i urwie jedną nóżkę i tak się znęca nad tymi biedactwami zanim je zje. Najchętniej od razu ulżyłabym takiemu owadowi w cierpieniu, no ale kota też mi szkoda, bo jak już sobie upoluje to nie chcę mu zabierać zdobyczy. Więc ostatnio to wynieśliśmy konika polnego na balkon i tam ją zamknęliśmy z nim, żeby na to nie patrzeć :P No a największa panika była jak kiedyś do domu przytargała ptaszka. Nie wiem jak ona go upolowała na balkonie, ale na szczęście był już martwy i nie wiem czy własnie taki martwy już nam na balkon nie zleciał. Ale się rozpisałam, wybaczcie, ale o kocie to też mogę opowiadać i opowiadać :)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #994120 przez Rita87
Kasandra, literki super :) a nad gotowym łóżeczkiem to już w ogóle będą się pewnie zjawiskowo prezentowały :)

Ja zrobiłam przegląd ciuszków Stasia i jeszcze raz je układałam i segregowałam i sprawdzałam właśnie pod kątem zestawów. Dziś jak przesegreguję te rzeczy, które dostałam w weekend to napiszę Meszku ile czego mam (bo chyba pytałaś :) )

A to takie perełki ze Stasiowej garderoby małego przystojniaczka:

Załącznik nie został znaleziony

Podziękowania: kasandra9

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #994121 przez kasandra9
Boooskie te ubrania, te sweterki, buciki <3! Napisz koniecznie, ile czego, bo ja też jestem w rozterce. Moja koleżanka napisała, że z 10 pajaców (głównie 62, bo są niewiele za duże, a dłużej posłużą niż 56; jej tez 3100 ważył chyba jak się urodził), 10 bodziaczków na kr. rękaw, z 10-20 pieluch tetrowych:) Także sporo tego potrzeba, oj sporo!:)

aaaaaaaaaaaaaaaaa, a te wiszące w szafie!!! <3 Kurde, szok!:) U mnie niestety nie ma takich opcji:P tzn. w garderobie niby, ale na razie nic Agaciowego tam nie wisi i raczej nie będzie, bo miejsca mało:P
Podziękowania: Rita87

9 lata 5 miesiąc temu #994133 przez me.ch
Aaaaach Rita, boskie, sweterki kochane, Ja właśnie polowanie na swetry/bluzy robiłam ale nic co by mnie urzeklo nie znalazłam a te to normalnie klasa:) będzie mały elegancik :)
I tak właśnie, poproszę o jakąś listę do porównania bo mam problem ustalić czy już wystarczająco czy jeszcze nie, zwłaszcza ze Kornel wyjdzie mniejszy niż w oryginalnym planie było więc muszę zejść rozmiar w dół z tym co planowalam.

Kasandra, zacznij od początku ;) ja proponuję: ustal najlepiej która szuflada będzie najbliżej przewijaka i tak to co do przewijania, zaraz obok ubranka na już a reszta jak tylko sobie życzysz :)

Dziś chyba będę szyć wyściółke do koszyka - walizki, taki ala piknikowy l, bo wymyśliłam że uszyje też taki szary w groszki środek jak w tym koszu do przewijania żeby pasowało wszystko i będzie taka walizka na zabawki:)

Ale najpierw śniadanie - Zaz już dwa dni chodzi i o naleśniku mówi, to się u nas gofro-chcica włączyla....Z almette, żeby nie było że deser na śniadanie jemy:)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #994134 przez pesq
Ritaaaaaaaaaa jaram sie little dude <3 i te krateczki! Super !

Ja dzis w powerze mimo kłucia pod zebrem :/ ogarnelam kuchnie lacznie z tym czego nienawidze czyli skladowiskiem przypraw, herbat i kaw i wstawilam pranie Agatowych poscieli zmiany drugiej + rzeczy kolorowych ktore sie nazbieraly ostatnio. Jeszcze musze troche rzeczy porobic bo dawno nie mialam takiego powera.

Wrzuce kilka zdjec ale nie sa powalajace :P Ostrzegam - koc na zywo lepiej niz na zdjeciu bo nie umiem go zascielic porzadnie :P Eh ze mna troche taka ch...owa pani domu niestety dziewczyny :P Do Was mi dużo brakuje ;)

Kas- tak smiesznie z tymi naszymi dwoma Agatkami, Ty piszesz ze Agaciowe coś tam a ja mysle o swojej :D Naprawde to niesamowite ze takie dosc rzadkie jednak imie jak na dzisiejsze czasy nam sie powtorzylo :D Coz w koncu jest najpiękniejsze :whistle: :whistle: :whistle: ;) ;) ;)

Kilka fotek ale bez szalu laski bo posciel na razie byle jak zarzucona na lozeczko bo jescze nie wiemy nawet gdzie bedzie stala, materacja jeszcze nie mam i wszystko naprawde 'robocze', jest tez zdjecie lozka zascielonego kocem ale tez zbytnio sie nie staralam, no i pieluchy na razie mam tylko 3 flanelki takie + biala tetra bo reszta u siostry i przewijak :) Lucjan na deser ;)
Załączniki:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia