BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #994164 przez Rita87
Pesq, ale fajnie, że łóżeczko już stoi i choć jeszcze "niekompletne" to już wygląda super! Też mi się podobaja te zagłówki zaokrąglone. No i pościel w sówki <3 odkąd mam flanelkę w sówki to mnie one urzekły, choć jakoś wcześniej nie byłam ich fanką i też bym zamówiła taką pościel, ale nawet w niebieskościach to te sówki są bardziej dziewczęce niż chłopięce, więc musiałam szukać czegoś innego ;)

I dziękuję za szczegółowy jadłospis :) kurcze ja to za dużo tego chleba jem, no ale ja uwielbiam chleb :P jak byłam na diecie białkowej to całkowicie odstawiłam i dałam jakoś radę, początkowo to nawet takiego czarnego nie jadłam. Ale szybko mi ta dieta wyszła bokiem, bo brzuch mnie bolał i ciągle mi się jakby takim starym mięsem odbijało :sick: a na kurczaka to już patrzeć nie mogłam :sick: na śniadanie z reguły jadłam jajecznicę, a na kolację obowiązkowo twaróg (ok 200g więc naprawdę sporo). Teraz chyba muszę zrezygnować z chleba na kolację...

Meszku, musiałaś z tymi goframi? :P Mam nadzieję, że zaspokoją mnie te naleśniki, bo gofrownicy nie mam i na gofry nie ma szans:P
Podziękowania: pesq

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #994165 przez kasandra9

jurada napisał:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Juradka, dziękuję za miłe słowa Kochana:* :) Dokładnie - zgadzam się, że teraz to już dla nich takie realne!:) heh, chyba jakąs fazę mamy wszystkie przypływu miłości:)))

Kasiu, ślicznie!!! nie widać, że spać nie mogłaś:) I koszula jest moim zdaniem przeurocza;) wiadomo, że to nie sexy koronki, itp., ale ciążowo piękna!:)
Podziękowania: Kasia888

9 lata 5 miesiąc temu #994166 przez kasandra9
Ok, pierwsze koty za płoty:)
Oto Agatkowe rzeczy w nie Agatkowej komódce:) ale chyba taka sama jej dokupimy, bo widzę, ze to spokojnie wystarczy:) uwaga - to wszystkie jej rzeczy, jakie mam - poza spakowana torbą i walizka do szpitala.

9 lata 5 miesiąc temu #994173 przez jurada
Dziewczynki a słyszałyście lub czytaliście o tej tragedii co spotkała Chajzerow?
Boże bardzo im współczuję... To niewyobrażalna tragedia :'(

A Zaz u lekarza jest?

9 lata 5 miesiąc temu #994174 przez kasandra9
I apteka dla Malej:)

9 lata 5 miesiąc temu #994175 przez me.ch
Kasandra, ale macie fajna podloge :) (ze tak zmienie temat;p) no i oczywiscie, jaki porzadek :) no a skoro mowisz ze kupicie agatce taka sama, to w sumie moze niech ta juz bedzie Agatki a sobie kupicie? bedziesz miala mniej roboty z przekladaniem :D

Jurada, ale slodko.. :) <3 a jeszcze tak niedawno pamietam jak pisalas ze tak nie bardzo itp, widzisz, najwyzrazniej Ci mezczyzni musza dojrzec do tego momentu, ale za to jak juz dojrzeja to jak jest milo :)

Pesq, ja jestem zupelnie pelna podziwu dla Twojego dzisiejszego powera. :) i zazdroszcze porzadeczku :) mam nadzieje ze sie szybko nie pobrudzi :D
Ja bym tez cos wysprzatala, ale sie nie chce, a poza tym, mam troche szlaban wiec wiecie.... jestem zdana na to ze moj P posprzata :)

Kasia, fajna ta koszula :) i rzeczywiscie w ogole nie widac ze nie wyspana :)

Ja jestem w koncowej fazie projektu "koszyk", jak skoncze to sie pochwale co mi z tego wyszlo :)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #994176 przez kasandra9
Jurada, wczoraj mąż mi powiedział o tym właśnie, szok. Naprawdę tragedia :((( jeszcze to w moich okolicach się stało, a nic nie wiedziałam...
Meszku, dzięki;) też mi się podoba:P a co do przekładania w takie samo miejsce - masz rację - zamienimy miejscami komody i już;)
Czekam na finisz akcji KOSZYK:P

9 lata 5 miesiąc temu #994177 przez me.ch

Meszku, musiałaś z tymi goframi?

Rita, no musialam wlasnie, nie moglam sie powstrzymac - takze smacznych nalesnikow zycze!! :)

Jurada, ja wlasnie w weekend o tym czytalam, nie potrafie sobie w ogole wyobrazic:(((

9 lata 5 miesiąc temu #994178 przez Zazanna
Helllloooo :) Byliśmy z Bartusiem w Smyku :woohoo: Uzupełniliśmy braki i teraz mamy już wszystko :)

Idę Was nadrobić heh ;)

Rita dziś mam dzień placków z cukinii mniam :D Już z tydzień mi się chciało i właśnie jem ! :D
Spodenki w kratę ahhh <3

Liczę na www.ilewazy.pl –ale tak orientacyjnie ;) Tam jest fajnie pokazane, bo widać „wielkość porcji” więc można sobie na oko policzyć jak się nie ma wagi kuchennej –no i ja tego nie traktuję teraz jak diety więc sobie zaokrąglam –u mnie chodzi o to by się mieścić w miarę w limicie i nie „popłynąć” co mi się zdarza jak się dorywam do słodyczy.. No nie mam umiaru. Nie mam i chyba już nigdy nie będę mieć w tej kwestii :P

Kas jak to pięknie wygląda wszystko razem… w sensie zeberki <3 A dziś widziałam w Smyku PIĘKNE zeberki maskotki i od razu pomyślałam o Tobie :D Ale Agacia jeszcze za mała na takie –ta zebra byłaby 2x większa od niej ;)

Asiek jak nie wyślą maila to ..się wkurzę. Bo wtedy nie wiem kiedy mam siedzieć w domu i czekać… :angry:
A ty razem zamówiłam do domu i to nieszczęsny pocztex będzie, a nie wiem czy oni dzwonią.. :/

Meszku w ostateczności możesz zadzwonić po taksówkę i powiedzieć, że chcesz aby Ci kupili colę i wtedy płacisz jak za taksówkę no i oczywiście za colę heh.. I wtedy Twój P. nie będzie o niczym wiedział …. :evil:

Rita moja kota też ponad 7 kg :D:D:D I też na suchym dla grubasków po sterylizacji ;) T. potrafi jej kupić jedzonko o wdzięcznej nazwie :

Załącznik nie został znaleziony

Meszku jakie goferrrkiii <3
Ja mam truskawki na deserek :D

Pesqu LUCJAN <3 Jaki dziubaseeekkk <3

No taaakk…. Zwalcie na największego żarłoka na forum B)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pesqu o matko podziwiam… ja lubię zjeść „raz a porządnie” –tak naprawdę mogłabym jeść 2 razy dziennie, ale jak nie czuję, że się „najadłam” to jakaś niewydarzona chodzę… Jesteś moim Mistrzem :) :*

Basiek jak tylko dostanę info to napiszę :)

Juradka jak romantycznie <3 Ahhh też bym się chciała doczekać takiej chwili… :)

Kasia jak ładnie :) Ale Wy wszystkie zgrabne !!! :)

Kas jaki porządeczek fiu fiu :whistle: B)

Ja nie czytałam co się stało, ale nie przeczytam, bo to musi być coś strasznego, a ja teraz jak coś słyszę lub czytam to potem dwa dni chodze i płaczę tak strasznie mi żal wszytskich.. :blush:

9 lata 5 miesiąc temu #994180 przez kasandra9
Pokazuj lepiej zakupy Zaz!:D

9 lata 5 miesiąc temu #994181 przez Zazanna

kasandra9 napisał: Pokazuj lepiej zakupy Zaz!:D

Bartuś chciał najpierw zjeść :D
Ale zaraz porobimy sesję ubrankową B)

9 lata 5 miesiąc temu #994185 przez kasandra9
haha, to wiadomo:P wybaczamy :P

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #994186 przez Kasia888
Dziękuje za miłe słowa :kiss:
Zjadłam cały koszyk malinek mniamm :P i kupiłam fasolkę zaraz biorę się za obiad. I mam jeszcze gołąbki od mamy :woohoo:
Poduszka do karmienia zamówiona o taka :woohoo: www.empik.com/motherhood-poduszka-do-kar...1103216404,dziecko-p chyba wzór taki jak Twój rożek Zazanka o ile dobrze pamiętam ;)
Kasandra z taką apteką mała będzie przygotowana na każdą sytuację :P
Zazanka też jestem ciekawa co upolowałaś dla Bartusia ;) a pomyślcie sobie jak teraz szalejemy z tymi ubrankami a co dopiero jak zaczniemy w nie stroić nasze dzieciątka, chyba klisza się urwie w aparacie, albo bateria rozładuje w telefonie :laugh:

9 lata 5 miesiąc temu #994187 przez basiek149
Zaz :lol: :lol: :lol:
cudowna nazwa kociej karmy :D ale się uśmiałam hehe :D

i oczywiście czekamy i na zdjęcia ze Smyka i tak jak mówisz na info w sprawie łóżeczka ;)

wczoraj jak rozmawiałam z moja mamą to pytała się czy coś potrzebujemy czy to do domu czy dla Kubusia. a ja nie chciałam za bardzo żeby nam coś kupowała i żeby w końcu pieniążki miała dla siebie. bo wychowując mnie i moją trójkę rodzeństwa wiele musiała sobie odmawiać żebyśmy mieli co jeść, w czym chodzić, z czego się uczyć i w ogóle... ale mama się uparła i powiedziała, że mam się zastanowić bo ona chce nam coś i tak kupić, a że będzie po wypłacie jak przyjedzie teraz do nas to mam korzystać :) to w końcu ustaliłyśmy, że kupi nam ten materacyk do łóżeczka i wanienkę jak za tydzień przed moim lekarzem pojedziemy do Ikei :)

a co zakupów ciuszkowych muszę w końcu też ogarnąć co i ile czego mam. wiem, że bodziaków mam sporo i chyba jeszcze jakieś pajace dokupię póki jest promocja w Smyku :)

aaa i wczoraj przeglądałam gazetkę rossmanna i jest w promocji płyn do płukania Lovela i dałam misje szwagierce i ma mi kupić. płyn i od razu mleczko do prania też :) więc jak tylko to do mnie dotrze to zabieram się za pranie :woohoo:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #994188 przez Rita87
Właśnie, Pesq, jak mogłam zapomnieć wspomnieć o Lucjanie - on jest zabójczy :woohoo:

Zaz, Perfect Fit Diva dla wybrednych piękności mnie rozwaliło na łopatki :laugh:
To moja dostaje z Royala Canina - Obesity Management - eh jak brutalnie to brzmi w porównaniu z Divą :P
Czekamy na fotki :)

Kas, komódka pięknie zagospodarowana :) a co do podłogi to też zwróciła moją uwagę :P bardzo w moim stylu :)

Juradka, ale z Twojego męża romantiko :) Ja też właśnie myślę, że im większy brzuś i bliżej termin tym jakoś bardziej do nich to wszystko dociera. A o Chajzerze czytałam i naprawdę wspólczuję takiej tragedii. Miejmy nadzieję, że media uszanują ich prywatność w takiej chwili :(

Kasia, wow też bym tak chciała wyglądać po ciężkiej nocy :whistle: Pięknie :) A to jest właśnie ta koszula Italian Fashion?

A co do szczucia jedzeniem na forum, to my dziś mieliśmy pyszny obiadek - takie coś à la leczo, ale z piersią z kurczaka zamiast kiełbaski. A w oczekiwaniu na naleśniki zajadamy suszoną żurawinę i orzechy laskowe :evil:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia