BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu #180634 przez monika1984lodz
Slowiczku jak jabardzo sie z Toba zgadzam hihi :)
Wczoraj znajomy sie smial, ze ja to cyba jak slonica 18 miesiecy w tej ciazy bede chodzila eh... brzuch sie opuscil juz ponad 2 tygodnie temu, a tu co kurka, kilka skurczy i dupa blada eh. Niby do terminu 2 tygodnie ale kurcze cos czuje, ze jeszcze ze trzy pochodze z brzuchem, cos sie Nunulce nie spieszy.Wiec z zazdroscia czytam o wszystkich akcjach u Was dziewczynki.

Kasiu mnie tak wczoraj z lewej strony na dole brzuch bolal i tez na plecy przechodzilo, ale przeszlo.Wiec trzymam kciuki zeby i Tobie przeszlo :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #180635 przez mYSZA
slowiczek napisał:

nooo dziewczynki, jest już takie znudzenie ciążą i nieznośne czekanie...wiecie co, ja sobie wczoraj tak siadłam i zaczęłam myśleć jak już bardzo chce wrócić do mojej wagi, ładnie się ubrać, założyć szpilki, pójść pobiegać, na siłownię, napić się wieczorem wina, no i się poseksić jak za dawnych czasów ehhhhhhhh... :<

oj ja Słowiczku mega Cię rozumiem!!! tylko, ze podobno to już nigdy nie wraca na taki etap jak sprzed ciąży... ciekawe jak to będzie po z tym wszystkim no bo przecież zawsze będziesz Maluch, a jak Maluch bedzie miał już dwadzieścia parę lat to nasze organizmy już i tak nie dadzą radę być "jak za młodu"...

i pomyśleć, że jeszcze z seksem i tak trzeba będzie czekać conajmniej 6 tygododni, a potem lóżko i tak kojarzy się ze spaniem..

mój brzuszek jeszcze wysoko. Ale wiecie co- tak się boję tego niedotelenienia że naprawdę wolę już tą cesarkę i chyba będę na nią niaciskać. Wtedy Janka zobaczymy wcześniej trochę...

Janek z nami!
13 lata 4 miesiąc temu #180637 przez mYSZA
aha, dzieki za odpowiedzi na moje pytania;)

Janek z nami!
13 lata 4 miesiąc temu #180640 przez pati-m
U mnie Kacper chyba pomylił kierunki i zamiast pchać się w dół, to w górę wędruje, wypina się i pręży jak sprężynka :silly:

Ja przy tym przemeblowaniu i wymianie mebli od nowa musiałam poukładać ubrania w szafach i nawet nie wiecie jak się roztkliwiłam jak składałam ubrania sprzed ciąży, w które teraz nie wchodzę. Nagle zaczeły mi się na nowo podobać i strasznie bym chciała zacząć w nich chodzić :)
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #180642 przez monika1984lodz
Agusia napisala , ze jest w szpitalu, najprawdopodobniej niestety ma cholestaze :( na ktg wychodza jej skurcze 40. 50% mowi , ze je czuje, jest prawdopodobienstwo, ze bedzie miala cesarke. oczywiscie wszystkie pozdrawia

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu #180643 przez pati-m
Jejku no to niedobrze :( Ale najważniejsze, że jest pod dobrą opieką i lekarze czuwają nad nią i nad maluszkiem. Jakby coś jeszcze napisała to informuj nas Monia.
13 lata 4 miesiąc temu #180644 przez slowiczek
Uuuuuuuuuu :( to niedobrze...trzymam kciuki za Agusię !! :*
13 lata 4 miesiąc temu #180645 przez mYSZA
oj masakra;/ a skąd się w ogóle bierze to zatrucie?

Janek z nami!
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #180646 przez Pyśkaaaa
Agusia trymamy kciuki bidulko nasza :*
Słowiczku ale się uśmiałam jak czyt Twojego posta bo dzisiaj to samo memu powiedziałam że mam dość ciązy zgagi że chce się wbic w moje biodróweczki ukochane założyc buty na obcasie i iść na basen :P a o normalnym sexie już nie wspomnę :D
Gosia ale Jagodka Cie wymeczy...

a ja wczoraj miałam jeden bolący skurcz i cholerną zgage w nocy ble...
13 lata 4 miesiąc temu #180647 przez pati-m
mYSZA napisał:

oj masakra;/ a skąd się w ogóle bierze to zatrucie?

Znalazłam coś takiego www.mamopedia.pl/ciaza/ciaza/cholestaza-ciazowa
13 lata 4 miesiąc temu #180649 przez gosia2324
kurcze Agusia nie dobrze!!!!
Trzymaj sie !!!!

A co do tej nospy to w szpitalu dawali nam nospe 3 razy dziennie, wiec nie wiem jak to z nia do konca jest :dry:
13 lata 4 miesiąc temu #180650 przez monika1984lodz
Dziewczynki ja teraz lece do znajomych na dzialeczke, ale jesli Agusia cos napisze to dam Wam znac jak tylko wroce, albo napisze do ktorejs z Was :)
Buziaki :kiss: :kiss: :kiss:

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu #180651 przez Marta M
Dobrze ze weszlam na forum bo zaczelam skrobac smsa do Agusi, a widze ze Monia mnie wyprzedzila...oj to niedobrze, trzymamy mocno kciuki, zeby wszystko sie dobrze rozwiazalo...
13 lata 4 miesiąc temu #180654 przez ewelinaa
Dobrze, że Agusia jest pod opieką lekarzy no i może niedługo będzie Mamą :kiss:

A jeśli chodzi o no-spę i magnez pytałam o to lekarza w piątek i powiedział, że mogę brać do końca, bo jak się zaczną skurcze takie prawdziwe porodowe to już ani to ani to nie pomoże. Więc magnze cały czas biorę :)
13 lata 4 miesiąc temu #180661 przez bewipo
Biedna Agusia, trzymamy kciuki żeby wszystko było ok.
Dziewczyny ja też juz marzę o ciuchach sprzed ciąży, obcasikach, ehhh... Jak mam z domu wychodzić to jestem niezadowolona, że mnie ludzie taką wielką oglądają...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia