- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #206722 przez bewipo
Cześć dziewczyny.
Dobry patent z tym smoczkiem, macie jeszcze jakieś triki??
Ja jem wszystko lekkostrawne, ale w miarę urozmaicone. Nawet mi odpowiada taka dieta
Chrzciny planujemy na 23.10, w piątek idziemy załatwiać. Ile dajecie kasy za chrzciny, bo ja nie bardzo wiem ile dać...
Sukienkę zamówiliśmy taka: sklep.coccodrillo.pl/index.php/product/4..._TKANA/SUKIENKA.html
Dobry patent z tym smoczkiem, macie jeszcze jakieś triki??
Ja jem wszystko lekkostrawne, ale w miarę urozmaicone. Nawet mi odpowiada taka dieta
Chrzciny planujemy na 23.10, w piątek idziemy załatwiać. Ile dajecie kasy za chrzciny, bo ja nie bardzo wiem ile dać...
Sukienkę zamówiliśmy taka: sklep.coccodrillo.pl/index.php/product/4..._TKANA/SUKIENKA.html
Temat został zablokowany.
- megi2501
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #206761 przez pati-m
U mnie też mały na początku zaczynał wrzeszczeć jak tylko zaczynałam go rozbierać, ale zaczęliśmy robić tak, że w miarę jak po kolei ściągamy ubranko, to od razu przykrywamy odkryte ciałko pieluszką tetrową i głaszczemy gołą skórę po brzuszku. Kilka takich podejść i teraz już pieluchy nie potrzebujemy, wystarczy głaskanie całego gołego ciałka zanim bąbel trafi do wanienki.
To samo było z wodą - najpierw kąpaliśmy go otulonego pieluchą i odkrywało się po kolei częsci do mycia, a przykrywało te umyte. Teraz też już tego nie potrzebujemy - Kacprowi wystarczy, że trzyma mnie mocno za palec i leży wyciągnięty i zadowolony, obserwując wszystko dookoła
To samo było z wodą - najpierw kąpaliśmy go otulonego pieluchą i odkrywało się po kolei częsci do mycia, a przykrywało te umyte. Teraz też już tego nie potrzebujemy - Kacprowi wystarczy, że trzyma mnie mocno za palec i leży wyciągnięty i zadowolony, obserwując wszystko dookoła
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 3 miesiąc temu #206767 przez Marta M
Tyle sie upisalam i doopa..nie wiem co przycisnelam..
No wiec teraz to juz w skrocie: u nas masakra, nasze dziecko jak 2latek: ciekawe swiata, chce juz chodzic i mowic, spi tylko w nocy, wodzi wzrokiem za wszystkim co sie rusza, rusza buzia nie wydajac jeszcze dzwieku ale twardo chce cos powiedziec, trzeba do niej non stop mowic i pokazywac wszystko..w dzien nie zmruzy nawet oka, na 5 minut jak jest na rekach, ale poza tym oczy jak 5zł...no i zaczely sie u nas wizyty znajomych bo my przeciez od niedawna w domu i dopiero teraz to przerabiamy..
Moj maz tez w srode wraca..
Nam znow przelozyli pierwsza wizyte u pediatry z dzisiaj na piatek..przez to pewnie prywatnie bedziemy musiec isc na usg stawow biodrowych..
Magda jak nie ruszylo to jutro napewno..zaciskam
Kochane tak Was czytam i sobie mysle: jak nam sie wszystko zmienilo, ale forum nie umrze Ja Was nie zostawie
No wiec teraz to juz w skrocie: u nas masakra, nasze dziecko jak 2latek: ciekawe swiata, chce juz chodzic i mowic, spi tylko w nocy, wodzi wzrokiem za wszystkim co sie rusza, rusza buzia nie wydajac jeszcze dzwieku ale twardo chce cos powiedziec, trzeba do niej non stop mowic i pokazywac wszystko..w dzien nie zmruzy nawet oka, na 5 minut jak jest na rekach, ale poza tym oczy jak 5zł...no i zaczely sie u nas wizyty znajomych bo my przeciez od niedawna w domu i dopiero teraz to przerabiamy..
Moj maz tez w srode wraca..
Nam znow przelozyli pierwsza wizyte u pediatry z dzisiaj na piatek..przez to pewnie prywatnie bedziemy musiec isc na usg stawow biodrowych..
Magda jak nie ruszylo to jutro napewno..zaciskam
Kochane tak Was czytam i sobie mysle: jak nam sie wszystko zmienilo, ale forum nie umrze Ja Was nie zostawie
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #206769 przez pati-m
Marta - a czemu prywarnie na USG? Lekarz nie może Wam wypisać w piątek skierowania? Nam lekarka wypisała i jedziemy jak mały wejdzie w 10tydz. życia, bo dostaliśmy zalecenie ze szpitala, że mamy je wykonać po 6tyg. a maksymalnie do końca 10-ego, wcześniej nie było terminów, więc wędrujemy właśnie w 10 tyg.
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #206796 przez Marta M
pati dzwonilismy do kilku przychodni i terminy sa zastraszajace...za kilka tygodni!! A mamy sie zglosic do 6trgo tygodnia..do tego pytaja kto nam dal skierowanie a ja nawet nie wiem jak ma na nazwisko nasz pediatra bo zapisala nas polozna..
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #206808 przez Agusia83
Tez Was witam po bardzo nieprzespanej nocy...oczywiscie za wczasu pochwalilam swoja krolewne..w nocy nie dala nam spac od 1 do 5:30...lulanie, papanie, masowanie brzuszka nie pomagalo...jak zaswieca jej sie wegliki, takie wielki jak 20zl i jest ciemno, nie ma wlaczonego telewizora ani radia, to mala budzuje glosowo...potrafi sie tak mocno zanosic, ze ogarnia mnie panika...dmucham jej wowczas w buzie i musze bardzo mocno przytulic i zaczac calowac by sie uspokoila,..maz czasem ja bierze i tak delikatnie potrzasa nia, wowczas tez zastanawia sie po co placze....
I tak jestem dumna z siebie, bo udalo mi sie pojsc do sklepu, ugotowalam zupke a teraz robi sie drugie danie...dzis bitki, kasza jeczmienna i starte gotowane ziemniaczki...a zupke zrobilam ogorkowa, mam nadzieje, ze nic jej nie bedzie...
Moja Emilka spi na boczkach, prawym lub lewym, na brzuszek ja jeszcze nie daje bo pepek do konca nie odpadl..a na pleckach to rzadko...jak mam na nia oko jedynie...bo bekac nie chce i czesto jej sie ulewa...
Marta, ja jem zarowno jogurty...ale naturalne - do tego daje banana i miksuje...oprocz tego pije mleko, jem serki smietankowe, topione...mysle, ze malej nic nie jest...nie ma krostek, a jak placze to juz sama nie wiem od czego...staram sie jesc gotowane lub duszone rzeczy i duzo warzyw zarowno gotowanych jak i surowych...
Gosia ma racje, nie mozna sobie wszystkiego odmawiac, trzeba jesc to samo co w czasie ciazy, ale ostroznie i w mniejszych ilosciach...
Tez jestem ciekawa czy dostaniemy skierowanie na usg stawow, czy bedzie trzeba zrobic to prywatnie...
I tak jestem dumna z siebie, bo udalo mi sie pojsc do sklepu, ugotowalam zupke a teraz robi sie drugie danie...dzis bitki, kasza jeczmienna i starte gotowane ziemniaczki...a zupke zrobilam ogorkowa, mam nadzieje, ze nic jej nie bedzie...
Moja Emilka spi na boczkach, prawym lub lewym, na brzuszek ja jeszcze nie daje bo pepek do konca nie odpadl..a na pleckach to rzadko...jak mam na nia oko jedynie...bo bekac nie chce i czesto jej sie ulewa...
Marta, ja jem zarowno jogurty...ale naturalne - do tego daje banana i miksuje...oprocz tego pije mleko, jem serki smietankowe, topione...mysle, ze malej nic nie jest...nie ma krostek, a jak placze to juz sama nie wiem od czego...staram sie jesc gotowane lub duszone rzeczy i duzo warzyw zarowno gotowanych jak i surowych...
Gosia ma racje, nie mozna sobie wszystkiego odmawiac, trzeba jesc to samo co w czasie ciazy, ale ostroznie i w mniejszych ilosciach...
Tez jestem ciekawa czy dostaniemy skierowanie na usg stawow, czy bedzie trzeba zrobic to prywatnie...
Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez Agusia83.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #206823 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
WItam dziewczynki
Emi dzisaj konczy 3 tygodnie
Bylusmy sie zwazyc i bardzo niemila pani powiedziala, ze Emi zamalo przybrala.No moze rzeczywiscie nie za wiele bo 40 dkg ale jak to stwierdzila polozna na zabiedzona nie wyglada.
Emi dzisaj konczy 3 tygodnie
Bylusmy sie zwazyc i bardzo niemila pani powiedziala, ze Emi zamalo przybrala.No moze rzeczywiscie nie za wiele bo 40 dkg ale jak to stwierdzila polozna na zabiedzona nie wyglada.
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa