BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #350405 przez patys
no ja też dzisiaj zmykam z domku.... ale na zakupy:)mąż zabiera mnie o 12 i jedziemy szukać sukienki bo idę na ślub 26 maja....niestety mieskzanie w bloku nie ma takich uroków żeby móc wyjśc rano i pielić kwiatki a chętnie bym tak zrobiła....na szczęście w weekend jedziemy do teściów na wieś to trochę zdrowego powietrza załapię zwłaszcza, że ma być ponad 20 stopni :lol: :lol: :lol:

a poza tym to żyję już jutrem bo idę na usg na 13 30 i może dowiem się czy będzie chłopak czy dziewczynka :laugh:
miłego i słonecznego dnia :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #350407 przez siteczko
moniab26 zazdroszczę ogródeczka :) ja póki co muszę się zadowolić balkonem, ale też posadziłam trzy tuje, aby było zielono i trochę zacisznie ;) myślę też o jakiś kwiatkach, ale za bardzo się na tym nie znam, więc muszę się podszkolić w internecie co się nadaje na balkon zwłaszcza, że jest głównie od wschodu :)

12 lata 8 miesiąc temu #350408 przez agnesssa
Hej dziewczyny :lol:

Brzusie macie wszystkie śliczne, i każdy widać, że ciążowy :woohoo: Aganio największy, ale bliźniaki zobowiązują :silly: :woohoo: :kiss:

W sobotę wybrałam się na małe zakupy z moją mamą i tez kupiłam parę body z długim i krótkim, spodnie i bluzę :silly: :woohoo: Normalnie rozczulające są te małe ciuszki :lol: Do tego byłam na chrzcinach i ten maluszek taki słodki i się uśmiechał do cioci :woohoo:
Ja wróciłam od rodziców dopiero wczoraj w nocy, i jestem jak zwykle wymęczona po weekendzie, zwłaszcza, że był intensywny, a jeszcze wczoraj jak już mieliśmy się zbierać do domku, moja chrzestna miała wypadek i mąż od razu pojechał na miejsce zdarzenia, cały dzień spędzili przy wraku samochodu razem z policją, a moja chrzestna jest w szpitalu, zrobili jej tomografię i niby nie ma połamanego kręgosłupa, ale że rozbiła głową szybę boczną to leży na obserwacji, bo nie wiadomo czy opuchlizna będzie schodzić :huh: :dry: Mówię Wam normalnie byłam przerażona, nawet mi nie pozwolili do niej do tego szpitala jechać, ale może to i lepiej :dry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #350412 przez siteczko
patys w takim razie trzymamy kciuki, aby dzidziuś się ujawnił :) bo jak wiadomo różnie to bywa, niektóre są jakieś wstydliwe, a inne wręcz przeciwnie ;)
Wiem jak ja miałam ostatnio USG, to też żyłam tym, aby się dowiedzieć, czy faktycznie chłopak, czy może to wcześniej była zmyłka i będzie dziewczynka :) ale będzie synuś i jak to mąż mówi, następna będzie córeczka, to synek jako starszy będzie się nią opiekował i bronił przed innymi chłopakami hehe :lol: :) no nie wiem jak to jest, bo mam młodszego brata, ale nie ukrywam chciałam mieć jako nastolatka starszego, zawsze to mógłby mieć fajnych kolegów hehe :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #350432 przez andra88
hej mamusie :)
Ja też mieszkam w bloku i zazdroszczę wszystkim co mieszkają w domu. A w lato to szczególnie zazdroszczę :P
patys to czekamy jutro na nowinkę:)
Dziewczyny miewacie bóle brzucha?? Mnie od 2 dni boli tak jakby na okres. Martwię się troszkę, ale nie chcę z byle powodu do lekarza lecieć.
Ja swojego małego dopiero zobaczę za 2 tyg.bo mam badania prenatalne połówkowe. Już nie mogę się doczekać.

12 lata 8 miesiąc temu #350445 przez siteczko
andra88 mi ostatnio ginka powiedziała żebym się nie denerwowała jak będą jakieś bóle zwłaszcza dołem brzucha, że to jest normalne - dziecko rośnie a z nim macica.. więc to nie jakaś patologia, czy że coś jest nie tak :) więc spokojnie, na pewno wszystko jest ok :)

12 lata 8 miesiąc temu #350466 przez andra88
siteczko- ufff to mnie uspokoiłaś. Ja się zaraz martwię jak mnie boli brzusio ;p

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350503 przez agnesssa
No właśnie dziewczyny, któraś pytała, czy czujemy ruchy cały czas, no właśnie ja nie codziennie i się już nawet martwiła, ale w weekend znowu się maluszek jak narwany wiercił... ciekawi mnie dlaczego głównie w weekend się wierci :silly: Ale jak tylko dwa dni nic nie czuję to wpadam w panikę :huh:

Andra Mnie brzuszek też czasami pobolewa, i dziewczyny podpowiedziały żeby magnez łykać, już sobie zamówiłam taki zestaw naturalnych witamin magnez z wapniem, czekam aż przyjdzie :)

Patys mam nadzieję, ze Twoje maleństwo się ujawni :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #350511 przez Jussstyś
A ja dzisiaj widziałam jak moje maleństwo się rusza, dwa razy podniosła mi się lekko skóra na brzuchu, normalnie byłam w szoku, że takie maleństwo ma już tyle siły :)codziennie czuję ruchy:)
A i wczoraj byłam z mężem na zakupach i jak widziałam te maleńkie ciuszki to normalnie nie mogłam wytrzymać, ale powstrzymałam się, bo znając mnie nie miałabym umiaru w kupowaniu:)

12 lata 8 miesiąc temu #350516 przez siteczko
Jussstyś, Andra mi ginka poleciła ASMAG FORTE, jeszcze nie wykpiłam, bo mnie jeszcze nie męczą bóle, ale chyba w razie 'W' lepiej mieć, tak więc zrobię sobie wycieczkę do apteki :)
A tak ogólnie to zażywacie jakiś zestaw witamin dla ciężarnych? bo ja właśnie się zastanawiałam, ale ginka nic nie mówiła, wcześniej o to pytałam, powiedziała że nie, a na ostatniej wizycie jakoś mi umknęło, ale znając moją gin jakbym miała to by sama powiedziała.. a nie chce nic na własną rękę łykać..

12 lata 8 miesiąc temu #350520 przez andra88
agnesssa lekarka mi przepisała tabletki Magnezin czy jakoś tak, ale nie pomagają. Ja bardzo dużo chodzę, mieszkam na 4 pietrze ( z ciekawości policzyłam 90 schodów <wow>) i nie mamy windy :( A czasem tak śmigam po schodach z 4-5 razy dziennie tam i z powrotem heh
Ja też się niepokoję jak mały się nie rusza. Słodycze nawet go nie ruszają :P Cały czas czułam dość mocne łaskotanie a od 2 dni to leniuszek jest. Raz- dwa razy w ciągu dnia da znać że siedzi w brzuszku :)

12 lata 8 miesiąc temu #350523 przez 26joanna
Cześć :)
U nas dziś trochę słońca ale pewnie znowu będzie ulewa :( Wczoraj jak wracałam do domu z przedszkola złapała mnie taka ulewa ze dzisiaj oprócz bólu gardła , doszedł kaszel i katar :(
Dziewczyny śliczne brzuszki , siteczko mamy na ten sam dzień termin a mój brzuch jest wielgachny przy Twoim :silly: jak w końcu ktoś zrobi mi zdjęcie to wrzucę ( dziś może córka mi zrobi zdjęcie , bo lubi fotografować dzidziusia ).
Ja tez zazwyczaj czuje dziecko codziennie , wczoraj wieczorem czułam koniaczki :kiss: nim mąż przyszedł to już przestało kopać , ma wyczucie :blink:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #350524 przez andra88
siteczko- ja biorę FEMIBION 2 :) cena- opakowanie około 60 zł ;/

12 lata 8 miesiąc temu #350536 przez Jussstyś
siteczko ja zażywam witaminy, nazywają się Ladee Vit i kosztują przynajmniej u mnie 44 zł za 30 tabletek, lekarz mi je polecił, a wcześniej brałam Pharmaton Matruelle 50zl za opakowanie 50tabl. :)

12 lata 8 miesiąc temu #350541 przez siteczko
andra na ten bolący brzuch mi zaleciła - Asmag forte, tabletki, 500 mg (34 mg Mg2+), 50 szt i tylko 8,20 :)
26joanna ja od początku obserwowałam wrzucane fotki z brzuszkami i jak u którejś się pojawiał u mnie ciągle nic i nic :) zaczęłam się niepokoić że coś jest nie tak, że maluszek nie rośnie, po każdej wizycie się uspokajałam na jakiś czas, po prostu chyba mam taką urodę :) może później mnie wywali hehe ale póki co łatwo mogę ukryć brzuszek, wystarczy nie opinająca bluzeczka i gotowe.. chociaż nie ukrywam ciąża to jedyny okres kiedy chcemy pokazywać nasze brzuszki, więc chce i ja :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka