BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #427815 przez czajusiątko
Siteczko śliczne zdjęcia. Widzę, że Tobie też skóra wokół pępka zrobiła się ciemniejsza, u mnie to samo :)
Agnessa dobrze, że już w domku. Na pewno teraz oczekiwanie na Maksia będzie dużo przyjemniejsze niż w szpitalu.
Majka ja też kupiłam te majtki jednorazowe. Co prawda musiałam kupić sobie drugą paczkę bo przy pierwszym zakupie nie pomyślałam, że one mogę mieć różne rozmiary i w domu dopiero zauważyłam, że to M, a gdzie to taki mały rozmiar na moje dupsko :)
Ja dzisiaj znowu wybrałam się do miasta, ale tym razem PKSem. Stwierdziłam, że to moje ostatnie chwile wolności więc muszę korzystać i pojechałam na spotkanie z koleżankami. Ogólnie to zamierzam urodzić za tydzień w sobotę i nawet założyłam się o to z mężem. Zobaczymy kto wygra zakład :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #427825 przez 26joanna
Cześć :)
Ja tez dalej w dwupaku i nie zapowiada się żeby coś się ruszyło przez weekend :( Szkoda mi tylko mojego męża , ale to jego wina bo nie chce sie przytulać :angry:
Siteczko bardzo ładna sesyjka , pamiątka na zawsze :)
Agnesssa dobrze ze Cie wypuścili , lepiej w domku czekać :kiss:
Ja tez mam majtki razowe , ciekawe czy wejdzie mi jeszcze w nie dupsko :blink: ale zapakowałam sobie jeszcze takie wysokie "babcine".
Od tygodnia zrobiła mi się ciemna linia na brzuchu , ale od pępka w dol , widzę ze jak donoszę do terminu to pępek chyba wyjdzie , albo sie rozpłaszczy :woohoo:

12 lata 7 miesiąc temu #427829 przez PolaL
Madzia7 mój terminarz to niedziela bo Szymek urodził sie 6 dni przed terminem wiec zobaczę czy siostrzyczka pójdzie za śladami brata. A jak nie to termin następny mam na 22.09 na urodziny dziadka = termin porodu z miesiączki.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 7 miesiąc temu #427833 przez PolaL
Czajusiątko to jak nie urodzę w niedzielę to może się zgramy bo to mój kolejny termin w terminarzu :lol:

Najlepszy jest mój mąż który stwierdził że w sumie w przyszłym tygodniu niegdzie nie muszę wychodzić obym dotrwała do 22.09. :lol: najchętniej to chyba by mnie przywiązał do kaloryfera :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #427835 przez MADZIA7
Czy macie tak czasem, że wszystko Was wkurza, smuci i macie ochotę zniknąć albo rozpłynąć się gdzieś w powietrzu? Ja dziś mam taki dzień :(
Dziś czytałam w jakiejś gazecie o wychowaniu córek na rozważne lub odważne, ja chyba do tych pierwszych się zaliczam i zastanawiam się, czy to dobrze, bo chciałabym, żeby moja córka była i rozważna i odważna, choć te pierwsze podobno są bardziej empatyczne i wrażliwe na innych ludzi, a te drugie lepiej sobie radzą w życiu po prostu. Co o tym myślicie?
Sorry, że tak smęcę, to chyba ta zbliżająca się jesień i już ciemno o tej porze... stąd ten nastrój...

12 lata 7 miesiąc temu #427872 przez mala2809
Ja też zapakowałam majtki jednorazowe, ale szczerze nawet nie wiem jakim są rozmiarze (jutro je wydobędę i lepiej sprawdze żeby nie było potem, że nie mam czego na tyłek włożyć :silly: )

Siteczko ja mam dokładnie takie same objawy jak ty :blink: był już czas, że nic nie bolało i wogóle, a teraz czasem myśle, że krocze to mi z bólu rozsadzi :huh: poza tym też mam ciągle wrażenie, że dziecko mi bardzo na odbyt uciska :blush: bardzo to nieprzyjemne... A tak wogóle to piękne zdjęcia :kiss: ja teraz unikam obiektywu bo wyglądam strasznie i już nawet w tą pogodę nie mam co włożyć na siebie :(

Madzia chyba znów załapałaś doła, głowa do góry, jutro będzie lepiej :kiss:

Ja też bym się chętnie pisała na 17 do porodu a jak nie to na przyszły weekend :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #427917 przez MADZIA7
Dzięki Mała, właśnie znalazłam sobie sposób na taką chandrę - wyszorowałam wszystkie miejsca w kuchni, które ze względu na ciążę omijałam, żeby za wczesnie nie urodzić (czyli te nisko osadzone) i już mi trochę lepiej:)

Także na 17 jesteśmy 3: Mała, Pola i ja:)

kończę już sprzątanie, teraz cieplutki prysznic i książka z kakaem do łóżeczka:) Ostatnio mam zboczenie na punkcie książek kucharskich, czytam "Kuchnię Neli" Anieli Rubenstein - to taka książka kucharska z anegdotami z życia autorki, nigdy nie sądziłam, ze bedę ksiązki kucharskie czytać do poduszki, niedługo zacznę ksiązkę telefoniczną czytać;)

dobrej nocki

12 lata 7 miesiąc temu #427930 przez baby_55
Magda ja jestem tym drugim typem raczej i mi z tym dobrze :) czasem moja mama mówi, że ostra jestem i ranię słowami ale przynajmniej mówię prawdę prosto w oczy bez owijania w bawełnę :) jednym to pasuje innym nie ale taka juz jestem i trzeba się do tego przyzwyczaić jak chce się mieć mnie w swoim otoczeniu :silly:
książki do poduszki świetne :) ja już dawno nie czytałam książki dla dorosłych tylko ciągle książeczki dla Adiego, które znam już na pamięc :silly:

zakupiliśmy dzisiaj nowy materacyk, bo się okazało, ze ten który dostaliśmy jednak zaczął dziwnie "pachnieć" :dry: i wolałam kupić nowy, odpuściłam sobie odświezanie tamtego :huh: no i karuzelkę do łóżeczka, bo akurat trafiła mi się promocja :)
pomimo długiego spaceru niewielkie efekty wiec pewnie jeszcze trochę pochodzę w dwupaku B) do jutra mamuśki i czekam na jakieś wieści, niech któraś jedzie rodzić to coś sie znowu zacznie dziać :laugh:

miłej nocki :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #427983 przez Jussstyś
A mnie od dwóch godzin męczy straszny ból krzyża normalnie zwariuje
zaraz :-( juz nawet mężowi powiedziałam zeby nalał do termofora gorącej wody i przyniósł, przyłożyłam
do pleców ale bol zamiast ustawac to síe nasila :-( jakby mi miały peknac plecy zaraz :-(

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #427984 przez Jussstyś
Kurcze od kiedy pisałam do tej pory nie śpię :-( skurcze mam raz co 3 raz 5 i raz co 10minut ale boli jak cholera :-(
Oszaleje chyba :-( chyba obudze meza i pojedziemy na IP bo dłużej nie wytrzymam :-(
Z drugiej strony nie chciałabym zeby byl to znowu fałszywy alarm :-(

12 lata 7 miesiąc temu #427995 przez PolaL
Jusstyś no to chyba ci się zaczęło :silly: bo jak pamiętam z Szymkiem też tak miałam. Zaczęło się od bólu krzyża z rana a potem byliśmy już osobno. Trzymam kciuki kochana za was oboje.

U mnie nadal nic ;)

12 lata 7 miesiąc temu #428007 przez Jussstyś
Jestem w szpitalu mam ktg 4cm rozwarcia czop odchodzi z krwią :-)lekarz powiedzial ze urodze za parę godzin:-)
Bede pisać na bierzaco:-)

12 lata 7 miesiąc temu #428009 przez majka_166
Jussstyś - trzymaj sie mocno!!!:)

Ja niedawno wstalam bylam wczoraj na zakupach kupilam sb buty, ale chyba z rozpaczy wzielam pierwsze lepsze bo wcale nie moglam sie schylic zeby przymierzac te buty taki mam duzy brzuch :)

Czajusiątko czekaj na mnie !!!:)
Wydaje mi sie ze urodze dopiero 27 i przez cc , jakos ta mala zagrzala w moim brzuchu na dobre. PS. W dzien probuje wywolac skurcze a w nocy zaczynam prosic mala ,zeby dala mamie pospac bo tak jakos na noc mi sie odechciewa tego porodu ;D

Pierwsza polowa wrzesnia za nami , dzis juz 16 :)

12 lata 7 miesiąc temu #428032 przez czajusiątko
Jussstyś trzymam kciuki bardzo mocno!
Majka ja się tak śmieję z tą sobotą ale znając życie to donoszę do 27 albo i dłużej...
Kurde zrobiło się zimno i już zaczyna brakować ubrań na mojego brzuchala :huh:

12 lata 7 miesiąc temu #428037 przez MADZIA7
Justyśś trzymamy kciuki za Ciebie!!! Oby wszytko sprawne i szybciutko poszło:)

Baby tak myślałam, że do tych odważnych się zaliczasz (oczywiście w takim pozytywnym sensie) i może lepiej, bo umiesz walczyć o swoje, a ja muszę walczyć najpierw ze sobą, żeby sobie coś wywalczyć u innych, bo bycie osoba wrażliwą i emaptyczną jest fajne, dopóki nie trzeba zawalczyć o siebie. Mój mąż zalicza się do tych odważnych i ciekawe do kogo bardziej Natalka sie upodobni. Może sama zdecyduje, co dla niej lepsze, jak poobserwuje mamusię i tatusia:) Choć już dziś obiecuję sobie, że nie będę na każdym kroku powatarzać jej "nie biegaj, bo się spocisz" pobrudzisz, czy coś w tym stylu;)

Majka mnie chyba też urosły stopy w ciąży, całe lato goniłam w japonkach lub adidasach, a balerinki z wiosny jakies takie ciasne się zrobiły...
Też bym wolała w dzień rodzić, wtedy mam o wiele więcej sił i energii, niż wieczorem, czy w nocy.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka