- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

jeśli jeszcze kogoś pominęłam to wybaczcie, ale same wiecie, że ciąża odmóżdża

ja w sumie to nie wiem co mi jeszcze może pomóc... spacery wykańczają mój kręgosłup, niby skurcze sa ale i tak lipa

Agnessa to teraz weź sie za chodzenie po schodach po oddziale, moze sie wtedy Maksiu rozrusza i zechce wyjść, masz czas do jutra więc: czas....... START

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolak25
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- nareszcie z nami!
- Otrzymane podziękowania: 0
u nas narazie wszystko ok, we wtorek mam wizyte z polozna, a teoretycznie w poniedzialek mam termin, bo jak juz wspominalam pierwszy termin mam ustalony na 24 a po ostatnim usg na 17 a kiedy sie rozwinie to tylko Bozia chyba wie

narazie nic specjalnego sie nie dzieje, poza niewielkim bolem (jakby mi sie kosci rozchodzily na boki) ale to raczej normalne...czasami pobolewa mnie dol brzucha jak na okres ale to pare sekund moze 3 razy w ciagu dnia...
atmosfera na mieszkaniu jest nie dozniesienia

milego dzionka
- angel20232
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- z Filipkiem :)
Agnesa mam nadzieje ze w koncu cos sie ruszy, a jak nie, to jestem za zbiorowym parciem

milego popoludnia mamusie

- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Patys, Anulka gratulacje dla Was i buziaki dla Waszych chłopców. Nie możemy się doczekać zdjęć

Agnessa też myślałam, że Ty już po, ale skoro Maksiowi jest tak dobrze to musisz jeszcze troszkę poczekać

Zła jestem dzisiaj, bo o ile wczoraj czasami mnie tak mocno zakuło w brzuchu, tak dzisiaj kompletnie nic. Normalnie jakbym w ciąży nie była.
W nocy śniło mi się, że urodziłam Oliwię w centrum miasta, zawinęłam ją w kurtkę i miałam iść do przychodni żeby wsadzili mi ją z powrotem, ale potem stwierdziłam, że jest już wystarczająco duża i nie trzeba jej już wkładać

- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Lui
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- :)
Pleśniawki przecierałam najpierw Aftin+witamina C, teraz Pani Doktor kazała mi to wszystko wlać do nystatyny, mam nadzieję, że pomoże

My właśnie przechodzimy na Bebilon 1, do tego używam już kropel sab simplex (oby te kolki ustąpiły bo jest masakra

co do CC - nigdy nie myślałam, że to jest tyle bólu.. "po" chciałam sn, ale życie zweryfikowało.
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Lui ale się biedna namęczysz po tym cc, do tego te kolki u Maleństwa, oby jak najszybciej minęły...
Czajusiątko ale jak już urodzisz, to tak nie rób jak we śnie;)
Karolak25 współczuję atmosfery na mieszkaniu, dobrze, że będziesz miała mamą lada dzień!
- majka_166
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
Dzis juz 14 , wiec za 13 dni rodze , pocieszam sie to bardzo szybko zleci. A tymczasem jutro jade do Warszawy na jakies male zakupy , wiec lepiej zebym nie urodzila

Miłego wieczoru ja lece sie kapac i lulu:)
- mala2809
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Rozwarcie się nie powiększyło, tylko szyjka już bardzo krótka. Lekarz powiedział, że równie dobrze moge urodzić jutro a spokojnie moge tez za 2 tyg, powiedział, ze wszystko zależy od tego jaka bede aktywna

Mały waży 3300

- Sandra85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
U nas wszystko ok. Tzn dalej walka o pokarm. Wczoraj niby było już ok, już ani razu Filipa nie dokarmiłam,ale dziś w nocy dostałam gorączkę i cały dzień mniej pokarmu i cały dzień na cycu. Takie są początki karmienia piersią, rzadko kto ma od razu tyle mleka, żeby dzieciątko się najadało. Ja mam teraz chyba mniej niż z Magdą, bo te cesarki tak mają

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Co do refleksji odnośnie porodu, to mam porównaie. Poród naturalny i cc. I gdybym miała wybór, wybrałabym poród naturalny. Przed człowieka bardzo boli,ale po śmigasz po kilku godzinach, tu przy cc jest odwrotnie, poza tym przy znieczuleniu od pasa w dół czułam co mi robią, nie boli to oczywiście,ale ta świadomość, to dla mnie była trauma. I to nieprzyjemne szarpanie brzuchem

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

U mnie z kolei pozytywne postępy. Szyjka zanikła... rozwarcie na 2 cm...

Mnie też badanie bardzo bolało. Zalecenie mam spacer-który już zaliczyłam, wzięcie nospy i długi ciepły prysznic oraz przytulanki z mężem

Gin była tylko pełna podziwu że mimo takiego rozwarcia nie mam żadnych dolegliwości, bóli itp. a jak mnie tylko zobaczyła, jeszcze przed badaniem to powiedziała "Pani to jeszcze długo nie urodzi" tak więc później sama mówiła że jest bardzo pozytywnie zaskoczona, że tak wszystko ładnie jest przygotowane

Tak więc czekamy na rozwój sytuacji i na godzinę 0

Jedyna martwiąca wiadomość to że moja gin w szpitalu będzie dopiero za tydzień w sobotę... natomiast w ten weekend ma jakiś nieprzyjemny lekarz dyżur, który lubi jak najlepiej by się przyjechało w drugiej fazie porodu, przeć raz i urodzić... no ale że trzeba postawić na swoim i nie dać sobie olewać, tak więc liczę na fajną położną

MADZIA7 Moja gin powiedziała, ważną informację... jest remont na 1 piętrze czyli tam gdzie jest oddział położniczy... i że nie dostaniemy się tak jak do tej pory czyli od wind w prawo i tymi głównymi szklanymi drzwiami, tylko jakoś inaczej przez 2 piętro... albo najlepiej przez SOR... tak więc trochę mnie to zmartwiło... będzie trzeba pytać jak tam się najszybciej dostać... a jeszcze 2 tyg temu normalnie się wchodziło...
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Mała, Siteczko pewnie szybko Wam pójdzie

Ania trzymam kciuki za szybkie unormowanie karmienia, ale Ty jako doświadczona karmiąca mama na pewno dasz radę i się tak łatwo nie poddasz

wszystkim pozostałym karmiącym mamom, również życzę, żeby się udało

ja nadal czekam, nic sie specjalnego nie dzieje poza tym, ze skóra na brzuchu, tak na szczycie jakby, nad pępkiem jakieś 4-5 cm to mnie tak boli przy dotykaniu i bez, jakby mi ktoś ponacinał w tym miejscy albo tak porządnie przeorał... normalnie koszmar, jak za chwilę nie urodzę to mi chyba popęka
- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*