BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #428483 przez MADZIA7
Witajcie:)

Joanna26 ale fajnie, że Ci tak szybciutko poszło:) To u Was już tak po jednym dniu puszczają do domu? U nas chyba troche dłużej trzymają, nawet po sn, a po cc tym bardziej. Ale to chyba lepiej dla Was, jak wszystko jest w porządku:)

Baby przepis wrzucę na bloga, jak tylko upiekę, bo na razie mam przepis upatrzony, ale niesprawdzony, więc nie polecam dopóki nie sprawdzę, też lubię "Nigdy w życiu":) Ze 3 razy oglądałam;)

Siteczko wszystkiego najlepszego z okazji imienin!:)

U mnie na suwaczku 3 dni do porodu, a tu objawów ani słychu ani dychu... biorę się za porządki c.d...

miłego dnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #428498 przez majka_166
Zaczelam sie dziewczyny zastanawiac nad tym znieczuleniem do porodou. Tak Wam gładko idzie te rodzenie dzieci , że zastanawiam sie czy to nie zbedna bajera, a zawsze 500 zł do przodu , bo tyle to u mnie kosztuje.
Któras z mam je robila moze?? Oczywiście poza mamami z cc :)

12 lata 7 miesiąc temu #428510 przez baby_55
Magda jak tylko wrzucisz daj znac :) czekam niecierpliwie :)

Majka ja mimo ciężkiego porodu nie brałam przy Adim i teraz tez wspominając tamten poród nie zamierzam :) uważam, że to zbędna ingerencja w moje ciało, tymbardziej, że jest to w kręgosłup, moja mam jest po 2 operacjach kręgosłupa i źle mi się to kojarzy B)

Siteczko wszystkiego najlepszego :)

u mnie wczoraj coś sie wieczorem zaczęło dziać i juz myślałam, ze sie rozkręci a tu cisza, przespałam spokojnie całą noc, ale teraz od rana coś znowu się dzieje, tzn skurcze takie dość mocne... ciekawe czy tylko sobie wkręcam podświadomie czy coś z tego będzie :unsure: jakby coś to będę na bieżąco informować :)

12 lata 7 miesiąc temu #428516 przez MADZIA7
Przesyłam pozdrowienia od Patys :) , dziś z Mateuszkiem wrócą do domku :) , Mały stale przy piersi, więc już wie, co dobre jak każdy facet :blink:

Baby to dawaj znać jakby się coś działo:)

12 lata 7 miesiąc temu #428520 przez baby_55
super :) ależ ja zadroszczę dziewczynom, które wracają do domku z maluszkami :) oczywiście tak pozytywnie ciesząc się razem z Wami :)

12 lata 7 miesiąc temu #428546 przez PolaL
Ja właśnie zrobiłam rzecz niewykonalną - zdepilowałam sobie nóżki :laugh:

Teraz leżę bo po tej gimnastyce zaczęło mnie ciągnąć łono. Potem tylko krótka wizyta w pracy i odbiór dziecka. I odpoczywam. Teraz w końcu mam czas dla siebie.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 7 miesiąc temu #428569 przez baby_55
ja robie to dwa razy w tygodniu bo inaczej czuję się taka zapuszczona :silly: gimnastyka wtedy na całego no ale cóż... zresztą tam na dole też się dwa razy w tygodniu depiluję, bo inaczej bym chyba oszalała, jak mi włoski zaczynają odrastać to wszystko mnie tam swędzi i nie daję rady ;)

jakoś nie chce mi sie dzisiaj obiadu gotować B) nie wiem czemu ale mam taki dziwny dzień dzisiaj, zresztą nawet pomysłu na obiad nie mam :P
może któraś z Was podrzuci mi pomysł na coś pysznego i szybkiego :unsure: czekam niecierpliwie na propozycje :)

12 lata 7 miesiąc temu #428577 przez MADZIA7
Baby jak Ci się nie chce gotować, to proponuję coś szybkiego, np. makaron penne z brokułami, kurczaczkiem i jakimś sosikiem śmietankowym lub z serków topionych, albo naleśniki - u mnie dziś ich inna wesja jako tortilla z mięskiem z rosołu i sałatką, może uda mi się w końcu ładne zdjęcie zrobić, bo na blogu nie wyglądają zachęcająco ;) Chyba że lubisz obiady na słodko jak ja, to np. knedle ze śliwkami:)

12 lata 7 miesiąc temu #428581 przez czajusiątko
Muszę Wam się pochwalić, że dzisiaj jedziemy po wózek dla naszej córeczki :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #428583 przez agnesssa
Hej dziewczyny.

Kasia Oli jest boski, taki przystojniak :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Baby
Spędziłyśmy wczoraj podobnie wieczór, z tym że ja bez piłki :silly:

Madzia Ty nie szalej tak z tym sprzątaniem, odpocznij trochę :kiss:

PolaL Ja po depilacji też muszę odpoczywać, bo czuję się tak jak bym maraton przebiegła :silly:

A ja od rana biegałam w poszukiwaniu poradni która mi KTG zrobi, bo dostałam zalecenie ze szpitala że co 2 dzień mam robić, no i doooooopa z tego wyszła bo dopiero przed chwilą się dowiedziałam, gdzie mogą w mojej wiosce o badanie wykonać i najprędzej jutro mogę się tam zgłosić bo otwarte mają tylko od 8-10. Ale przynajmniej wiem gdzie sie udać :huh: Mam strasznego nerwa, bo nie lubię tracić tyle czasu na jedną sprawę, ale teraz zjem sobie ciasteczko francuskie i mam nadzieję, że nerwy mi przejdą :silly: Oczywiście u mnie bez zmian, skurcze są ale nie tak często jak być powinny, krocze boli, zgaga pali i ledwo chodzę. No i jestem po terminie a mój synuś protestuje i nie ma zamiaru się rodzić :silly:

A w ogóle to ciekawe gdzie jest Patka też jest po terminie a się nie odzywa więc pewnie już przytula swoje maleństwo :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #428591 przez chłopek
agnessa Maksiowi dobrze w brzuszku

12 lata 7 miesiąc temu #428596 przez Lui
Gratulacje dla dwóch nowych Mamuś :)
Joanna26 duży Synek :)
Jussstyś dużo zdrówka :) najważniejsze, że już "po" i możesz sie cieszyć Córeczką :)
[/b]

baby_55
aż mi sie wierzyć nie chce że jeszcze z brzuszkiem chodzisz :)

MADZIA7 od rana chodza za mną naleśniki :)

magdalenamksiazek
Śliczna Córeczka :) też widze, że wszystko chyba za duże na nią, ale to szybciutko wyrośnie :) mojej wiecznie nóżki w pajacykach wędrowały ;) Gratuluje szybkiego powrotu do zdrowia po cc - u mnie już przeszło tydzień ale z noszeniem Malutkiem mam problemy (pobolewa mnie na nacięciu)

kasia7775
jeny jaki on już duży :) na FB widziałam więcej zdjęć, podobny do Tatusia :) i jak fajniutko ubrany Przystojniak ! :)

12 lata 7 miesiąc temu #428619 przez PolaL
Madzia7 i to jest obiad jak ci sie nie chce robić :unsure: :ohmy: No to ja jestem mega leniwa bo mój mąż ma na obiad kiełbaskę na gorąco :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 7 miesiąc temu #428640 przez chasiami
Gratulacje dla nowych mamusiek :)

Przepraszam was dziewczynki ze tak zadko sie odzywam, ale mało czasu przy dziecku ;) Już nie nadążam czytac wszystkich postów.
Dwa dni temu urodziła też moja koleżanka :) miała termin tak jak ja :) na 2 wrzesnia. I jej kruszynka ma dopiero 4 dni a moja Alusia jutro będzie miała 4 tygodnie :)
Tak więc My już po chrzcinach :) Malutka była bardzo grzeczna przez cały dzień i w kościółku też :) Nawet nie zauważyła kiedy ksiądz ją ochrzcił :)

Teraz malutka na podwórku z moją mamą czyli z babcią sie wygrzewają w resztkach słoneczka :) a ja sobie odpoczywam w domku :)
Teraz idę się zdrzemnąc :laugh:

Miłego dnia :side:

12 lata 7 miesiąc temu #428644 przez MADZIA7
Pola mój mąż jest w 7 niebie, jak ma kiełbaskę na gorąco:) a jak mi się już tak strasznie nie chce robić, to kupuję pierogi mrożone;) tylko nie piszcie o tym na moim blogu, bo wstyd byłoby mi się przyznać;)

A z tą depilacją, to ja już depilatora nie używam odkąd mam żylaki, tylko maszynkę do golenia, ale to też niełatwe zadanie, ostatno mi mąż pomagał, lepiej mu to idzie niż malowanie paznokci baź co bądź;)

Czajusiątko pochwal się tym wózeczkiem, nasz wietrzy się na balkonie od tygodnia, bo opony śmierdzą gumą, ale i tak mi się straszie podoba:)

Lui a jak z Twoją córeczką? Lepiej już z tymi kolkami?

Agnessa to dobrze, że znalazłaś to ktg, nie wiedziałam, że w przychodniach też robią, myślałam, że tylo w szpitalu, ja jeszcze nie miałam. W czwartek mam termin porodu i wizytę u ginekologa, zobaczymy co powie, bo jakoś nie wierzę, ze do tej pory urodzę. NA szczęście już się tak nie boję, że urodzę jak mąż będzie na konferencji 20-21, bo siostra do mnie przyjedzie, a ona w zeszłym roku rodziła w tym szpitalu co ja i znając ją, jak by nas nie wpuścili dzrwiami, to wejdziemy oknem;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka