- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- majka_166
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

Ja karmię na żądanie, więc jak mały chce to przystawiam. Na początku miałam problem z PP bo dość była wklęśnięta to jeszcze miałam ranę tak więc przez jakiś czas odciągałam laktatorem, bo przez kapturki też bolało... a teraz jakiś mam uraz i boję się go przystawić że znowu będzie tak bolało... ale muszę się dziś w końcu przełamać, bo to odciąganie i dawanie z butelki to troszkę męczące... no a jeżeli chodzi o tą 'zdrową' PL to w ciągu dnia jest taka zwiotczała, bo często mały jest przystawiany... a z kolei w nocy jako że są przerwy dłuższe to są twarde, jak dłużej by pospał niż 3,5h to już bolą... mam nadzieję że mi się w końcu unormuje z tą laktacją...
A i zazdroszczę tym co mają mleka za dużo

W takim razie herbatki i woda w ruch, dietę zostawiam jak jest i przystawiam małego jak tylko często się da i zobaczymy...

- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Póki co odpukać nie miał problemów z kolkami, kupkami itp...
Tylko szczerze myślałam że takie małe szkraby więcej sypiają, bo mój jak policzyłam średnio 13h na dobę śpi... owszem w nocy pobudka na zmianę pieluchy i jedzenie... ale w dzień to już różnie bywa... zazwyczaj od rana do południa nie śpi... dziś od 7-11, wczoraj od 8-12... no i wieczorem też ma fazę dłuższego nie spania... wczoraj od 16-20:30 !
- Lui
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- :)

Ciągle Was podczytuje, ale nie mam jak odpisywać

Nadal są lepsze jak i gorsze dni, zależy od tego czy Lilę boli brzuszek czy nie. Bywały noce, że spałam 5 godzin bez ruszenia z łóżka, jak i te nie przespane.
Jutro Lila ma prześwietlenie bioderek, pod koniec miesiąca szczepionkę.
Wybrałam szczepienie na 6.
Po konsultacjach z rodziną mojej siostry - Ciocia Pediatra.
Jeśli natomiast chodzi o pieluszki preferuje Pampersy, używałam ich od początku, potem kupiłam dady i ja i mój mąż stwierdziliśmy, że wracamy na pampersy. Nie mieliśmi z nimi żądnych problemów.
Na odparzenia polecam: Tormentiol ( 3 dni i znika wszystko )
- Kamyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jesteś już z nami Dominiczku!

- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
co do diety to staram się jeść wszystkiego po trochu i warzywa i owoce i nabiał, makarony brązowe, ryż brązowy, kurczaka, indyka, gotowane oczywiście...dżemik, jogurt naturalny z płatkami itp. czytałam ze dziecko potrzebuje zróżnicowanej diety a nie tylko ciągle tego samego no chyba ze się zauważy że coś uczula...
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

Mam dzisiaj kontrole z ZUSu, trochę się denerwuje

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Pieluszek Dady jeszcze nie próbowałam, może dlatego ze nie znalazłam u nas rozmiaru 1. Ale za to sprawdziłam te Rossmanowskie Babydream i jestem zadowolona. Cała noc przeleżana a nic nie wycieka, nawet skórka nie zaczerwieniona (ale to może ze względu na kremik) jak na razie wykończę te a potem spróbuję może już przejść na rozmiar 2 bo trochę chyba moje dziecko urosło w ciałko

- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

Widze ze kazdy ma jakis problem z laktacja jedni za dużo jedni za mało

Mi zaczeło brakowac, pokarmu przez tą pieprzoną dietę. Po czym się okazało ze nie musiałam miec tej diety. Teraz jem prawie wszystko (oprócz przetworów mlecznych) - jak narazie nie wysypuje aż tak bardzo ale gdzieniegdzie się cos pojawia. I już w nocy było lepiej, bo więcej tego pokarmu się pokazało.
Ale jeszcze pare dni temu walczyłam do upadłego z lewego cyca do prawego i odwrotnie. Musiałam tylko 2 razy dokarmic po 30 ml, ale teraz już nie ma takiej potrzeby

Dziewczynki, byłam u lekarza i mam zapalenie górnych dróg oddechowych i dostałam antybiotyk

patys siteczko Moja Alusia podobnie śpi

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier

A co do przychodni to u mnie jeszcze gorzej - lekarka przyjmuje w tym samym gabinecie i w tym samym czasie zdrowych o chorych.
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Chasiami jeśli mówiłaś, ze karmisz piersią to zapewne dostałaś antybiotyk który jest bezpieczny i nie przenika do pokarmu, co do zarażenia to wraz z pokarmem przekazujesz małej przeciwciała, które produkuje Twój organizm w walce z chorobą, więc nie powinna się zarazić
Kasia wszystko będzie ok

u nas wszystko jak na razie ok

ja nie trzymam diety, jem w zasadzie wszystko, staram sie jeść codziennie jabłko i marchewkę na surowo, żeby młodej łatwiej się robiło kupkę, czasem zjem troche czekolady, czasem łyknę jakiegoś napoju gazowanego, ogólnie to nie próbowałam tylko ostrych przypraw i rzeczy wzdymającyh fasola, kapusta itp
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier

chasiami karmienie piersią to najlepsze lekarstwo i ochrona:) u mnie miesiąc temu pomór był w domu, a mały nawet kataru nie załapał

Baby staram się nie denerwować, ale kto wie, co oni mogą wymyślić?
Tak mi dzisiaj przez to wszystko czas zleciał, że Oli się darł z głodu, a ja myślałam, że kolkę ma