BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 11 miesiąc temu #524902 przez andra88
zaczęłam podawać Adasiowi na noc kleik albo kaszkę z nadzieją że prześpi dłużej ale na mojego syna to nie działa :lol: :lol: :lol: :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #524914 przez siteczko
U nas wczorajszy dzień zaliczam do koszmarnych ! Dość wstał o 7:20 a noc nie była fajna, to jeszcze od 12 było jedno wielkie marudzenie, od 14 płacze, złości aż udało mi się go uśpić o 15! na 50 min :| i później znowu marudzenie... postanowiliśmy z mężem że wykąpiemy go wcześniej niż zwykle by zasypiał wcześniej a nie jak ostatnio 24-1 w nocy :| wykąpaliśmy o 19, później cyc, mąż nosił chwile i zasnął i co spał 2h... więc cyc ale nie śpi dalej... 2h próbowaliśmy go uśpić i dopiero przy cycu zasnął o 24! a na 6h20 min! Cyc i spał dalej 1h55 więc elegancko :)do 8:45 :) teraz mi usnął przy cycu :)

A i co ważne mialam już dość tego karmienia co godzinę... więc już wczoraj wieczorem.. gdy sobie poje i za 1h marudzi ze chce jesc.. to daje wodę i jest ok :) dziś tak zrobiłam i jadł dopiero po 3h :) oby mi się tak dalej udało :)

Teraz pytanie, wystarczy woda przegotowana czy lepiej kupować specjalną wodę? No i musi być troszkę ciepła by pił, jak sie już wychłodzi to nie chce.

Toska duży chłopczyk, poważnie wygląda :)

11 lata 11 miesiąc temu #524919 przez andra88
aaa jeszcze mam pytanko dziewczyny:
macie jakiś sposób na ciemieniuche??
Adasiowi zrobiła się po porodzie ale z czasem znikła więc myślałam że mamy problem z głowy. Od tygodnia znów mu się na główce pojawiła :dry: nawilżam mu główkę oliwka dla dzieci albo olejem i wyczesuję ale nie chce zniknąć! A najgorsze jest to że również mu się na czole zrobiła i na brwiach :dry: :dry:

11 lata 11 miesiąc temu #524930 przez czajusiątko
U nas tez ostatnio zrobiła się ciemieniucha, ale smarowanie oliwką i wyczesywanie daje radę. Kiedyś widziałam w rossmanie płyn na ciemieniuchę, chociaż nie wiem jak jest z jego skutecznością :unsure:
Patys mamy taką samą matę :)
Matueszek i Dominik śliczni chłopcy :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #524952 przez Jussstyś
toska Dominik przesłodki i jakie ma zabójcze spojrzenie :kiss:
andra moja Julcia miala delikatna ciemieniuszke na brwiach u nas wystarczył krem bambino, na taka większą powinna pomoc oliwka

My dzis po spokojnej nocy (myslalam ze po wczorajszym szczepieniu bedzie marudzenie cala noc ale nie)
Julcia zasnela ok 20:00 obudzila síe o 4rano zjadla i obudzila się o 8:30 :-) po kleikach i kaszkach ladnie spi, także nocki mamy spokojne :-)
patys Mati juz duży chlopak :kiss: i jakie ma oczka ładne :kiss:

Moja Julcia dzis nad ranem zauważyła ze nóżki należą do niej i najpierw je łapała raczkami pozniej próbowała włożyć do buzi ale cos jej to na razie nie wychodzi :-) wczoraj siedziała u mnie na kolankach i próbowała mojego kciuka i chyba jej smakowal bo dosc dlugo go gryzla :-)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #524998 przez 26joanna
toska śliczny Dominik :kiss:
patys dla już duży Mati , widzę że też wystają mu nogi z fotelika :) Mojemu też wystają i myślę o zakupie większego bo wydaję mi się to trochę niebezpieczne w razie nie daj Boże wiecie czego ( nie wywołuje wilka z lasu :P) Jak myślicie kupić jednak większy ?
andra ja mogę polecić Ci masło ale uważaj bo będzie Ci pachniał skiśnietym mlekiem dopiero po drugim myciu głowy smród zejdzie :silly: i dobry był preparat "ciemieniuszka" prawdopodobnie ziaji :lol:
U nas noc jak zwykle , 20 poszedł spać , następne karmienie ok 12 , później 2 , 5 i o 7 pobudka , a w miedzy czasie o 5 zmiana całego ubrania bo cały tył mokry :blink:
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #525007 przez chasiami
Nie chce zapeszac ale na szczęście nasza malutka kąpiel o 20 i śpi do 6 i potem mleczko i śpi dalej, ale wczoraj o 6 wstała napiła się i nie pozwoliłam jej zasnąc bo musiałam zawiesc do teściowej, a ja potem na te badania.
Ale u teściowej zasneła

andra, czajusiątko Dziewczyny wiecie co mam rewelacyjny sposób na ciemieniuchę (my mielismy problem z nią bo Alusia ma baaaardzo dużo włosków) I byłam u pani Alergolog i ona nam dała dobrą rade.
Kazała kąpac w Oliatum (emolium albo innym) (jedna zakrętka do wanienki) i podczas tej kąpieli pierwsze zacząc od główki - nałożyc szampon ale też z tych emolientów ja miałam ten www.emolium.pl/produkty/skora_sucha_wraz...mpon_nawilzajacy,19/
I pod koniec kąpieli dopiero spłukac.
Wcześniej jeszcze wyczesywałam przed kąpielą, ale teraz nie ma już potrzeby bo wogole nie powróciła :)

Emolium jest dosyc drogie i z czasem jak już mineły problemy z ciemieniuchą to kupiłam szampon z ziaji (pisze na nim dla dzieci na ciemieniuchę koszt ok 7 zł ) i dalej robie tak jak poradzila mi pani alergolog :)

Może spróbujcie może i wam pomoże :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #525023 przez patys
andra ja też na początku stosowałam oliwkę ale tysiąc razy bardziej pomógł nam Alantan Plus dwa razy chyba posmarowałam i przeszło!my też mieliśmy na brwiach i przy uszkach bo to przez alergię było...
a co do oilatum to my do każdej kąpieli dodajemy Oilatum soft 2 nakrętki...ale jakos na ciemieniuchę nam to nie pomagało...

11 lata 11 miesiąc temu #525033 przez Nan
Wszystkie dzieciaki-słodziaki:) z fotelika chyba nie moze wystawac głowa, nogi mogą- u nas z tą dodatkowa wkładką wystaja a bez niej nie, ale wtedy wg mnie jest zbyt siedząco, fotelik mamy cabrio-fix

11 lata 11 miesiąc temu #525089 przez chasiami
Patys bo musi byc szampon! Tak po powiedziała moja alergolożka :) Nam pomógł bardzo :)

11 lata 11 miesiąc temu #525322 przez patys
mati spał od 12 do 14 i teraz znowu zasnał...naczytałam sie o tym wzmozonym napięciu mięsniowym i nie wiem czy mati tego nie ma....musze się chyba do neurologa wybrać ale jeszcze dam mężowi do poczytania o tym bo może niepotrzebnie panikuję....wyczytałam cos takiego: "Nieprawidłowe napięcie mięśniowe to często spotykany problem u dzieci. Bardzo łatwo je zauważyć. Maluch nienaturalnie pręży się i wygina do tyłu w literę C"- jak się denerwuje np na przewijaku to czasem tak zrobi..pisali tez o krzyzowaniu nóżek no i dzisiaj jak zdjełam mu szelki to rzeczywiście jak je do góry podnosił to krzyzował czasami ale domyslam się że wszystkie objawy mozna sobie dopasować do dziecka na siłe:)pisali tez o zacisnietych ciągle piąstkach ale tak nie ma:)wczesniej jak lezał na brzuchu to odginał sie bardziej w jedna strone ale teraz juz raczej lezy w miare równomiernie:)tak to jest jak ma sie za duzo czasu na internet...

11 lata 11 miesiąc temu #525364 przez PolaL
Patys ja przestałam czytać "literaturę" internetową bo co opinia to moje dziecko na pewno to ma i stąd niepotrzebne stresy

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 11 miesiąc temu #525365 przez PolaL
Patys ja przestałam czytać "literaturę" internetową bo co opinia to moje dziecko na pewno to ma i stąd niepotrzebne stresy

11 lata 11 miesiąc temu #525372 przez PolaL
Co z tym forum się dzieje wszystkie opinie widzę razy 2 :unsure:

Co do złobków to ja już jednego malucha dałam jak miał 10 miesięcy i jak go dawałam to od razu "poszedł w długą" nawet się na mnie nie oglądnął. A ja jak głupia stałam i czekałam że może spojrzy na odchodne. Chodziłam o 12 na cycusia, w końcu przysługują 2 przerwy na karmienie po 0,5h jak się pracuje 8h. Chyba się niec w tej kwestii nie zmieniło :unsure:

11 lata 11 miesiąc temu #525459 przez chasiami
Hey :) Chciałam zamówic te odlewy gipsowe, żeby miec stópkę i rączkę na zapas. Tylko chciałam zapytac ktora z was to zamawiała? bo już nie pamiętam? i od jakiego sprzedawcy? bo zależy mi żeby było w miare tanio :) A wy to juz macie sprawdzone a i dziewczyny jak się to robi? czy damy rade, bo Alusia jest bardzo ruchliwa i boje sie ze to nie wyjdzie
Pomożcie mi pozdrawiam :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka