- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Jagodka słodziutka
dziewczyny bo juz nie ogarniam jak bore franka za raczki tzn ciągnę to on magłówke podnosić czy nie ..![]()
Za tułowiem ma ciagnac głóke, a jak go juz [osadzisz to jeszcze chwiejnie, ale ja trzymac
- beti
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Fifi znów dostał 60 ml MM...kurczę, czyżby zbliżał się koniec mojego karmienia??

Spotkaliśmy się dziś ze znajomymi...trochę odsapnęłam

Co do facetów to ja nie wiem po co oni w kolejce stali jak p. Bóg rozdawał mózg

Dawidek zawadiaka

A ja zakładam jeansy i dłuższe skarpetki...+ misiowate bamboszki i ew kocyk na wierzch...
Kasia, mnie plecy bolą, ale to od noszenia Filipa...
Monia, a co Twój powyprawiał?? Torcik cudny

Jagódka prześliczna

Co do ćwiczeń...
ćwiczenia przede wszystkim rozluźniające...np prawa ręka na brzuszku, paluszki wyprostowane a lewa do góry wyprostowana tak, żeby dotknąć podłoża albo do boku i naprzemian obie ręce...nóżkami niepełny rowerek powoli ale dokładnie...jedna nóżka do brzuszka a druga wyprostowana i naprzemian (pod warunkiem, że z bioderkami jest wszystko ok), wszystkie te ćwiczenia robimy na 3 czyli 3 dotknięcia do podloża za każdym razem. Jest też tzw kołyska, czyli nóżki stópkami do siebie, prawa rączka na prawą kostkę u nóżki, lewa na lewą i mocno trzymając turlamy z prawej na lewą tak żeby głowa poszła za tułowiem...w dalszym etapie siadanie z tej pozycji ale trudno to opisać, nagram filmik jak się rehabilitantka zgodzi i Wam wstawię...nosimy tyłem do siebie jedną ręką trzymając obie stópki zlączone ze sobą "podeszwami" lub ręka pod kolankami a drugą podtrzymujemy brzuszek...pupa ma wpaść w dół... jeżeli u dziecka prawie nie widać szyji to dodatkowo kładziemy na pleckach np na przewijaku zgięte nóżki opieramy między swoje piersi i obiema rękami naciskamy na ramionka w swoim kierunku... i dobre ćwiczenie dla tych dzieci, które nie lubią leżać na brzuszku...kładziemy dziecko na swoim jednym kolanie a nóżki wkładamy pod drugie i blokujemy, ręka pod klatką piersiową....na Filipa działa rewelacyjnie..głowa dłuuuugo w górze i się rozgląda
- mgielka22
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- megi2501
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Monia WSZYSTKO O CZYM MARZYSZ BY SIĘ SPEŁNIŁO, A CO PRAGNIESZ BY TWOJE BYŁO

A moja 5 wieczór z rzędu zasypia 1,5 godz- w tym chce tylko na rączki, bo inaczej płacze i krzyczy, jakby ją mordowali

- megi2501
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
U nas też tak było, na szczęście Ola się ogarnęła i od przedwczoraj zasypia normalnie, nieraz z płaczem a nie raz nie, najważniejsze, że sama w łóżeczku.Beti, a może Fifi ma skok
Wtedy też są problemy z jedzeniem...
Monia WSZYSTKO O CZYM MARZYSZ BY SIĘ SPEŁNIŁO, A CO PRAGNIESZ BY TWOJE BYŁO
A moja 5 wieczór z rzędu zasypia 1,5 godz- w tym chce tylko na rączki, bo inaczej płacze i krzyczy, jakby ją mordowaliA w dzień drzemki sama zasypia i to w max 15 minut. Nie wiem, o co chodzi...
Mgiełka na tym drugim zdjęciu Lily wygląda nie jak niemowlak tylko jak dzieciak

- mgielka22
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- slowiczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- magda79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- magda79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- magda79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
- Marta M
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11

Beti z checia obejrzalabym filmik z Waszych cwiczen...i ile razy dziennie je wykonujesz?? Albo ty Mala??
Monia wszystkiego najlepszego

Dawidek, Jagodka, Lili pieknosci

Moja Maja zostala w tyle, przestala gadac, nie obrocila sie jeszcze z brzuszka na plecki, nie podnosi glowy, nie smieje w glos, nie lapie zabawek, nawet nie chce ich dotykac....a jest tu jedna z najstarszych...przeraza mnie to...tylko sie slini, wystarcza jej raczki i pakowanie ich do buzi tak gleboko ze ja az naciaga na wymioty...
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Mala, Beti dziekuje za te opisy cwiczen
Ja wlasnie mam zalecone to noszenie tylem, podtrzymywanie za kolanka i brzuszek i pupa w dole...ma lezec w kole ratunkowym, nie lezec duzo na brzuszku, mam ja kolysac przed lustrem i duzo dotykac, glaskac, masowac miekka szczotka...
Beti z checia obejrzalabym filmik z Waszych cwiczen...i ile razy dziennie je wykonujesz?? Albo ty Mala??
Monia wszystkiego najlepszego
Dawidek, Jagodka, Lili pieknosci
Moja Maja zostala w tyle, przestala gadac, nie obrocila sie jeszcze z brzuszka na plecki, nie podnosi glowy, nie smieje w glos, nie lapie zabawek, nawet nie chce ich dotykac....a jest tu jedna z najstarszych...przeraza mnie to...tylko sie slini, wystarcza jej raczki i pakowanie ich do buzi tak gleboko ze ja az naciaga na wymioty...
Maja Jagoda tez nie smiala sie jeszcze w glos i nie trzyma zabawek.

za to gada jak przekupa na targu Auu, eu bbu, grych ...

No i matrwi mnie to jej otrzasanie sie, w necie pisza tak jak ja przypuszczalam ze dzieci tak robia zanim zrobia siku