BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 1 tydzień temu #263001 przez Pyśkaaaa
Jagodka słodziutka :)
dziewczyny bo juz nie ogarniam jak bore franka za raczki tzn ciągnę to on magłówke podnosić czy nie .. :unsure: :ohmy:
Temat został zablokowany.
13 lata 1 tydzień temu #263004 przez gosia2324
Pyśkaaaa napisał:

Jagodka słodziutka :)
dziewczyny bo juz nie ogarniam jak bore franka za raczki tzn ciągnę to on magłówke podnosić czy nie .. :unsure: :ohmy:

Za tułowiem ma ciagnac głóke, a jak go juz [osadzisz to jeszcze chwiejnie, ale ja trzymac
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #263010 przez beti
Cześć laseczki,
Fifi znów dostał 60 ml MM...kurczę, czyżby zbliżał się koniec mojego karmienia?? :(
Spotkaliśmy się dziś ze znajomymi...trochę odsapnęłam :) czy Wasze dzieci też tak mają, że się popisują?? Filip jak gdzieś jesteśmy to jest mega grzeczny a w domu diable wychodzi :(
Co do facetów to ja nie wiem po co oni w kolejce stali jak p. Bóg rozdawał mózg :P

Dawidek zawadiaka :P
A ja zakładam jeansy i dłuższe skarpetki...+ misiowate bamboszki i ew kocyk na wierzch...

Kasia, mnie plecy bolą, ale to od noszenia Filipa...

Monia, a co Twój powyprawiał?? Torcik cudny :)

Jagódka prześliczna :kiss:

Co do ćwiczeń...
ćwiczenia przede wszystkim rozluźniające...np prawa ręka na brzuszku, paluszki wyprostowane a lewa do góry wyprostowana tak, żeby dotknąć podłoża albo do boku i naprzemian obie ręce...nóżkami niepełny rowerek powoli ale dokładnie...jedna nóżka do brzuszka a druga wyprostowana i naprzemian (pod warunkiem, że z bioderkami jest wszystko ok), wszystkie te ćwiczenia robimy na 3 czyli 3 dotknięcia do podloża za każdym razem. Jest też tzw kołyska, czyli nóżki stópkami do siebie, prawa rączka na prawą kostkę u nóżki, lewa na lewą i mocno trzymając turlamy z prawej na lewą tak żeby głowa poszła za tułowiem...w dalszym etapie siadanie z tej pozycji ale trudno to opisać, nagram filmik jak się rehabilitantka zgodzi i Wam wstawię...nosimy tyłem do siebie jedną ręką trzymając obie stópki zlączone ze sobą "podeszwami" lub ręka pod kolankami a drugą podtrzymujemy brzuszek...pupa ma wpaść w dół... jeżeli u dziecka prawie nie widać szyji to dodatkowo kładziemy na pleckach np na przewijaku zgięte nóżki opieramy między swoje piersi i obiema rękami naciskamy na ramionka w swoim kierunku... i dobre ćwiczenie dla tych dzieci, które nie lubią leżać na brzuszku...kładziemy dziecko na swoim jednym kolanie a nóżki wkładamy pod drugie i blokujemy, ręka pod klatką piersiową....na Filipa działa rewelacyjnie..głowa dłuuuugo w górze i się rozgląda
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #263025 przez mgielka22
Specjalnie dla Cioci Gosi :lol:

Załączniki:
13 lata 1 tydzień temu #263029 przez megi2501
Beti, a może Fifi ma skok :unsure: Wtedy też są problemy z jedzeniem...

Monia WSZYSTKO O CZYM MARZYSZ BY SIĘ SPEŁNIŁO, A CO PRAGNIESZ BY TWOJE BYŁO :kiss:

A moja 5 wieczór z rzędu zasypia 1,5 godz- w tym chce tylko na rączki, bo inaczej płacze i krzyczy, jakby ją mordowali :angry: A w dzień drzemki sama zasypia i to w max 15 minut. Nie wiem, o co chodzi... :(
13 lata 1 tydzień temu #263031 przez megi2501
Dawidek, jaki to przystojniak :ohmy:

Jagódka na zimowo wygląda przepięknie :)

Mgiełka ten przesłodki paluszek dla cioci Gosi :S
13 lata 1 tydzień temu #263038 przez Mała
megi2501 napisał:

Beti, a może Fifi ma skok :unsure: Wtedy też są problemy z jedzeniem...

Monia WSZYSTKO O CZYM MARZYSZ BY SIĘ SPEŁNIŁO, A CO PRAGNIESZ BY TWOJE BYŁO :kiss:

A moja 5 wieczór z rzędu zasypia 1,5 godz- w tym chce tylko na rączki, bo inaczej płacze i krzyczy, jakby ją mordowali :angry: A w dzień drzemki sama zasypia i to w max 15 minut. Nie wiem, o co chodzi... :(

U nas też tak było, na szczęście Ola się ogarnęła i od przedwczoraj zasypia normalnie, nieraz z płaczem a nie raz nie, najważniejsze, że sama w łóżeczku.

Mgiełka na tym drugim zdjęciu Lily wygląda nie jak niemowlak tylko jak dzieciak :lol:
13 lata 1 tydzień temu #263041 przez mgielka22
Nooo Lilka ma juz 68cm :ohmy: w 2,5 mca 16cm urosla i wazy 6kg :D
13 lata 1 tydzień temu #263058 przez slowiczek
zaraz tu do was przyjdę :D ale najpierw idę wziąć prysznic i zabieram ze sobą Natalkę na leżaczku bo nie chce jeszcze spać mała dziecinka
13 lata 1 tydzień temu #263074 przez magda79
dobry wieczorek :laugh:

a moje małe słońce zasnęło ładnie i spało prawie godzinę, a teraz gada już ponad godzinę i ani myśli o spaniu :angry:

Monia 100lat!!!!!!!!!!
13 lata 1 tydzień temu #263081 przez magda79
Mała dzięki będziemy też ćwiczyć :silly:

Jagódka , Lili ślicznotki :kiss:

Dawidek przystojniak z Ciebie!!!!
13 lata 1 tydzień temu #263087 przez magda79
a my dzisiaj mamy rocznicę ostatniej @ :ohmy: :P
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #263095 przez gosia2324
Lilianka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

A ja właśnie popakowałam prezenty świąteczne i czekamy do soboty :) :blink:
13 lata 1 tydzień temu #263104 przez Marta M
Mala, Beti dziekuje za te opisy cwiczen :) Ja wlasnie mam zalecone to noszenie tylem, podtrzymywanie za kolanka i brzuszek i pupa w dole...ma lezec w kole ratunkowym, nie lezec duzo na brzuszku, mam ja kolysac przed lustrem i duzo dotykac, glaskac, masowac miekka szczotka...

Beti z checia obejrzalabym filmik z Waszych cwiczen...i ile razy dziennie je wykonujesz?? Albo ty Mala??

Monia wszystkiego najlepszego :):)

Dawidek, Jagodka, Lili pieknosci :)

Moja Maja zostala w tyle, przestala gadac, nie obrocila sie jeszcze z brzuszka na plecki, nie podnosi glowy, nie smieje w glos, nie lapie zabawek, nawet nie chce ich dotykac....a jest tu jedna z najstarszych...przeraza mnie to...tylko sie slini, wystarcza jej raczki i pakowanie ich do buzi tak gleboko ze ja az naciaga na wymioty...
13 lata 1 tydzień temu #263109 przez gosia2324
Marta M napisał:

Mala, Beti dziekuje za te opisy cwiczen :) Ja wlasnie mam zalecone to noszenie tylem, podtrzymywanie za kolanka i brzuszek i pupa w dole...ma lezec w kole ratunkowym, nie lezec duzo na brzuszku, mam ja kolysac przed lustrem i duzo dotykac, glaskac, masowac miekka szczotka...

Beti z checia obejrzalabym filmik z Waszych cwiczen...i ile razy dziennie je wykonujesz?? Albo ty Mala??

Monia wszystkiego najlepszego :):)

Dawidek, Jagodka, Lili pieknosci :)

Moja Maja zostala w tyle, przestala gadac, nie obrocila sie jeszcze z brzuszka na plecki, nie podnosi glowy, nie smieje w glos, nie lapie zabawek, nawet nie chce ich dotykac....a jest tu jedna z najstarszych...przeraza mnie to...tylko sie slini, wystarcza jej raczki i pakowanie ich do buzi tak gleboko ze ja az naciaga na wymioty...

Maja Jagoda tez nie smiala sie jeszcze w glos i nie trzyma zabawek. :(
za to gada jak przekupa na targu Auu, eu bbu, grych ... :blink:
No i matrwi mnie to jej otrzasanie sie, w necie pisza tak jak ja przypuszczalam ze dzieci tak robia zanim zrobia siku :dry:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia