BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 1 tydzień temu #263116 przez beti
Marta, staramy się ćwiczyć jak najczęściej, ale nie mamy określonej ilości, często ćwiczymy np na przewijaku, więc co pieluszkę po kilka minut :)
Temat został zablokowany.
13 lata 1 tydzień temu #263120 przez slowiczek
Marta, Natalka też się nie przewróciła z brzuszka na plecki, nie śmiała się w głos, nie przejmuj się, przecież każdy dzieciaczek rozwija się w swoim tempie... :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Gosia, Ty już popakowane a ja nie mam ani jednego prezentu jeszcze :(
13 lata 1 tydzień temu #263148 przez mgielka22
Moja nawet glowki nie podnosi lezac na brzuszku, daleko jej do przewracania z brzuszka na plecki i trzymania zabawek...Kazde dziecko to indywiduum takze nei wymagajmy za wiele :) bedzie dobrze Maja napewno robi wiele innych rzeczy czego nasze nie robia sie nei martw busiak dla niej :kiss:
13 lata 1 tydzień temu #263168 przez gosia2324
Witam pierwsza!!! :silly:
7.00 a my z Jagódka juz przy kompie,obudziła sie i tak zaczęła gadać ze nie można juz spac :dry:

Kuba jeszcze śpi.Maz po 10,00 wróci po weekendzie z pracy wiec zajmie sie dziecmi a ja muszę porobic ostatnie zakupy.
13 lata 1 tydzień temu #263175 przez katy25
dzien dobry dziewczynki

to ja melduje sie jako druga, Sami jeszcze spi...
Weekend spedzilismy u moich rodzicow nie mialam kiedy sie do Was odezwać.

W piątek byłam z Samim u dermatologa i Bogu dzieki że z nim poszłam bo okazało sie, że ma zapalenie skóry. Dała mi jakas masc, która juz po pierwszej nocy zdziałała cuda. Sami ma nareszcie ładną buzię chyba nie miał takiej od urodzenia?? na serio... na raczkach ma jeszcze troche tego ale zniknie po kilku dniach.

A w sobote mój mały jadł swoją pierwszą kaszkę:) A co...;) kupiłam mu mleczno ryzową - wcinał że hoho i to łyżeczką! W tym tygodniu zrobie mu jabłuszko:):)

U rodziców super spał jak sie nakarmił o 1 to do 6 spał a dzis w nocy spał w kołysce do 3:)i budził sie z 3 razy... a ja wczoraj gorączkowała i dzis czuje sie beznadziejnie. Wzięłam 2 apapy i teraz mnie poty oblewają a Ines ma dzis Wigilie w przedszkolu i musze ja zawiesc... ponadto w lodowce pustki. W tym tygodniu mam duzo roboty bo jeszcze nic nie mam zrobione. Nie mamy nawet choinki!! :(:(

Miłego dnia dziewczynki
lece sie ubierac i czekam az Sami sie obudzi bo Ines nawet juz sie ubrała o dziwo B)
13 lata 1 tydzień temu #263178 przez magda79
witam się jako trzecia :laugh:

Ja też chce pakować prezenty dzisiaj - najpóźniej jutro i choinkę też już chcę mieć :)
u nas nocka dosyć słaba....jakoś Go dzisiaj w nocy suszyło... :blink:

Ostatnie zakupy zrobimy w środę D ma wolne...., a jutro idziemy do przedszkola na jasełka - pośpiewać kolędy, na kiermasz i na występy oczywiście :laugh:

miłego dnia dla wszystkich :)
13 lata 1 tydzień temu #263183 przez LILY
mgielka22 napisał:

Moja nawet glowki nie podnosi lezac na brzuszku, daleko jej do przewracania z brzuszka na plecki i trzymania zabawek...Kazde dziecko to indywiduum takze nei wymagajmy za wiele :) bedzie dobrze Maja napewno robi wiele innych rzeczy czego nasze nie robia sie nei martw busiak dla niej :kiss:

Jasio ma tak samo :)
Ale za to przebiera nogami jak szalony :D

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
13 lata 1 tydzień temu #263185 przez LILY
Witam się też :)

Ja się tam świętami nie martwię ani chrzcinami bo niby mam sama wszystko zrobić i upiec i posprzątać a jeszcze tort dla siostrzenicy, a jeszcze sukienki studniówkowe ale co się będę martwić :P
Na szczęście tata będzie gotował :)

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
13 lata 1 tydzień temu #263190 przez mgielka22
Witam sie i ja :D ja juz po Aqua wrocilam dzis to mialam do wiwatu ze czuje baardzo usa i brzuch :p od razu kupilam sobie karnet na fitness od stycznia na dowolna ilosc wejsc i bede sie fitnesowac :D

To super ze z Samym juz lepiej :)
Lily moja tez kopie nozkami ze hej nawet czasem ledwo mi jej zmeinic pampersiaka tak daje :P
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #263191 przez Mała
Witam się i ja.

I już ucieka, bo Ola zaczęła koncert :dry: . Zajrzę potem.

Jeszcze mi się przypomniało, że do ciągnięcia głowy wymusza odpowiednie podnoszenie. Dziecko leży na pleckach to przekręca się go na bok i nasza ręka pod biodro,a druga za bark ciągnie tzn. bardziej pcha w dół,tak żeby dziecko próbowało pociągnąć głowę (ta ręka ułożona na barku jak na gałce od biegów, głupie porównanie :silly: ,ale chyba najbardziej obrazowe). Jak już tak mamy dziecko to przyklejamy dziecko bokiem do siebie, a potem przekładamy jak tam chcemy nosić.

Marta a dlaczego nie dostałaś skierowania na rehabilitację,tylko sama musisz ćwiczyć?
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #263199 przez monika1984lodz
Dzien dobry :)

Jeszcze raz dizekuje Wam Kochane za zyczenia :) :kiss:

Jagodzianko i Lilianko - obie piekne jestescie :) i obie caluuuje :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: bardzoo mocno :)

:kiss:
Beti co moj M. zrobil eh
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a wogole okazalo sie dziewczynki, ze ja te cwiczenia o ktorych piszecie robilam zupelnie nieswiadomie bawiac sie z Emi :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 1 tydzień temu #263202 przez pati-m
Witam :)
Nie było mnie wczoraj cały dzień bo kończyłam porządki swiąteczne. Zawzięłam się i koniec :) Prezenty też już wszystkie wczoraj spakowałam :)

Monia - spóźnione ale szczere sto lat! sto lat!

fanka - niedzielny przystojniaczek cudny :kiss:

Gosia - Jagódka jak zawsze wystrojona i piękna :lol:

mgielka - Lili urocza, nawet z tym paluszkiem :lol:

A co do umiejętności maluszków, to mój Kacper też główki nie podnosi jak się go złapie za rączki. Ale wczoraj pierwszy raz się głośno śmiał w wannie podczas chlapania na wszystkie strony świata. No i pewnie dogadałby się z Jagódką, bo nawija jak szalony. Dziś opowiedział chyba z pół życia swojej żółtej kaczuszce pluszowej, a jak ta bezczelna mu nic nie odpowiedziała to zaczął ją gryźć w nogę :lol:

Lecę dziś do fryzjera :lol: Zobaczymy jaki mnie opitoli :silly:

Miłego dnia :kiss:
13 lata 1 tydzień temu #263210 przez magda79

Załączniki:
13 lata 1 tydzień temu #263213 przez monika1984lodz
Buziaki Dominisiu :) :kiss:

Pati :) :kiss: i widze,ze Twoja T nalezy do tak samo pomyslowych jak T Gosi :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 1 tydzień temu #263227 przez pati-m
Buziaki dla Dominisia :kiss: :kiss: :kiss: FC Barcelona to pewnie tatusiowy pomysł :)

Monia - no nawet nie podejrzewałam mojej T o takie zdolności w rozwiązywaniu problemów.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia