BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #351307 przez makrelcia
sukienki śliczne :) Ja sobie niedawno kupiłam bardzo fajną która posłuży mi całe lato jak i na kolejne m-c po porodzie :) moda.allegro.pl/ciazowa-sukienka-bombka-...900-i2270762962.html za małą kasę a naprawdę świetna. Nie wiem tylko czy latem za bardzo nie będę się w niej pociła bo to lekko sztuczny materiał. Ale żal mi było wydać 200 zł na sukienkę tylko ciążową.

A z suknią ślubną to wiedziałam, że bardzo trudno będzie sprzedać. Dlatego udałam się do wypożyczalni :D Dobrałam idealną, zrobiono poprawki krawiecki i za 350 zł nie musiałam się o nic martwić. Nawet brudną należało oddać i nic nie czyścić.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #351309 przez agnesssa
Patys no pewnie, że normalne, tylko za mocno się nie stresuj bo maluszek wyczuje :) Już nie mogę się doczekać, co się kryje u Ciebie w brzuszku :lol: a kogo byś chciała :unsure:

Siteczko ja już drugi rok próbuję sprzedać, ale ja jakoś marnie się ogłaszam, w zeszłym roku raz na allegro wystawiłam, a w tym roku już drugi raz, i doopa :dry: Mam nadzieję, że ją sprzedam, właśnie chociaż za te 500zł

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #351312 przez andra88
patys czekamy z niecierpliwością, ciekawe czy dzidzia się ujawni dziś :) Bo moja kumpela co wizytę to mały się chował- dopiero po 30 tyg.dowiedziała się że będzie dziewczynka :)
Makrelcia ładna sukieneczka- też nad taką się zastanawiałam, ale kupiłam tą :

moda.allegro.pl/przepiekna-sukienka-z-ro...-42-i2274305288.html

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #351319 przez makrelcia
andra88 Tą sukienkę którą Ty kupiłaś mam dodaną do ulubionych i jak tylko będzie ciepło to zamawiam :) Ja akurat potrzebowałam na święta i zależało mi żeby był rękawek. Ale ta co masz jest przecudowna. Nie jest gryzący lub drapiący ten materiał ?

A ja zawsze mówiłam, że pjdę do ślubu w takiej sukience moda.allegro.pl/elegancka-dluga-suknia-m...ory-i2275719123.html Ale jak przyszło co do czego to zdecydowałam się na bardziej ślubną. Tak jakoś mnie wszyscy przekonywali, że mało elegancka. Ale do dzisiaj mam sentyment do tej sukienki :)

12 lata 8 miesiąc temu #351321 przez siteczko
makrelcia, andra88 fajne te sukienki, chyba też jakieś sobie poszukam :) będą jak znalazł nawet na przyszły tydzień, bo ma być cieplutko :)

agnesssa ja ogłaszałam się na allegro, ale tylko raz, tam w ogóle nie było odzewu, na www.tablica.pl tam coś się ruszyło, ale chodziło o sam welon, natomiast najwięcej zainteresowania było z tego portalu: www.we-dwoje.pl/suknie;slubne,kategoria,61.html i tutaj też znalazła mnie nowa właścicielka sukienki :) więc może warto spróbować :)

12 lata 8 miesiąc temu #351322 przez Jussstyś
makrelcia sukienka jest normalnie boska :) sama chyba sobie taką kupię, na prawdę ładna ;)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #351331 przez andra88
makrelcia mogę polecić tą sukienkę, materiał nie gryzie, naprawdę super się ją nosi, jest bardzo wygodna.

12 lata 8 miesiąc temu #351429 przez agnesssa
Super te sukienki, ja sama nie wiem co bym chciała, ale ja z racji gabarytów wolałabym żeby się nie rozszerzała pod biustem bo w tedy nie wyglądam jak bym w ciąży była, tylko jak bym była taka gruba :silly: :silly:

Matko umieram, tak mnie dzisiaj zgaga pali, że nie mogę wysiedzieć :ohmy: :ohmy: :ohmy: Piję mleko i pomaga tylko na 2 sekundy :angry: :angry: :angry:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #351449 przez andra88
agnesssa biedactwo <przytul>
a próbowałaś migdałów?? a z leków to dobry jest 'gaviscon' znajomej pomagał.

12 lata 8 miesiąc temu #351464 przez agnesssa
No teraz w pracy to ja nie mam migdałów :dry: Mi polecono Gastrotuss ale jeszcze nie kupiłam sobie i teraz się męczę, często mi się zgaga zdarza, ale takie coś mam pierwszy raz :ohmy: :ohmy: :ohmy: Normalnie szok :angry: :angry:

12 lata 8 miesiąc temu #351466 przez Jussstyś
Ja mam do Was takie pytanie :)
Otóż chciałam się dowiedzieć jak Wam położna poród wyliczyła, bo mi tak trochę dziwnie do ostatniej miesiączki dodała 1tydzień i 9 m-cy tzn. tak: OM(14.12.2011)+1tydz i 9 m-cy = 21.09.2012, nie uważacie, że to dziwne? :ohmy:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #351473 przez andra88
Ja gdzieś czytałam że od daty ostatniej miesiączki powinno się dodać 7 dni i odjąć 3 miesiące. Np. ja miałam okres 12 grudzień 2011- 12 grudzień+ 7 dni - 3 miesiące = 19 wrzesień.
Może są inne sposoby na wyliczenie tego.
A w którym tygodniu powinnam się do położnej zapisać??

agnesssa to jedynie możemy trzymać kciuki żeby przestała cię męczyć ta zgaga. Lepiej mieć coś pod ręką bo teraz może nas w każdej chwili zgaga złapać. Mnie też od paru dni męczy ale nie mocno więc mleko pomaga.

12 lata 8 miesiąc temu #351482 przez agnesssa
Jussstyś ja znam dokładnie to samo wyliczenie co Andra. Ja nie mam żadnej położnej i pewnie się zapisywać nie będę, bo niby do kogo :huh: Na kogo trafię w szpitalu na tego bęc :silly:

Andra no już teraz się zabezpieczę w odpowiednią amunicję na paskudną zgagę :angry: :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #351484 przez Jussstyś
andra88agnessa ja też nie mam położnej, tylko u mojego lekarza prowadzącego ciążę jest położna i ona na pierwszej wizycie taki termin mi wyliczyła ;)

12 lata 8 miesiąc temu #351489 przez Jussstyś
A wiecie co heh wczoraj chciałam założyć spodnie, w których chodziłam jeszcze dwa tygodnie temu i myślałam, że będą dobre, a tu klops... Weszły tylko do połowy pośladków i koniec :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka