BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #352031 przez andra88
Witam wszystkie mamusie w piękny słoneczny dzień :D
patys gratuluję synusia :)
Zaraz moja mama przyjeżdża i dziś zakupowy dzień :D
Pozdrawiam i życzę miłego dnia kochane :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #352032 przez agnesssa
Patys gratuluję siusiaka :woohoo: No i super, że wszytsko jest dobrze, wrzuć jakieś zdjęcie Twojego szkraba :lol:

Anulka no właśnie to straszne, że w Polsce nie obowiązuje to hasło. Ale co zrobić :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #352043 przez chłopek
witam
patyś gratuluje synka :) same chłopaki sie beda rodzić :)
a co do znieczulenia ja nie miałam i jakoś nie chce mieć, da sie przeżyć

12 lata 8 miesiąc temu #352068 przez agnesssa
Chłopeki na takie słowa czekałam :lol: W sumie tyle dziewczyn rodzi bez i sobie radzą, to ja też dam radę :silly:

Patys uzupełniłam na liście Twojego chłopaka :lol:

Rano jak jechałam do pracy gościu mi wymusił na obwodnicy i musiałam gwałtownie zachamować, aż mnie pas szarpnął, niby zakładam go pod brzuszek tak jak mówią, ale i tak go ścisnął, teraz się denerwuję czy nic maluszkowi nie zrobiłam, a tak się zdenerwowałam, że głowa mnie rozbolała :angry: :angry: :dry:

12 lata 8 miesiąc temu #352077 przez chłopek
agnessa mam nadzije ze z małym ok napewno mu nic sie nie stało,
a co do znieczulenia, to w szpitalach nie chca dawać, moja kolezanka jak rodziła to błagałą o tabletki i o zastrzyk ale jej nie chciały dać, powiedziały ze weszło to musi wyjść, ale przyszła na dyżur jej kolezanka i od razu dostała zastrzyk, ja nawet nie prosiłam o to, zobaczyłam Ksawcia i zapomniałam o bólu, dawniej nie było zadnych znieczulen nasze babcie i mamy rodziły to my tez damy rade

12 lata 8 miesiąc temu #352151 przez Anulka
Chłopek, no masz rację, kiedyś znieczulenia nie było i kobiety rodziły. No kiedyś wielu rzeczy nie było...oczywiście jak nie będzie znieczulenia to będę rodziła bez niego, tylko z drugiej strony, wiesz każda z nas ma inny próg bólu, indywidualny. To tak samo jak z okresem, jedne kobiety mają okresy prawie bezbolesne, a inne muszą brać wolne z pracy w tych dnach. No Ania pisała, że swój pierwszy poród wspomina jak najgorszy ból jaki przeżyła, Ty tak tego nie wspominasz, każda jest inna. Ja nie wiem jak u mnie będzie, ale wolałabym jednak nie wspominać porodu jako koszmaru, bo chciałabym jeszcze przynajmniej jedno, dwoje dzieci mieć. Wiesz Chłopek, są kobiety co chcą świadomie przeżyć cały poród, odczuć "ból narodzin" bo uważają, że to wpisane jest w bycie matką, a są takie które wolą ten ból w miarę możliwości zmniejszyć, bo dziecko dzieckiem, ale one też o sobie pamiętają. Kiedyś usłyszałam, w TV że kobieta, która chce rodzić ze znieczuleniem, będzie złą matką, bo ból w czasie porodu kształtuje ostateczną świadomość macierzyństwa. Wg, mnie to bzdura kompletna :laugh: :laugh: .
Nie wiem jak u mnie będzie z tym znieczuleniem, bo po pierwsze nie wiem czy w moim szpitalu jest możliwość załatwienia tego sobie, a po drugie, mój mąż, mimo, że jest kochany ale pewnych rzeczy nie rozumie... trochę się temu nie dziwię, bo jego matka to 10- cioro urodziła, własnymi siłami i czasem jechałam na porodówkę odrazu z pola. Więc wg niego kobieta ma rodzić i nie marudzić. A mnie wtedy krew zalewa, bo gdy jeszcze takie rzeczy słyszę od kobiet , to OK, wiedzą co mówią, ale jednak mój mąż, faceci pewnych rzeczy nigdy nie przeżyją, więc chciałabym, aby przynajmniej trochę zrozumienia było w nim. :(

12 lata 8 miesiąc temu #352164 przez mala2809
Patys gratulacje :) kolejny chłopak do kolekcji :)

Ja dziś ide na usg jestem już pełna ciekawości kto tam u mnie siedzi ale dopiero na 19.30 wiec jeszcze sobie poczekam :silly:

Jeżeli chodzi o znieczulenie to też uważam, że to kazdego indywidualna sprawa. Ale ja mimo pierwszego porodu postanowiłam, że będę rodzić bez znieczulenia :)

12 lata 8 miesiąc temu #352174 przez chłopek
anulka no tak jak pisze mala indywidualna sprawa, ja np okres ciezko przechodze, i cały dzien leze w łózku, i tak jak pisałam u mnie w szpitalu nie ma znieczulenia wiec chcac nie chcac musiałam rodzic bez niego

12 lata 8 miesiąc temu #352177 przez aganio87
patys gratuluję synusia

A co do znieczulenia to czytałam że w moim szpitalu gdzie bede rodzić to jest podawany gaz rozweselający i to mi sie uśmiecha :) chyba że poród bedzie w miare do wytrzymania :P :)

mała to czekamy na info po wizycie :)

[*] 6.11.2011

12 lata 8 miesiąc temu #352178 przez agnesssa
Mała super, że masz dzisiaj wizytę mam nadzieję, że się dowiemy kto sie kryje u Ciebie :woohoo: A co byś chciała :unsure: Bo chyba z tego co pamiętam to masz już córcię :unsure:

Anulka no właśnie tak jak mówisz, każdy poród inny i nigdy nie wiadomo :blush: Oglądam często taki program na TLC Porodówka wiadomo to jest w stanach więc zupełnie inaczej niż u nas, a jednak są kobiety, które decydują się na porób bez znieczulenia i doskonale sobie radzą, a inne mimo że myślały że sobie poradzą jednak proszą o znieczulenie. Więc nie ma co myśleć chyba o tym, tylko sprawdzić czy w ogóle istnieje taka możliwość i w tedy się zastanowić :)

Wiecie co, właśnie się umówiłam na wieczór, żeby obejrzeć wózek, kurcze babka ma dokładnie taki zestaw jak mnie interesuje, po jednym dziecku i dorzuca parę gratisów, mam tam nie daleko i kosztuje 600zł. Jadę go obejrzeć, a jak będzie na prawdę nie zniszczony to się zdecydujemy raczej, bo ja się będę zastanawiać, a później już nie znajdę i będzie doopa :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #352179 przez patys
dzięki za gratulacje :laugh:
serio tak się cieszę z tego synka mimo, ze przed zajściem w ciążę jakoś bardziej byłam nastawiona na dziewczynkę:) ale to pierwszy chłopak w mojej rodzinie..mój tata miał trzy córki, teraz ma dwie wnuczki i wreszcie pierwszy chłopak:)

nawet długo dzis pospałam jak na mnie bo do 8 30:)ale to pewnie dlatego że późno poszłam spać bo oglądaliśmy z mężem ligę mistrzów:)a potem jeszcze skróty meczy i komentarze po więc zeszło nam do 00:30 :lol: a dziś już w mieszkanku sobie posprzątałam i teraz popijam kawkę i się relaksuje:)

12 lata 8 miesiąc temu #352185 przez aganio87
a mnie nosi od kilku dni i mam ochote non stop robić przemeblowanie z meblami u nas w pokoiku malutkim ale wiem że jak zrobie to zostane okrzyczana przez teściową , treścia i męża a mi tak tego brakuje bo jak mieszkaliśmy w Bydgoszczy "na własnym" to ja sobie jeżdziłam co pare miesięcy z meblami i to mnie strasznie relaksuje a tu sie dusze i nie moge :(

a odnośnie pasów w samochodzie jak pójde do gina to poprosze o zaświadczenie bym mogła jeździć bez pasów bo powiem że dla mnie to straszny dyskomfort jazdy w pasach teraz a co dopiero później i jak mam wsiąść do samochodu to mam małą traumę bo zawsze po jeździe strasznie brzuch mnie boli mimo że pas zakładam pod brzucholka może gdyby był jeden dzidziol to byłoby inaczej ale i tak uciska i zawsze ok 2 godzin po jeździe to brzuchol mnie boli...

Patys to jakie imię wybieracie dla malucha??

[*] 6.11.2011

12 lata 8 miesiąc temu #352186 przez mala2809
Agnesssa jeszcze nie mam dzieciatka :) nie powiem , że teraz marzy mi się córeczka i mężowi też, ale co będzie to będzie. Jak nie za pierwszm razem to za drugim :)

12 lata 8 miesiąc temu #352187 przez Anulka
No to Patyś synuś twój będzie oczkiem w głowie u całej rodzinki a szczególnie u dziadka :laugh:
Aganio a może Ty ze względu na bliźniaki będziesz miała CC ?? Nic ci lekarz nie mówił na ten temat??

12 lata 8 miesiąc temu #352191 przez aganio87
Anulka co do CC to lekarz mówi że nie mówione bo teraz bliźniaki coraz czściej przychodzą o terminie na świat i o wadze każdy ok 3 kg i siłami natury podejrzewam że im bliżej tj. w lipiec sierpień może bedzie wiadomo czy CC czy naturalnie :)

[*] 6.11.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka