- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
patys gratuluję synusia
Zaraz moja mama przyjeżdża i dziś zakupowy dzień
Pozdrawiam i życzę miłego dnia kochane
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Anulka no właśnie to straszne, że w Polsce nie obowiązuje to hasło. Ale co zrobić
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
patyś gratuluje synka same chłopaki sie beda rodzić
a co do znieczulenia ja nie miałam i jakoś nie chce mieć, da sie przeżyć
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Patys uzupełniłam na liście Twojego chłopaka
Rano jak jechałam do pracy gościu mi wymusił na obwodnicy i musiałam gwałtownie zachamować, aż mnie pas szarpnął, niby zakładam go pod brzuszek tak jak mówią, ale i tak go ścisnął, teraz się denerwuję czy nic maluszkowi nie zrobiłam, a tak się zdenerwowałam, że głowa mnie rozbolała
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a co do znieczulenia, to w szpitalach nie chca dawać, moja kolezanka jak rodziła to błagałą o tabletki i o zastrzyk ale jej nie chciały dać, powiedziały ze weszło to musi wyjść, ale przyszła na dyżur jej kolezanka i od razu dostała zastrzyk, ja nawet nie prosiłam o to, zobaczyłam Ksawcia i zapomniałam o bólu, dawniej nie było zadnych znieczulen nasze babcie i mamy rodziły to my tez damy rade
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie wiem jak u mnie będzie z tym znieczuleniem, bo po pierwsze nie wiem czy w moim szpitalu jest możliwość załatwienia tego sobie, a po drugie, mój mąż, mimo, że jest kochany ale pewnych rzeczy nie rozumie... trochę się temu nie dziwię, bo jego matka to 10- cioro urodziła, własnymi siłami i czasem jechałam na porodówkę odrazu z pola. Więc wg niego kobieta ma rodzić i nie marudzić. A mnie wtedy krew zalewa, bo gdy jeszcze takie rzeczy słyszę od kobiet , to OK, wiedzą co mówią, ale jednak mój mąż, faceci pewnych rzeczy nigdy nie przeżyją, więc chciałabym, aby przynajmniej trochę zrozumienia było w nim.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- mala2809
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja dziś ide na usg jestem już pełna ciekawości kto tam u mnie siedzi ale dopiero na 19.30 wiec jeszcze sobie poczekam
Jeżeli chodzi o znieczulenie to też uważam, że to kazdego indywidualna sprawa. Ale ja mimo pierwszego porodu postanowiłam, że będę rodzić bez znieczulenia
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
A co do znieczulenia to czytałam że w moim szpitalu gdzie bede rodzić to jest podawany gaz rozweselający i to mi sie uśmiecha chyba że poród bedzie w miare do wytrzymania
mała to czekamy na info po wizycie
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anulka no właśnie tak jak mówisz, każdy poród inny i nigdy nie wiadomo Oglądam często taki program na TLC Porodówka wiadomo to jest w stanach więc zupełnie inaczej niż u nas, a jednak są kobiety, które decydują się na porób bez znieczulenia i doskonale sobie radzą, a inne mimo że myślały że sobie poradzą jednak proszą o znieczulenie. Więc nie ma co myśleć chyba o tym, tylko sprawdzić czy w ogóle istnieje taka możliwość i w tedy się zastanowić
Wiecie co, właśnie się umówiłam na wieczór, żeby obejrzeć wózek, kurcze babka ma dokładnie taki zestaw jak mnie interesuje, po jednym dziecku i dorzuca parę gratisów, mam tam nie daleko i kosztuje 600zł. Jadę go obejrzeć, a jak będzie na prawdę nie zniszczony to się zdecydujemy raczej, bo ja się będę zastanawiać, a później już nie znajdę i będzie doopa
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
serio tak się cieszę z tego synka mimo, ze przed zajściem w ciążę jakoś bardziej byłam nastawiona na dziewczynkę ale to pierwszy chłopak w mojej rodzinie..mój tata miał trzy córki, teraz ma dwie wnuczki i wreszcie pierwszy chłopak:)
nawet długo dzis pospałam jak na mnie bo do 8 30:)ale to pewnie dlatego że późno poszłam spać bo oglądaliśmy z mężem ligę mistrzów:)a potem jeszcze skróty meczy i komentarze po więc zeszło nam do 00:30 a dziś już w mieszkanku sobie posprzątałam i teraz popijam kawkę i się relaksuje:)
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
a odnośnie pasów w samochodzie jak pójde do gina to poprosze o zaświadczenie bym mogła jeździć bez pasów bo powiem że dla mnie to straszny dyskomfort jazdy w pasach teraz a co dopiero później i jak mam wsiąść do samochodu to mam małą traumę bo zawsze po jeździe strasznie brzuch mnie boli mimo że pas zakładam pod brzucholka może gdyby był jeden dzidziol to byłoby inaczej ale i tak uciska i zawsze ok 2 godzin po jeździe to brzuchol mnie boli...
Patys to jakie imię wybieracie dla malucha??
- mala2809
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aganio a może Ty ze względu na bliźniaki będziesz miała CC ?? Nic ci lekarz nie mówił na ten temat??
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna