- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
Mala2809- czekamy na info odnośnie usg
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Otrzymane podziękowania: 0
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Co do znieczulenia, staram się jeszcze nie myśleć o etapie - poród póki co cieszę się ile mogę ciążą wiem tylko tyle że przy mnie będzie mój mąż i to mnie uspokaja
Wczoraj byłam z mamą na małych zakupach i byłam m.in. w SH, w ogóle te ciuszki nie różniły się od tych co kupiłam w sklepie wcześniej a udało mi się wyszukać mnóstwo ślicznych ubranek, ale muszę się ograniczać więc wzięłam tylko 2x śpiochy 62-68, spodenki jeansowe i koszulkę polo, ale jak będzie miał około 3 miesiące, akurat na święta hehe a później byłam w sklepie i widziałam wręcz identyczne spodenki i kosztowały 39 zł! a ja dałam za tamte 6zł
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
siteczko mój mąż też zapowiada że będzie a ja sie śmieje że go szef nie puści a jak już puści to w tych roboczych ciuchach przyjedzie ( pracuje w firmie kurierskiej na magazynie) i sie śmiejemy teaz z tego hehehe bo ja sie nastawiam na początek września a nie na 16-17 ja mi gin powiedział 8 września mamy w rodzinie 18stkę kuzynki i zamierzam sobie poskakać a co z tego wyjdzie to nie wiadomo hehehehe w skumie dobrze by było 8.09 impreza a następnego dnia ja mogłabym już urodzić i data by była super 09.09.2012 hehehehe
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
a mi nie wiem co się dzieję ale już 2 dzień mam spuchnięte kostki, tak jakbym miała skręcone nie wiem czy to dlatego że przed wczoraj długo jechałam autem, a wczoraj dużo chodziłam.. bo przecież jeszcze nie ma jakiś upałów aby mi puchły
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Aganio to plan masz niezły z tym skakaniem
Zobaczcie co znajoma wysukała
www.joemonster.org/art/19952/Jak_zrozumiec_ciezarna_kobiete
Siteczko kostki mogą Ci puchnąć nawet z powodu hormonów, więc nie ma się co dziwić, a jak jeszcze się nachodziłaś tym bardziej, więc teraz odpoczywaj z nóżkami do góry
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
siteczko już myślałam o kupnie adaptera do pasów ale 200 zł to za dużo szukam w SH czasem takie rzeczy można dostać a ja też staram sie mieć luźny pas ale jak samochód szarpnie tj. jak chcesz uniknąć zderzenia to wtedy tak mocno ściska że odechciewa sie wszystkiego
pogadam z ginem może coś podsynie mądrego mi
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja dzisiaj pospałam aż do 9 Pogodę od tygodnia mamy straszna , deszcz , wiatr i temp. poniżej 10 stopni
Co do znieczulenia , zobaczę czy zdążą mi je podać Epidural podaje się do 3 lub 4 cm rozwarcia wiec mogę nie zdążyć.Córkę urodziłam bardzo szybko jak na pierwszorodke położne były zszokowane (wstrętne małpy ). Ja nie czytam nic o porodzie , każdy poród jest inny , na pewno lepiej przeczytać fazy porodu ( najbardziej podobało mi się stwierdzenie siostry "jak przestaje nagle bolec to znaczy ze zaczną się parte a w książce o tym nie pisało ). Wiec mam nadzieje urodzić szybko zdrowe , duże dzieciątko i wyjść na drugi dzień do domu
patys gratuluje syneczka Ja tez chciałabym mieć synka i bym miała już parkę ale Luska i moja intuicja podpowiada mi ze będzie druga córka
Ja zapinam pasy w samochodzie , nie wyobrażam sobie nie zapiąć . Dziecko ma osłonę z wod płodowych i myślę ze zapinanie pasów jest bezpieczniejsze dla dziecka i dla matki
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Aganio- ja też myślę, że ty będziesz miała cesarkę. Obecnie przy ciążach mnogich lekarze nawet nie podchodzą do naturalnego porodu i dobrze. Nie chodzi tu o ból itp. tylko o bezpieczeństwo dzieci. Żeby wszystkie przyszły zdrowe na świat
Jeśli chodzi o skakanie, to nie chce was straszyć,ale dzidzia może się obrócić pośladkowo albo może odklejać się łożysko. Lepiej być ostrożną podczas tego odmiennego stanu, który pewnie będziemy wspominać z sentymentem
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ania wiesz ja właśnie pomyślałam, o tym o czym napisałaś, że w czasie porodu w takim bólu to ja się boję wyobrazić, co mogę zacząć wykrzykiwać . I wiesz, oczywiście rodzącym wtedy nie do śmiechu jest ale, ja gdybym stała tak obok takie rodzącej co wykrzykuję rożne rzeczy, to , znając siebie, nie mogłabym się powstrzymać pewnie od śmiechu, oczywiście z całym szacunkiem do rodzacej, ale w takich sytuacjach, ciężko powstrzymać się od rechotu ( ja teraz jak to piszę, to zalewam się śmiechem ). A jak ja sama słuchając swoich "bredni" zacznę turlać się ze śmiechu??? Słyszałam, że śmiech czasem działa znieczulająco, może to sposób na poród bez znieczulenia?? .
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb