BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #352192 przez Ania14.09
Anulka- zgadzam się z tobą, co do porodów. Słyszałam o takich, co po prostu "wypierdziały" swoje dzieci inne rodziły po 30 godzin i część z nich urodziła dzieci tak podduszone, że sprawa nieodwracalna, porażenie i straszne nieszczęście na całe życie. Jednak to było 20 lat temu, więc teraz się o tym nie słyszy. Ja od odejścia wód rodziłam Magdę 8 godzin, wiec narzekać nie mam, co,ale ból nieziemski, poza końcówką, to już prawie nie boli. Mogło, to wynikać z tego, że zawsze byłam dość wąska w biodrach, a miednica musi się rozszerzyć. Człowiek w takim bólu nie jest sobą, a później śmieją się co prymitywniejsi...Dla mnie głupie gadanie, że ze znieczuleniem niby gorsza matka? Może ta co ma cesarkę, też gorsza? Nie ma co do końca słuchać innych tylko robić swoje.
Mala2809- czekamy na info odnośnie usg :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #352194 przez Jussstyś
Ale się rozpisałyście, normalnie nie nadążam za Wami:) nie było ,mnie całe wczorajsze popołudnie, a tu tyle wiadomości :)

12 lata 8 miesiąc temu #352195 przez aganio87
ja też zawsze jak rano wchodze to patrze a tu 2 nowe strony wpisów :) :) :)

[*] 6.11.2011

12 lata 8 miesiąc temu #352206 przez agnesssa
Aganio to nie dobrze, że się tak czujesz po jeździe samochodem :ohmy: Mnie nie boli brzuszek jak na razie od samej jazdy, ale jak zacznie to będę musiała zrezygnować z pracy, bo ja robię codziennie ok 60km. Ja w pasach czuję się bezpieczniej, ale dzisiaj na prawdę się przestraszyłam, chociaż na siedzeniu dla pasażera leżała moja torebla i z całym impetem pierdykła o deskę rozdzielczą, więc już nie wiem co gorsze :huh: Masakra jakaś, ja zawsze lubiłam dynamiczną jazde a odkąd jestem w ciąży to już tak uważnie jeżdżę i z dużo mniejsza prędkością, a tu taki pacan Ci drogę zajedzie i się musisz denerwować :angry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #352208 przez siteczko
A dziś znowu pospałam do 10 :D oczywiście z małą przerwą na siku ;) ale byłam w szoku ile było napisane przez sam poranek hehe, zawsze wstaje dużo wcześniej, więc elegancko jestem na bieżąco a dziś... :silly: no ale nic miałam co czytać do śniadania :)

Co do znieczulenia, staram się jeszcze nie myśleć o etapie - poród ;) póki co cieszę się ile mogę ciążą :) wiem tylko tyle że przy mnie będzie mój mąż i to mnie uspokaja :)

Wczoraj byłam z mamą na małych zakupach i byłam m.in. w SH, w ogóle te ciuszki nie różniły się od tych co kupiłam w sklepie wcześniej :) a udało mi się wyszukać mnóstwo ślicznych ubranek, ale muszę się ograniczać ;) więc wzięłam tylko 2x śpiochy 62-68, spodenki jeansowe i koszulkę polo, ale jak będzie miał około 3 miesiące, akurat na święta hehe a później byłam w sklepie i widziałam wręcz identyczne spodenki i kosztowały 39 zł! a ja dałam za tamte 6zł :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #352215 przez aganio87
agnesssa ja do miasta mam ok 25 km więc podobnie a tacy idioci to normalne jak zawsze jade albo wymuszają albo wyprzedzają na zakrętach a ty sie musisz martwić o siebie i dzieci zamiast spokojnie jechać...

siteczko mój mąż też zapowiada że będzie a ja sie śmieje że go szef nie puści a jak już puści to w tych roboczych ciuchach przyjedzie ( pracuje w firmie kurierskiej na magazynie) i sie śmiejemy teaz z tego :) hehehe bo ja sie nastawiam na początek września a nie na 16-17 ja mi gin powiedział :) 8 września mamy w rodzinie 18stkę kuzynki i zamierzam sobie poskakać a co z tego wyjdzie to nie wiadomo :) hehehehe w skumie dobrze by było 8.09 impreza a następnego dnia ja mogłabym już urodzić i data by była super :) 09.09.2012 :) hehehehe

[*] 6.11.2011

12 lata 8 miesiąc temu #352217 przez siteczko
ja słyszałam, że mimo wszystko lepiej jeździć w pasach, dzieciątko jest bezpieczniejsze, nawet przy takim gwałtownym hamowaniu... więc zalecają jednak zapinać.. ja póki co zapinam, tyle że mam mały brzuszek, no i przez to ten pas co idzie na dole trzymam raczej luźno, jak tylko dotyka mi brzuch naciągam go znowu, żeby nie przylegał :)

a mi nie wiem co się dzieję ale już 2 dzień mam spuchnięte kostki, tak jakbym miała skręcone :( nie wiem czy to dlatego że przed wczoraj długo jechałam autem, a wczoraj dużo chodziłam.. bo przecież jeszcze nie ma jakiś upałów aby mi puchły :(

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #352220 przez agnesssa
Siteczko wrzucaj foty :lol:

Aganio to plan masz niezły z tym skakaniem :woohoo: :silly:

Zobaczcie co znajoma wysukała :laugh: :laugh: :laugh:
www.joemonster.org/art/19952/Jak_zrozumiec_ciezarna_kobiete

Siteczko kostki mogą Ci puchnąć nawet z powodu hormonów, więc nie ma się co dziwić, a jak jeszcze się nachodziłaś tym bardziej, więc teraz odpoczywaj z nóżkami do góry :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #352225 przez patys
co do imienia to chyba będzie Mateuszek ale jeszcze nie na 100%, tak na 90% :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #352228 przez aganio87
Agnesssa ja dziś dokładnie to samo przed chwilą na necie czytałam :) :) :) a co do skakania to już postanowione hehehehe innej opcji nie ma :P :) hehehe

siteczko już myślałam o kupnie adaptera do pasów ale 200 zł to za dużo szukam w SH czasem takie rzeczy można dostać a ja też staram sie mieć luźny pas ale jak samochód szarpnie tj. jak chcesz uniknąć zderzenia to wtedy tak mocno ściska że odechciewa sie wszystkiego :(

pogadam z ginem może coś podsynie mądrego mi :P :)

[*] 6.11.2011

12 lata 8 miesiąc temu #352243 przez 26joanna
Cześć mamuśki :)
Ja dzisiaj pospałam aż do 9 :lol: Pogodę od tygodnia mamy straszna , deszcz , wiatr i temp. poniżej 10 stopni :(
Co do znieczulenia , zobaczę czy zdążą mi je podać :P Epidural podaje się do 3 lub 4 cm rozwarcia wiec mogę nie zdążyć.Córkę urodziłam bardzo szybko jak na pierwszorodke :P położne były zszokowane (wstrętne małpy :laugh: ). Ja nie czytam nic o porodzie , każdy poród jest inny , na pewno lepiej przeczytać fazy porodu ( najbardziej podobało mi się stwierdzenie siostry "jak przestaje nagle bolec to znaczy ze zaczną się parte :blush: a w książce o tym nie pisało ). Wiec mam nadzieje urodzić szybko zdrowe , duże dzieciątko i wyjść na drugi dzień do domu :silly:
patys gratuluje syneczka :) Ja tez chciałabym mieć synka i bym miała już parkę ale Luska i moja intuicja podpowiada mi ze będzie druga córka :)
Ja zapinam pasy w samochodzie , nie wyobrażam sobie nie zapiąć . Dziecko ma osłonę z wod płodowych i myślę ze zapinanie pasów jest bezpieczniejsze dla dziecka i dla matki :blink:

12 lata 8 miesiąc temu #352251 przez Ania14.09
Agnessa- jak piszesz jazda autem może zaszkodzić i to z róznych powodów. min. dlatego ja poszłam już na zwolnienie, a położna wręcz zalecała jazdę w pasach podczas ciąży o czym wcześniej wam pisałam.
Aganio- ja też myślę, że ty będziesz miała cesarkę. Obecnie przy ciążach mnogich lekarze nawet nie podchodzą do naturalnego porodu i dobrze. Nie chodzi tu o ból itp. tylko o bezpieczeństwo dzieci. Żeby wszystkie przyszły zdrowe na świat :laugh: :laugh: :laugh:

Jeśli chodzi o skakanie, to nie chce was straszyć,ale dzidzia może się obrócić pośladkowo albo może odklejać się łożysko. Lepiej być ostrożną podczas tego odmiennego stanu, który pewnie będziemy wspominać z sentymentem :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #352252 przez siteczko
agnesssa mam nadzieję że to faktycznie hormony + przemęczenie... dzisiaj odpocznę :) zwłaszcza, że pięknie słoneczko świeci 20' ciepełka tak więc nic tylko idę na huśtawkę się pobujać ;)
Poniżej wczorajszy zakup :) dodam tylko że kosztowało mnie to 10 zł :P

Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #352256 przez Jussstyś
agnesssa popłakałam się ze śmiechu jak to czytałam:) ale co racja, to racja, niech faceci wiedzą jak się czujemy, a co! :)

12 lata 8 miesiąc temu #352261 przez Anulka
Agnesssa dzięki za link do artykułu, kwiczałam ze śmiechu :laugh: :laugh: .
Ania wiesz ja właśnie pomyślałam, o tym o czym napisałaś, że w czasie porodu w takim bólu to ja się boję wyobrazić, co mogę zacząć wykrzykiwać :laugh: :laugh: . I wiesz, oczywiście rodzącym wtedy nie do śmiechu jest ale, ja gdybym stała tak obok takie rodzącej co wykrzykuję rożne rzeczy, to , znając siebie, nie mogłabym się powstrzymać pewnie od śmiechu, oczywiście z całym szacunkiem do rodzacej, ale w takich sytuacjach, ciężko powstrzymać się od rechotu :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: ( ja teraz jak to piszę, to zalewam się śmiechem :woohoo: :woohoo: ). A jak ja sama słuchając swoich "bredni" zacznę turlać się ze śmiechu??? :ohmy: Słyszałam, że śmiech czasem działa znieczulająco, może to sposób na poród bez znieczulenia?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka