BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 3 miesiąc temu #421373 przez Dorciaition
Ewelka wyślij mi tą tabelkę. Może mi się coś uda wykombinować.
Jeju, nie kracz. Choć już kilka razy przeszła mi taka myśl przez głowę. Nawet zgagę mam czasami. :/

Alanek[*] :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #421374 przez kima
Hej Kobietki :)

Dorciu duuużo zdrówka dla Ciebie :kiss: ooo myślałam, że to tylko mnie mdli w aucie, jak byłam mała to na trasie 20m potrafiłam zarzygać tapicerki, teraz już mniej jest to nasilone, częściej mi niedobrze, ale zdarza mi się wymiotować ;) u mnie nie przeszło z wiekiem ;)

Zdrówka dla Misi i Zuzanki, kurczę, co te choróbska tak się wciąż przyplątują ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Luśka ja bym chętnie pomidórków pojadła :dry: :dry: :dry: i są bardzo dobre na potencje, więc dobrze, że Wasze chłopy lubią też :P

Madziaska na ile godzin Ty pracujesz?

Vestollini, czy masz jakieś info o bracie? Odzywał się coś? Przeprosił?

Malina, wlazła Miśka w tą sukienkę, czy nową kupujesz?

Madzia dzięki za życzenia i przepraszam, bo ja przegapiłam 9 mies mojej synowej! Tożto grzech nie do wybaczenia! ;)

Polunia mi ostatnio jak się wietrzysko zesrwało walnęła doniczka szklana na storczyka, w całym pokoju szło i tak samo liczyłam na to, że Kubuniowi się nie wbije, bo wysprzątać to z cudem graniczy!

Sarenka jak tam Twoja zgryźliwa siorka? Ma jakiegoś gacha? :laugh:

Pozdrowionka, lecę myć gary w kuchni!

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #421399 przez polunia
Ooo i Kima sie odnalazła :blink: Gary nie uciekną , posiedź na dupsku spokojnie i odpocznij :woohoo:

Dorcia a rzuć maila , zaraz , chyba , że przez fb idzie dodać załącznik :unsure:
Nawet próbowałam przez pokazywarkę ale to dla mnie czarna magia :silly:

Mam jeszcze jeden test , podjedź to Ci sprezentuję :lol:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #421422 przez Malina86
Bry wieczor :)

Dorcia, a bierzesz jakies tabsy na to rzygnie? Ja zawsze przed podroza bralam aviomarin i pomagalo, a potem preszlo z wiekiem, ale rzygac mi sie chce czesto i jakbym np. chciala poczytac gazete w aucie to na bank bym sie spawiowala :)

Kimuś jutro Kluske postaram sie upchnac w sukienke :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Chcialam powiedzec, ze moje dziecko dzisiaj samo do mnie przychodzilo :) No nie byla to jakas zawrotna odleglosc, ale kilka krokow od kanapy do mnie robila :) Niech juz zacznie sama smigac, bo szaleju z nia dostane.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #421444 przez Malina86
sarenka poprosze przepis na ta salatke, ktora robias z Powidzu :)
Ogladalas swoje fotki, fajne? :)

12 lata 3 miesiąc temu #421455 przez Malina86
Dobra wylaczam kompa bo nikogo nie ma.

Obalilam Redsa i ide legnac.

Baj!

12 lata 3 miesiąc temu #421462 przez vestusia
jestem!

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #421466 przez vestusia
Witam z wieczora!

Ja dopiero wróciłam od koleżanki. Jechałam autkiem, więc bez % dziś było, ale i tak czasu brakowało na pogaduchy.

Zmartwiłam się, bo odebrałam Zuzankę ze żłobka a ona na buzi pełno krostek, wyglądają jakby miała syfy. Najbardziej z jednej strony - no z 10 chyba takich krostek, z drugiej strony ze 3. Na nodze ma jedną i na ręce. Rano zobaczę co dalej, ale miała temp 37,2 dałam jej syrop. Zobaczymy jak rano, ale raczej na pewno nie idę do pracy, bo nie wiem co to za krosty! Boję się, że to ospa!
Może i jest to jakaś alergia pokarmowa, bo przeszło mi to przez myśl. Koleżanka mi mówiła, że jak jej synek poszedł do żłobka i zaczął jeść normalne jedzonko, to też przez dobre 3 tygodnie chodził wysypany, zanim przyzwyczaił się do takiego "doprawianego" jedzenia. Może to i to, ale ja chcę się upewnić. Tak mi jej szkoda, zawsze coś się do niej przypałęta :(

Dostałam od kumpeli pomidory z własnego ogródka, ale pewnie nie są tak dobre jak Lusiowe ;-)

Dorcia, ja od razu pomyślałam, żebyś zatestowała ;-)

Malina, superowo, że Misia maszeruje! Ja czekałam aż nam podasz tę informację, Misia to zdolniacha, nie ma co :D

Polunia Ty to zdolna też jesteś, że puste posty wklejasz ;-) He, he, he :D

A mi też coś niedobrze. Piotrek pojechał do pracy, Zuzanka śpi więc i ja zaraz się położę. Przegapiłam dziś eMKę, ale mówi się trudno.

Sarna jak tam fotki? Ja też nie mogę się ich doczekać ;-)

Co do brata to nie odzywał się, nie mamy kontaktu, no obrażony na Amen. Życie :(

Laski, to poważnie gdzie to spotkanie he, he, he :D Może pozostałe, które nie były, zaproponują jakieś miejsce? Żeby nie było, że wybieramy pod siebie. Ja nie uczestniczę w wyborze miejsca, bo znowu jakaś akcja wyjdzie :(

12 lata 3 miesiąc temu #421469 przez Malina86
Vestusia mi pediatra mowila w poniedzialek, ze wlasnie tzw. "trzydniowka" objawia sie temperatura i wysypka.

12 lata 3 miesiąc temu #421470 przez vestusia
Malina, tylko że to nie są takie drobne krostki czerwone, takie normalnie duże jak syfy, które mi czasami na buzi wyskoczą. No duże naprawdę, całe czerwone. Nie takie malusie :( Zrobię Wam fotę jutro, ale do lekarza zapewne i tak pójdę. Przy okazji ją osłucha, bo kaszel nadal jest. A to za długo zdecydowanie :(

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #421472 przez Malina86
Misia tez ma czasem syfy na buzi, pediatra powiedziala, ze to od smoka i zeby smarowac przed smokiem wazelina wokol ust to sie zabezpieczy wtedy skore przez zanieczyszczeniami. Ja jej przemylam dzisiaj kora debu i posmarowalam bambino i o wiele lepiej wygladala.

Moze faktycznie Zuzka ma jakas alergie, chociaz nie wiem czym one tam doprawiaja to jedzenie, bo u mojej mamy z zlobku wszystkie paciaje dla niemowlat sa jedynie dosolane troche.

12 lata 3 miesiąc temu #421479 przez polunia
BRAWO MICHAŚKA !!!!!!!!!!!!

Laski przed sekundą prawie na zawał zeszłam!!! Jest chwile przed pierwszą , byłam w połowie pisania słowa Michaśka jak mi telefon zadzwonił az podskoczyłam na krześle bo cisza nocna w domu panuje a ja mam mega głosny dzwonek. W sekundzie pomyślałam , że coś sie stało skoro ktoś o tej godzinie dzwoni. Na wyświetlaczu Damian , który akurat chrapał na kanapie. Normalnie kurwa kusi. Jego telefon sam do mnie zadzwonił! Obydwa leżały na blacie kuchennym obok siebie. Damian mi próbował wmówić , że może cos dotknęłam u niego na wyświetlaczu i się połączył. Musiałabym mieć chyba 2-metrowe łapska bo siedziałam przy stole obok i nawet na nie nie patrzyłam!Zestresowałam sie , idę spać!!!

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #421511 przez polunia
Helołłłł Dziewuszyska :side:

Się wczoraj za pisanie zabrałam ale po telefonie od D spasowałam i polazłam spać.

A mi choroba lokomocyjna z wiekiem przyszła. Sama jazda samochodem ok , ale tak jak Malina gazety to ja w czasie jazdy nie poczytam , nawet się kimnąć nie mogę bo później mam jazdę :P

vestusia no kurczę , znowu się Zuzce coś przyplątało , bidula z niej. Zdrówka!!!

Malina jeszcze raz wielkie brawa dla Miśki. Normalnie zdolniacha jakich mało :)

A u nas stękanie marudzenie i płacz. Ja tam głupia jestem czy to ząbki czy kij wie co :dry: Jedyne miejsce gdzie jej w miarę dobrze to podłoga a i tak jak jej coś nie pasuje to mega złosć , muszę z nia siedzieć na tej pododze bo jak odchodzę to ryk :dry: Muszę kupić zabezpieczenia na szafki bo tak jak do tej pory jej nie interesowały tak teraz wszystko na podłodze ląduje. Wczoraj miała dwa razy bliskie bolesne spotkanie z podłogą. Pierwszy raz jak siedziała w kojcu tym drewnianym na podłodze. Niby ma dywanik pod spodem ale cienki jest i gówno chyba daje. Siedziała i ryczała , chciałam dać jej chrupkę a ta sie jeszcze bardziej wkurzyła , odchyliła sie do tyłu i poszła tyłem główki na podłogę az zadudniło. Ryku co niemiara i łepek cały czerwony. Drugi raz u niej w pokoju , w sumie to częściowo z mojej winy. Wstawała przy lezaczku a ja cały czas mam przy nim ten pałak z zabawkami , no i na tym pałaku się podciągała. Obróciłam sie na moment do Kacpra i znowu huk. Pałąk sie urwał. Tym razem na panele ale jest spory guz i taka zdarta kreska , chyba trafiła w łaczenie paneli a one maja takie wrabki-zagłebienia na łączeniach więc podejrzewam że własnie w to trafiła. Mam nadzieje , że to te zasrane zęby , niech juz któryś wylezie w końcu , jak długo mozna być bezzębnym :blink:

No i kacper wstał , do zaś :)
Miłego dzionka :)

Aaa , Dorcia dostałaś tabelkę? Wysłałam przez fb.

12 lata 3 miesiąc temu #421556 przez Malina86
Dzien dobry!

Michaśka cos pokasluje :dry:

Vestusia, a jak tam Zuzia?

polunia dziwna sprawa z tym tlefonem.

Chyba nie pojdziemy na dwor dzisiaj tez, jakies niewyrazne to moje dziecko. Pogoda tez dziwna, chyba bedzie padac.

12 lata 3 miesiąc temu #421563 przez Dorciaition
Dzień Dobry Kochane.

Pola
dzięki za testa, na razie nie skorzystam. :silly:

Sarenko ja też poproszę o przepis na tą sałatkę. Krzysiu mówi, że była boska ;) Ja wyjadałam z niej marchewkę :)

Oo i zdjęcia. Czekamy :D nie damy Ci spokoju :)

Pomidorki dostałam wczoraj od taty z działeczki, też są cudowne.

Kima
dziękuję :* Zaglądaj częściej.

Mnie mdliło za czasów młodości, potem przeszło i znowu. Tabletki nie zawsze pomagają. O czytaniu w aucie czy wysyłaniu smsa mogę zapomnieć . W sumie powróciło mi to od Zakopanego.

Brawo dla Miśki. W końcu nie będziesz musiała z nią spacerować, bo kręgosłup Tobie padnie. Mnie po przejściu tylko pomostu bolał ;)

Vestusia jak dzisiaj krostki u Zuzanki? Kochana ja to bym się też wybrała do lekarza. Będziesz spokojniejsza.

Ha ha o mandacie mi nie przypominaj. Miała być składka i zwiałyście :silly:

O właśnie Kima, Kredka, Suari, Katka byłybyście chętne na drugi wyjazd? Ale tak serio?

Polunia o kuźwa chyba straszy u Ciebie ;P

Oj ale Polunia się nacierpiała. Ale niestety te niektóre wypadki naszych dzieci są nieuniknione.
U Polci pewnie bedzie ta, że jak jeden wyjdzie to wszyskie zaczną jeden po drugim w szybkim tempie.

Malina my skoczyłyśmy tylko po warzywka i też siedzimy w domu, chyba, że pod wieczór do jakiegoś sklepu wyskoczymy. Ale pogoda do dupy, wiec lepiej siedzieć w domu.

Alanek[*] :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka