BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 2 miesiąc temu #447269 przez vestusia
aniaa_ napisał:

u na Wojtek ma tak o 19, że juz taka maruda jest, że koniec 18 to jeszcze dla niego za wcześnie, zresztą od zawsze go tak uczyliśmy i tak mu zostało.

No tak jakoś mało po polskiemu to jest napisane :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #447275 przez vestusia
Na Wspólnej się zaczęło.

Lecę!

12 lata 2 miesiąc temu #447287 przez emkapl84
aniaa biorąc pod uwagę, że zarabiam jakieś 900 funtów na miesiąc a przedszkole , w którym pracuje kosztuje 700 funtów miesięcznie(czyli 3.5 tys złotych!!!!!!)to mi się zupełnie nie opłaca bo pracowałabym za darmo..Póki co M nie ma pracy na kontrakt ale jak tylko go dostanie to może poproszę szefową, ze chcę pracować nie 5 a 4 dni tygodniowo i wtedy będę miała więcej czasu dla Natalci
Vestusia faktycznie ciężko jest wrócić po pracy, w której przebywa się cały czas z dzieciakami i mieć jeszcze siłę na bawienie się itp z Natalka, tym bardziej,że kiedy wracam ona jest już strasznie marudna i zmęczona po całym dniu :(
Co do świętowania pierwszych urodzin to 10 listopada wyprawiamy imprezkę:)A jeśli chodzi o oszczędzanie to założyliśmy Natalce konto w banku i wszystkie pieniądze, które będzie dostawać z okazji różnych świąt i uroczystości będziemy wpłacać do banku...po kilku latach zamrozimy pieniądze do czasu przypuśćmy jej 16 urodzin i wtedy powinna dostać całkiem niezłą sumkę :)

12 lata 2 miesiąc temu #447295 przez aniaa_
No dobra Vestusia, no ja gubię literki;/

no to rzeczywiście nie oplaca się to przedszkole, szkoda, że nie ma jakis zniżek dla pracowników i ich dzieci, ale oby jak najszybciej udalo sie Twojemu kntrakt załtwić i zebyś mogła jak najwięcej czasu spędzac z córcią :))

12 lata 2 miesiąc temu #447323 przez Dorciaition
Vestusia no Zuzia cudniutka. Te długie włoski są superowe. Wydaje mi się, że Ona sie wyciągnęła sporo w górę co?
Aa, chciałam Ciebie zapytać jeszcze o to krzesełko z Ikei do karmieni? JEst ok? Kurcze, bomy mamy takie niby fajowe, ale nie dość, że jest spore to jeszcze ma materiał, który po każdym jedzenie jest mega upierdzielony. No i oczywiście Lenia nie chętnie w nim siedzi, wiecej stoi. Tak sobie myślalam, żeby sprzedać to co mamy i kupić z Ikei.

Mówiłam Zdankowi o minusie, no i dziś akurat sprzątałam po obiedzie i Lenia się zesreła. Krzysiu marudził, marudził, ale w końcu wytarł jej dupsko, ale szła od razu do kąpieli to z pamkiem sie nie namęczył.

oj Dzaga, Dżaga, nie wymyślaj.

Noo, bardzo żałuję tych fotek Sarenkowych. Miałam nadzieję, że będą jakieś ładne i może dam na zaproszenie.

Vestka, a Wy Wasze pranie oddzielnie pierzecie? Bob by się nie wyprowadził, bo gdzie by znalazł drugą taką.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kisiel Lenci bardzo smakował, aż byłam zdziwiona. Jak na nią to sporo dziś zjadła.
Spróbuj, Zuzi też na pewno zasmakuje ;)

Dziękuję Dziewczynki :kiss: :kiss: :kiss:

Malina
, chyba masz rację żebym Tobie nie pomogła w kwestii oszczędzania B) Choć na pewno nie szaleję tak jak Ty :silly:
Sporo Twoja mama uzbierała. Ja to wrzucam jakieś drobniaki i mam 4 stówy uzbierane, ale zostawiam to. Lenisławy kaskę też zbieram na coś pożytecznego.

he he Aniaa no tak, zakupy to zawsze poprawiają humor :)

Vestusia
ha ha to się Zuzi zdziwiła. Pewnie jej się ciepło w nóżki zrobiło :)
Super, że Zuzia zaśnie o tej godzinie pomimo tego, że wstała o 18. Lenia a jedną drzemkę w ciągu dnia, ok 2 godziny. jeśli pozwolę jej na drugą to potem mi zasypia o 22.

Koniecznie musisz zainwestować w skarbonkę, która ma tylko jeden malutki otworek- na wrzucanie kasiurki. :)
Ostatnio oglądałam na allegro, takie fajne przezroczyste, ale kurka drogie są.

Lenisława śpi, ja zmykam sie kąpać. Tego posta pisałam od 18 (z przerwami oczywiście).

Aa nie mówiłam Wam, co ten mój brój zrobił. Lenia uwielbia tańczyć z firanami, z tymi w oknie balkonowym, no i ostatnio tak je szarpała, że wyrwała ze ściany karnisz. Jeju jak dobrze, że nie spadł na podłogę.
A do okna w małym pokoju kupiłąm takie makarany, ale takie grubsze i mniej ich. Wchodzi na łóżko i je ciągnie, no i na środku wyrwała jednego. jest teraz luka, widać, że go brakuje.
Szkodnik mały no.

Jeju zmykam spać.

Dobranoc i dłuuugiego spanka życzę

Alanek[*] :(

12 lata 2 miesiąc temu #447328 przez Aleksandra
Zbyszek przyjechał, więc i ja znikam bo mamy trochę roboty - przywiózł meble od rodziców :lol:

Jutro nie obiecuję, że sie odezwę bo będzie moja mama. Postaram sie wieczorkiem wpaśc. Miłej nocki mamusie :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #447344 przez luska
Ale mnie zaraz coś
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
strzei siedze od 40 inut i nadrabiam koncze posta , Doci cos chce odpisac i
mi wszytko znikło , bo coś wcisnełąm i wszelkim znanymi mi sposobami nie moge tego odzyskać .Wybaczcie ale nie bede drugi raz sie produkowac , bo nie mam juz siły , ale mam
ide kombinować , może cos wykombinuję

12 lata 2 miesiąc temu #447350 przez emkapl84
Dorcia no to nieźle cie Lenka urządziła z tymi firankami...faktycznie dobrze, że jej się nic nie stało!
Ja też lecę do łóżeczka niedługo. Sama dzis w domu jestem bo M na nockę wyszedł...eh nie lubię tego..
Dobranoc mamuśki i buziaki dla waszych maluszków :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #447352 przez luska
No nic nie wymyslę

Ale tak w skrobi byłam za zakupach w koncu kupiłam coś dla siebe , ale jak na złośc nie znalazłam małej żadnej kurtki i ani butó ani czapki w związku z tym nie kupiłam

zuzka śliczna ona z Olem beda mili zajebiste dzieci :P

Malina no Miska to wymiata!!!!!

I nie pamietam juz nic ja pierdzielę.

A docia z ta sztabka to zajebisty pomyłs musze ł mojemu powiedzieć , ale jak na razie każdą kase pzrebibaliśmy ;)

u nas to ciężko z oszczedzanie , bo często bida i skarbonka pusta , predze sie sprawdzi chowanie po katach stówek

Hhe humor juz mam troszke lepszy , bo dzis za mna przeokropnie chodzi ta piosnka heheh

12 lata 2 miesiąc temu #447412 przez madziorskie
hej
jestem.. ale wiecie co???
ja za Wami nie zadążąm... dzień mnie nie było a tyle do czytania... juz nie wspomnę o fejsiku...

a gdyby któraś miała kiepski humor to polecam moje dziecko w akcji

nic idę czytać co tam u Was... a jeszcze na styczniówki musze najrzeć, bo jakis nowy post się pojawił...

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #447468 przez Malina86
Czesc Kotenienki :laugh:

polunia rozwalilas mnie, ze chlopcy sie uciesza z towarzystwa "mlodej dupy" :laugh:
A co do rozmiaru stanika to dziwna jakas ta rozmiarowka, no bez przesady. Dorcia jaki Ty rozmiar z Esotiq-u kupujesz, chyba Z :laugh:

Vestusia jak Bob sie wyprowadzi to ja sie do Ciebie wprowadzam :laugh:
Super, ze Zuzia postepy w samodzielnych kroczkach robi.
Zapomnialam napisac, ze tez zakochalam sie w tej piosence co na fejsie umiescilas i wogole fajne piosenki ma ta wokalistka.

Dorcia tak tak to Ty chcialas mi meza po pijaku zmolestowac :laugh:

emcia cena tego przedszkola jest jakas kosmiczna! No nie pojete to jest dla mnie. Udanego jutrzejszego dzionka z Nataluszka :)
A jak synus siostry?

lusia co sobie kupilas?
Miśka ma cztery czapki na zime, mozemy jedna odstapic ;)
Piosenka dobra :laugh:
Wiem co czujesz z utraconym postem :dry: Pisz od nowa :laugh:

madziorskie Izunia swietna, ale ma radoche :woohoo:

Michalina zasnela z pol godziny temu, a ja chyba zaczne przegladac mieszkania do wynajecie. Bede szukac jakiegos wiekszego to u mnie bedziecie spaly w grudniu :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #447475 przez polunia
Malina o takkkkk , najlepiej gdzies w centrum poszukaj , zeby blisko na impreze było :woohoo:

I są KOTENIENIKI :side:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #447477 przez polunia
Tak w ogóle to się witam z wieczora :blink:

Obejrzałam Lekarzy i biore się za czytanie , 2,5 strony do nadrobienia od poludnia. Szalejecie Dziołchy :woohoo:

Dorcia :kiss:

Ola o tak , Natalka to pewnie byłaby mega szczesliwa gdyby mogła cała porcelane w szafy przeliczyć :blink: Podejrzewam , ze po godzinie moglabym dzwonić do hurtowni po zamówienie :blink:

vestusia siedzę i grzeje to znaczy chyba tyle co siedze i mam ubaw , tak? Jęsli tak to ja sie cieszę , że sie usmiechasz :woohoo:
No ale co , racje mam , przecież niezajebistych byśmy sobie nie wzięły :side:

A kto Ci powiedział , ze zarobiłabys za pomoc , ja to szukam takich co to charytatywnie przyjadą :silly: :kiss:

Dobre!!! To Ty najzajebistsza kuchara jestes skoro po samym wygladzie oceniasz smak zupy :blink:

Ja to juz się przestałam przejmować Poli lumpami. Czegokolwiek bym jej nie założyła to i tak po godzinie wyglada tak samo , ja nie wiem od czego ona zawsze się tak ufajta :dry:

Ola fajnie masz z tym przyjazdem Mamy , czyli co jutro jakies konkretne zajęcia czy będziesz miała czas dla siebie? :blink:

Wysyłam i wracam do nadrabiania bo jak za duzo napisze naraz to pewnie mi znowu gdzies post spierdzieli!

12 lata 2 miesiąc temu #447479 przez madziorskie
Malina noż
ja myslałam, że Wy mieszkanie remontowaliście, a praktycznie Wy je całe przerabialiście na mieszkanie! Ale z tych Twoich T. św…

Słyszałam o Camili.. musze jutro do apteki się udać i jej kupić.. ale nie tak jak ten jeździk, którego jeszcze nie zamówiłam… He he ale w tym miesiącu mam taki zamiar ;-)

Michasia już tyle umie? To ja chyba zabieram się jutro za szkolenie mojej panny.. chociaż jak mówie do niej by powiedziała „mama” to ona w twarz mi się śmieje… ciekawe dlaczego???

Vestusia zdrowiej szybciutko!

Polunia Ty chyba nie wiesz co Ty mówisz:P akurat przez Tel.. chyba by szoku dostała…moja T.

Aaaa to Wy po to do Szczecina chcecie jechać… Cyckonosz 65G? O ja , mi to nawet w Szczecinie do tego romiaru by nie powiekszyli z tych moich groszków A ja tam nie potrzebuję powiększać! Musiałabym zmniejszyć!!!! Ja mam większe od Maliny w takim razie :P :P :P :P :P

Vestusia mam identyczny bujak dla mojej panienki… taki sam różowiasty… zamawiałam na allegro i wtedy nie wydawał się aż taki rózowy..

Cudna ta nasza dzisiejsza solenizantka!!! Buziaki dla niej ogromne :kiss:

A zdradź jak wklejasz kilka zdjęc w jednym poscie????????

Ooo vestusia "na wspólnej" oglądasz? Wyobraźcie sobie dziewczyny, że ja jak byłam w ciązy tak wciągnęłam w ten serial męża, że do dzisiaj ze mna ogląda... hi hi i czasami jka się zaczyna to On mnie woła na serial... masakra hi hi

Dobra ja zmykam... nadrobiłam co nieco.. chociaż po łebkach...

12 lata 2 miesiąc temu #447481 przez madziorskie
Czasami mam wrażenie, ż eniektóre z Was to chyba cały dzień na necie siedzą i tworzą.. i w domu nic nie musza robić.. bo ja normalnie za Wami nie nadążam...
forum, fb... laski moze jeszcze jakąś wideokonferencję na skypie???? he he

ech musiałabym częściej zaglądać tutaj by nadążyć za Wami,ale jakoś czasu mi brak... na jutro mam obiad (zostało od dzisiaj) to chociaż tyle ...
osz k... zapomniałam prania rozwiesić!!!!!!!!!!! lecę... pa pa

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka