BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 2 miesiąc temu #447182 przez Aleksandra
No to masz juz postanowienie noworoczne :lol:

jeju jak ja nie mogę się doczekac jutra i swoich nowych pięknych pazurków! Tęskniłam za nimi...Mam jeszcze w planach kosmetyczkę - psiapsióła wykupiła dwa kupony na mikrodermabrazję i tylko musimy się umówic tak, żeby nasi faceci mogli zostac z dziecmi.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #447185 przez aniaa_
super Olcia :) wierze, że sie cieszysz, mnie tez by sie przydało :)

Szybko sobie znalazlam postanowienie noworoczne :)

12 lata 2 miesiąc temu #447195 przez Aleksandra
Ja nie mam żadnych postanowień, bo wiem że będę miała problem z ich realizacją. Niech się dzieje wola boska a jak się uda to może coś zrealizuję. Na dzień dzisiejszy jest to odkładanie pieniędzy na nowy plaski tv (bo my mamy jeszcze taki z d...ą wielki i stary bo ma już chyba z 8 lat)i aparat fotograficzny bo używamy teściów.

12 lata 2 miesiąc temu #447219 przez aniaa_
Wróciłam, małż kończy kąpać Wojtka, da mu mleczko i jak dobrze pojdzie to już mam "wolne" dzisiaj :)

12 lata 2 miesiąc temu #447221 przez Aleksandra
No bo ja czekam na ciebie. Już wypiłam jedną szklaneczkę i mój małż też wraca. Juz się bałam, że będę musiała sama pic...

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #447224 przez vestusia
Dżem dobry wieczór :)

Aniaa_ to poprawiłaś sobie humor spodniami :) Fajno! :D

Z tym oszczędzaniem to macie rację. Ja mam złą skarbonkę właśnie - z otwieranym spodem i co tam coś wrzucę, to nagle jest "czarna godzina" i Piotrek systematycznie ją opróżnia. Ale co ja mogę poradzić na to, że u nas taka bida z nędzą he, he, he :D

Ja nie wiem Aniaa_ co Ty robisz, że Ci się stare posty wklejają. No ale jak nowy laptop to super!

Coś do Maliny chciałam pisać, ale zapomniałam ha, ha, ha :D

Zuzanka wykąpana, odłożona do spania.

Mnie to się wydawało, że Zuzia chodzi względnie wcześnie spać - między 19 a 20, no ale Natalka to bije rekordy. Dla mnie to byłoby za wcześnie, dziś zresztą o 18 to Zuzia wstała ;-)

W ogóle to zdjęłam jej pampersa w łazience, bo szykowałam kąpiel. I patrzę na nią a ona oczy wielkie, zdziwione, i patrzy w dół... no zlała się! Się zdziwiła, bo leciało jej pewnie po nogach i była w wielkim szoku. Gapiła się w tę plamę na chodniczku dobrą chwilę he, he, he.

No i ja mam wieczór dla siebie :D

Malina zgadzam się - Dorcia to nie jest dobry wzór do oszczędzania :D Ona też ciągle rozpitala kasiurę :D

Co do roczku to faktycznie u Was też nie jest najciekawiej. Nie dziwię się, że teściów nie zaprosicie, po całej tej akcji to żadne z Was zapewne nie ma ochoty na nich patrzeć. Twoi rodzice pewnie tak samo myślą. Ech głupio tak.

Aniaa_ chciałam Ci napisać, żeś niezła - po co czekać na postanowienia noworoczne, zacznij od jutra :D To nazbieramy wspólnymi siłami na flaszki do Szczecina! :D

12 lata 2 miesiąc temu #447232 przez Aleksandra
Wyobrażam sobie minę Zuzi :lol: Toż to szook!

Ja też bym chciała, żeby Natalka chodziła spac np o 19-tej ale nie da rady. Jest juz tak marudna o 18-tej że lituje się nad nią. Po woli będę ją przeciągac do dobranocki. Jak jest Z to jest łatwiej bo przy nim tak nie jęczy ale nie zawsze jest w domu.

12 lata 2 miesiąc temu #447233 przez aniaa_
Nie no co Ty Olu, a miałam nie pić w tygodniu tylko w weekend, no ale Olcia jak Ci odmówić:) zdrówko :) i narzekam że za dużo kg ;) palnijcie mnie następnym razem w łeb :)

12 lata 2 miesiąc temu #447239 przez aniaa_
hahaha niezła Zuza sie zdziwiła :):):)

Vestusia przekonałaś mnie :), to ty zaklej ten spod skarbonki super glue albo kropelką :)

u na Wojtek ma tak o 19, że juz taka maruda jest, że koniec 18 to jeszcze dla niego za wcześnie, zresztą od zawsze go tak uczyliśmy i tak mu zostało.

12 lata 2 miesiąc temu #447246 przez emkapl84
Dobry wieczór!
Nadrobiłam was po całym dniu i jestem na bieżąco :)
polunia w pracy jestem od 8.30 do 17...Mój M pracuje w systemie 4x4 czyli cztery dni w pracy(2 dniówki i 2 nocki)i 4 dni wolnego itd. W czasie dniówek Natalka zajmuje się Ola a kiedy ma nocki to śpi po pracy do 12 a później opiekuje sie Natalką..Mała chodzi spać kolo 18.30 więc w ciągu tygodnia prawie w ogóle jej nie widzę :( :( :( strasznie mi źle z tego powodu bo nie mam czasu ,żeby z nią przysiąść, pouczyć różnych słów, poćwiczyć chodzenie itp itd i w ogole mam mało czasu na zabawę z nią :(
Vestusia fajnie, ze dostałaś zwolnienie...u nas niestety, kiedy jest się na zwolnieniu dostaje się 20% wynagrodzenia...masakra no nie???
Mnie dziś głowa pęka...przyszedł do przedszkola nowy chłopczyk 13 miesięczny i cały dzień płakała za mamą...no a oprócz niego musiałam się zajmować jeszcze 5 innych 10 miesięcznych dzieciaczków...nie było łatwo.A wiecie co mama tego chłopca odwaliła??? Założyła 13 mies. dziecku kaftanik dla noworodka!!!!Jak to zobaczyłam to myślałam, ze padnę!!!!!tren chłopczyk ledwo w nim oddychał!Kretynka normalnie!!!!!!
Czeka na mnie góra prasowania...
A jutro dzień wolny bo Ola wyjechała do Polski na 10 dni i nie ma kto zająć się Natalką...Nawet nie wiecie jak się cieszę, że spędzę jutro dzień z moja małą.

12 lata 2 miesiąc temu #447249 przez Aleksandra
Zdrówko :) Właśnie małż zajechał, a ja podłogę umyłam w kuchni i pewnie mi wlezie B)

My Natalki nie przyzwyczailiśmy, ona po prostu taka jest. Jest bardziej zorganizowana ode mnie :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #447251 przez vestusia
Alkoholiczki jesteście normalnie.

Aniaa_ Twoje posty robią się takie Luśkowe, bo coraz mniej je rozumiem ha, ha, ha :D Ale w miarę zakumałam o co Ci biega he, he, he :D

Dla mnie 18 to też właśnie wcześnie, tzn. bo jak chodzę do pracy to nie chcę, żeby Zuzia chodziła spać o 18, bo za krótko bym ją widziała. Ale też wypracowaliśmy sobie to, żeby dała radę do 19. Teraz potrafi zasnąć o 17, obudzić się o 18 i po 19 idzie znowu spać do rana (czyt. do 5-6 ha, ha, ha). A propos Ania rozbawiło mnie to, że powiedziałaś Wojtusiowi, że jeszcze nie wstajesz i ma spać ha, ha, ha. I że spał! Toż to sukces! Może ja też spróbuję tak Zuzi powiedzieć :D

Oj Emcia to faktycznie krótko Natalkę widzisz. Zresztą masz mimo wszystko męczącą pracę, cały czas z dzieciakami, to nawet możesz być zmęczona po całym dniu i nie mieć już siły na twórcze spędzanie czasu z Natalką. Na pewno nadrobicie z Natalką ten czas, choć rozumiem, że jest ciężko, bo jednak długo pracujesz.
20% wynagrodzenia? No ja pitolę! To faktycznie nie wolno chorować. Szok.

O tak, muszę wykombinować coś z tą świnką-skarbonką. Albo kupić inną, o której nie będzie wiedział Bob i której mi nie opróżni :D

To ja też zaczynam od za tydzień, tj. od kolejnej wypłaty, bo na razie to już i tak na oparach jadę, więc nie mam z czego oszczędzić he, he, he :D

Ja uciekam Laski. Rozścielam wyro i kładę się pod kołderkę. Za chwilę "Na Wspólnej" a potem "MjM" :D

Dobranoc Babeńki i do napisania jutro!

Bananoc i nie pijcie już lepiej za dużo :D Bo zanim dotrwamy do grudniowego weekendu, to zdążycie się tak wprawić, że ja padnę po dwóch drinach i nie dotrzymam Wam kroku ;-)

12 lata 2 miesiąc temu #447260 przez aniaa_
Super emka, że spędzisz jutro czas z Natalką, wybawcie się :):):)

Kurczę emka a Ty am do siebie do pracy nie mogłabys brać Natlii???
A z tym wynagrodzeniem to masakra, a narzekamy, że w Polsce źle :)
A mamy tego chlopca to nie będę komentować :huh:

12 lata 2 miesiąc temu #447264 przez vestusia
No tak, mama tego chłopca to dała popis. Jak można być tak walniętym? Może chciała, aby chłopiec wyglądał na metroseksualnego? Ha, ha, ha :D Wiecie, obcisła koszulka, widoczne mięśnie ha, ha, ha :D Tak serio to szkoda dzieciaka. A ona mogła sobie też założyć jakieś za małe majty, co by jej się w piczkę wrzynały :D Ciekawe czy byłoby jej fajnie. Ludzie to faktycznie mają pomysły.

12 lata 2 miesiąc temu #447266 przez aniaa_
vestusia a wiesz jaka ja byłam zdziwona jak zobaczyłam, że w tym momencie on kładzie glowe na poduszke i śpi :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
A czego nie rozumiesz, poprawię, napiszę wielkimi literami :laugh: :laugh: :laugh:

Vestusia za Twoje zdrówko :) dobranoc

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka