BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 2 miesiąc temu #448949 przez Dorciaition
Madziorskie dzięki za info o tych biletach. Ja to jeszcze nie wiem.

Luśka o taką mi chodzi, ale jeśli w HM jest z czymś różowym to bym wolała, bo do keicki by pasowało. www.reserved.com/pl/kids-collection/girl-056-086/vests/U3688

Alanek[*] :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #448980 przez vestusia
Witam z wieczora :)

Aniaa_ wcale nie jesteś niedobrą Mamcią, że nie dajesz słodyczy, a przynajmniej nie przed głównym posiłkiem. To tylko na zdrowie Wojtusiowi wyjdzie :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

O, to dzieciaki miały spanie! Olaboga! Faktycznie dobrze, że są dziadki :D A na kawce to sobie odbijasz ten brak kontaktów towarzyskich.

Dorcia fajna ta kamizeleczka. Kurka muszę też pomyśleć o jakimś stroju dla Zuzi. Ja to chyba nie mam gustu, bo Wy takie fajne rzeczy wybieracie dla dzieciaków, a ja to jakaś ograniczona jestem he, he, he :D Chyba odmałpuję od którejś z Was ;-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Nie wiem co chciałam jeszcze pisać.

Kaszel mnie męczy, zaraz chyba znowu zwymiotuję.

Wróciłyśmy godzinę temu do domku, Zuzanka już śpi, nie kąpałam jej, bo zasypiała na siedząco. Nakarmiłam ją, przebrałam w piżamkę i położyłam do wyrka.

W podzięce za pomoc koleżance dostałam butelkę winka ;-)

Ale na razie nie otwieram, poczekam aż będę się lepiej czuła i wyzdrowieję.

W razie czego życzę Wam kolorowych snów, bo ja powoli wyłączam kompa i włączam tv skoro już działa.

12 lata 2 miesiąc temu #449037 przez madziorskie
Polunia ja rodziłam na Mickiewicza w tzw. Raszei. Fajny wyremontowany tam oddział i świetna opieka... ale z tym trzymaniem to przeginają!!! :angry: chociaz drugi raz tam zamierzam tam rodzić... :lol:

Wszytskiego naj naj dla Wojtusia i Darusia jak to dziewczyny ładnie ujęły :laugh:

He he fajny fryz ma Wojciech.

Hmm Polunia a kto poprowadzi ten kurs prawidłowego żywienia dla dzieci? Kurcze ja to notorycznie zapominam o żółtku dla Izabeli! Już chyba z miesiąc jej nie dałam do obiadku żółtka! Taka wyrodna matka ze mnie! Aaaaaaaaa i o wit D też zapominam.. :huh:

Śliczne te mebelki! Ja jeszcze w cenach się nie zaznajamiałam, ale oglądałam tak lubieznie.. takie ładne teraz rzeczy robią.. tylko kasiorę mieć... :laugh: :laugh: :laugh:

A własnie Ty POlunia wspominałaś kiedyś o kominku, że chciłaś, ale się rozmysliłaś. Ja nie miałam za dużego wyboru, bo nasz Wójt wymyslił, że nowe domy, które się budują moga być ogrzewane gazem, olejem, lub ekologicznymi paliwami... wiadomo na gaz to bym fortunę pewnie wydawała za rok, więc postawilismy na kominek z płaszczem wodnym, mam go podłączonego pod CO i grzejniki i podłogówkę. Zima palimy tylko w kominku, a piec gazowy mam całkiem wyłączony! :lol: Po prostu tak mnie taniej wychodzi...

12 lata 2 miesiąc temu #449074 przez polunia
Hej , wróciłam :blink: Cieszycie się - prawda :lol: O widzę , ze nawet skaczecie jak ten "To nie tak jak myslisz kotku" :woohoo: Jak mu było ? A juz wiem Bazyl :lol:

Malina coś mało Twoich postów , co jest? Poprawa się :blink:

Idę po-nadrabiać :blink:

A i jestem żdżarta świnia! Kupiłam dziecion Flipsy , czekoladowe i toffi. I co i przed chwila wpierdzieliłam cała paczke toffi , zaraz sie po... no zwymiotuję znaczy się , bryy ;)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #449092 przez Malina86
Heja!

polunia postaram sie poprawic ;) Po prostu Miśka jak widzi laptopa to koniec.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #449095 przez Dorciaition
Aniaa no ja właśnie tak samo robię Leni. Dopiero po obiedzie dostaje jakiegoś chrupka czy danonka. Dziś na obiad kilka łyżeczek zjadła, to w nagrodę dostała. Czyli też ze mnie zła matka A jak Twój Wojtuś je? :blink:

Vestusia
Ty znowu wymyślasz. Masz gust, masz :) Tą kieckę też ściągnełam od kogoś z Was. Zresztą nawet jej jeszcze nie mam.

Najlepszy to Krzysiu dziś. Mówię mu, że mam upatrzony kombinezon Leni na zimę, a on się pyta czy w ogóle jest jej potrzebny.
NO palnąć to mało!
A jak mu pokazałam dzisiaj zdjęcia Leni ze spaceru to stwierdził, że ma straszną czapkę! :ohmy:

Jeju Ty aż wymiotujesz?? Bidulka! Do wyra śmigaj!

Polunia cieszymy :)

Ha ha ja też dziś zjadłam Leni flipsy toffi bo jej nie smakowały :)

Malina
fajowe czapki, ale modelka jeszcze fajniejsza :)
Tą pierwszą w 5-10-15 też przymierzałyśmy, ale za wielkie były.

OOo kurtka widać, że gruba- fajowa :) Spodnie też. Nie widziałam jeszcze z taką górą. Fajne!

Aaa, jeszcze chciałam Wam buciki LEnkowe na zime pokazać. Trochę boję sie, że za małe będą. Mam nadzieję, że jednak nie.

Dobranoc

Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #449104 przez Malina86
Mnie flipsy tez wciagaja- jak zaczne zrec to przestac nie moge :laugh:

Dorcia super te butki. Ja nie wiem jakie kupic, wydaje mi sie, ze w kozakach bedzie sie Miśce zle chodzilo.
U mnie w Smyku byly takie futerkowe bolerka.

Vestusia zimowa wyprawka fajoska :)

12 lata 2 miesiąc temu #449113 przez Dorciaition
Te butki są lekkie wiec wydaje mi sie że będą ok. Muszą być, bo co innego założyć zima na pyty.

U mnie też w Smyku były ale dużo droższe niż w Reserved a chyba to samo. Muszę się dokładnie przyjrzeć.

Zmykam pa pa

12 lata 2 miesiąc temu #449125 przez madziorskie
Dorcia widzę, że masz wózek JEDO FYN. Powiedz jestes z niego zadowolona? J atez taki mam, ale wersję Freeline a Ty masz chyba Klasika, ale one w zasadzie tylko budka sie różnią. Bardzo mnie wkurza, że brak w nim kieszonki na klucze, dokumenty itp....

Ja to się nie moge napatzreć na Lenkę! No Ona jest przecudna!

no laski nie wiem czy doczytam do końca.. jeszcze 2 str zostłay...

Wy juz takie fajne buciki kupujecie, a Izabeli wszystkie za wielkie... nie wiem jak mam jej buciory kupić... chyba poczekam, aż jej nóżki urosną...

W końcu doczytałam! 2,5 godz mi to zajęło... a teraz już Was nie ma, a dwa że ja też jestem śnięta i zaraz idę spać.. chyba dzień dziecka sobie zrobię... umyję ząbki i zmyję makijaż i nyny...

12 lata 2 miesiąc temu #449126 przez madziorskie
aaaaa zapomniałam Dobrej nocy

12 lata 2 miesiąc temu #449138 przez Malina86
I ja sie zegnam.
Dobranoc :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #449158 przez luska
Helo

e nie jest tak źle Aureska śpi , a młody liczy z moja mamą :P

Docia no 74 na Lenke to za małe będzie , bo ona sporo większa od Aureśki ale 80 to możesz spróbować.
Kamizelka taka tylko wydaje mi się , ze była w h&m dłuższa i właśnie z różową albo biała wstążeczka .ale dokładnie nie oglądałam tylko tak żółciłam okiem,

Madziorska ja własnie nie wiem jak tam sprawdzić ceny.Tylko mi się połączenia pokazują.

Oj bidulo ty sie namęczysz

Madziorska spoko u mnie Aureśka tez nie jadła długo jajek , bo nie chciała .I do tej pory by nie jadła , ale w jajecznice z wędlinka , to wciąga jak szalona

Malina i czapy fajne i kurtałka .a tak propos kurtałki , to chyba z reserved , bo taką samą oglądałam , a może bardzo podobną;)
Miska jak profesjonalna modelka :P

Docia no Kristofer jest niemożliwy , u nas takie zimy , że Lenka to normalnie w bikini może śmigać. Palnij go i odemnie

Docia butki Leneczki śliczniutkie.

Ide też nyny ,jak wszystkie to wszystkie .A wkurzyłam sie na fb napisałam posta i teraz lukłam , że go nie ma :angry:

12 lata 2 miesiąc temu #449168 przez emkapl84
a ja jeszcze nie spię :)
Malina, Dorcia super ciuszki...ja też w końcu muszę Natalce trochę pokupować...ostatnio wygrałam 2 aukcje na e bayu i zakupiłam jeansowa spódniczkę z nexta za funta!!!!!i jeszcze jedna jeansowa spódniczke z Zary za 1.70 funta :lol: :lol: ale chyba do urodzin Natalki wstrzymam się z większymi zakupam,i bo z tego co wiem wszyscy znajomi będą Natalce ciuchy kupować.
Dorciatroszkę kosztowało to twoje mieszkanie :huh: ale z tego co widzę czasami na zdjęciach-jest warte tej ceny :) Nasze ma jakieś 65 m kwadratowych...ale póki co wynajmujemy :( dopiero za rok jak nam się uda zaoszczędzić wkład własny to pomyślimy o kupnie domu...ale ciężko z tym oszczędzaniem.
madziorskie w Anglii nikt mi nie kazał dawać witaminy D Natalce i od urodzenia ani razu żadnej witaminy D nie dostała...a co do słodyczy to ja to dopiero jestem wyrodna matka bo Natalka wcina rogaliki 7 days jak opętana!!!!no może bez przesady , ale ja jakoś strasznie nie zwracam uwagi na to, że np żółtka nie zjadła czy coś w tym rodzaju...nie wiem czy to dobrze czy źle...Generalnie Natalka je w tej chwili wszystko...unikam tylko tłustych potraw i rzeczy, które powszechnie uznawane są za niezbyt zdrowe.
Vestusia eh ciężka decyzja przed tobą...wyobrażam sobie, że trudno będzie ci się zdecydować, które mieszkanie wybrać..
Ja jakoś przeżyłam ten dzień w pracy..nawet nie było tak najgorzej.Jutro jestem w baby roomie i przychodzi moja ulubiona najukochańsza dziewczynka z całego przedszkola -Lyla!!!! Jest po prostu mega!!!!No i strasznie mi Natalcię przypomina :)
dobrej nocki :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #449190 przez Dorciaition
Dzień Dobry.

Ale malutko do nadrabiania było.

MAdziorskie tak mam ten wózek, tzn nasz też miał Freeline, ale dali zły, a ze Krzysiu odbieraj go po urodzeniu Lenki to stwierdziliśmy żeby został.
W ogóle co do tego wózka to gondola była super, ale spacerówka mnie denerwuje. Lenia jakoś w niej zjeźdza. Nawet koc pod dupkę podłożyliśmy żeby tak nie spadała. U Ciebie też tak jest.
A o tych schowkach to nawet nie pomyślałam. Faktycznie mogłyby być.

Luśka no 80tkę kupię :) Mam nadzieję, że będzie. Tylko teraz tak se myślę czy ta kamizelka będzie pasowała :) Chciałabym żeby wyglądała ładnie, ale też nie chce jej przebrać jak nie wiadomo co ;)

Emka no u Was to już w ogóle można wyczaić cudeńka za grosze. No ale ja nie narzekam, bo mam od rodziki z Anglii też masę ciuszków dla Leni.
:) Dziękuję, mam nadzieję, że mieszkanie jest warte swojej ceny. Włożyliśmy tutaj masę roboty i serducha. Nawet raz do roku odmalowujemy ściany.
Kochana Lenia też dostaje coraz wiecej naszego jedzenia. W sumie dostawałby ale nie je. Oo, wczoraj zjadła frytka :) A te rogaliki też na pewno by jej zasmakowały.

Aa, Lenia wczoraj zrobiła sama 3 kroczki, ale tak śmiesznie, jakoś bokiem. Szła do Daisy. Kurde, gdyby ta nie siedziała cały dzień w szafie to Lenka mogłaby szybciej się nauczyć chodzenia, bo szaleje za nią. :)

Miłego dnia,

u nas znowu zapowiada się piękna pogoda

12 lata 2 miesiąc temu #449194 przez vestusia
Dżem dobry :D

Faktycznie niewiele jest do nadrobienia :-)

Misiowa modelka cudna a czapy fajne. Oczywiście patrzę na ten Wasz gust i jak znajdę coś podobnego to pewnie Zuzi kupię ;-) Kurteczka też mi się podoba, ta kratka wygląda fajnie.

No a Lenkowe buty superowe, mam nadzieję, że są ciepłe? No a Zdanka to zapytaj czy on w zimie będzie chodził w trampkach czy japonkach, no co za pytanie w ogóle. On to czasami jakiś jakby się z choinki urwał ;-)

Brawo dla Lenki pierwszych kroczków! Kurka ja też chcę! :D Ucałuj ją :D A co do Daisy to coś w tym jest. My jak wczoraj byłyśmy u tej koleżanki to ona też ma pieska małego Chiłałę (nie wiem jak to się pisze????) no i dla Zuzi to najlepszy element wizyty :D

Zamknij Daisy szafę ha, ha, ha :d

Kurka ja o tym żółtku to prawdę mówiąc również zapominam. Jakaś sierota jestem.

Emcia fajowsko jak tak licytujesz za grosze rzeczy. Fajnie, że tam też tak można :D
A ciuszków to chyba nigdy za wiele :D My mamy ich za mało.

Dorcia mnie się Wasze mieszkanko też podoba i powiem ukradkiem, że jak kupimy mieszkanie to po podkradnę pomysł w Zuzi pokoju z tą tapetą w paski, no bardzo mi się podoba! Mogę? :D

O, Piotrek wrócił. Odprowadził Zuzię do żłobka.
Wczoraj jak tak byłam u koleżanki to uznałam, że Zuzia naprawdę jest przekochanym dzieckiem. Jak gdzieś z nią idę to nigdy, przenigdy jeszcze nie miałam żadnego problemu, żeby jakoś nieznośnie się zachowywała, albo cokolwiek. No złote dziecko. Albo jak ktoś do mnie przyjdzie. Owszem marudzi jak jesteśmy same, bo się pewnie nudzi, ale generalnie jest naprawdę przekochana. I od kilku dni tak się we mnie wtula mocno, mocno, że aż w szoku jestem :D
No to wyrzuciłam co mi na serduchu leży he, he, he :D

Idę się ogarnąć, bo dziś znowu musimy polatać po bankach. No oszaleję :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka