BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 1 miesiąc temu #456029 przez Dorciaition
Madziorskie jeszcze nie wiem, mam nadzieję, że nie. Pralka jeszcze nie podłączona. Krzysiu wrócił o 19 z pracy, a teraz Lenia śpi, wiec musi być cisza. Super jakby było już wyprasowane ;)

Oj, to jak będzie Cie jeszcze bolało to zmykaj do lekarza.
A może to "wilk"?

Alanek[*] :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #456037 przez Dorciaition
Luśka otwieraj i piejmy!

Na zdrówko

Luska to trzymać kciuki za jedną czy dwie kreski?? :silly:

To Aurelka nie była planowana?

Malina
Miśka też nie?

Wiem, że Zuzia, Igor, Hanka planowane, a reszta? :)

U mnie Alan wpadka, ale po nim tak mi się zachciało, że nigdy w życiu w czasie dni płodnych nie byłam dla Krzysia tak miła. :)

Dokładnie Luśka z tymi zdjęciami. najlepiej mieć wszystko od razu.

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #456053 przez emkapl84
Hejka:)
Natalka planowana:)
No własnie luska to samo pytanie chciałam zadać...pijemy za jedna czy za dwie kreski??? :lol:
Ja mam malibu z mlekiem i baileysa :lol:
Vestusia strasznie się cieszę, że rodzice pomagają ci kaskę skombinować
Malina to mówisz, że ostatnio w ciąży na bezsenność cierpiałaś :lol:wiesz różnie to bywa jak męża cały tydzień nie ma...to w weekend nie trudno o złoty strzał :lol:
Dorcia tekst w stylu "mam zboczonego męża" mnie rozwalił!!!
Co do tortu ur to ja robię muffinki :lol: taka teraz moda w Anglii. a do jedzenia przygotowuję m.in:
- piersi kurczaka w panierce z pistacji
- kuleczki ze smażonego mięsa mielonego w środku z pieczarką konserwową
- sałatka z brokułów, sera feta i prażonych płatków migdałów
- krakersy z pastami z jajka, tuńczyka, sera białego
- ciasto czekoladowo- sernikowe(spód jak czekoladowy biszkopt z wiśniami a na gorze warstwa sernika)
- jabłecznik
- koreczki z salami, ogórka zielonego i oliwek
i dalej nie pamiętam....nie wiem kiedy to wszytsko przygotuje...u mnie raczej wszystkie dania w postaci przystawek będą...znowu zgodnie z angielską moda i raczej stół szwedzki będzie
A miałam jeszcze napisać swoje zdanie na temat spania z dziećmi...ja uwielbiałam swojego czasu, kiedy Natalka budziła się w nocy i brałam ja do nas do łózka...trwało to kilka tygodni i jej przeszło...ale czasami jak się obudzi w nocy to nadal mam ochotę wziąć ja na kilka godzin do siebie...ja nie widzę w tym nic złego :)póki oczywiście zachowany jest zdrowy rozsądek

12 lata 1 miesiąc temu #456063 przez Dorciaition
Emka co to za pierś w panierce w pistacji? Taka normalna pierś obtoczona w orzechach? No muszę spróbować. Te brokułu z fetą tez fajnie brzmią.

Co do tego spania to zgadzam się z Tobą.

Jeju mam juz dym ;)

12 lata 1 miesiąc temu #456064 przez luska
no co pogrzało was!!!!pewnie , że za jedną.

Aureska była planowana .Ale to planowanie było śmiechu warte.Wprowadziliśmy się na swoje i Olo tak sam na podłodze się bawił i jakoś tak mi się go żal zrobiło i musie do Ł robimy towarzystwo dla niego ,a on no spoko .No i wieczorem się wzięliśmy :P Po 6 dniach zrobiłam testa i tadam B) Wyszła gwiazda

12 lata 1 miesiąc temu #456065 przez emkapl84
Dorcia normalna pierś doprawiona troszkę pieprzem i obtoczona rozbitymi na miazgę pistacjami i smażona na patelni:) robię tez panierkę z płatków owsianych(wtedy pierś doprawiam vegetą i pieprzem)i osmażoną pierś kroję wzdłuż i podaje z sosami czosnkowym i salsa :) spróbuj tez piersi w panierce z pokruszonego na miazgę surowego kalafiora..pyszna i delikatna wtedy wychodzi...ulubionym daniem M są piersi z kurczaka więc muszę kombinować....a zaskoczył mnie dzisiaj M bo po powrocie do domu zastałam gotowy obiad...kluski śląskie z pesto!!!!sam wszytsko zrobił a przepis ostatnio mu podałam po obejrzeniu gesslerowej

12 lata 1 miesiąc temu #456072 przez emkapl84
luskaale super historia!!!!serio będziesz miała co w przyszłości dzieciakom opowiadać...no i trzymam kciuki za jedna kreseczkę :)

12 lata 1 miesiąc temu #456078 przez Dorciaition
Emka musze spróbować z tymi pistacjami i kalafiorem, bo z płatkami to robię czasami.
Ooo, ale M miły. Ha ha faktycznie przepis od Gesslerki. Dobre?
Ja to tylko raz w życiu jadłam kluski śląskie, chyba to były :)

Luśka trzymam kciuki, daj znać z rańca.

12 lata 1 miesiąc temu #456086 przez kima
Lusia ja tam za dwie trzymam kciukasy sasasa B)

A tak na poważnie to mi się też chce drugiego dzieciaczka!

Aha ja stawiam pyszne ogóraski na przegryzkę :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #456087 przez emkapl84
dorcia dobre dobre....zwłaszcza, ze sama nie musiałam nic robić
Będę póki co uciekać, bo M zaraz z siłowni wróci i sobie Avatara obejrzymy :)

12 lata 1 miesiąc temu #456095 przez kima
A tak na serio, to daję sobie jeszcze czas do końca roku, żeby zrzucić co nieco, by waga startowa nie była jak w 9 miesiącu ciąży B)
Kubuś nie planowany, ale to był czas, kiedy zaczęliśmy już prowadzić rozmowy na ten temat, a że człowiek był w kwiecie wieku to i sex ostrzejszy hehehe :laugh: i niedługo potem zrobiłam test i prawie zemdlałam, ale niestety nie wpadłam wtedy, żeby go sfotografować :huh: a szkoda, bo byłaby pamiątka.. Wy wszystkie macie fotki testu? B)

A z tego co u nas to tak po krótce: Kubuś wziął się ostro za gadanie, mówi już pięknie baba, mama, tata średnio mu narazie wychodzi i mówi jeszcze trochę w swoim języku :laugh: w sensie, że prowadzi prześmieszne monologi tak jakby gadał po hebrajsku czy etiopsku :laugh: Kroczki stawia już coraz pewnie :) a poza tym to strasznie łobuzuje, okulary ledwie mi się już na nosie trzymają, bo co rusz mi zdziera z głowy, oczywiście mu na to nie pozwalam (albo staram się - czasem zwyczajnie nie zdążę ruszyć ręką ;) ) to wtedy ryk na maska :laugh: ręcę wciąż mi no juki wkłada, dzisiaj mama się wkurzyła i położyła ją na stole :laugh: obrusów też już nie mam, bo ciągle zdzierał :laugh: otwiera szuflady i wywala skarpetki, na szafki mam założone blokady, bo nie szło go odciągnąć ;)

Aha Suari pisałaś, że Twojego przenoszą do Rzeszowa, to daj może jakiś numer telefonu skoro do mojego miasta zawita hehehehehehe :laugh: dobra, już tak nie żartuję, bo mi zaraz kopa dasz :P

Malina Twoja T. bije wszelkie rekordy popularności :laugh: ten syf w kuchni i te gacie :laugh: :laugh: :laugh: padłam :laugh:

Dorcia Kristoler to szaleje, pod zoofilie mi to zakrawa :laugh: :laugh:

oo Emcia muszę spróbować tej panierki z kalafiorka, nie słyszałam o czymś takim :P

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #456112 przez kima
Apropo Sarny to chyba się wytatuowała, zresztą coś chyba o tym kiedyś przebąkiwała ;)

i ja też w końcu muszę ;)

wklejam troszkę Kubenczja mojego, bo dawno tutaj nie gościł :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No tak, jak ja już do Was przyszłam w końcu, to Wy poszłyście ;) ehh ;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #456123 przez madziorskie
właśnie leciasła rekalma jakobsa i móili 'w przyszłości pralki będa prasowały.." ech na to czekam ;)

Nie sądze by to "wilk" bo pod łopatkę? dziwne miejsce. Najpierw myslałam że to zawał! Bo tak na wysokości serca mnie bolało i ruszyć się nie mogłam...

U nas niby wpadka, bo chcielismy ale tak zaraz po ,slubie a udało się już przed ;-) więc tak jakby planowana wpadka;) ja już wtedy tak bardzo chciałam, mąż jeszcze nie... a wyszło jak wyszło! Teraz jestesmy szczęsliwi!!! :laugh:

Luska no widzisz jak szybko Olkowi towarzystwo załatwiliście.. :laugh: normalnie pełen podziw!!! :side:

emka no az pozazdrościłam takiego męża kucharza! Mój to jedynie jajecznicę, płatki na mleku, kaszankę podsmazoną i przepyszne tosty robi;)

Kima ja tez nie wpadłam na pomysł by sfotografować... mój chciał zostawić na pamiątkę, a ja mówię no gdzie z tym moczem??? hi hi

Kubuś jest prześliczny! A jakie ma cudowne kręcone włoski... no po prostu jest boski!!!

no i gdzie sie wszytskie podziałyście??? podobno tu balanga na całego miała być dzisiaj.... :angry:

12 lata 1 miesiąc temu #456129 przez kima
Eeee mój ma coś zrobić, to zrobi, ale kuchnia potem jak po armagedonie :laugh: wszystkie gary, talerze i kubki w zlewie :laugh: nie myje na bieżąco, tylko odkłada, aż wychodzą same ze zlewu :laugh: więc już wolę sama :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #456135 przez kima
Aha te podziękowania to sama robiłaś, czy zamawiasz gdzieś? Jeśli tak, to dasz link?

My mieliśmy takie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka