BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #481658 przez Dorciaition
Oluś wszystkiego najlepszego Przystojniaku.

Wpadłam Wam po krótce opisać jak było i zmykam spać, bo jak to Vestusia mówi- padam na cyce.

A więc: było super! ;) Ja od początku zalatana żeby wszystkiego upilnować. Najpierw życzonka, potem obiadek, no i po prezentacja. Goście byli mega zaskoczeni i wzruszeni :) Fajny był efekt, bo była na wielkim telewizorku ;) Potem torcik Lenki (który mnie za cholere się nie podobał. Miał być inny, no ale już dupa). Za to był pyszny. Goście zjedli, więc w mało oczekiwanym momencie z dwoma misiami weszłam z tortem dla Krzysia. Zgasiliśy światło, goście wstali, no i zaczęli śpiewać. Zdanek był w szoku, ale chyba zadowolona, choć jeszcze mi nie podziękował nawet :angry: Potem kolacyjka, no i już tak na luzie. Tańcowaliśmy jak na weselu. To było fajne, bo nie siedzieliśmy cały czas objadając się. Zdjeć mam sporo, ale ogólnie to jestem zła, bo gdy tylko pojawiały się moje przebierańce to od razu wszyscy je atakowali do zdjęć. Gdy chciałam zdjęcie naszej trójki z króliczkiem i tygryskiem i ustawiliśmy się to zaraz w około było pełno ludu. chciałam żeby Lenię trzymał któryś z nich i była tylko z nimi na zdjęciach, ale się nie dało. To mnie mega denerwowało, no ale nic. Najważniejsze, że się podobało. bawiliśmy się od 14 do 24.
A no i mieli ślicznie ustrojaną salę. Dałam im ozdoby, ale zrobili to super.
Gdy wróciliśmy do domu i tam też trochę popiliśmy to zorientowałam się, że nie zabrałam aparatu z restauracji, więc poszłam ze szwagierką go szukać. Umówiłam się w knajpie na oglądanie filmików z kamer. Załamałam się. Przeszukałyśmy wszystko. Gdy szłyśmy już spać Karola looknęła w moją torbę od wózka, no i był- na wierzchu :ohmy:
Jeśli chodzi o prezenty to od większości dostała kaskę.
Ale też jakąś lalę, ciuchy, misie, srebrne kolczyki. Aa takie fajne pudełko z wygrawerowanymi życzeniami i w nim sztućce na których napisane jest Lenka Zdanowska i data urodzenia. To Wam później sfotografuję. Cudna pamiątka.
No i

allegro.pl/muzyczne-drzewko-vtech-i2798482339.html
allegro.pl/duza-kostka-edukacyjna-labiry...ier-i2794151291.html
allegro.pl/moj-pierwszy-komputer-laptop-...jne-i2821027350.html
allegro.pl/wesola-zagroda-farma-chicco-p...-wa-i2788047589.html

Krzysiu tez dostał jakieś kosmetyki, alkohole, kaskę, więc mu się upiekło. Choć prosiłam gości żeby absolutnie nic nie kupowali.

Fotki na fb, ale coś Wam jeszcze dorzucę.

Przepraszam, że się tak rozpisałam tylko o sobie. Jutro wrócę do normy ;)

Lenulka. Podobało mi się jak wyglądała, choć troszkę ta spódniczka była za luźna.

Dziadki
goście

Miało być zdjęcia z misiami, nami i moimi rodzicami, ale królika zmolestował ktoś inny do zdjęć. :angry:
Krzysiowi tort

najpierw wybrała różaniec, ale później po zastanowieniu chwyciła kieliszek i juz nie chciała go oddać ;)

Faceci nie chcieli tańcować to i takie pary były ;)

Królik zaciążył ;)

With my friend

No i Lencia

Mam prawie 500 zdjęć, ale juz przestanę bo moderator mnie wykopie ;)

Alanek[*] :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #481663 przez Suari
Sto latek dla Olusia :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #481714 przez Suari
Super Dorcia,że imprezka się udała, no a Lencia to bez wątpienia była gwiazdeczką wieczoru :)

Madziorskie- co ty dosypujesz Izie do jedzenia, że tyle śpi ? ;)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #481750 przez Kredka
Olo buziaczki od cioci Kredki i Mikołaja i życzenia wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek 

Lusia no toscie poszaleli… najważniejsze że już obkupieni. Miałas szczęście, że odnalazłas ten telefon. No dobra już wieej ani słowa o te...fonie :lol:

Lusia dziwne że nie ma rozmiaru 19. W sklepie w którym ja kupuję , takich mniejszych rozmiarów jest pełno i to na promocji. Jak chcesz mogę zobaczyc czy jest cos fajnego dla dziewczynek, cyknę fotę i wyslę pocztą . NO, jak chcesz dogadamy się ;) Mikołaj ma 23 hehe ja miałam problem aby ładne zimówki wybrać z tych większych bo ludzie wykupili…
O śliczny komplecik  może wkleisz zdjecie Aurelki w tym kompleciku?

Vestusia fajne te zakupy. Daj znać czy w praktyce się sprawdzą. Hehe dopiero co przeglądałam zabawki do kąpieli na allegro.Miki się kaczuszką znudził i myślę mu coś kupić nowego. Myślałam o tym allegro.pl/tomy-osmiorniczki-do-kapieli-...13z-i2788756606.html albo o tym allegro.pl/show_item.php?item=2800475810...ff9b62fb8b71e1e483bb
Oj już niedługo ślub  O 45 moja wymarzona waga. Póki co odstawiłam diete i nie mogę się zmotywować. A też muszę się wziąśc ostro za Dukana… Mój małż już dłuższy czas na diecie… a brzuszek spada…

Madziaska 1700 zł i to jest niedrogo za obrączki?? Niedrogo to zakupic za 500 zł .
Nie widziałam na allegro niekapka z rurką z baby ono, może podeślesz linka jaki. Mam zamiar kupic Mikołajowi i nie wiem jaki.

Madziorskie widzę, że z Ciebie niezłe ziółko hehe mnie też się marzy taki wypad, odpoczynek od domu..
Zazdroszczę drzemek Izy w dzien… Mikołaj nie chce ostatnio wcale spac w domu. Jedynie na spacerach..chyba z szoku tlenowego…

Suari podoba mi się ta żaba  Jak tam Igorek??

Polunia
ja Cię podziwiam, no i zazdroszczę, że wychodząc z domu na balety masz spokojną głowę. Ja dzwonię do mojego męża bo on potrafi zapomnieć że dziecko może być głodne. A mój szkrab nawet po 7 godz nie płacze.

Powiem Ci że oryginalne te Wasze obrączki. Choc my mamy klasyczne ale te mi się podobają. Niestety satynowanie się wyciera :( .

Emkapl koniecznie wycałuj Natalkę. Mam nadzieję, że już jej lepiej..Biedactwo…

Aleksandra
fajny taki weekend rodzinny  lubie takie dni kiedy jest cała rodzina.
Szczerze będę 3mac kciuki aby założył samodzielnie firmę, choć przyklejenie się do teścia ma swoje plusy – nie płaci ZUS-u. Normalnie jakby sam miał dzialalnosc to początkowo jest mniejszy ale tak z tesciem, to 4 stówki zostają w kieszeni. Bo jak się ich nie ma to nikt nam ich nie da.

Dorcia
widać i po zdjęciach, że imprezka udana. Lencia gwiazdeczka wyglądała pięknie. Zdanek pewnie szczęśliwy że o nim pamiętałaś  Torciki piękne  myślę że się troszkę czepiasz bo na zdjęciach fajnie wyglądają. No ale jeśli plan pierwotny co do torta Lenkowego był inny to się nie dziwie, że się zdenerwowałaś.
Prezenty fajne. Pochwal się ile Lenka zebrała kaski…
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Hhehe Lenka będzie zakonnicą… pijaną zakonnicą????????? Heheh żarcik oczywiście. Usmiałam się z tego że kieliszka nie chciała puscic.

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #481769 przez Kredka
To na tyle nadrabiania Was.. A co u nas...

Bylismy dzisiaj na spacerku. BYło świetnie. Pogoda piekna. MIkolaj oczywiscie 3/4 spaceru przespał... :dry: w domu nie ma na to czasu :S a mamuska w proszku ze wszystkim.. w domu pobojowisko że szok. Dzisiaj małż miał wolne wiec wspólnie ogarnelismy nieład. Ja wziełam sie za łazienke (tak szorowałam podłogę, że zaryłam tipsem o wanne że szlag trafił pazurka a ja mam siny palec :dry: -taka zdolna jestem ) to w tym czasie malż sie z Mikim bawił a potem ja wyszłam na spacer a on uszczelniał okno i mył naczynia (ogarniał kuchnię). Potem na biegu obbiad dla młodego miałam słoik a mężowi grilowaną piers z kury + sałatka z pomidorow i cebulki. Dukan na to pozwala.
W weekend bylismy u chrzetnej Mikołaja na kawie. Mikus przyglądął sie jej córeczce która ma dpiero 2 miesiące. Przyglądał sie malutniej z uwagą i gawożył do niej.. Poplotkowałysmy sobie. Generalnie było bardzo miło.

Na roczku beda ciasta, tort i nie wiem cxzy obiad robic. Chrzciny niedawno co były z wielkim romachem, pełno dań ciepłych. Więc jak radzicie??? Myslałam aby udka upiec dla zrównoważenia słodkiego poamaku po słodkosciach, moze jakies dukanowe roladki z piersi jako zimne przekąski, jak sądzicie?

Kupiłam dzisiaj Mikołajowi cymbałki. OJ jaką miał frajdę. Bawił się z godzinę nimi. Potem cymbałki dorwał mąż hehe :lol: :lol: myslałam, że padnę :lol: :lol: on to dopiero miał radochę ;) ;) ;) :lol: :lol: :lol: Duże dziecko :P

ZMykam cos obejrzec w tv i moze dokoncze pazurki bo w dzien nie ma szans abym skoczyła. Miki od razu by się lampą i żelami zaopiekował.

Malina biedna Misia z tym katarem. Robisz jej parowanie? Dobre na katar.
Mozesz mi doradzic w jakie żele zainwestować na początek, myslałam o zakupie jakiegos zestawu (z kuferkiem aby miec wszystko "w kupie") do tipsów na allegro. Może bys mi doradziła który kupić, tak do maks 250 zł z przesyłką.

Buziaki dla WAS :kiss:

BANANOC

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]

12 lata 3 tygodni temu #481878 przez kima
A ja mam jakiś humor do dupy ;)

12 lata 3 tygodni temu #481927 przez kima
i topię smutki w Desperadosie ;)

halo halo jest jeszcze dzisiaj kto?

12 lata 3 tygodni temu #482015 przez polunia
Hej Dziewuszki

Kima i jak tam? Desperados pomógł? :blink:

Dorcia fotki zarabiste. Lenisława cudna , a ten kotylion , ciotka ... :side: No i Ty jaka laska :side: Pluszaki mega i z tego co czytam okazały sie atrakcja dla wszystkich nie tylko dla dzieci :) Super , ze wszystko poszło po Twojej mysli a ten Lenkowy tort jest ładany , co z nim nie tak niby?
Ja cały czas czekam za tą grudniowa "niespodzianką". Zostało parę dni zaledwie , zdradź się w końcu bo mnie ciekawość zżera :woohoo:
A i daj linka do tej kiecki i jak z rozmiarami? Wypadają tak w miarę?

Kredka skoro niedawno były wystawne chrzciny to teraz bym postawiła na słodkości ewentualnie jakies przekaski jesli planujecie alkohol na imprezie.
Ostatnio jak bylismy w Selgrosie D tez chciał Poli kupić cymbałki. Kazałam mu spadać z nimi na drzewo bo bym chyba ocipiała jakby sie z Kacprem do nich dobrali :blink: Ale co prawda to prawda , chlopy to takie przerosniete dzieci :blink:
A z tym wychodzeniem z domu to raczej nie na balety a do roboty :blink: Co do jedzenia to mam spokojna głowe , D ich dobrze karmi a , ze często jest to "żywienie zbiorowe" znaczy sie cała trojka z jednego talerza i niekoniecznie to co ja bym Poli dala to juz się wytnie :blink: Nakarmi , pieluchy zmienia , wykapie wiec jest ok. A to , że czasami chtay nie poznaje jak wracam to trudno ale za to jakie dzieci szczęśliwe :silly:

Luska no to poszalałas z Olkowymi urodzinami w przedszkolu. Szczerze mówiąc ja bym z tym szampanem spasowala , ja mam awersje do tych dzieciecych szampanów. Jakos mi tak nie pasują , to taka próbka doroslosci dla dzieci. No ale to moje zdanie i kazdy robi jak uwaza. A co to za ciasto? No juz mniej więcej wiem , wujek google pomógł :woohoo:
Komplecik fajny , najbardziej mi sie ta kamizelka podoba :)
Ja nadal nie kupiłam Poli stroju na roczek :dry:

Suari sie usmialam z żółwia po flaszce :lol:

No i tyle , pogubiłam się na Luskowym wpisie :woohoo: :kiss:

A teraz lece , o 9 przychodzi opiekunka do dzieciaków, musze im ciuszki uszykować i siebie ogarnac. Normalnie mam stresa jak cholera. O 10 planuje wyjechac z domu , bedzie z nimi do 15.30 jak D wróci z pracy. Ale jak znam siebie to w miedzyczasie wlece do domu zobaczyc co i jak. Musze jeszcze spojrzec na co wazniejsze papiery i gdzies je upchnac , nigdy nie wiesz na co bedzie miała ochote "zerknać". Niby znam dziewczyne , mieszka po drugiej stronie ulicy ale i tak zaraz sraczki dostanę!!!!!!!!! :cheer: Mam nadzieje , że moje dzieci beda zadowolone. Kacper wczoraj cioci na krok nie odstepował a Poli jak minęła chwila zwatpienia i płacz mówiacy "ciotka nawet sie do mnie nie zblizaj" to sie do niej tuliła. Trzymajcie kciuki.

Milego dnia , papa :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #482032 przez Aleksandra
Cześc kochane.

Wczoraj wyłączyli nam neta bo cos naprawiali :angry: Ostatnio co chwile cos naprawiają....

Dorcia sliczne zdjęcia i widac, że imprezka była przednia :lol:

Kima a co sie stało, że miałaś taki humor??

Zaraz wkleję wam moje dziecię....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 3 tygodni temu #482207 przez Aleksandra
I znowu puski....jest tam kto???

12 lata 3 tygodni temu #482277 przez madziorskie
weszłam zaczęłam czytac i co???
Izabela się obudziła...

ide sie chwilkę pobawić i jeszcze tutaj wrócę!!!

skończę zupę w międzyczasie gotować ;) dzisiaj rodzinny garnek jarzynowej... ;)

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #482326 przez madziorskie
Dorcia super, że impreza się super udała, no i tańce były! Fantastycznie wręcz!
A co do przebierańców to ja bym wprost powiedziałą, że sa dla Lenki i chcę żeby miałą pamiatkę ,a potem każdy będzie mógł sobie robić zdjęcia ile bedzie chciał! Ale najpier Lenka! No, ale ja to już taka jestem! :laugh:
Ślicznie Lenia wyglądała no i super prezenty dostała, no i takie pamiątkowe! Świetnie!

Świetne zdjęcia macie! Teraz na prezentację czekamy :)
Aaa Lenka w sukience o wiele ładniej wyglądała niz córka siostry... :laugh: :P ;)

Dobrze, że aparat się znalazł! szkoda zdjęć by było.. no i aparatu też...

Suari nic nie dosypuję, ale muszę z nią spać bo inaczej tez by nie spała;) ona jak pieski moich rodziców, jak ktoś koło nich leży to będa spać, a jak maja same leżeć to nie.. bedą się kręcic pod nogami, a się nie położą...

Z Izka jest podobnie.. jak ktoś z nia spi to ona tez spi, ale sama to już dawno na nogach by była :) Dzisiaj spała od 20 do 9:40 ...

Z bucików Izunia nosiu 17... a takich to nie robią tylko szmacianki...

Kredka ośmiorniczki bardzo mi się podobają, moga byc fajne ;)

No nie wiem, jak uważasz.. ale my robimy kawa ciasto tort i kolacja full wypas... tak by nikt głodny nie wyszedł.. zreszta u nas to zawsze jest tak, że jeszcze dod omu każdy coś dostaje, bo tyle jedzonka narobimy z moją mamą...

Kimuś a co to za smutki co?

Polunia będzie dobrez, zobaczysz!

Olu oo taki bochen chleba juz zjada? he he fajne zdjęcie! a rajstopki te żółte z Biedronki?

A ja mam jakis nowy ruter i teraz jest z netem wszystko ok. już mnie nie rozłącza... :)
Dzisiaj zapowiadali u nas deszcz, ale póki co nie widac go... więc pewnie zaraz wyjdziemy na spacerek... tylko niech zupka skończy się gotować... bo jeszcze ciut mięsko twarde... jednak indyk musi się dłużej pogotować.. niz kurok.. wrzuciałam prawie wszytsko razem i warzywa już rozgotowane a mięsko twardawe... :(

Aaa wczoraj małz pojechał mesiem do pracy, bo w polówce nie było paliwa... a potem teść pozyczył od niego mesia i pojechał do king crosa i znów zwineli nam dwa kołpaki... no masakra! Ale tym razem teśc odkupuje! No ale juz wiedzał ż etam kradna i pojechał! No wkurzył mie niesamowicie!

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #482366 przez Dorciaition
Hej Dziewczyny.

Luśka jak urodziny Olka w przedszkolu? Mam nadzieję, że masz fotki.

Malina co Ty chcesz do Waszego nazwiska? Pasuje Tobie i Miśki do imienia :lol:

MAdziorskie
taki wyjazd na pewno bardzo się przydał. Czasami trzeba sobie odpocząć od obowiązków domowych. Ooo i potańcowałaś- super.

Jak zdrówko Zuzi?
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Oo, poszalałaś z zakupami, ale żyrafka być musi. :)

My do kąpieli mamy takie coś allegro.pl/fisher-price-przyjaciele-z-wa...eli-i2793212985.html , allegro.pl/fisher-price-plywajaca-kaczus...a12-i2806244611.html i jakieś gumowe kaczuszki jeszcze.

Vestusia Ty przy wadze 45 kg będziesz wyglądała jak kościotrup.

Madziorskie
możesz mi wysłać link co macie do tego niekapka, co nie idzie wody wylać. Thx

Polunia
gratuluję spadku wagi.

Emka
zdrówka dla Dziewczynek.

Malina zdrówka dla Michaliny.

Polunia
jak opiekunka? Skąd ją masz? Chyba nie doczytałam.

Kredka
myśle, że jednak powinnaś zrobić coś więcej nić tylko ciasto, chociaż właśnie tą kolację. U nas była zupa, potem obiad, ciasta, kolacja, zakąski i później znowu na ciepło zupki dwie. no i alkohol- dla niektórych najważniejszy (wina półsłodkie- białe i czerwone, słodkie- też dwa kolory, no i wóda).

Kredka
z Twojego jak z każdego faceta jest duże dziecko. ;) Mój też czasami jak zasiądzie to zabawek to jak by go nie było. :)

Polunia
tort miał być całą Myszką Miki, a nie tylko jej łbem ;) no ale już dupa. ;)
Kieckę wynajdę i wyśle.

U mnie dla dzieciaków też był Pikolo :silly:

Aaa, juz czytam skąd masz opiekunkę. Też myślę, że lepiej dmuchać na zimnę i pochować troszkę rzeczy.

Natalka
śliczna.

MAdziorskie
mówiłam tak, krzyczałam, ale tak głośno było, że i tak mnie nikt nie słuchał ;) no szkoda.

Ale Izunia małą pytkę ma. Zresztą ona ogólnie malusia. :)

Przepraszam, że tak krótko i chaotycznie, ale sporo tego było. Oczywiście czytałam codziennie, bom przecież uzależniona ;)

Alanek[*] :(

12 lata 3 tygodni temu #482382 przez Aleksandra
Madziorskie tak to te z biedronki :) Są rewelacyjne, grube i ciepłe :)

Dorcia to sie młoda obłowiła w kasę, przypilnuj żeby wszystkiego nie wydała na "głupoty" :blink:

Młoda śpi, pada u nas deszcz więc ze spaceru nici (Madziorskie zamiast u was to u nas pada )

Zrobiłam porządki w szafie i sie załamałam....3/4 szafu wywaliłam z czego z tych "wywalonych" połowe dam siostrze. Wszystko za małe.....znalazłam nawet spódnice w które mieściłam się przed ślubem i zastanawiałam się na który półdupek sobie je założę a były piękne....pocieszam sie tym, że moja siostra w nie wejdzie :) Tak więc muszę sporo rzeczy sobie kupic.

Przy okazji myslałam, że zawału dostanę!! Moje dziecko oczywiście pomagało mi bardzo intensywnie przy sprzataniu w szafie. Dopadła pudełko po butach i rozwaliła te saszetki z granulkami!! Ja patrze a ona ma jedną w buzi!! Myslałam, że zejdę na miejscu!! Na szczęście musiała jej bardzo nie smakowac bo ochoczo wypluła. Ale bym miała meksyk jakby zjadła!!

12 lata 3 tygodni temu #482543 przez madziorskie
No i zamiast spacerku pojechałam na zakupy ;)
Musiałam kupić izie coś do spania! Z nia mam ten problem, że ma szczupłe nóżki, a spiochy do spania co ma (dostała ich nawet w rozmiarze 74 i 80) są szerokie i w nocy ma dwie nózki w jednej nogawce i potem budzi się z płaczem, bo ruszyć się dziecko nie może! Nie mam pojęcia czemu wszytskie pajacyki takie szerokie robią??? Jak była mniejsza od teściówki dostała dwa śpiochy, które wogóle mi się nie podobały!!! A potem jak juz dorosła do ich rozmiaru to były najlepsze śpiochy do spania tzn pajacyki ;) no po prostu takie szczupłe w pasie i nózkach! Nie były ładne z wygladu, ale okazały sie bardzo praktyczne i ciagle ich uzywałam;)

Kupiłam w końcu jej dzisiaj do spania pólspiochy, bo miały dość wąskie nogawki i mam nadzieję, że się sprawdzą! A nawet jak nie too żal nie będzie bo były po 16 zł... ;)

Najlepiej bym musiała miec dla Izy takie cos jak rajstopy hi hi

Malina mnie tez się wydaje, że akurat nazwisko pasuje Tobie i Miśce do imion ;)

Dorcia no to mamy podobne obraczki z podobnymi grawerami w środku ;)

Iza ma taki kubek niekapek allegro.pl/kubek-niekapek-butelka-dla-dz...ktm-i2779679672.html

Jak ja mocno nim potrząsam góra dół góra dół to czasami jakas kropla spadnie, ale Iza nie ma szans by wylała! Za to mam tez niekapek Tommy Tippe to z niego leci przy potrząsaniu prawie jak woda z kranu.. ;)

Sama bym tak drogiego kubeczka nie kupiła, ale to prezent od naszego kolegi Niemca :laugh:

Aleksanda tez mam kilka par własnie tych Biedronkowych rajstop i są super! Takie jak na teraz akurat ;)

U nas tez już pada od 14 praktycznie... najpierw mżało, a teraz więcej...

To fajnie, że masz komu wydać! G łupio tak wyrzucać fajne ciuchy...

A co jest takiego strasznego w tych kulkach pochłaniających wilgoć?
Pewnie nie raz zjedzą nasze dzieci coś co zupełnie do jedzenia sie nie nadaje :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka