BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #484160 przez madziorskie
Malina dobrze wiedzieć, by na Huggisy się nie kusić.. chociaz ja mam taki zapas pampersów, że zaczynam sie zastanawiać czy je wogóle zuzyje ... no ale póki co nocniczka nie mamy więc pewnie zdąży zużyć...

Ja kupy w skarpetce też nie przerabiała, ale górą wyciekło na body dzisiaj wieczorem, ale zachciało mi się suszonych sliwek dawac dziecku na deser ;) to mam za swoje.. no i mam kilka DADY pieluch i własnei w nich najczęściej górą wychodzi... jak za dużo zrobi...

co do jeździka to właśnie ja myślę, że on nie tyle do nauki chodzenia co do jeżdżenia... moi bratankowie mają 3 i 4 latka i nadal potrafią się nimi bawić na tarasie ;)

Polunia o co chodzi z synkiem? Bo nie jarzę...

Tak trzymała z nadzieją, że zakwitnie! Ba jednego roku nawet mu terapię szokowa zastosowałam i nic nie dało.... :angry: Liście ładne zdrowe miał to trzymałam wraz z innymi, które marne liście, a prawie non stop kwitną...

Takie duże pojazdy z Wadera sa fajne. Ja kupiłam wywrotkę taką co ma max 150 kg udźwigu i tym się najlepiej bawi.. raz na wywrotce ize woził.. ;) oo właśnie muszę fotki załatwić od męża brata...

Ale drugiego takiego dużego chyba mu nie kupię, bo oni w mieszkaniu to nie bardzo mają gdzie trzymać. Takie auto do odpychania nóżkami mają. Może puzzle mu kupię, ale czy 1,5 roku to nie za wcześnie na puzzle? A klocki drewniane wiem, że Iza od nich dostanie to głupio im klocki inne kupować.. żeby nie było, że oddajemy prezent.. hi hi

Ciężkie tematy z prezentami...

Aaa właśnie co do inhalatora/nebulizatora to my mamy taką końcówkę dla niemowląt ze smoczkiem na końcu i jak Iza miała 3 miechy bardzo się sprawdziła i dlatego taki akurat mamy. W szpitalu nam ten kazali kupić dla niej. Ale pewnie wszystkie, które dziewczyny tutaj powklejały mają podobne parametry i funkcje. Ważne by był cichy i dziecko nie bało sie buczenia. Mówię nam też podobało się to, że miał smoczek i Izunia ssała sobie smoczek i wprawdzie zasypiała na inhalacjach ;) a trochę ich miała...

Madziaska nie martw się na zapas! Dasz radę, będzie dobrze! Zobaczysz! Przeciez to nie pierwsza impreza...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #484200 przez polunia
madziorskie ten synek , bo Pola dostała karteczke urodzinową dla chłopca ale i tak piekna :)

12 lata 3 tygodni temu #484203 przez Malina86
Dziekuje Dziewczynki za info o inhaltorach- teraz to juz kompletnie nie wiem, ktory wybrac hahahaha :laugh: Napewno ktorys z Waszych :)

polunia smarki nie przeszly, bez zmian jakby :S

madziaska trzymam kciuki za imprezke! Napewno bedzie super, bo jak inaczej moze byc ;) I fotki nam tu wklejaj zaraz po wszystkim ;)

madziorskie faktycznie misie sie skurczyly sporo :laugh: Ale malutka byla Izunia- ja chce takiego bobaska :laugh:

Za pol godziny "Porodowka" :laugh:

12 lata 3 tygodni temu #484209 przez madziorskie
ha ha dobre ;) liczy się fakt! Ja nie mam Waszych adresów więc nawet nic wysłac nie moge :(

Dodam, ze misie maja 40 cm...

12 lata 3 tygodni temu #484210 przez madziorskie
klawiatura mi się przestawiła i nawet jak chce zedytowac tamtego posta to miesza...

więc misie mają 40 cm wzrostu..

a ja też znów bym chciała takiego maluszka...

a co to za porodówka? na czym leci???

12 lata 3 tygodni temu #484216 przez polunia
Porodowka na TLC - ja niestety nadal nie mam cyfrowki... :side:

12 lata 3 tygodni temu #484221 przez Malina86
No Porodowka na TLC, zaraz bedzie, nowa seria sie zaczela :)

Cos zjem chyba jeszcze, kuzwa chyba utylam... siedzie na dupie i tylko zre :dry: Mam w planie zaczac cwiczyc, ale jeszcze nie wiem od kiedy :laugh:

Buziaxy, spadywuje :laugh: :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #484232 przez madziorskie
no to oglądam.. nawet nie wiedziałam, że mam taki program... ;)
chociaż czasami może lepiej nie oglądać coby się nie zrazić.. hi hi
w końcu Izunia ma jeszcze mieć braciszka.. ;))

12 lata 3 tygodni temu #484236 przez polunia
Helołłłłłłłłłłł natasza21 fajnie się czyta??????????

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #484243 przez madziorskie
natasza21 już prawie 2 godz tu czyta więc chyba dobrze...

tylko nie wiem co chce wyczytać...

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #484249 przez kima
Ja dzisiaj nie mam weny coś.. ;)

Ale życzenia tylko chce złożyć - wszystkiego najlepszego dla Poluni :kiss:
Rośnij duża :kiss:

i dla Izuni również :kiss:

Byłam w tesco i obkupiłam Kubunia w bodziaki i pajacyki do spania z F&F, lubię tę firmę i bardzo korzystne ceny, za 5 body z dł. rękawkiem dałam 31zł, za drugie 5 bodziaków 36zł, a za 3 pajacyki 26,5. Tylko cholera wzięłam rozmiar 18-24miesiące, bodziaki dobre, akurat tak z lekkim zapasem, a te pajace to chyba za 2 lata będą dobre :laugh: ja sama mam je od szyi do kolan :laugh: jutro pojadę wymienić chyba ;)

No nic mi się nie chce, palce coś mi się kiepsko ruszają po klawiaturze, więc kończę - baj :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #484258 przez polunia
Malina spać idź w końcu :blink:
Mozesz wejsc na fb bo mnie wywala... :dry: ?

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #484273 przez Kredka
Witam jako pierwsza :lol: :lol: :lol: . Ja już od 5ej nie śpię. Mąż mi taką pobudkę zgotował ;) , że "po" usnąć nie mogłam. No to co robic - forum, przeciez to juz uzaleznienie. Wczoraj nie zajrzalam bo robilam poznym wieczorem pazury. Tak mnie wkurzają te żele, na których teraz pracuje, bo po pół mesiącu żółkną i wygląda to ohydnie, co najmniej jakbym paliła...a nie palę :P Tak więc zrobiłam sobie french z brokatem wiec mam nadzieję że ładny efekt dłużej pozostanie.Powiem Wam, że co raz lepiej mi to wychodzi i szybciej ;)
Mikołaj spi :) a ja mam chwilę dla Was, bo w dzień chodzi jak nakręcony...jak trze oczy i chce sie z nim polozyc aby usnął, badz ululać to tak się wygina jakbym go ze skóry obdzierała.. Spiacy a usnąć nie chce. Dopiero okolo 15-17 usypia. A wieczorem cyrki przy zasypianiu. Zawsze po kąpieli kładziemy sie we 3 na łózku, Miki tuli sie i usypiał a eraz lata po łózku i wsciekac sie chce.
oo wlasnie sie obudził. ZMyka dac mu jesc i moze jeszcze usnie...mam nadzieje..

Lusia
ja pamiętam w szkole to w dniu urodzin zawsze przychodziliśmy z cukierkami, wiec tym bardziej w przedszkolu. Olo zadowolony i to najważniejsze  super, że impreza udana.
O i widzę zdjęcia z przedszkola  OLo jaki zadowolony, że w centrum uwagi  Wow az 3 dzieci było…szok…wszyscy chorzy??

Pola spóźnione ale szczere życzenia  orazu buziaki dla Izuni 

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
.
No to zaszalałaś z zakupami. U nas z uwagi na to że impreza była niedawno z pompą, więc roczek ciut mniej wystawny  Ale generalnie ciasta, tort, 2 dania ciepłe, 2-3 sałatki, przekąski słodkie i słone wiec mysle że goscie głodni nie będą.

Dorcia ja się wkurzyłam bo na tej aukcji to dosłownie przebili mnie w ostatniej sekundzie. No ale ludzie grają nie „ fer „, bo podpierają się programami do licytacji  Chyb też zacznę bo się wnerwiłam. A te zabawki to część będę w szafie trzymać, bo mało miejsca. Szukam nadal jakiegos fajnego zestawu..
Dorcia wprawisz się z czasem, nawet z tym parkowaniem ;) nie od razu się człowiek przestawia. A jak Ci się jezdzi nowym autem, lepiej niż „starym”?

Malina oj dobrze, że mamy tu na forum eksperta kosmetycznego. Szczerze mówiąc nie mam się kogo doradzić tutaj na miejscu. Moja koleżanka owszem pożyczyła mi zestaw ale ona poza tym że go ma to jakos nie specjalnie lubi robic tipsy. Przyznam szczerze że jakosć wykonania moich pazurów (zrobiona 1-2 razy tylko samodzielnie) jest taka jak jej, tyle, że ona jest po kursie a ja samouk obserwator ;) Wiem, że zabrzmialo bardzo skromnie..hehe ale trzeba umiec się docenić.
Malina na razie to robiłam żel na tipsie. Powiem szczerze że nie przyglądałam się specjalnie na te ozdoby, patrzyłam na maszynkę i frezarkę bo wiem że są przydatne. Zamowie pewnie ten zestaw z frezarką ;) Nie robiłam nigdy na formę, choć widziałam jak to się robi wiec pewnie by nie było problemów. Nie lubię takich grubych pazurów bleee wolę delikatniejsze wtapiac ozdoby, nie wiem czemu ale wkurza mnie (żeby nie powiedzieć – drażni) jak mi coś wystaje na paznokciu.
Malina no to Misia walnęła niezle z armaty, że ażw skarpecie kupa była  usmiałam się nieziemsko  Ja raz mialam HUggisy ale dla mnie to były okropniaste (tesciowa mi kupiła do szpitala a ta zamiast Pampersów bo o te mi chodziło to kupiła H… plułam sobie pozniej w brodę bo takie sztywne ). No ale tak to jest jak się tesciową wysyła po takie rzeczy..

Madziorskie zgadzam się z Tobą, że taka postawa – zastaw się a postaw się niczemu dobremu się nie przyczynia. Taka moda pewnie rozpoczęta została przez snobów. A potem to już jak łańcuszek, podaj dalej, no i leci.. choć powiem szczerze ja nie chciałabym aby moje dziecko czuło się poszkodowane, skoro wszystkie dzieci mają to moje czemu mialo być gorsze. Sobie bym ujęła a dziecku dała.
Madziorskie u nas tort piecze tesciowa –robi pyszne torty ale jeśli chodzi o dekoracje tego tortu to już moja broszka…kupiłam foto tort, mam nadzieje że dojdzie do piątku, inaczej się pochlastam………:/
Fajne to Twoje 11 miesieczne dziecię, no i pokaz mi zdjecie tych mega boczkow, bo widzę że Izuś to raczej modelka ;) a nie jakis zapasnik sumo…

Aleksandra pogratuluj Zbyszkowi ode mnie. Cięszę się bardzo  Lubię takie miłe wiadomości. To pewnie wczoraj była mała imprezka??
U nas w klatce w bloku w grudniu bądź styczniu pojawi się dziewczynka  drugie takie małe dziecko  hura!!! Mikołajowi koleżanka rośnie w brzuszku…no chyba Aurelka nie będzie zazdrosna ;) tylko platoniczna znajomość ;)

Madziaska nie martw się wszystko się uda  My za to się imprezujemy w niedzielę ;) ale ja jakos podchodzę do tego na luza…

Kimuś cos ostatnio masz deprechę. Zrób sobie jakis wypad z koleżankami czy cos co lubisz, może zakupy dla Ciebie? Humor się poprawi. Ja jak mam chandrę to czasem byle pierdola mnie ucieszy. Wczoraj zakupilam sobie kilka par kolczyków ze sztucznej biżuterii, bransoletkę z Rosmana z zawieszkami w kolorze starego złota 
Ja też lubię firmę F&F – bardzo dobre jakościowo rzeczy i cena też niejednokrotnie mi się podoba . Ostatnio kupowałam Mikołajowi pajacyki własnie w rozmiarze 18-24 i są dobre heheh z malenkim zapasikiem (maleńkim zaznaczam).

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]

12 lata 3 tygodni temu #484286 przez Kredka
Mój szkrab pochłonął kaszkę w towarzystwie Bzyczka i teraz buszuje. Mialam nadzieje, że sobie dośpi ale szanse zerowe :dry:

Za oknem pochmurno, ulice mokre choc aktualnie nie pada. Oby nie padało, bo nie chce mi sie caly dzien siedziec w domu. Idę pościelać i ogarnąć domek :)
Ja juz 2 kawy z mleczkiem wypiłam i zastanawiam sie czy sobie trzeciej nie zrobic. To chyba uzależnienie... :blush:

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]

12 lata 3 tygodni temu #484297 przez Dorciaition
polunia napisał:

madziorskie ten synek , bo Pola dostała karteczke urodzinową dla chłopca ale i tak piekna :)

:(

Alanek[*] :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka