- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopad 2011 cz. 2
Listopad 2011 cz. 2
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MIKOŁAJKU!!! DUŻO DUŻO ZDRÓWKA I SAMYCH RADOSNYCH DNI

Malina to się porobiło. Biedna Misia , jeszcze raz zdrówka życzę!!!
Luska ja chyba czegos nie odnotowałam

Łee , a co powiedziała lekarka , że co jest Olkowi? Ten antybiotyk to na krtań jak wtedy pisałaś? No super , nie miał sie kiedy rozchorować tylko akurat na imprezę. Moze do jutra juz mu lepiej bedzie. Zdrówka!!!
Matka szalejesz

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A miałam Wam napisać , moje menu roczkowe będzie skromne takie "na odjeb". No tort i ciasto a na kolację : rolady z cycków z serem i pieczarkami , parówki dla dzieciaczków tych mniejszych , sałatka gyros , sałatka jarzynowa , ryba w occie (o własnie miałam wyjać z zamrażalnika bo popołudniu będe smazyć

No ja do marca pewnie sie nie zdaze wyrobić z aparatem , najpierw muszę zębole wszystkie wyleczyć. A raz , ze nie bardzo mam czas na wycieczki do dentysty a dwa , kasa bo aparat tez troche kosztuje

Luska no ja w pierwszym odruchu chcialam wziĄŚĆ i jedna i drugą "kreację" ale zdrowy rozsadek wziął górę. Znowu by wisiało w szafie , no gdzie ja jej założę biała falbaniasta kieckę , po domu to az zal bo zaraz by wygladała jak idź stąd i nie wracaj a imprezy nam się zadne nie szykują.
Sarna o kurdę , to sie porobiło. Raczej takie małe przyjemne okolicznosci na spotkania z rodziną

Luska ja Cie podziwiam z ta prezentacją , dziubiesz przy niej i diubiesz , ja to juz bym spasowała. Moja cierpliwośc jest bardzo ograniczona

A i miałam jeszcze napisać , że u mnie dekoracje roczkowe beda troche wymieszane. Zamówiłam wczoraj(babka wczoraj wysłał do poludnia priorytetem wiec dzisiej paczka powinna dojsć) obrusy ,serwetki ,banery roczkowe ,kubeczki i talerzyki dla dzieciaków z minnie. I cos tam jeszcze z minnie i nie pamietam co

No i chyba tyle.
A macie laski jakieś plany na Sylwestra? Jak ja bym się gdzies przeszla , chociaz na zwykla domówke. Niby w Sylwestra planuje się bawić (w andrzejki tez planowałam ale miałaysmy taki meksyk , że usiadłam na dupie dopiero po 2 jak wydałysmy sniadanie

Miłego dzionka, papa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszego solenizanta Mikołajka! Buziaki Skarbie :*
Weszłam przed momentem, a już Iza stoi koło mnie... no nie wiem czy uda mi sie poczytać...
Dzisiaj Izunia spała z nami w łózku, bo wieczorem koło 22 nie pamiętam dokłądnie która była się obudziła i po chwili tak się rozpłakała, że nie było wyjścia i musiałam szybki prysznic wziąść i do niej biec... no i już bez pożegnania wyłączyłam komputer

Hmm a to wielkie gówno Polunia to nie smierdziało? hi hi
Ale sliczny strój! W pierwszej chwili myślałam, że te koraliki to prawdziwe, dopiero po chwili się zorientowałam, że narysowane na bluzeczce...

Druga też piękna, ale faktycznie za gorąco by mogło być w takiej na bodziaka.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kredzia moja tylko rano i wieczorem kaszkę na mm zjada i mleka wcale już nie pije! Od dzisiaj juz nie karmię cycem

Ja tez słyszłąm wiele złego o nawilżaczach pwoietrzach, że to samo zło i lęgowisko bakterii! My nie mamy i nie zamierzamy mieć! Jedynie w sypialni mam powieszone na grzejniku pojemniki z wodą, i jak jest problem z katarem to wkraplam w nie ciutkę amolu

Madziaska samą solą mówisz? Hmm to jak bede miała taką potzrebę (odpukać) to zastosuję

Mm nie koniecznie musi w butli podać! Przecież z niekapka równie dobrze można podac mm!!!
Na opakowaniu Bebilon 2 jest napisane, że po 6 miesiącu 3 razy dziennie po 210 ml mm dziecko powinno wypić! Moja nigdy do takiej ilości nie doszła! Rano jak cyc to nie wiem ile tam wypijała! Ale jak w dzień czy wieczorem chciałam dać mm to był moment co piła 150 ml i to był jej max! Kaszki wieczorem na mm potrafi 240 wypić! ja rano daję gęstą łyżeczką, a wieczorem rzadką do picia! pediatra mi pozwoliła dawać tak, dlatego, że Iza szczupła, bo normalnie to raz dziennie kaszka powinna być tylko... bo to niby za dużo kalorii i można utuczyć dziecko...
Kredka jak chcesz zaniku pokarmu to nie wolno naduszać na cycki i sprawdzać czy leci, bo wtedy zawsze poleci! Po prostu ich nie sprawdzaj, a za jakiś czas już nic tam nie będzie

Polunia dzięki za poradę co do inhalatora i oklepania! W tym już mamy wprawę

sarna moje kondolencje! 4 pogrzeby to trochę za wiele przeżyć!!!
Luśka zdrówka dla Olusia! Ale masz dobrze z mamą, że Aureśkę bawi

Malina ojj to jednak coś poważniejszego u Miśki! Idź idź do lekarza skoro i oczka ropieją!
Nic ide położyć Izkę spać i czytam dalej...
Juz jestem.. Izabela śpi! Ciekawe jak długo!
Akurat uważam, że kawa ciasto, tort i kolacja wystarczą na roczek! U nas bedzie podobnie! Obiadu nie robię! Nie miałabym czasu tego ogarnąć, a po Świętach i tak każdy będzie objedzony..

No to jeszcze tylko Hania i Aureśka zostały, a potem dopiero za miesiąc moja Izunia skończy roczek... ech jak czytam o Waszych przygotowaniach to juz tez bym chciała, a z drugiej strony jeszcze prawie miesiąc czasu.. no ale za zaproszenia musiałabym się już wziąść...
Może w ten weekend się weźniemy i z mężusiem zrobimy

Dzisiaj takie wietrzysko, że na spacer nie pójdziemy... no ale chyba zrobię rogaliki dla męża i córki.. ale i pewnie sama się skuszę, bo sa przepyszne...

Mam takie dwie w domu, ale one chyba za skromne są i pewnie w Święta Jej ubiorę... no ta druga może i by mogła byc... sama nie wiem.. ale ta Poluni bardzo mi się podba...
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ooo , to dzis się chyba upijesz wieczorem za wszystkie czasy skoro cyc odstawiony

Moje dzieci odpukac grzeczne , Pola poszla do kojca i się bawi , Kacper po raz 5 układa nowe puzzle a ja zamiast wziąć się do roboty to przed kompem siedzę. Kuxwa nie miał kiedy mnie leń nawiedzić , a potem bedę biegać jak ze sraczka żeby sie wyrobić

Pola wylała sobie soczek z niekapka na głowe i całe klaczki jej sie kleja. Wyglada jakbym na zel jej zrobila.
W ogóle to ja wiem , że u Was to dawno i nieprawda i możecie nie pamiętać bo dzieciaczki juz biegaja ale moja panna na poczatku tej drogi i wydaje mi się , że pewniej idzie w momencie kiedy ma cos w raczkach. U Wasz tez tak było?
Pola się obsrała lece przebrać bo ma dupsko odparzone

- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ojj wypije sobie dzisiaj z mężem no może i z Wami..

Nic idę rozrobić drożdze..
Ale jestem zła na siebie!!!!!!!!!!!!!!
Idąc do kuchni kopnęłam zabawkę, która leżała na podłodze i obudziłąm Izunię!!!
No ciasto udało mi się zrobić jak jadła chrupki.. ale teraz zrobić z niego rogaliki to już nie wiem co jej wymyślić...

- [email protected]
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- MaMut
pisarka jak Vestusia nie jestem...ale sprobuje

:*:*:*
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Rano jak idzie spać otwieram zawsze okna na górze i robię przeciąg i po pól godzinie zamykam zanim się obudzi... a dzisiaj zapomniałam i wietrzyłam górę 4 godziny! Temperatura spadła do 16 stopni zanim sobie o oknach przypomniałam..a przypomniałam tylko dlatego, że jak dawałam Izie obiad to mi coś chłodno po nogach się zrobiło i wtedy sobie przypomniałam.. ech mam nadzieję, że Izuni nie zawiało bo ona tak po korytarzu sobie dzielnie raczkowała...
- Malina86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Bylysmy u lekarza, no i ogolnie pluca i oskrzela czyste, katar ropny, jakis wirus ogolnie. Do oczu dostalysmy neomycyne i nosa mamy tez tym pedzlowac, dalej syrop, wapno, witaminy, a na noc czopki. Jakby podskoczyla temperatura to mamy recepte na antybiotyk.
Misia spi juz prawie 3h

Dobrze, ze A. dzisiaj przyjezdza, moze Misia ozdrowieje jak tatusia zobaczy

Przepraszam, ze tak tylko o nas, ale chyba sie budzi wkoncu moj zasmarkaniec.
- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Iza dzisiaj zaczęła psikać i wtedy katar po brodę! No mam nadzieję, że się nie rozłoży!
Teraz przed snem dałam jej łyżeczke wapna i mam nadzieję, że jej minie bo w zasadzie nic więcej nie mam na objawy przeziębienia... Cebion mi się skończył, a w zasadzie miesiąc czy dwa temu go wyrzuciłam bo już minął termin ważnośći...
Ech no już się odzywa... jak ja zazdroszczę tym co ich maleństwa śpią dłużej niż pół godziny!!!
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Mikołajku sto lat dlaciebie kochany dzieciaczku

Myślałam , że nie bede miała czasu zajrzeć .ale jestem obrobiona .Na jutro tylko miecho do piekarnika i gitara, a i mielone z selerem mi zostały i wsio.
Malina zdrówka dla Michaliny

Pola prosze mi tu byków nie wypominać , ja prosta dziewczyna ze wsi jestem

Tak Aureska była 4 dni u moich rodziców.Miałam większy luz , ale stęskniłam sie za nią straszniei.Dobrze , że w domku juz jest.Naprzytulała mnie wycałowała i przytyła

Co do prezentacij , to sama sobie sie dziwie.Ale oglądanie tego jest bezcenne , no namnie to działa strasznie.zawsze mam ciary i tak cieplo mi sie na sercu robi.Pokazałam chrzestnej Aureski to , zeby oceniła i tez powiedziaal , że łezka jej się zakrecila , że świetne to jest i mimo , ze oglądała 3 razy to miała ciary.Prezentacja ma 20 minut i stwierdziła , że za krótko

Tak oles dastał na krtatań , ogólnie na górne drogi oddechowe.Do tego stodal i pulmeo , ale pulmeo odmówiłam , bo zawsze po nim wymiotował i zamiast tego dostał bioaron C
co do dekoracji, to u mnie prócz balonów nic nie będzie dałam na luz , bo i taki wszystko w koszu by wylądowało , a z balonów , to będą miały frajdy.
Ja planów na sylwka nie mam na razie , ale mam ochote straszną
Madziorska jak długo nie nosze oksów i zaloże to tez tak mam , ze widze krzywo i tak dziwnie i po dniu sie przyzwyczajają.
skieneczki obje ładniutkie , i też slicznie by Izunia wygladała
Pola moja mała na poczatku to chyba z rekami w gorze szłam.Ale już nie pamiętam.
Oj biedna Michasia .sto lat dla niej.
Ciekawe jak mój Olo dziś.Ale mnie zaraził gardło mi wysiadło , tylko mam nadziej , że Aureśki nie dopadnie.
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
eee co za dziady mnie męczą o lapa

- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Iza się obudziła i siedzi mi na kolanach.. ech nie wiem jak to bedzie dzisiaj...
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34
- Malina86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-