- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopad 2011 cz. 2
Listopad 2011 cz. 2
- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
- Otrzymane podziękowania: 0

Sto latek dla Naszej Aurelci Laleczki słodziutkiej!
Ogrom buziaczków w dzisiejszym dniu dla Ciebie!

My dzisiaj u mojej mamy, wczoraj u teściów, generalnie wekend udany

Polunia wyglądasz świetnie - klasa mamuśka, a mała Polunia rzeczywiście wyglądała bajkowo - nie tylko dla Ciebie, ale fakt faktem, że dla nas nasze dzieciaczki zawsze będą najpiękniejsze na świecie

Luśka mają racje Ci, co Ci mówili, że bardzo korzystna zmiana z tymi włosami, chociaż ja to zawsze twierdzę, że ładnemu we wszystkim ładnie, więc pewnie gdybyś miała nawet jeża na głowie nie wyglądałabyś źle

Vestusia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dorcia zaciekawiłaś mnie bardzo, w sumie to co ja kiedyś napisałam prawdopodobnie zabrzmiało podobnie

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Co do kubka tak leci mi.te uszczelki za dobrze nie trzymają i z tym trzeba się liczyć , ale ja i tak go sobie chwale , bo wydaje mi się , że maluch dzięki temu kubeczkowi szybciej opanowuje picie ze szklaneczki.
Vesta z tym jedzeniem powiem ci , że różnie bywa.Aureska ładnie jadła juz kawałki, a teraz to najlepiej papki ew, niedużo grudek , bo nie zje.Znaczy zupe , bo daj jej kotkleta w łapsko , o parówkę zabija wzrokiem no i ogóry kiszone też pogryzie i problemu z tym nie ma .Ale z zupami to tragedia , musiałam się z blenderem przeprosić

vesta jeju biedna ty z tym paznokciem .Z tegop co z kumałam , to schodzi ci cały tak??
Własnie już wiem co bede robic , obejrzę Zmierzch , ale odkąd przeczytałam sage , to uważam , że film jest ogólnie kiepski.Oglądam raczej z ciekawości , bo książki mnie pochłonęły.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Vesta komu się nie marzy taki dzień

a Vesta ty mówisz , ze Zuzia się drze jak cos nie po jej mysli , a Aureska nie ceregieli sie tylko dostajemy od nie strzała

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Vesta Zuzka ślicznie wygląda, zwłaszcza przy kolacji

EEE ale mnie grdło , boli , juz nie moge mówic , bosko .Jutro z olem na kontrol i pewnie ja dostane leki

- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Vestka, nie - nie dziecko

Ty się miałaś za Boba brać

Kolczyczki ładniuśne

Eeee ja też chcę córeczke

- Malina86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Horror przed chwila przezylam normalnie... Misia dostala takiego ataku kaszlu, ze myslalam, ze sie udusi! Wkoncu z tego wszystkiego zaczela wymiotowac, obrzygala siebie, mnie, dywan, pufe i sciane! No masakra. Dobrze, ze ja akurat wzielam na rece, bo jeszcze by sie zadusial tym rzygiem. Normalnie sie poryczalam z tego wszsytkiego. Jutro zadzwonie do pediatry czy ten antybiotyk mam dawac- mialam dac jak bedzie miala wysoka goraczke, a nie ma. Katar dalej ma, teraz jeszcze kaszel doszedl. Chyba dzisiaj nie zasne ze stresu o nia. Caly tydzien malo co spimy przez ta chorobe, najgorsze, ze jestem z tym wszystkim sama, no naprawde mam dosc

Przepraszam, ze tak od nas zaczelam, ale musialam sie wyzalic.
Lusia fotki z imprezki super, Aurelka wygladala cudnie no u Ty mamuska wypieknialas jeszcze bardziej! Wloski super i fryzura i kolor. Tort tez bardzo ladny, nie wymyslaj, ze brzydki.
polunia masz racje- Pola wygladala bosko! No i Ty tez laska! Damiano tez niczego sobie, Kacperek uroczy- super z Was rodzinka

madziorskie co do chodzenia to ja ostatnio czytalam artykul pisany przez jakiegos ortopede, ze uczyc dziecko powinno sie chodzic na boso lub w skarpetach antyposlizgowych, a buty w tym wieku powinny sluzyc jedynie do ochrony przed zimnem. Stopa powinna swobodnie pracowac i nie byc w zaden sposob ograniczona butem. Moja Misia po domu tylko w skarpetach, tak sobie to wzielam do serca, ze nawet kapci jej nie zakladam zadnych.
Dorcia no wkurzasz mnie ta tajemniczoscia...

Vestusia wrocilam do swojego posta gdzie pisalam o "zywych kolorach" na torcie poluni i myslalam, ze moze ja jakiejs zacmy otrograficznej dostalam i takiego byka walnelam, ale to nie ja

Miśka tez odsmoczkowana

Kolczyki Zuzi sliczne, no, ale ten dydek?!

Nie wiem co to ja chcialam jeszcze napisac...acha!
Moje dziecko uwielbia pluszowe misie, ktorych ma cala polke i kupilismy jej na Mikolaja miska w Smyku, dwie ksiazeczki jej jeszcze- bardzo lubi ksiazki tez, tylko strasznie meczy czapke, zeby jej opowiadac- pokazuje palcem na wszystkie postacie i trzeba jej sto razy mowic kto to

No to juz chyba wsio co chcialam napisac. Kolejny dlugi tydzien przed nami... Do srody musimy siedziec w domu, a jak sie Miśka nie wykuruje to jeszcze dluzej, a mialysmy jechac we wtorek na zdjecia z Mikolajem do mamy do zlobka

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co do kapci , to aureska nie umie chodzic w kapciach , na codzien śmiga w tych grubych skarpetach z antypoślizgowa podeszwą , a śmiga w nich tylko dlatego , że w skarpetach czy rajstopach się ślizga.
Malina wy to szalejcie z tymi zakupami dla małej.Ja juz pasuje , bo się nie mieszczę

kima podobała sie , podobała
- Malina86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Miśce kupila wlasnie ksiazeczke o zwierzatkach- ona strasznie lubi wszelaka zwierzyne. Jak np. w tv lecial zwiastun King Konga i malpy lataly i piszczaly to Michaśka sie zasmiewala do rozpuku

Na Gwiazdke myslalam, zeby jej kupic takiego pieska interaktywnego allegro.pl/samby-interaktywny-piesek-ber...nal-i2838944881.html Jak reklame widzi na Disney Junior to szaleje

Dobranoc

- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Kredka to i tak sporo jedzonka będziesz miała!
Polunia no widać, że Pola wie co dobre

Ślicznie Pola wyglądała! Az chce się patzreć na takie sliczności i oczu nie mozna oderwać!
Polunia Luśka super, że imprezy się udały!
Co do prezentacji too chyba fakltycznie ciężko o pełne skupienie jak się w grupie ogląda, bo każdy coś powie, skomentuje, wybuchnie smiech itp. ach muszę się wziąść za moją bo jestem na chrzcinach, a to dopiero 3 miesiąc...

Luśka co do prezentów to nigdy nie wiadomo.. tak jak na wesele prosisz kasę a i tak dostaniesz prezent... tutaj jest podobnie.. Prezent czasami taniej wychodzi niż kasa i chyba dlatego tak jest... chociaż jak widzę, to niektóre prezenty wcale nie takie tanie...
Ślicznie Aureśka wyglądała!
Vestusia to super, że sobie wyszłaś z kuleżankami... a Piotrek faktycznie mógł zaprosić w piatek, ale pewnie wolał w sobotę bo nie siedział sam z córką..

No ale udało się i Tobie pogodzić spotkanie z koleżankami ze spotkaniem tego koleg z dziewczyną więc luzik! Pewnie laska się wynudziła w towarzystwie dwóch facetów... ale może z Zuźką się troszkę pobawiła

Dorcia dopeiro za tydzień chcesz nam powiedziec dlaczego jesteś dzisiaj zła??? Hmmm
conajmniej to dziwne... Hmm okresu nie dostałaś??? A może dostałas i jesteś zawiedziona, ż e nie jesteś w ciąży???

Vestusiu no ja tez coraz częściej i coraz więcej daje produktów Izuni od samodzielnego jedzenia i o ile owoce twarde ładnie je o tyle np banana wolę ja trzymac w ręce i jej dawać do ugryzienia! Ale jak juz mam i tak do prania nakrycie z krzesełka to jej daję... tak samo inne rzeczy. parówka to daję jej do rączki i sama je

Ta pierwsza sukieneczka jest ładna, ale potem sobie przypomniałam, że ją ma po mojej chrześniaczce więc odpada! na swój roczek musi mieć nowe ciuszki i tyle

Co do bucikó to Izunia stawia pierwsze kroczki od miesiąca i ostatnio sama przy pchaczu, ale w samych rajstopkach czy skarpetkach nie miała tyle zaparcia w nózkach i jeździk jej odjeżdżał! A teraz jak ma buciki to jakos tak sama potrafi się pewniej utzrymać na nózkach i pchacz już jej nie odjeżdża a co za tym idzie może sobie przy nim chodzić! No i po nózkach jak tzryma się ją za rączki tez lepiej tupta sobie

Moja mama kupiła jej paputki/kapciuszki ale sa wielkie! Iza ma taką szczupłą nózkę, że nawet jak na długośc stópki jest ok to noga po prostu wychodzi z buta

ojj to prawda, że coraz fajniejsze nasze dzieciaczki!
AAa co do zdjęć to możesz teraz robić co roku (taki mam plan) w tym samym miejscu w domu podobnie ubrana (no bluzeczka i sukienka dzinsowa lub dżinsy i bluzeczka) i np na tym samym fotelu, czy kanapie, czy ścianie

Bardzo łądne kolczyki! Tylko nie boisz się, że jakies dziecko jej zachaczy o te kolczyki? Ja bym chyba ze strachu umarła, bo tam na dole uszka jest taka dziurka... ale ja strachliwa jestem! Może się w końcu zmobilizuję i przebiję małej uszka na roczek... siora coś o kolczykach wspominała... może jje kupi???
Widać, że kolacja smakowała!!!

Malina może lepiej idź do lekarza z nią niech osłucha! jejku tak się biedna męczy! Jejku strasznie tak zwymiotować! Niech szybciutko wyzdrowieje!!!
Juz lepiej niech ja się rozchoruję, a ona wyzdrowieje!!!!
Z butami to jest tak, że jak ktoś ma dywany/wykładziny to dziecko może chodzić sobie w samych rajstopkach/skarpetkach! No ale tak jak ja mam tylko panele i na wiekszości na dole płytki, które sa zimne zwłąszcza rano to już nie do końca tak zdrowo jest bo reumatyzmu dostac może to po pierwsze, a po drugie przeziębić się może! Nie wspomnę już o tym, że się slizga i pchacz jej odjeżdża a w bucikach nic takiego się nie dzieje! buciki ze skórki więc nóżka może oddychać...
Ja mam firmy emel www.emel.com.pl/ buty mają pozytywną opinie instytutu matki i dziecka
Fajny ten pies bernardyn!
Nic ja zmykam do łóżka bo weszłam tylko na chwilkę a zrobiła się już 22:45..
Dobrej nocy
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
I nie ma komu skladac zyczeń już

Co do mojego pseudo torta(u?) to przynajmniej był bardzo dobry. Migdałowo jaogodowy. Ale mógłby byc większy bo tak na styk starczyło

U nas z kupnem zabawki przez tate to tak róznie bywa. Często oglada w necie rózne pierdoły ale czy sam z siebie kiedys cos kupił to nie wiem

Luska no sorry ale Twój tort jest o niebo ladniejszy od mojej pseudo-minnie. I jest na nim to zdjecie które mi sie tak podobało z tymi czapami.
Aurelcia ślicznota. Jakie ona ma cudne duze oczka. Matka jakie Ty masz kapitalne te klaki. Gdybym takie ładne miala to w zyciu bym nie ciachneła na krótko. Widac , ze sporo ich fryzjerka obciela ale wydaje mi się , że lepiej , taka lzejsza ta fryzura teraz.
Dorcia oz Ty niedobra , o co loto , umre z ciekawosci do przyszlego tygodnia.
Luska u nas z fryzjerem Kacpra nie było problemu bo obcinała ga ciotka która w miare zna do tego w domowej łazience. Nie wiem jakby sie zachował u obcej fryzjerki na fotelui. Pod konioec juz mowił , że wiecej nie chce wiec kazałam ciotce przestac zeby się nie zraził.
Ja kiecke Poli sama zwęzałam

Vesta dawaj na sylwestra , pobiegasz troche z kotletami po sali , Bob z D dostana flaszke do szatni i bedzie git

Nie do konca rozumiem z tym złobkiem? Pani chce mieć wolne w sylwestra tak? Przeciez to normalny dzień roboczy jest i nie wszyscy rodzice maja wolne w tym dniu. Zrozumiałabym gdyby był czynny krócej niz zwykle ale zeby w ogole dzici nie przyprowadzać. A , ze niby masz ja wziąć ze soba do pracy?
Oj ja tez robie byki , moze nie tyle ortograficzne (chociaz tez sie pewnie zdarzaja) ale tych stylistycznych jest od groma

Gratulacje za odsmoczkowanie Zuzanny

Zuzankowe kolczyki jej pod oczka pasują

O ja kolacja - meksyk. Jak ja nie lubie jak Pola sama cos je bo własnie zawsze taka ufyflana jest a mnie to drazni

Że niby Ty masz zjebany gust??? Ciotka - przesadzasz. Kazdemu co innego się podoba i nic nikomu do tego

Luska a Olo idzie codzinnie w dzień spac czy tak tylko okazjonalnie? Ja jakbym Kacprowi pozwoliła w dzień spac to potem do nocy bym z nim walczyła

Zdrówka zyczę i dla Ciebie i dla Ola!!!
No ja tez z @ na imprezie bylam

Malina współczuję , wierz mi , ze wiem co to znaczy

Widzę , ze Zinnat. U nas w ogole na Ploe nie działał. Kup sobie ciotka ten inhalator , nawet jesli teraz potrzebny bedzie na kilka razy to na przyszlośc na bank sie przyda.
Sie usmiałam , Damiano tez niczego sobie

No i se popisałam , musze wysłac dokumenty do architektki bo dzwonila , mialam to zrobic w zeszłym tygodniu i zapomniałam

Lecę milego dzionka , papa

- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
A ja sobie w nocy przypomniałam, że od 26 listopada miałam robić kurs uzupełniający moje kwalifikacje zawodowe... jest to kurs internetowy, więc w domu mogę go sobie robić... No i rano szybko weszłam na stronę zalogowałam się i okazało się, że kurs jest do dzisiaj więc strona po stronie kursu skopiowałam do word-a i potem jak Iza poszła spać to zrobiłam test zaliczeniowy i zdałam

W weekend sobie troszkę pofolgowałam, no bo skoro miałam pyszny obiad to czemu miałam na niego tylko patrzeć??? A potem jak Przemo jadł trufle wiśniowe to też się skusiłam

ja podobnie jak Polunia dopiero teraz po przeczytaniu ostatniego Luśki posta zajarzyłam co to ten zachowanek

Ja zrozumiałam z tym żłobkiem, że żadnych dzieci nie będzie tylko Zuzia i fajnie by było, gdyby też została w domu, no bo inaczej sama by była w żłobku... No zawsze Vestusia może wziąść dzień opieki na zdrowe dziecko! Mamy prawo do 2 takich w ciągu roku

Polunia a co tam za architekturę nową tworzysz???

Izabela właśnei piłuje zęby o krzesełko od karmienia...

Idę zgrzac jej zupkę

Katar ma mniejszy dzisiaj, ale nie chce mi się wychodzić na spacer, więc tylko do mojej babci zajrzymy na chwilke...
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34

- Marta M
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11

Ja tylko chciałam przypomnieć głosującym i nie głosującym o klikaniu, teraz to naprawdę widzę w tym sens bo Maja ma już drugie miejsce, walczymy zatem o pierwsze i pomagamy jej spełnić marzenie, klikamy raz dziennie do 15 grudnia, gorąco zachęcam i proszę o pomoc w jej imieniu

www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz
A tu ranking miejsc:
www.promykslonca.pl/pl/na-jednym-wozku/5...zgoszone-do-programu
- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziecie zasypia, więc mogę coś napisać.
Luśka no i wszyscy mają rację, bo naprawdę ładnie wyglądasz. Ja to też chciałabym coś zmienić w fryzurze, ale nie wiem co, no i troszkę stracha mam :/
Vestusia o kurcze, ale @ Cię złapała. :/ Faktycznie dobrze, że czarne spodnie miałaś.
Kochana przebrany na urodzinach Leni był mąż Psiapsióły, a później jeszcze do Krzysiowego torta Karolina.

Ha ha nie masz zjebanego gustu, po prostu każdy ma inny. Mnie te baletnicowe kiecki mega się podobają.
Dzięki za link do kubeczka. Kupię go, skoro mówisz, że fajny jest. Kurka, mam już tyle tych niekapków itp., że sklep chyba otworzę

Nie, Vestka ta dziewczyna sama wymyśliła te rzeczy, a Krzyś je jej robi. Ale są naprawdę rewelacyjne. Daliśmy mojej chrześnicy taką kołyskę. Była u nas cały weekend, no i non stop się nią bawiła.
Co do jedzenia Leni to mało się poprawiło, ale zajada i papki i normalne. W związku z tym, że jest fanką makaranu pożera go w całości, owoce też dostaje do ręki. Ale ogólnie to bardzo mało je.
Jeju współczuję bólu paznokcia. No masakra.

Nie mów, że Zmierzch taki zły? Ach, ale i tak chciałabym go obejrzeć. Wszystko przeczytałam, obejrzałam, to i ten ostatni muszę zobaczyć.
Gratuluję dla Zuzi, że odsmoczkowana. Zdolna Dziewczynka! Mamusia też.

Jakoś sobie nie wyobrażam, że Zuzia się tak drze he he
.
Śliczne te kolczyki Zuzi. A kolor niebieski trafiony w dziesiątkę. Pięknie pasują do oczęt Zuzanki.
Jak ładnie zajada. Jeju Ona ma coraz dłuższe te włoski. Super są

Kima opowiadaj nam tutaj koniecznie co masz za plany.
E tam, wierzysz w zapeszanie.

Luśka zdrówka dla Ciebie. Też na imprezie miałam @.
Malina o kuwa masakra z tym kaszlem Miśka. A jak dzisiejsza nocka? Mam nadzieję, że już lepiej.
Gratki dla Was za odsmoczkowanie.
Kredka no Twoja T wymiata. Kużwa, że jej nie wstyd tak ! Ja pierniczę…
MAdziorskie ojejciu rozmiar 44? Ależ to musi być maluśkie.

Ha ha ale wymyśliłaś z tą ciążą i okresem

Coś mi się wydaje, że Izunia na roczek już będzie sama maszerować.
Polunia no widzisz, najważniejsze, że tort był dobry. Gorzej jak by ładnie wyglądał, a nie był zjadliwy.
Kredzia Krzysiu raczej nic Leni sam nie kupuje. NA Raz może się zdarzyło. Ale ja tam się cieszę, bo znając jego pewnie by kupił coś niestworzonego

Oo Polunia mnie krawcowa potrzebna. Zgłoszę się do Ciebie

Malina ma rację, mnie też Damian w tych okularkach się podoba