BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!

13 lata 2 miesiąc temu #204439 przez drynek88
no wlasnie trzeba siedziec i sie nie ruszac niestety mozliwe ze jak tyle chodzilas to bedziesz musiala powtorzyc badanie bo moze nie wyjsc ale to niestety dowiesz sei jak bedzie odbierala wyniki:(
to tez takie pielegniarki ze najwazniejszego nie powiedzialy ach a ty bedziesz musiala moze cierpiec jeszcze raz

..Natalia..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #204448 przez lilian355
ehh po godzinie 15 jak odbiorę wyniki to się dowiem... chociaż będę starać się byc dobrej myśli, ze te wyniki się za mocno nie zaniżyły i że będą w normie...

13 lata 2 miesiąc temu #204468 przez drynek88
zobaczymy daj znac, w kazdym badz razie zycze POWODZENIA zebys nie musiala powtarzac badania

..Natalia..

13 lata 2 miesiąc temu #204490 przez tygrysica
no nie mozna chodzić żeby adrenalina sie nie wydzialała, bo może zafałszowac wynik. Jak odbierzesz wyniki to koniecznie powiedz ginowi, że poszłaś do domu- może ewentualna różnica nie będzie duża i nie bedzie grała roli. nie ma co się na zapas martwic ;)

13 lata 2 miesiąc temu #204495 przez tygrysica
jakby co- wciśnij cytryny połówkę- lepsze paskudztwo ;)

13 lata 2 miesiąc temu #204509 przez luska
Nie wiem czy to takie konieczne to siedzenie B) Ja chodziłam , ba nawet adrenalinke miałam bo mnie tak ciotka wkurzyła , ze się czerwona zrobiłam hehehe ;)

Drynek waga się nie przejmuj.Ważne , żeby właśnie nic się nie działo ,a tym ,że się nic nie zmieniło też powinnaś sie cieszyć :)
A ja miała wizytę w środę.Z mała wszytko oki , aczkolwiek się nie potwierdziło , czy to dziewczynka.Po prostu nie spytałam, ogólnie wszytko dobrze .Mam tylko siebie obserwować , liczyć ruchy dwa razy dziennie(jak na razie czasu na to brak B) )No i ciąża zakończy się cc.Następna wizyta 27pazdziernika i mam nadzieje , ze ustalimy termin rozpakowania , chciała bym na 26 jak z Olenskiem :)

13 lata 2 miesiąc temu #204555 przez tygrysica
co do wagi to normalne, że większości nam przyspiesza od 7ego miesiąca. Ja tez teraz szybko tyję- tak mi się przynajmniej wydawało, bo mi po prostu szybko brzuch rośnie ;) A znalazłam kalkulator wagi w ciąży (i mieszczę się w normie): viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/

13 lata 2 miesiąc temu #204558 przez tygrysica
hehe...przekrocze 90 kg... co prawda mam 180 cm wzrostu, ale i tak, aż żal kolan i kręgosłupa :dry:

13 lata 2 miesiąc temu #204595 przez adiafora
Tygrysica ja mam 177 i też dobije do 90 już mam 85,ale czy to ważne

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]

13 lata 2 miesiąc temu #204600 przez krzymina
Tygrysica ja też mam 180 wzrostu i ważę 95kg (przed ciążą 67kg) ale zatrzymałam się teraz przy tej ostrej diecie w miejscu i już nie tyję bo też i nie mam od czego,woda i ryż nie tuczą,chrupkie pieczywo też nie,czasem mi słabo z głodu więc nie ma się sugerować akurat moim przypadkiem.

Luska czemu będziesz mieć cesarkę? Mi mój lekarz nie kazał liczyć ruchów,powinno się liczyć?I jeśli tak to jak?

Tak ten Lactovaginal dostałam normalnie w aptece koło swojego domu.

Wystawiłam na Allegro negatyw temu co mi chińską pościel przysłał (farbujące prześcieradła) a on w odwecie też mi wystawił negatyw motywując to tym iż ja nie chcę usunąć swojego :-)

13 lata 2 miesiąc temu #204627 przez NaMAgapas
drynek88 napisał:

jestem zla poniewaz moja szyjka nie zmienila sie od ostatniego razu takze nie jest ani zle ani dobrze i dalej lezec lezec i jeszcze raz to samo

Drynek88 ciesz się kobietko, że nic się nie pogorszyło! Wiem, pewnie masz już dość leżenia, ale grunt, że wszystko jest dobrze. Moja siostra przeleżała dwie całe ciąże plackiem. Mam tu na myśli posiłki do łóżka, załatwianie potrzeb w tzw kaczkę, mycie włosów raz na uhuuu miesiąc... przed wizytą u lekarza oczywiście :P moja mama nawet na balkon na papierosa chodziła z telefonem, bo tamta zaraz dzwoniła pić, siku, jeść hehe była taka nieznośna, że szok! Wszyscy mieli jej serdecznie dość. Druga siostra powiedziała, że przestanie ją odwiedzać, jak jej humory nie miną :D Ale to był tylko ten jeden raz, kiedy ktoś jej zwrócił uwagę, bo wiadomo... ciąża zagrożona, strach ją było denerwować i nikt nie chciał jej urazić :D hehe a uwierzcie mi... wystarczyło mieć odmienne zdanie i już było źle! Ale teraz ma dwójkę wspaniałych synów i jest najszczęśliwszą kobietą na świecie :D Jedne cierpimy więcej, inne mniej. Jej Pan Bóg wynagrodził tym, że jak tylko zaczęła chodzić to i urodziła. Pierwsze dziecko rodziła około godziny, drugie dosłownie 10 min. Jej porody polegały na 2-3 parciach :D My kobiety jesteśmy silne i wszystko przetrwamy dla naszych dzieci :) Także Dreynek główka do góry!

13 lata 2 miesiąc temu #204629 przez drynek88
wedlug kalkulatora to mam jeszcze duzo do przytycia hhee no ale tak to jest najpierw mialam spadek przez wymioty a teraz nadrabiam bo leze i podjadam smakolyki

Wlasnie moja gina zapytala mnie czy licze ruchy dziecka bo ponoc przy prawidlowej ciazy powinno sie liczyc juz od 28-30tc a ja nie liczylam dzisiaj wlasnie o tym czytalam i sciagnelam sobie tabele w ktorej liczy sie ruchy od 9 rano do 21 ale ja tak nie zamierzam tylko dla swojej kontroli
babykick.pl/b/liczenie-kopniec/0?set=home - tu jest fajnie wszystko opisane
mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=660 - a tutaj mozna pobrac tabele i pisza jak liczyc ruchy

no to rozejrze sie w innych aptekach:)
co za glupek ten z allegro tacy wlasnie sa sprzedaja badziewia a potem boja sie negatywow i sie odgrywaja

..Natalia..

13 lata 2 miesiąc temu #204635 przez drynek88
wiem wlasnie dlatego sie motywuje ze robie to dla tego szkrabka cudownego tez jestem nieznosna czasami ale ciesze sie ze maz i reszta rodzinki mama mnie rozumieja i dbaja o mnie bo wiedza jakie to wazne i czym moze grozic. Dzisiaj wogole jestem zla na maksa nie dosc ze ciagle sie z boku na bok przewracam i ciagle mnie boli to sie poklocilam z mezem przez telefon i ryczalam jak glupia bo denerwuje sie ze nie zdazymy na czas z remontem bo maz ciagle w pracy i nie moze skonczyc achh ci faceci powiedzialam mu ze niedlugo sama sie wezme za wszystko no ale przyszla mamusia i pocieszyla corcie a maz ma szczescie bo pozniej zaczal mi przytakiwac i mowil ze mnie rozumie...no ale jak tu sie nie denerwowac faceci maja na wszystko czas a my musimy miec wszystko poukladane no i tak sie martwie bo gdyby nie daj Boze cos wczesniej zaczelo sie dziac to chyba zwariuje zobaczymy jak to bedzie..Malutka dzisiaj ladnie kopie mamusie wiec ladnie dotykam brzusia i juz sie nie denerwuje:) bo ona czuje to co ja

Na pocieszenie ide zjesc teraz makaronik z sosem truskawkowym mam gdzie te kilogramy ktore przybeda hehe

..Natalia..

13 lata 2 miesiąc temu #204644 przez tygrysica
Krzymina: masz opcje odpowiedzi na komentarz- napisz w nim o tym, że to z zemsty i że odmówił zwrotu pieniędzy za badziewie. Nic Ci nie da pisanie do allegro choć zawsze możesz próbować, ale oni się zasłaniają tym, że ingerują w takie spory, bo po to są negatywy. Nie przejmuj się- niejedne teraz się zastanowi czy kupic u tego oszusta- i nam napisz nick sprzedawcy żebyśmy unikały i możesz tez o tym napisac w wątku bubli wyprawkowych- ustrzeże niejedna z nas a i pewnie straci niejednego klienta dupek :angry:
Ja licze ruchy raz na jakis czas- zazwyczaj jak sie przejmę że ich za mało, ale wtedy się okazuje, że po prostu na niektóre nie zwracam uwagi :)
Za to od jakiegos czasu to widze niemal z dnia na dzień jak mi brzuch rośnie, pęcznieje jak po kapuście normalnie. A wczoraj sie chyba obrócił, bo tak mi brzuch nabrzmiał na górze, że myślałam, że mi skóra pęknie, ale to napewno skurcz nie był- te rozpoznaje, tylko ten mały obcy :woohoo:
Spodobał mi się pomysł na album z życia fasolki i właśnie będę kupowac album w necie i wybierac materiały. Ja wcześniej podchwyciłam pomysł mojej kumpeli, która chciała w prezencie na chrzciny zrobić gazetę z najważniejszymi wydarzeniami roku, w którym się brzdąc urodzil. Fajny pomysł i może się za niego wezmę. jedyny problem to papier przy druku, bo gazetowy jest w balach w drukarniach, które obsługuja wydawnictwa i nie bardzo jest jak druknąć kilka egzemplarzy, a poza tym to inny rodzaj druku i albo trzeba specyficznie projekt przygotowac co by na tak cienkim papierze farba nie przemakała i nie rozlewała sie albo po prostu inny papier wziąść. A tak bym zrobiła parę egzemplarzy i jeden zafoliowała i schowała, żeby po jakichś 20 latach wyciągnąć dopiero :)
Zobaczymy czy mi się będzie chciało aż taki projekt robic... Na razie się za taki pamiątkowy albumik wezmę i tu tez wrzuce np ważne wydarzenia w Polsce i na świecie np związane z datą kiedy się dowiedzielismy, że jestem w ciąży, albo opis koncertów na których byłam w ciąży itp itd. Fajne to może być.

13 lata 2 miesiąc temu #204761 przez luska
Krzymina cc będę miała ze względu na poprzednie ciąże , osobiście chyba tez wole bo bym się bała rodzic naturalnie .Nie chodzi o to ,że się boje bólu itd itp .Ale umarła bym ze strachu o moja kruszynkę :(

A co do liczenia to mi każdy lekarz kazał .Myślę , ze tu chodzi bardziej o wyrobienie sobie jakiegoś pojęcia o aktywności malucha i w razie W o szybka reakcje.

Na Ma napewno twoja siostra nie miała lekko ,dlatego taka była .Ale najważniejsze , ze jak sama piszesz było warto i teraz ma "wyleżanych" chłopaków :)

Krzymina nie żetelny ten sprzedawca i tyle , ogólnie nie pomogę bo nie mam doświadczenia w takich sytuacjach , ale pewnie bym zrobiła jak Tygrysica radzi :)

A z tymi albumami to fajna sprawa.Przy Olu nie robiłam , wiec ,żeby było sprawiedliwie teraz tez nie ;) Poza tym czasu brak

Tygrysico to raczej nie skurcz a właśnie maluszek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka