- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- lilian355
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Nareszcie z Nami :) Nasze Słoneczko :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
- Otrzymane podziękowania: 1
- krzymina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Drynek też musiałam przez pierwsze 5 miesięcy leżeć,byłam zrozpaczona,myślałam że oszaleję,każdy mnie pocieszał że dziecko mi to wynagrodzi,żebym przetrzymała i musiałam wytrzymać,30 razy dziennie wymiotowałam,nawet przez sen,płakałam już z wyczerpania,potem doszła przepuklina a potem cukrzyca ale pocieszam się że jeszcze 2 i pól miesiąca tej męki,znoszę nieprzespane noce,potworne skurcze łydek co godzinę które mnie budzą,ciągłe mega migreny,nieustający katar i kaszel,ciągły głód bo niewiele mogę jeść i mało i każda z nas wszystko by zniosła dla swojego maluszka tylko żeby był zdrowy.Wytrzymaj 2,5 miesiąca szybko teraz już zleci,zobaczysz.I mimo że wiem że potem będę zdana sama na siebie,ew.na męża jak w pracy nie będzie to nie mogę się już doczekać,chcę już zobaczyć tego maluszka,niech się drze,niech mnie bolą cycki ale żeby wszystko tylko było ok.Wszystkie powinnyśmy być dumne z tego że tyle już przeszłyśmy i dałyśmy radę ze swoimi różnymi chorobami i dolegliwościami.My marzyliśmy o dziecku 7 lat ale się nie udawało nie wiadomo czemu,co to jest 9 miesięcy w stosunku do tych 7 lat starań,znam też pary które dłużej się starają i nic z tego nie wychodzi,dlatego doceniam to co mam,mimo kiepskiego zdrowia i zwątpienia które czasem mnie ogarnia.
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
My sie raz staralismy jakies 4 miesiące i nic, potem odpuścilismy, bo miałam kiepska pracę. A teraz to od pierwszego razu

Koleżanka moja właśnie teraz, we wrzesniu miała mieć inseminacje, bo sie starają cos 2 lata i nic.
Właśnie wróciłam z małego wypadu na pocztę, a po drodze zahaczyłam o sklepik i przyniosłam do domu 2 body z długim rekawem... I kupiłam na allegro przewijak na łóżeczko.
Mój mąż tez dzisiaj nie próżnuje z wydawaniem pieniędzy i kupił wreszcie samochód. 2 miesiące bylismy bez- potworność- nie miałam jak na zakupy jeździć- musiałam z moim tatą, autobusem, albo pożyczać. Ja nie umiem robić jedzeniowych zakupów na osiedlu, w dodatku drożej tak wychodzi (jakies drobiazgi i warzywa czy owoce to tak). Zawsze do marketów jeździłam, a mam ich duzo w okolicy, bo i Alma, Carefour, Real, Lidl i Kaufland więc jest w czym wybierać. W każdym (no może poza Kauflandem, którego nie lubię, ale jest najbliżej) mam swoje ulubione rzeczy, po które jeżdże...
Dziewczyny, nie poddawajcie się tylko szukajcie wszelkich pozytywów- np dzisiaj jest piękna pogoda i korzystny biorytm- mozna chociaż na balkon na cwhilę się wytoczyć i ostatnie promyki na twarz zebrać. Jest weekend więc mężusie w domkach, a to tez przecież miło. Pewnie i z parę ulubionych programów w TV jak co tydzień leci

- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
lilian mi się wydaje , że nie ma co panikować z tymi wynikami, nigdy idealne w normie nie będą

Krzymina kurak 7lat bym zwariowała chyba

A dzidzius na pewno ci wszytko wynagrodzi:)
Jaknamisła Tygrysica , teraz trzeba korzystać z ostatnich promieni słoneczka z dobrej aury no i wy jeszcze macie chwile na to słodkie lenistwo , tez korzystajcie

- drynek88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo

My z mezem zaczelismy starac sie od stycznia a w marcu zaszlam wiec tak od razu tez nie bylo ale mam duzo znajomych niestety ktorym nie moze sie poszczescic nie wiadomo z jakiego powodu przykre to jest naprawde w pracy bylo najgorzej bo mialam kolezanke z tego samego dzialu i ciagle bylam z nia w pracy wiec jak ja sie dowiedzialam i ciazy to bylo mi bardzo przykro z nia rozmawiac bo ciagle plakala wiec staralam sie przy niej tak nic nie mowic ale sama byla ciekawa i pytala o wszystko bo nie zna jeszcze tego uczucia...mam nadzieje ze takim ludziom los w jakis inny sposob wynagrodzi to cierpienie i oczekiwanie
Ach jakbym chciala miec meze w domu w weekend a on ciagle w pracy ostatnio i jest to powod do naszych klotni jakby byl w domciu to od razu mialabym lepszy humor a tak to oczekuje kiedy wroci z pracy i czekam z obiadkiem ktory mamusia przyrzadzila hehe
Jakos jestem dzisij obolala od tego lezenia i cos glowa mnie pobolewa a malutka miala dzisiaj o 5 rano czkawke jak maz wstawaldo pracy hehe tak czulam normalnie glowke i buzke slodkie to bylo.Coraz bardziej uswiadamiam sobie ze zostaly mi 2 miesiace i kilka dni do terminu porodu achhh juz coraz blizej
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- krzymina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
no już nam w sumie mało czasu zostało,szybko zleci,ale napiszcie później co i jak po powrocie ze szpitala choćby jeden post,ja napiszę choćbym czasu nie miała.
Tygrysica masz rację,jest dziś super jesień,taka ciepła aż na działkę pojechaliśmy (nie mamy balkonu) ale staram się nie jeździć tam za często ze względu na mega wyboistą nieutwardzoną drogę i na każdym wertepie mam wrażenie że mi się zaraz macica oderwie od tego trząchania.
Drynek mnie dziś cały dzień boli mnie głowa,wzięłam Paracetamol i nic.
I właśnie nie wiem jak z tą czkawką jest bo ja czułam w nocy rytmiczne podskakiwanie dzidziusia jakby miała czkawkę ale ciężko mi powiedzieć czy to było to bo nie było słychać czkania ,jak mojej siostry synek miał czkawki w brzuchu to było wyraźnie słychać i cały brzuch jej się ruszał.A ja się w nocy przestraszyłam z początku że może to takie jakieś rytmiczne skurcze bo się na tym nie znam.
- adiafora
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Pogoda piękna , lubię październik, 03 obchodzimy 2 rocznicę ślubu . Ciekawe jaką niespodzianką zaskoczy mnie mąż

[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- adiafora
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- drynek88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
Krzymina a co do czkawki to od razu idzie to rozpoznac czuc poprostu takie czkanie podnoszenie sie rownomiernie brzusia i lekkich drgan przyjemne to jest ale dzwieku nie slysze hehe usmialam sie jak czytalam ze twoja siostra slyszala odglosy fajnie
Adiafora i co dostalas maz cie czyms zaskoczyl? ja ostatnio dostalam na rocznice a zadko sie przypomni mezowi o kwiatkach tak bez okazji czesciej raczej to mi cos slodkiego przyniesie na moje zachcianki hehe
A co do kosmetkow ktorych bede uzywala to Emolium na 100% mimo tego ze te kosmetyki troche drozsze od innych to tak postanowilam bo sa bardzo dobre i skuteczne a nie slyszalam zeby jakis dzidziulek mial od nich uczulenie.Postanowilam tak dlatego bo ciagle slysze od znajomych jak wybieraja kosmetyki np. Nivea, Johnons baby to tez uczulaja wiec wole kupic raz a pozadnie zeby pozniej sie nie denerwowac
Kochane a chcialam was zapytac co bedziecie kupowac ogolnie do pielegnacji dzidziusia do przemywania oczek, pepka-kikuta, ogolnie na goraczke co bedziecie dawac np, na wzdecia, a czy macie wiecej informacji dotyczacej witaminy K czy D ktora daje sie dziecku po 1 kropli na krzywizne? jak to wyglada
Pozdrawiam i zycze milej niedzieli
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Z zakupami sie nie wypowiadam , samych wozkow mam 3 hehe .Jeden 3 funkcyjny ,2 funkcyjny i parasolkę

Adiafora fajnie , ze mąz tak doba , mój jakoś w zeszłym roku mi na dzień kobiet kupił ina niego to i tak mega wyczyn

A co do kosmetyków to się przekonałam do hippa a miałam większość jaka jest dostępną na rynku i po nich mały miał najfajniejsza skorka , milutka gładziutka.Wiec teraz też kupie ale bez przesady oczywiście

Drynek Eomolieny stosuje się u dzieci z bardzo sucha skore a nawet powiedziała bym problemową, bo tak to jest to bez sensu.To raczej już kosmetyk do "zadań specjalnych"
Doi oczek woda przegotowana lub sol fizjologiczną, a pępuszek według nowych zaleceń niczym lub octensept(mogłam coś przeliterować

A z witaminami to co szpital to obyczaj , mi kazali po chyba po 5 kropelek tego i tego, witaminę K juz nie pamiętam przez ile musiałam dawać ,a witaminę D jakoś około 6 miesięcy , bo małemu za szybko ciemiączko się zrastało.Ale mowie z tym t roznie jest , ale na pewno w szpitalu cie poinformują lub zapiszą w zaleceniach w książeczce zdrowia.No chyba , że położną ci o tym powie

- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
ja dzisiaj walczyłam se sobą i udało mi się niekupić body i gatek w galerii hadlowej. Za to pooglądałam sobie ciuszki w Zarze i miodzio- śliczności dla chłopaczków tez

Za to wydalismy troche na mojego męża, bo i kurtkę i sweter i koszulę i szalik

Co do kosmetyków to mam oliwkę, bo mi została jak dla siebie kupiłam, jakies próbki różnych- akurat sie wypróbuje które fajne

Z innych ciekawostek to ponoć:-jak nożyczki do paznokietków to tommy tippee; - smoczki NUK (ale moga być w ogóle nie potrzebne jak się piersią karmi, przynajmniej na początku); - majtki poporodowe z siateczki (chyba, że cesarka to trzeba sprawdzać żeby się szwy nie zaplątywały w oczka); - wkładki laktacyjne Belli; - husteczki do pupy z Lidl'a bo najprzyjemniejszy zapach

Jak coś sobie jeszcze przypomne/wyczytam to napiszę
- krzymina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Znów mnie mdli i zaczęłam wymiotować