- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- krzymina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja też po wizycie,dostałam potas na te skurcze,
od razu trochę nawdychałam się grypy pod gabinetem i w aptece,
nasza Tap Madl miała akurat czkawkę (teraz miewa 5 razy dziennie),
jest już ustawiona główką w dół
,ma długie kości udowe i waży już 1280 gramów,cukier mam w normie,mam dalej trzymać dietę,schudłam 2 kg od ostatniej wizyty no i lekarz powiedział ze mimo przepukliny pępkowej będę rodzić naturalnie a jak ugrzęźnie to trudno
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lilian355
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nareszcie z Nami :) Nasze Słoneczko :)
ja też jestem dziś po wizycie i też lekarz potwierdził płeć, ze dziewczynka tym razem mógł jej bez problemu już zajrzeć między nogi cieszę się niesamowicie, bo mogę w koncu kupić jakies różowe ubranka a nie same jakieś uniwersalne chociaz mam parę niebieskich, ale dziewczynce nie szkodzi nosić taki kolor, a chłopcu w różowym to już nie bardzo
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
drynek to miałaś przygodę z tym usg
My małego będziemy podglądać we wtorek... już się nie mogę doczekać
Też mnie boki bolą...
W ogóle moje noce są straszne... Moje nogi są straszne jeśli chodzi o zasypianie... włącza im się wtedy zespół niespokojnych nóg.... i co chwila się budzę bo a to mi nie wygodnie a to bok rozbolał i muszę się przekręcić. Jeszcze moje grzeczne do niedawna szynszyle chyba stwierdziły, że przyda nam się trening przed pojawieniem się dziecka i zaczęły świrować w nocy
Koniec końców ostatnie noce spędzają w łazience. Wczorajsza noc mnie tak wykończyła, że aż się poryczałam ze złości, że jestem zmęczona a nie mogę spać...
Dziś z kolei było trochę lepiej, bo i zwierzaki grzeczne i tak często się nie budziłam ale miałam inną nieprzyjemność Jak rano wstałam zrobić siusiu odkryłam, że mam lekko wilgotne spodenki od piżamki Okazało się, że chyba mały się zbytnio wiercił na moim pęcherzu i popuściłam przez sen Całe szczęście, że nie wiele ale i tak nieprzyjemna sytuacja
Ach i siedzieć też za długo nie mogę bo mnie kość ogonowa strasznie boli
Dziś mam dzień narzekania... wybaczcie... czasem trzeba się wyżalić
- asia26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 02.07.2010 - narodziny mego Serduszka :*
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja tez mam ten syndrom niespokojnych nóg, ale to już przed ciążą i tylko trochę mi się pogorszyło teraz- jedynie jak leżę przed tv to mi nogi "chodzą", a na szczęście jak kłade się już spac to spokój jest.
Dzisiaj mialam 2 wizyty koleżanek - miło
Jutro jade do gina, a 12ego mam USG.
Współczuję złych przygód wszelakich- oby s8ię wszystkie dobrze kończyły.
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Tygrysico super , chwal nam się tu zdjeciorami zawsze,aż ci zazdroszczę bo już wiedzie jakie twój synuś będzie miał piękne fotki
Drynek to miałaś ale najważniejsze , ze tyle o ile wiesz , że wszyskto w porządku.No a malutka twoja spora już, od moje większa , bo na wizycie w środę(a kilka też 30tc z gorszę)maleńka ważyła 1400gr.
Krzymina fajnie , ze u ciebie tez w porządku , ale lekarz trochę dziwny , bo przecież ze względu na ta przepuklinę miała mieć cc tak??I co nagle zmiana planów, a jak coś będzie nie tak to kto będzie opowiadała.Za bardzo nie jestem doinformowana o tej przepuklinie no ale raczej na wskazanie do cc to jak najbardziej się kwalifikuje........U mnie od razu powiedział cc.A powiem wam , że myślałam , że będę musiała wielce z nm to przedyskutować, no ale skoro on od razu stwierdzi ,ze szykujemy się na cesrake to mi ulżyło w sumie.Chociaż jak by powiedział , ze naturalnie to też bym nie było wielce zawiedziona , tyle , ze wystraszona ale skoro on widzi podstawy , a przede wszystkim nie chce ryzykować i on chce zabieg wykonać to i ja jestem spokojniejsza.Mimo ,że ominą mnie te emocje
Kasi ale masz noc....nie zazdroszczę , ale wiem co czujesz ,a raczej pamiętam Teraz dzieki Olesiowi padam jak długa hehe i śpię do rana , wiadomo jakie siusiu jest po drodze , no i zawsze zaglądam do małego pokoju(a tym bardziej teraz jak jest chory). Wszystko raczej pół świadomie robię , bo ostatnio bebzunek rośnie jak szalony i już jest co dźwigać
- lilian355
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nareszcie z Nami :) Nasze Słoneczko :)
a tak poza tym to strasznie szybko ten czas leci... jeszcze trochę i juz będą na świecie nasze maleństwa
- asia26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 02.07.2010 - narodziny mego Serduszka :*
- krzymina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Luska jestem tak zrozpaczona jego decyzją że już więcej nic nie napiszę na ten temat,to jest nieludzkie,nikt przez 48 h porodu albo więcej nie będzie mi uciskać przepukliny a ja będę bała się przeć jak mnie ona boli przy schylaniu,kichnięciu,kaszlu,nieraz nawet jak mówię albo siusiu robię...po prostu ręce opadają i jak tu spać w nocy jak teraz chodzę i w duchu się modlę żeby przypadkiem wcześniej się nie zaczęło
- drynek88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
..Ja na 14.30 mykam na usg dzisiaj i dowiem sie wiecej o mojej slicznotce:)
A waga malej skoczyla mi przez ostatnie 6 tygodni sluchajcie chyba bo wczesniej mialam roznice 2 tygodni miedzy okresem a usg i dzidzia byla mniejsza ciagle a teraz roznica jest tylko na 1 dzien i lekarz mowi ze dzidzia super sie rozwinela od ostatniego usg no bo mamusia lezala i jadla to dzidzia rosla:)
Teraz na ostatki zalapalam film ze czuwam nad tym co jem bo nie chce duzo juz przytyc:(
Pozniej zdam relacje papa milego dnia
- krzymina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Śliczny konbinezon ja potem dodam co moja mama kupiła mi
- krzymina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Gagusia mnie czasem (nie codziennie) też mdli wieczorami właśnie i w nocy mimo że prawie wcale nic nie jem albo bardzo mało,mi się wydaje że to od hormonów może być
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ale dziś miałam sen.... śniło mi się, że zaczął mi się poród przed terminem... i jak już urodziłam to nie chciało wyjść łożysko i specjalnie brzuch mi się nie zmniejszył. No i lekarka zrobiła usg i okazało się, że w moim brzuchu siedzi jeszcze jeden szkrab A że akcja porodowa się zatrzymała to stwierdzili, że nie będą wyciągać drugiego i niech sobie w spokoju dojrzewa... ja miałam leżeć przez ten czas w szpitalu z wystającą spomiędzy nóg przeciętą pępowiną urodzonego dziecka
Ja piernicze.... zaczęła się akcja "powalone sny zaawansowanej ciężarówki"
drynek to czekamy na relacje z usg