BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!

13 lata 2 miesiąc temu #210383 przez drynek88
..Ja to tez mam dobre stosunki z mama ale wiadomo jak to mamy moja niby jest taka nowoczesna i wogole ale co to dziecka ma stare zasady i robi czasami wszystko na przekor hehe ale jak to babcia czasami sa gorsze chwile czasami lepsze roznie to jest ale zostaje z nia bede z nia mieszkala ona na dole ja z mezem i dzidziusiem u gory ale wszystko oddzielamy i robimy osobne wejscie ale wspolnie stwierdzilismy ze tak bedzie najlepiej bo wiadomo kazdy ma swoje zycie i tak bedzie nam dobrze ale ciesze sie ze zawsze bede mogla na nia liczyc :)

W czwartek jade do giny bo juz minelo 2 tyg. od ostatniej wizyty i znowu mam obawe jak tam moja szyjka ale bedzie po wizycie milsza rzecz bo jade na megga zakupy dla dzidziusia wszystko co potrzebne oprocz ubranek takze bede w swoim zywiole:)
Wczoraj bylam u bratowej i dostalam przewijak na lozeczko oczywiscie musze kupic pokrowce na niego i uzyczyla mi jeszcze troche ciuszkow bo ma 2 corcie wiec troszke jeszcze przybylo.Jeszcze troszke i wkoncu bede miala sypielnie nie moge doczekac sie szykowania miejsca dla nas i maluszka :)

a tak to pusznie mi juz twarz ciagle i rece obraczki juz nie zaloze :(
Milego dnia :D

..Natalia..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #210427 przez gagusia84
Wy to macie dobrze bo wasze mamy rozumia ze trzeba mieszkac osobno a moja to nie bo twierdzi ze nie damy sobie rady. Takie gadki jeszcze ze zle sie bede miała sama itp. A ja bym była szczesliwsza mieszkajac sama bo z nia mieszkam 2 lata i juz sie zgodzic nie mozemy. A ja nie umiem powiedziec jej prawdy w oczy.

Ja zakupy bede robic po mału bo kasy niema za bardzo miałam dostac ale podobno zniesli to i nic mi sie nie nalezy.

13 lata 2 miesiąc temu #210464 przez KasiaT
Szczerze zazdroszczę Wam dobrych stosunków... mój mąż ma takie ze swoją matką ale wielu jego zachowań nie rozumiem właśnie dlatego, że nie za bardzo znam się na posiadaniu dobrych stosunków z matką. Jak się widzimy to po godzinie zaczyna mnie irytować...
Miałam w miarę dobre stosunki z nią dopóki się jej słuchałam, jak zaczęłam mieć własne zdanie... skończyło się. Mój mąż ją generalnie lubi ale nie podoba mu się jak ona mnie traktuje. Szczególnie wkurzyła go jej reakcja na nasze zaręczyny. Odbyły się w sylwestra o północy i tak koło 2 do niej zadzwoniłam z wieściami to zamiast mi pogratulować to zrobiła mi awanturę, że jak on mógł to zrobić, że nie jestem gotowa, że dopiero co mój brat się ożenił i kolejne wydatki, że łamał mi się głos z przerażenia jak to jej obwieszczałam (z radości a nie przerażenia...)... Dowiedziałam się, że on powinien przyjść do niej z kwiatami i ją prosić o moją rękę (tak... bo mój brat zrobił oficjalne zaręczyny o których wszyscy wiedzieli z 2 m-cznym wyprzedzeniem), że ona nic nie wiedziała a jego matka napewno tak (no pewno.... w końcu to JEGO matka)....
Eh... koniec końców na zakończenie się poryczałam ze złości... a jak się z nią zobaczyłam to ja zrobiłam awanturę, że się tak zachowała... koniec końców przeprosiła ale niesmak pozostał...
I generalnie nie tylko mąż ma jej to za złe... ja niestety też jej tego nie zapomnę.
Tak się Gagusiu życzę, żebyś w takiej sytuacji dostała własne mieszkanie, bo po swoim przykładzie mogę powiedzieć, że na pewno psychicznie odżyjesz.

13 lata 2 miesiąc temu #210559 przez gagusia84
dziekuje mam nadzieje ze znajde te mieszkanie i odzyje tak jak pisałas psychicznie. Bo jej to wszystko przeszkadza co robi mój mąż ze zabawki od córki sa wszedzie itp.... w czwartek bede sie zapisywac na mieszkania trzymajcie kciuki zeby cos było dla nas...

13 lata 2 miesiąc temu #210725 przez adiafora
ja jestem typem który chodzi własnymi drogami i id dziecka moja mama była przyzwyczajona do faktu iż i tak zrobię po swojemu:) Mama mojego męża też się nie trąca. Ale wiem jedno , że pozwalanie sobie na manipulacje w związku ze strony rodziców nigdy dobrze się nie kończy. Mam parę znajomych którzy za rozwód mogą podziękować rodzicom. Po prostu trzeba być twardym i stawiać stanowczo granice.

12 idę na badania prenatalne te w 30tyg a tak wszystko super zero jakiż uciążliwości ciążowych:)
Kupujecie już staniki do karmienia? miseczkę kupuje się podobno o rozmiar większą od obecnej tak?

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]

13 lata 2 miesiąc temu #210880 przez yasminek
Mój dzisiejszy zakup :) Nie mogłam się powstrzymać... ;)
Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu #210913 przez luska
Gagusia to # mam kciuki za to mieszkanie , oby sie udało i jak najszybsza wyprowadzke:)

Adiafora to daj nam koniecznie nzac jak po badaniu:)

Yasminek buciczki są przesłodkie.Niektora z tych rzeczy dla maluszka sa wprost takie , ze nie mozna im się oprzeć ;)

A u nas dziś pogoda tak , ze szkoda słów.........ja to jestem nie do życie .Dobrze , ze obiadek wczorajszy i w domu nic do roboty nie ma , bo chodzę jak takie zombi B)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #211040 przez delfinek83
Gagusia, ja też zaciskam za Waszą wyprowadzkę i święty spokój :silly: :kiss:

Adiafora, ja do gina idę jutro, zobaczę wreszcie niuńkę, bo od ostatniego widzenia minęło już 2 miesiące no i się doczekać nie mogę, ciekawe ile urosła, bo brzuszek już spory hehe :)
a jutro po południu idę do przychodni na pierwsze spotkanie z położną, bo dostałam smsa w sobotę że nowa grupa już jest i zapraszają na zajęcia :)
zobaczymy jak to będzie, ale myślę że zawsze to jakieś urozmaicenie i czegoś się można dowiedzieć

stanik to właśnie wczoraj miałam kupować ale jakoś nie wyszło i teraz mam zamiar, ale tak jak mówisz też gdzieś słyszałam że lepiej ciut większą miseczkę wziąć, żeby nie uciskać piersi i żeby te wkładki laktacyjne się zmieściły ;)

a co do pogody to masakra, iście londyńska brrrrr :(
ja już chcę WIOSNĘ i LATO :P

[url=http://www.suwaczki.com/tickers/16ud3e3k6640b9q1.png[/img][/url]

13 lata 2 miesiąc temu #211483 przez gagusia84
Dzieki ze jestescie ze mna :) jak cos dostane to dam znac.

A czy wy tez juz sie doczekac nie mozecie kiedy dzidzia sie urodzi?? Oj na spacerki chodzic z wozkiem przewijac ja juz sie nie moge doczekac. A najbardziej jak brzuch strace :P ten cięzar hehe

13 lata 2 miesiąc temu #211787 przez KasiaT
Też się nie mogę doczekać... a zwłaszcza jak mały robi "obcego" i dotykam tego zgrubienia... eh... mam ochotę go wziąć w ramiona :blink:
Po za tym jest mi co raz ciężej i te dodatkowe kg mogłyby już odejść :silly:
Jutro mam wizytę... aż się boję ważenia.... w domu się nie ważę bo na moją wagę jestem obrażona :P

A dziś o 16:40 zobaczymy naszego szkraba :lol: ciekawe ile urósł... jak wrócę to wkleję fociaka :blink:
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze!!

13 lata 2 miesiąc temu #211836 przez drynek88
Ja juz tez tylko oczekuje malenstwa tak malo czasu juz zostalo i tez mi ciezko tez chcialabym juz patrzec na to slodkie malenstwo:) Kasia T wszystko bedzie ok musi byc:)ja mam w czwartek wizyte tez jestm ciekawa jak moja szyjka i waga. Czekamy na zdjecia :)

Dziewczyny a czy wiecie jak to teraz bedzie z usg i ktg?

..Natalia..

13 lata 2 miesiąc temu #212210 przez gagusia84
Mam pytanie czy znacie jakies strony z jadłospisem dla karmiących mam. Bo niewiem dokładnie co mozna jesc a co nie co mozna pic a co nie. To znaczy mniej wiecej wiem ale nie dokładnie.

Ja na wizyte ide dopiero 20 i niewiem co bedzie mi robic bo krew pobierała mi ostatnio tu tylko na kazda wizyte czeba przynies mocz i tyle i sprawdza bicie serca. Usg tylko 2 razy jak nic sie nie dzieje a jak cos nie tak to robia wiecej razy.

W piatek prawdopodobnie bede kupowac łóżeczko albo elektryczna nianie. Prac ciuszki tez bede prac dopiero w piatek albo w listopadzie.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #212221 przez KasiaT
My już po usg :)
Rafi jest małym pulpecikiem - z pomiarów wyszło mu prawie 2100g :woohoo: serducho pyka 140 uderzeń na minutę, obwód główki 303mm i termin wg usg przesunął się na 27 listopada.
Jajeczka już mu zstąpiły do moszny, na główce widać było włoski i ma długie rzęsy :laugh:
Przy okazji zrobiła nam 3d/4d i trochę się pobawiła, żeby jakoś go uchwycić bo buźkę zasłaniał sobie ręką i... nogą :silly:

A oto mój szkrab :laugh:
Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu #212257 przez drynek88
Kasia T swietne zdjecie slodki maluszek:) to wg terminu juz niedlugo mozesz sie szykowac:)

A co do jadlospisu to nie znam stron bo mam ulotki dotyczace diety matki karmiacej i cos czuje ze niezle schudne przy takim menu hehe milego wieczorku

..Natalia..

13 lata 2 miesiąc temu #212334 przez gagusia84
Ale sliczny syn.

Szkoda bo ja nie wiem dokładnie co moge a co nie poszukam sobie moze cos znajde.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka