BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!

13 lata 2 miesiąc temu #209189 przez KasiaT
Lilian My na swoich zaproszeniach nie pisaliśmy 2 członowych nazwisk - tylko imię żony, imię męża i nazwisko męża.
Z tym domem weselnym szczerze mówiąc to nie bardzo wiem jak to rozwiązać :P

yasminek jak używam płynu do płukania głownie dlatego, że po nim ubranka mają fajny delikatny zapaszek. Jakoś nie lubię nie używać takich płynów.

Znowu miałam mało przespaną noc. Było mi duszno i w ogóle. Okna pootwierane i dalej mi duszno... mąż też się co jakiś czas budził. Co się okazało... Rano mąż sprawdził kaloryfery... zaczęli grzać... cholera w środku nocy, bo sprawdzaliśmy jeszcze o 23 i były zimne :X pozakręcaliśmy i od razu lepiej :)
A jutro na badania... mam dziwne wrażenie, że znowu mi się anemia zrobiła... no zobaczymy...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #209260 przez tygrysica
Lilian. Ja nie przypominam sobie, żebym miała problem z dwuczłonowymi- może takich nie było...nie wiem, ale powiem Ci, że ja mam dwuczłonowe i jestem niezadowolona jak dostaje zaproszenie tylko z nazwiskiem męża :dry: Moze większość ma to gdzieś, ale jak się zostawiło tez swoje to się chce je uzywać. A nie możesz po prostu wpisac tylko imion? A jak naie to bym wpisała najpierw Państwo, potem jej imię i nazwisko a potem jego.
Co do domów weselnych to sorki, ale nie wiem co to :blush: więc nie pomogę.
Miałam strasznie pokopane sny (w sumie i przed ciążą takie miewałam)- między innymi śniło mi sie, że chciał mnie zamordowac psychopata, który rzucał taką piłą w formie bumerangu i jak Cię okrążała to nie dało się uciec i potem człowiek rozpłatywała. I jeszcze, że na jakimś wyjeździe byłam i się zagapiłam i musiałam stopa łapać żeby na pociąg zdążyć...
Czekam na kilka przesyłek co powinny, według moich obliczeń dzisiaj przybyc i...nic.
Wrzucam zdjęcie aktualnego brzuszka- Wy tez zapodajcie :) Mam wrażenie, że strasznie szybko teraz rośnie- boję się rozstępów :angry:

30 tydzień
Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #209387 przez yasminek
A to mój :) Jutro "stuknie" 30- sty ;)

(Coś nie mogę wkleić zdjęcia, nie mam pojęcia dlaczego? Rozmiar jest odpowiedni )
Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #209405 przez lilian355
moze macie rację... lepiej wypisać z tym nazwiskiem dwuczłonowym i zaś męża, zeby nikt się nie poczuł urażony :) ale lepiej zawsze się kogoś zapytać, no nie? :D
tez nie wiem co z tym domem weselnym, co tam wpisać :S chyba zostawię puste to pole choć moze będzie to głupio wyglądać... ehh jakbym wiedziała, ze w zaproszeniu będzie coś nie zrozumiałego dla mnie do wypełnienia to bym pierw zajrzała do środka co tam pisze i wzięłabym inne gdzie by czegoś takiego nie było... :S

Tygrysica śliczny brzuszek :)
yasminek ja też mialam problemy z dodaniem zdjęcia choć wszystko z rozmiarem itp. miałam dobrze... w końcu dałam zdjęcie w osobnym linku...

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #209420 przez tygrysica
lilian- juz chyba wiem co to ten dom weselny :silly: cos mnie zaćmiło. Ja bym tam wpisała adres gdzie jest wesele i tyle.

Yasminek- jaki kształtny :)

13 lata 2 miesiąc temu #209438 przez lilian355
no własnie narzeczony też mówił zeby adres wpisać... ale ja wiem? :huh: bo my przyjęcie robimy u mnie w domu, bo to tylko ślub cywilny... to bym wpisała adres gdzie mieszkam i na samym dole napisała, że przyjęcie weselne odbędzie się w domu Panny Młodej... bo tak akurat jest w tym zaproszeniu napisane z tym przyjęciem weselnym i trzeba dopisac dalej co i jak... najbardziej mnie własnie nurtuje ta góra z tym domem weselnym co tam wpisać :angry:

13 lata 2 miesiąc temu #209439 przez drynek88
..Dzieki za komentarze dla dzidziusia hehe :)
Ale brzuszki ladne ja tez mam coraz wiekszy i tez boje sie roztepow ciagle tylko patrze czy sie jakis nie pojawil ale na szczescie narazie czysto mimo ze uzywam intensywnego balsamu na roztepy ale to nigdy nie wiadomo.
Tez rozumiem to tak ze dom weselny to miejsce gdzie bedzie odbywalo sie weselicho, uczta dla gosci, bo nie widzialam nigdy na zaproszeniu zeby wpisywalo sie adres domu pani mlodej poprostu do domu jak juz to przyjezdza najblizsza rodzina przed slubem zobaczyc blogoslawienstwo ale to raczej kazdy zna adres i sie go nigdzie nie wpisuje.Ja na zaproszeniu mialam wypisane miejsce zaslubin czyli kosciol nazwa i adres i miejsce gdzie odbedzie sie wesele czyli sala i adres

Kochane powiedzcie mi jak to jest jak jest sie na macierzynskim to ZUS przyznaje pensje taka jak dotychczas sie dostawalo czy jest wyliczona jakas srednia? i jak jest w przypadku wychowawczego?

..Natalia..

13 lata 2 miesiąc temu #209442 przez drynek88
acha w domu....to w miejscu gdzie jest dom weselny wpisz: przyjecie odbedzie sie w domu panny mlodej i podaj adres i tak moim zdaniem bedzie dobrze

..Natalia..

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #209444 przez lilian355
dzięki za rady kochane :) coś tam wpiszę :) a tak swoją drogą to najlepsze rozwiązanie to są zaproszenia gdzie w środku wszystko samemu się wypisuje wg własnego uznania i tyle... ja poszłam na łatwiznę i kupiłam normalne z wykropkowanymi miejscami... tak więc mam nauczkę :blush:

no a poza tym to macie śliczne brzuszki :) drynek Twoja córcia też jest piękna :)
ja narazie nie chwalę sie zdjęciami brzucholka bo jakoś tak nie mam natchnienia na robienie zdjęć :dry:

13 lata 2 miesiąc temu #209445 przez KasiaT
drynek na macierzyńskim dostajesz zasiłek taki jaki otrzymujesz będąc teraz na L4. Czyli średnia z roku. A na urlopie wychowawczym nic nie dostajesz. Możesz ubiegać się o zasiłek jeśli średnia netto na członka rodziny wynosi coś ok. 500 zł i w zasadzie są to grosze (szczegóły w internecie). Można sobie dorabiać na wychowawczym ale dokładnie ile to już nie powiem.

Fajne macie brzuszki. Musze fotkę strzelić to wkleję... wczoraj mierzyłam sobie obwód brzuszka na wysokości pępka.... mało się nie przewróciłam jak zobaczyłam wynik... 108 cm :X

13 lata 2 miesiąc temu #209448 przez drynek88
Kasia T dzieki za info

..Natalia..

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #209449 przez tygrysica
aż zmierzyłam- 113.... pozostawiam bez komentarza :S
Właśnie kurier dzwonił, że jedzie z przesyłka. Ciekawe co- podejrzewam, że album na wspomnienia ciążowe :blink:
allegro.pl/tradycyjny-album-henzo-100-st...356-i1819593713.html
To teraz musze znaleźć czas w przyszłym tygodniu na zebranie materiałów- niestety mi wcieło bilety z koncertów :angry:

13 lata 2 miesiąc temu #209463 przez upsar
Na wychowawczym dostaje sie 400 zł ale dochód na jednego członka nie moze przekroczyć 504 netto - za poprzedni rok. Dodatkowo mozna pracować na pół etatu ale nie może to kolidować z opieka nad dzieckiem - czyli nie mozna go posłać do żłobka czy przedszkola ;)

Co do nocnych koszmarów czy nieprzespanych nocy to chyba tak mamy że jakieś obawy nas ogarniają i dlatego tak reagujemy. Ja tez nie moge w nocy spać o północy sie kładę a i tak budze sie co chwila. Niby zmęczona jestem ale sen nie przychodzi. Czasem w dzień łatwiej mi zmrużyc oko chociaż na chwilę :silly:

13 lata 2 miesiąc temu #209508 przez gagusia84
Hej dziewczyny ja mam pytanie bo mi sie przypomniało ze daje sie dziecku pieluche tetrowa medzy nogi to na bioderka ale jak długo to dawac? Chyba 3 miesiace ale nie jestem pewna.Tu tego nie robia a ja bede sie trzymac tego jak miałam przy pierwszej ale niewiem ile to trzeba tak robic. Któras z was wie?

13 lata 2 miesiąc temu #209575 przez tygrysica
a ja ostatnio gdzieś czytałam, że się juz tak nie robi, bo niczym nieskrępowane ruchy lepiej ćwiczą stawy.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka