BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!

13 lata 4 miesiąc temu #169351 przez adiafora
Tygrysica miałam ten sam problem z 8- mkami :) jest super żel parodium przeszło po posmarowaniu pomaga, tak samo na opuchnięte i krwawiące dziąsła pomaga

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #170013 przez KasiaT
współczuję... ja jeszcze nie mam ósemek i wcale ich nie chce mieć :P
Wczoraj byłam u przyjaciółki i wcisnęła mi pare rzeczy dla brzdąca :) rozkleiłam się przy malutkich skarpeteczkach :blush:

13 lata 4 miesiąc temu #170106 przez tygrysica
z zębem ciut lepiej- pomogło płukanie dentosepiem.
ja też już mam troche ubranek- część z wyprzedaży w mothercare, a część z ciucholandów ;) Jak na razie wszystko unisex ;)
A dzisiaj idziemy z moim mężem na pierwszą lekcję do szkoły rodzenia ;) napiszę potem jak było ;)

13 lata 4 miesiąc temu #170109 przez lilian355
ja jeszcze nie kupowalam żadnych ubranek :) myślę, że jest jeszcze czas... jeszcze mam jakieś stare ubranka po sobie, bo moja Mamulinka kochana wszystko zostawiła więc myślę, że coś z tego sobie wybiorę potem :) bynajmniej mam taką nadzieję :)

13 lata 4 miesiąc temu #170148 przez upsar
Ja tez jeszcze nie myslałam o ciuszkach chociaz moja córa juz mówiła że może byśmy cos kupiły :)
Wydaje mi sie jeszcze za wcześnie, ale może teraz kiedy jeszcze mozna "biegać" po sklepach bez większego wysiłku, trzeba bedzie o tym pomyśleć.
Z dziecięcych ciuszków mam tylko skarpeteczki, które kupiłam żeby oznajmić rodzince "mój stan" :blink:

13 lata 4 miesiąc temu #170174 przez luska
hej laseczki.
Nie zazdroszczę problemów z zębami bo to zawsze raz , ze straszny ból to i zawsze wydatek B) Mi rosnie najprawdopodobniej trzecia 2 :angry: Oczywiscie przed ciaza nie miałam czasu tego załatwić ale już sobie obiecałam , ze pierwsze co to zaraz po kontrolnej wizycie u gina lecę do dentysty.
Ja powoli zaczęłam szał zakupów ale to dlatego , ze ma być cora i jestem bidna w babskie fatałaszki.N razie tylko 2 rzeczy w 5 10 15 no i na allegro troszkę więcej(a nawet dużo więcej)Ale tak na serio ta jak juz będę sie mega przygotowywać , bo przecież po Olu mam kupe fatałaszków wiec murze sobie na spokojne posortować i wtedy będę szaleć , zęby nie nakupywac rzeczy nie potrzebnych

13 lata 4 miesiąc temu #170287 przez nanga1989
Ja tam symbolicznie narazie kupiłam pare spioszków i buciki:d niemogłam się powstrzymać A za to moja Kochana Mamuska zaraz otworzy przysłowiową hurtownie:D już ma pół szafy:pp i jak ją powstrzymać? :D Tak sie cieszy ze babcia zostanie :D A jak sie dowiedziala ze to dziewczynka to juz wogole :D "moja niuńcia i moja niuńcia " hehe a to moje zdjątko
Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu #170320 przez KasiaT
Generalnie ciuszków jeszcze nie kupowałam. To co mam to tylko od psiapsióły :)
Moje zakupy na razie skończyły się na łóżeczku i akcesoriach do niego (skorzystałam z premii kwartalnej :woohoo: ), jednym ręczniczku z kapturkiem i pieluchach tetrowych.
Wózka, nosidełka, leżaczka, wanienki i łóżeczka turystycznego (znając naszą skłonność do wędrowania po PL bardzo się przyda) na szczęście nie musimy kupować bo mamy to od przyjaciółki i mojego brata. Jakoś w połowie sierpnia wybieramy się z moją mamą na małe zakupy ciuszkowe.
Osobiście wolę już teraz wpaść w szał zakupów niż później, kiedy zrobi się chłodniej, ja będę się turlać, a właściwie nie wiem, bo to co brałam za ból nerki, prawdopodobnie jest bólem nerwu kulszowego, więc nie wiem jak to z nim będzie dalej :angry:
Tygrysica to czekamy na wieści :) My z mężem wybieramy się do szkoły rodzenia od 22.08 :blink:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #170338 przez rojku
No to ja jestem z kolei z tych walniętych i mam już sporo rzeczy :) Ubranka właściwie wszystkie. Łóżeczko z materacem,wanienke, wózek i nosidełko dostaję od siostry. Od niej tez dostałam w spadku parę ubranek, ale sporo też odłożyłam bo ostatnie dziecko urodziło się 4 lata temu a pierwsze 12 lat temu, więc parę 'przedpotopów' odrzuciłam :) Koleżanka, która w tamtym roku w grudniu urodziła dziewczynkę pożyczyła mi sporo rzeczy więc ciuszki załatwione.
W czerwcu ostrożnie w Biedronce kupiłam dwa kocyki. Zaszalałam już w lipcu i zakupiłam przewijak, dwie pościele,, prześcieradełka ochraniacz na łóżeczko i dwa ręczniczki z kapturkiem. Dostałam dwa smoczki i otulaczek dla niemowląt do spania (zamiast rożka).
Dziś z racji wpływu wypłaty na konto zakupiłam trochę pierdół na Allegro, tzn.Spray do noska, Aspirator do noska NOSE FRIDA, podkłady poporodowe,podkłady do szpitala na łóżko, wkładki lakt,Wielorazowy CHŁONNY podkład na łóżeczko MOTHERHOOD, Silikonowe OSŁONKI do karmienia piersią, Pieluszki z tetry, Dozownik do podawania lekarstw Nuby, majtki poporodowe, GAZIKI JAŁOWE ze spirytusem 70%do pępka, flanelki motherghood,Podkładki jednorazowe na toaletę, TOMMEE TIPPE butelka antykolk 260ml.

No to teraz już mnie macie za szaloną :woohoo:

Ale stwierdziłam, że jeszcze parę rzeczy będzie potrzebne i sobie rozkładam te zakupy po troszkę na każdy miesiąc. A jeszcze sporo rzeczy zostalo, a chce byc przygotowana na tip top na miesiac przed terminem, bo wole nie zrzucac takich zakupow na mojego chlopa jakby sie dziecko pospieszylo...

Co do szkoły rodzenia, to nam się zaczyna 30 sierpnia.

Dziewuszki jakbym jakieś w naszej liście nie dopisała to na priva pisac to sie poprawie :)

13 lata 4 miesiąc temu #170422 przez gagusia84
Ja to dostałam pare ciuchów od kuzynki ale takie uniwersalne bo niewiadomo co to czy dziewczynka czy chłopiec. Butelke kupiłam kocyk i waniennke od kuzynki dostałam a reszta potem mam jeszcze czas a jak cos nie zdaze to moj mąz kupi. Ja czasem ogladam ciuchy od dziecka bo lubie patrzec i myslec ze za niedługo bede w to ubierac dziecko. :)

13 lata 4 miesiąc temu #170441 przez lilian355
no własnie a ja mam takie pytanko skoro już jest mowa o ubrankach... w jakim proszku je pierzecie bądź będziecie prać? bo czytałam różne opinie i że najlepiej używać specjalnego proszku dla ubranek niemowlęcych a niektórzy piorą od razu w zwyklym i jest okej a dziecku nic nie dolega, zadnych uczuleń itp...

13 lata 4 miesiąc temu #170470 przez luska
Rojku szalona jestes hehe :lol:
Aleja cie rozumiem bo mnie powstrzymuje terz tylko to , ze ma wszystkiego az nadto takszalałam w poprzedniej ciazy,wanninki swie zmian poscieli 3 2 maty tysiac pierdół ale na szczescie jeszcze kilka nowych rzeczy trzeba kupic wiec dalej bedziemy szalec :laugh:
Tyle , ze nas kaska wstrzymuje bedziemy teras teraz robic i nie wiem ile skasuje wiec kaska lezy w szufladzie i jeje zostanie tyle na dzidzie w tym iesiacu bedzie a jak nie zostanie to niestety dopazdziernika bedzie trzba sie wstrzymac
sorrki za płedy alepisze na hukowej klawiaturze

13 lata 4 miesiąc temu #170476 przez adiafora
Co do prania fajne są orzechy piorące uzywam od lat bo sama jestem alergikiem. Co do zakupów nie mam jeszcze nic , myślę , że za 2 miesiące zacznę się rozglądać. Ale szaleństwa chyba nie będzie bo nie lubię sie zagracać. Więc tylko same podstawowe rzeczy.

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]

13 lata 4 miesiąc temu #170504 przez rojku
Słyszałam, że są fajne, ale nie wszystkim podobno zapach odpowiada ciuchów. Ja kupiłam jakiś dzidziuś prosze. Przynajmniej na początk w nim będę prać. A chwalą też proszek Biały Jeleń i płatki mydlane, że te zdecydowanie ładniej dopierają rzeczy.

13 lata 4 miesiąc temu #170650 przez asia26
Tygrysku zapytaj gina swego czy aby napewno mozna dentosept w ciazy stosowac ja mialam zapalenie dziasel w ciazy i moja kategorycznie zakazala ze wzgledu na zawartosc etanolu czy czego takiego w tym leku :( szalwi tez nie wolno :( ale nie wiem napewno bo ilu lekarzy tyle opini :) a daj zdjecie swoje w dwupaku :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka