BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!

13 lata 4 miesiąc temu #173319 przez nanga1989
Ja mam takie napady czasem z piciem ;/ wczoraj np szykowalismy sie z mezem na grila siedzialam i w ciagu 40 min wypilam 1.5 l butelke wody tak sobie nalewalam nalewalam w pewnym momencie PAtrze... A tu pusta butelka heheh Powiedzcie mi Kochane tez macie taka Manie ze kladziecie sie w wannie w kapieli lub przed TV i patrzycie na swoj brzusio zeby wypatrzec jakis ruch malenstwa? czy sie brzusio rusza? Mi dzis sie zaczyna 20tydzien i jakos tak srednio z tymi ruchami:( moze nie odrozniam i moze wydaje mi sie ze to jelita...Ale jak na 20tydzien to juz powinna mala cos dzialac;/ Jak to u was wyglada w poszczegolnych tyg?Martwie sie ..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #173345 przez tygrysica
nanga: ja tez sie martwiłam w 20 tygodniu. teraz jestem w 21 i z dnia na dzień coraz bardziej nie tylko czuć ale i widac ruchy. Fajne ale też i troszke przerażające- jak Obcy ;D

13 lata 4 miesiąc temu #173357 przez nanga1989
mam nadzieje bo czekam i czekam;-( maz dzis polozyl glowe na moim brzuchu i mowil ze caly czas cos sie przelewa . Moze panikuje ale coz no chyba jak kazda przy6szla matka:p

13 lata 4 miesiąc temu #173387 przez gagusia84
upsar Dobrze ze juz wszystko dobrze. Ja jutro ide na usg na 3:00 i ciekawe czy bede znac płec. Moja córeczka idzie ze mna bo chce dzidziusia zobaczyc. Jutro napisze po usg co i jak.Pa

13 lata 4 miesiąc temu #173541 przez lilian355
A ja dziś miałam fajny sen... :) śniło mi się ze byłam u swojego gina i sie okazało, że będę mieć synka i nawet w tym snie na USG widziałam siusiaczka :D ciekawe czy to sen przepowiadający czy odwrotność do rzeczywistości :) może juz w środę się okaże, a jak nie teraz to pewnie za kolejne 4 tyg. :)

13 lata 4 miesiąc temu #173566 przez upsar
Ja też na USG wzięłam córeczke ale niewiele było widać z powodu małej ilości wód płodowych (22tydzień i miałam AFI 50 - po trzech dniach kroplówek wzrosło do 120).
I na tym drugim USG w szpitalu pani doktor potwierdziła że to chłopak (bo wczesniej było tylko przeczucie) widziała nie tylko sikawke ale i worek mosznowy więc mam nadzieje że pomyłki nie będzie :laugh:
A co do mojego przypadku to nie spodziewałam sie że jest cos nie tak. Poszłam na zaplanowane USG a tu taki ZONK :(
Czasami pobolewał mnie brzuch i twardniał ale jakoś nie wzbudzało to mojego niepokoju tym bardziej że wyniki badań i badania gin. były ok.
Teraz do mnie dochodzi, że w pracy rzeczywiście mało sie nawadniałam, żeby nie biegać co chwilę do WC. Brzuszek malutki na wadze w zasadzie nie przybrałam (dopiero teraz może z kilogram) - i cieszyłam sie że tak to przechodzę - a teraz wiem że sama jestem temu winna.
Najważniejsze że teraz mały ma juz duzo miejsca i może brykać a kopanie czuje bardzo często, więc nie martwcie sie bo maluchy na pewno będą coraz bardziej ruchliwe.
Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki za Wasze USG.

13 lata 4 miesiąc temu #173701 przez luska
Hej
To ja 3mam kciuki za dzisiejsze usg , żebyś się dowiedziała kto w twoim brzuszku siedzi :laugh:
A powie wam , ze ja nawet nie mam kiedy na ten brzuszek spojrzeć , bo tv praktycznie wogole nie oglada .Czytam dużo wiec nie mam kiedy na brzuszek spojrzeć .Bo wiadomo , ze resztę dnia poświęcam Olowi :laugh: Ale mała daje o sobie znac teraz jakos mniej ale wydaje mi sie że to suktek tego , ze jest coraz wieksza i juz nie ma tyle miejsca do fikania([ponoć najwięcej maluszek w brzuchu fika miedzy 17 a 22 tygodniem)Wiec u mnie się zgadza bo się sporo uspokoiła.No i na moje oko się nie zdziwię jak lekarz na następnym badaniu stwierdzi , ze jest już główka w dół takie mam odczucia :)

Ostatnio tez mnie strasznie suszy i najlepiej działa woda gazowan.Uspar koniecznie musisz wiecej pic trudno do wc polatasz ale pic trzeba :) Dziewczyny a wasze starsze dzieciaczki w jakim wieku sa??

13 lata 4 miesiąc temu #173749 przez KasiaT
Upsar - witam w gronie czekających na synka :laugh:

13 lata 4 miesiąc temu #173797 przez gagusia84
luska- moja córka ma 5 lat i trzymaj kciuki o 16 bo w polsce juz bedzie ta godzina jak bede miała usg :). upsar- tak czytam twoje przypadki i troche sie boje bo mnie ostatnio tak troche brzuch bolał i tez duzo nie przytyłam mam nadzieje ze dzis mi powie ze wszystko jest ok.

13 lata 4 miesiąc temu #173879 przez vestusia
Hello :)

Z tym nawadnianiem się to nie ma żartów. Ja mam takie schizy, że nawet w nocy jak łażę sikać, to wracając do łóżka piję kilka łyków wody mineralnej. Jakoś tak mam w głowie, że się martwię, że za dużo razy w nocy się wypróżniam i nery nie będą miały jak pracować i że coś mi się stanie (albo dzidzi). Więc uzupełniam płyny na bieżąco :)

Luska, nie wiedziałam, że dzieci najbardziej aktywne są między 17 a 22 tygodniem. Zresztą mnie się wydaje, że z dnia na dzień jest tych ruchów coraz więcej, albo przynajmniej jeszcze intensywniej je czuję i widzę :) Wczoraj aż Piotrek się zaśmiał, bo oglądaliśmy tv, a jemu przed oczami falował brzuch. Mówi, że to takie dziwne, że taki właśnie Obcy w brzuchu siedzi i sobie tam fika :D

13 lata 4 miesiąc temu #173885 przez nanga1989
Ja to samo co sie w nocy budze to smigam do WC a jak wracam przy lozku mam butelke wody i nadrabiam ;/

vestusia ! to w ktorym tyg jestes ze juz tak Ci brzusio faluje?;-) Ja mam 20 i cisza ;/

13 lata 4 miesiąc temu #173888 przez vestusia
nanga1989, ja jestem z listopadówek, 25 tydzień i 4 dzień (czyli 26 tydzień) :)

13 lata 4 miesiąc temu #173898 przez nanga1989
aaa ;-) bo juz myslalam ze ze mna cos nie tak ;-) Nie moge sie doczekac na tzw. Alienka hehe ogladam czasem filmiki na youtube jak sie brzuszki ruszaja :pp cos niesamowitego:D

13 lata 4 miesiąc temu #173900 przez vestusia
nanga, u każdej z nas na takie ruchy przyjdzie czas. Im dzidzia większa, tym większe efekty specjalne :D Z Tobą jest wszystko ok, nie martw się na zapas. Poza tym każda dzidzia w brzuszku ma swój indywidualny temperament, jedne szaleją więcej, drugie mniej :)

13 lata 4 miesiąc temu #173912 przez nanga1989
Rozumie ...Mam nadzieje ze Ok. A martwie sie teraz bo ona juz mnie w 17 tyg ze tak powiem laskotala. a potem cisza. grrr ...POCZEKAM CIERPLIWIE :D :p

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka