BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 6 miesiąc temu #699149 przez P@ul@
Faktycznie cisza dziś u nas... Co wy takie zajęte? Odpoczywać miałyście :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #699218 przez nuśka09
Dobry wieczór moje drogie :)
ja dziś cały dzień po za domem, u lekarza mi trochę zeszło a raczej w poczekalni. Z małym wszystko ok, waży 0,5 kg :) serducho 140 :)
a ja przez ostatni miesiąc tylko 1,5 kg przytyłam więc nie jest źle.
Jutro o 4 pobudka i wyjazd :) prawie jestem spakowana jeszcze tylko kilka pierdół :)

Odezwę się jak u cioci znajdę chwilę i internet :P

Buzka:)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #699236 przez Moner
Czesc dziewczyny, witam po dlugiej przerwie nie mialam czasu za bardzo odpisywac, w dodatku tutaj upal jak cholera wiec i chodze nieprzytomna

Groszek co do mojej tescıowej nıe jest zle, nıe czepıa sıe i nie jest natretna, zreszta jest juz troche schorowana ostatnio lekarz kazal lezec miesiac jedynie do toalety moze chodzic bo ma zaawansowana osteoporoze ja mieszkam pietro wyzej wiec pomagam jej troche.

Jutro siostra do mnie przyjezdza na wakacje, ciesze sie bo juz prawie pol roku jej nie widzialam.

A ja coraz ciezsza, ale przytylam do 25 tyg 5 kg wiec to nie duzo chyba, ale juz czuc, zadyszke mam po wejsciu na 3 pietro,

dzis bylam na kontroli synek 735g wszystko ok lekarz chcial nam pokazac znowu jego twarz na 3d ale nakryl twarz nogami hehe wygimnastykowany,

Jesli chodzi o wyprawke wszystko mam oprocz materaca do lozeczka turystycznego i wozka ale wozek chce kupic tesciowa jak sie jej poprawi.we wtorek ıdzıemy zamawıac mebelki

Glukoza mı wyszla ok powiem wam ze sie balam to pic ale bylo pyszne, smakowalo jak lemoniada chyba dali mi jakas mieszanke z kwaskiem

Lekarz przepisalmi tabletki gynoferon, co jest w polsce odpowiednikiem tardyferon-fol chociaz nie badali mi w ogole zelaza ale profilaktycznie mam brac

Paula sliczne rzeczy!

Nuśka09 "Groszkuja stwierdziłam że teraz jest jedyna szansa żeby wpierdzielać to na co mamy ochotę po porodzie już nie będzie tak kolorowo trzeba będzie się ładnie prezentować i zrobić na sexy mamusie"---- ja jestem odmiennego zdania ;) jem glownie to co wartosciowe dla dziecka tzn warzywa mieso jogurty, plus male przyjemnosci od czasu do czasu i nie za duzo dla mnie bo po co mam tyc bez sensu i napychac syna zbednymi bezwartosciowymi kaloriami :)

Groszek, tez podczas karmienia zamierzam jesc jak zwykle "ostro" bo lubie

Karo oj trzymaj sie kochana i sie nie przemeczaj zbyt mam nadzieje ze bedzie lepiej, trzymam kciuki!

11 lata 6 miesiąc temu #699394 przez Groszek
Witajcie :)
Jak to mawiają mądrzy ludzie "jak nie urok to sraczka" Michaś jak wiecie ma odparzony tyłek, ale powoli już skóra się łuszczy i jest w miarę blady... to przypałętało się zapalenie pęcherza :( Spał z nami i o 23:30 zlał się po same uszy, oczywiście awantura bo nie chciał zdjąć mokrych spodni od piżamki, ale jakoś się udało i spał z gołym tyłkiem. Teraz jeszcze chrapie, a mnie tak kręgosłup napiernicza że nie dam rady z wyra się stoczyć :( DObrze że stary w robocie to mam święty spokój i nikt mi nie będzie gadał że pół dnia w łóżku siedzę :P Pogoda za oknem barowa, więc nici z wycieczki choć i tak daleko byśmy nie zajechali - no chyba że z pampersem, a te pożegnaliśmy rok temu więc raczej odpada :)
Miłego dnia Wam życzymy K&M&Z ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 6 miesiąc temu #699668 przez Groszek
Moner przeczytaj uważnie co napisałaś odnośnie jedzenia ;) jedno z drugim się wyklucza :P

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 6 miesiąc temu #699689 przez Elusia
Hej dziewuszki:) ale cisza na forum. Ja dziś cały dzień poza domem a jak wróciłam to obiadek i ciasto piekłam z wiśniami- pyyycha :laugh: no i zrobilam sobie sjestę chyba z 3-godzinną :P powiem wam, że znowu hormony buzują i jestem ostatnio wściekła jak osa, no i wróciło uczucie ciągłej senności, mam nadzieję że wszystko to przejściowe ;)
Nuśka fajnie, że wszystko ok z maluszkiem i że odpoczniesz u cioci:)
Moner dobrze, że wszystko w porządku z maluszkiem i że już niewiele rzeczy pozostało wam do wyprawki:) właśnie , my dostaniemy wanienkę jeszcze się okazało :P więc został tylko przewijak :laugh:
Groszek biedny ten twój Michaś :( oby jak najszybciej wszystko się zagoiło i zapalenie pęcherza przeszło.
Buźki :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #699722 przez Moner
Groszek nie rozumiem cozczym sie wyklucza...moze nie jasno napisalam. Chodzilo mi o to ze pilnuje co jem na codzien a czasami czyli raz na tydzien /raz na 2 tygodnie pozwalam sobie na cos mniej zdrowego np kawalek ciasta czy cos slodkiego, a nie mowie sobie ze ojjj tam jestem w ciazy to jem co chce potem zrzuce bo zrzucic jest trudniej niz poprostu powstrzymac sie od opychania :)
Zreszta jakas dziwna moze jestem ale nie mam zadnych zachcianek ciazowych jem to co zawsze tylko troche czesciej

11 lata 6 miesiąc temu #699725 przez Agusiak
Dobry wieczór

Przepraszam że nie odsniosę się do Waszych postów ale ledwo żyję.
Najpierw sprzątanie w mieszkaniu dziadków, a wczoraj i dzisiaj cały dzień u nas :(
Padam. Umyłam całe meble od góry do dołu, drzwi i framugi, odkurzyłam dywany, zmyłam podłogi no i przy okazji zrobiłam jeszcze porządki w rzecach, czyli większość wywaliłam.
Na koniec pożarłam się z T i mam dziś same mordercze myśli więc chyba pójdę spać.

Rodzice na szczęście wzięli Paulinkę na cały dzień na działkę, bo zawozili akurat tam moją siostrę na urlop, to mogłam spokojnie posrzątać.

Powoli zaczynamy wracać do normalności.

Dobranoc, jutro chyba z łóżka nie wstanę,

11 lata 6 miesiąc temu #699727 przez Moner
Agusiak ojj jakie porzadki :) tez sie musze ziac do roboty

11 lata 6 miesiąc temu #699818 przez Agusiak
dzień dobry

Moner, a no porządki jak to po remoncie :S Masakryczne :huh:
Następnym razem sprzątam dopiero na narodziny małej :S

Jeszcze w nocy obudził mnie skurcz w łydce a jak chciałam zmienić pozycję nogi to złapał mnie jeszcze skurcz w udzie, aż się popłakałam.

No nic lecę wypoczywać i życzę Wam miłej Niedzieli :)

11 lata 6 miesiąc temu #699922 przez Elusia
Hej:) u nas dziś mega leniwa niedziela:) już dawno takiej nie pamiętam, żeby cały dzień się obijać ;) trzeba wykorzystać jeszcze takie momenty dopóki mały się nie urodzi :P robię spagetti, potem lody i pogaduchy ze znajomymi na ławeczce :)
Agusiak to mega wysprzątałaś mieszkanko!:) ale wy dziewczyny widzę wszystkie tak pięknie sprzątacie, ja wychodzę tu na leniucha :P nie przemęczam się:P staram się rozkładać teraz duże porządki na 2- 3 dni żeby mi było lżej :)
Miłej niedzieli

11 lata 6 miesiąc temu #699988 przez P@ul@
Witam!

My weekend po za domem, dopiero co zjechaliśmy do siebie. Zaraz jakaś kolacja może fil i do łóżka. Na jutro zaplanowałam sobie mały wypad w plener porobić jakieś zdjęcia. Zobaczymy co z tego wyjdzie :)Pomysły są, ciekawe jak będzie z wykonaniem.

11 lata 6 miesiąc temu #700019 przez Agusiak
hej wpadłam tylko powiedzieć dobranoc i lecę leniuchować a potem spać :)
Do jutra :)

11 lata 6 miesiąc temu #700214 przez Agusiak
bry dzień :)

u nas od rana cieplutko i zapowiada się ładny dzionek :)
Oj jak dobrze pisać już od siebie i co najważniejsze z mojego dużego lapka :lol:

Mam nadzieję, że wraz z nowym tygodniem rozkręci się na forum.

Miłego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #700270 przez Edzia04
Hej dziewczynki,
Agusia ciesze się, że już jestes w domu. U siebie to u siebie - najlepiej. :)

Ja siedze u mamy i wypoczywam, ale niestety od kilku dni mam bardzo opuchniete stopy:( nie wiem sama co z nimi robic, trzymam w górze, mocze w zimniej wodzie i tak nic nie pomaga :(
Czy wy tez macie problem z opuchlizną??

Miłego dzionka życzę. papa

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka