BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 5 miesiąc temu #709405 przez Anecia225
Groszku a to dobrze pocieszylas MNIE tez tak staram sie sobie mowic :)
A co do ludzi nadal sie ucze by nie brac ich gadania do siebie tylko ze ja zaraz sie martwie inna przejzie pojdzie i ma w tylku a ja zaraz rozmyslam i zaraz siade i placze.
co porabiacie u nas wieje okropnie i troche zimno zero sloneczka .
Groszku to masz jak JA narobie sie zadowolona a pozniej smutna bo sie martwie czy wszystk oo k na co ja naraz tyle robie hihi :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #709406 przez oleczka86
Groszek kochana przykro mi bo wiem jak to jest ciężko ja ma troche podobnie a w dodatku całkiem sama bo swojej rodziny nie mam a rodzina męża to wiecie też dużo by mówić...ale my kobietki jesteśmy dzielne nie damy się :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #709492 przez Groszek
Olewam starego i rośnie mur między nami który z każdą kłótnią jest coraz grubszy i mniej mnie to boli :lol:

I muszę się pochwalić bo nie wytrzymam. Michaś do tej pory nie miał żadnej "dziewczyny" (chodzi o forumowe miłości z zapytajpolozna.pl :P ), ale jak poznał to konkretną sztukę Dziewczynka 0,5roku starsza, mówi biegle w 2 językach, mieszka w Londynie Dziś nawet się całowali - z jej mamą niemało zdechłyśmy ze śmiechu. Razem wracali do domu (bez ryku, fochów i histerii) a na koniec Amelka powiedziała do mamy "mummy i love Michaś" - padłam

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 5 miesiąc temu #709566 przez Elusia
Cześć dziewuszki:) ale tu naskrobane duużo:) forum się rozkręca- fajnie:) Ja dziś kupiłam parę rzeczy dla mnie do szpitala i widziałam odciągacze i laktatory. Tak zastanawiam czy mi będzie potrzebny jak zamierzać karmić wyłącznie piersią?a jak tak to czy wystarczy zwykły odciągacz czy lepiej laktator? bo ja zielona w tym temacie...
Karodobrze, że się kochana wygadałaś:* masakra z tym wszystkim u was... jak nie urok to sraczka, że tak brzydko powiem:/ miejmy nadzieję, że jak najszybciej się u was ustabilizuje.
Groszek to mieliście zabawę z Michasiem na placu :D a ta pierwsza miłość, no rewelacja :lol:
Anecia ja zazwyczaj mam w dupie wszystkie gadania ludzi i się nie przejmuję, ale jeśli chodzi o wagę, jedzenie a szczególnie maluszka to normalnie szlak mnie trafia, no nie potrafię się nie przejmować- wkurzający ludzie, powyklinaj to pomoże:) ale myśl swoje- może wyślij nam swoje zdjęcie brzuszka- a nóż widelec okaże się, że któraś z nas ma podobnie i wszystko jest ok:)
Oleczka właśnie rodzinka zamiast wspierać to jakieś głupie teksty... współczuję, ale też podziwiam za tą siłę, którą masz w sobie:)
Idę odpoczywać, bo ciężki dzień za mną:*

11 lata 5 miesiąc temu #709577 przez Anecia225
elusia jutro wam pokaze zrobie zdjecie i przesle :) pozdrawiam

11 lata 5 miesiąc temu #709581 przez nuśka09
Dobry wieczór ;)
oleczkachodzi mi o podusie i kołderkę ;)
anecianie przejmuj się gadaniem ludzi :) ja też mam nisko brzuch :) taka natura ;)
ludzie zawsze będą się czepiać. ja z miesiąc temu dostałam "komplement" od jakieś życzliwej staruszki:) bo "małolaty" z brzuchami chodzą a potem tragedie są, odpowiedziałam jej że mam nadzieję że do tragedii nie dojdzie i że dziękuję za komplement ale myślę że mając 22
lata to już chyba taka małolata nie jestem :) zlać ich trzeba ale wiem czasem cię szlag trafia- zależy od humoru :P
Groszek ach te pierwsze miłości...słodkie takie :cheer: :cheer:
ja dziś od rana nerwy miałam na mojego D. po tym jak zobaczyłam co stało się z moją ulubioną deską do krojenia :angry: bo mu się nią zachciało patelnie przykrywać i pół jest zfajczone! :angry: żeby poprawić sobie humor zadzwoniłam po mamę i pojechałyśmy szukać komody na ubranka dla Maksia. :) i upolowałam na przecenie za 60zł :) trzy szuflady ma i w sam raz na takie maleństwa jest ;) od razu kupiłam proszek i jutro wielkie pranie ;) poukładam już sobie ładnie a pod koniec sierpnia poprasuje to żeby odświeżyć ;) jeszcze udało mi się szczoteczkę do włosów z naturalnego włosia dostać :)
D. za to musiał składać komodę jak wróciłam :) i tak nadal mnie wkurza, taki mam dzień. :blink:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #709594 przez nuśka09
Elusiaa czym się różni laktator od odciągacza? mi się wydaje że to to samo :P
a przydatny jest bo czasem jak dzidzia nie będzie akurat chciała jeść a ty będziesz miała nabrzmiałe od pokarmu piersi to będziesz sobie ręcznie odciągać? :P ja mam ręczny avent, wcześniej przyjaciółka używała i była bardzo zadowolona z niego ;)

11 lata 5 miesiąc temu #709731 przez Agusiak
nusia super, że zakupy udane :) Koniecznie pochwal się komodą jak już sobie w niej poukładasz :)

Elusia ja polecam laktator ręczny z Avent bo taki miałam i mam ale podobno bardzo dobry jest też z lovi :) Jest bardzo przydatny po tak jak pisze nusia czasem po prostu Tobie może przynieść ulgę, a także gdy piersi są mocno nabite to dziecku trudno chwycić sutek i wówczas trzeba nieco odciągnąć, a czasem może się zdarzyć że będziesz chciała lub musiała gdzieś wyjść to przyda się odciągnięte mleczko żeby ktoś inny mógł dzidzie nakarmić.

Odciągacze masz na myśli takie jakby z pompką, coś jak taka gruszka? Są beznadziejne, szwagiera dała mi w spadku bo nie użyła ani razu to może jedna kropelka mi przy tego czegoś pomocy poleciała.

A ja mam nadzieję, że nie dopada mnie jakaś bezsenność jak w pierwszej ciąży ok 3 trymestru :(
Jest już po 2 a ja nie mogę w ogóle zasnąć :(

11 lata 5 miesiąc temu #709737 przez oleczka86
Cześć Mamuśki:)

My z córą już nie śpimy, mały za to chrapie jeszcze w pokoju :) Męża jeszcze nie ma ciekawe kiedy przyjedzie...troszkę trzeba by było trochę posprzątać ale taki mi sie nie chce z odkurzaczem biegać :( ach dziewczyny czasem to mam tak wszystkiego dość że nie macie pojęia, siąde sobie i tak myśle po co mi było to wszystko nie wiem jak ja ogarnę to wszystko jak dzidzia się urodzi wszystko mnie martwi i przeraża. Jak ja zakupy będę robić? Normalnie jakaś masakra.

Elusia laktator i odciągacz to chyba to samo, ja w pierwszych dwóch ciążach miałam później zaczęłam wszystko sprzedawać bo nie planowałam więcej dzieci. Zdążyłam go sprzedać i parę ciuszków a później okazało sie że znowu w ciąży jestem. Trochę żałuję że go nie mam ale zobaczymy czy będzie potrzebny na szczęście jest to towar dostępny więc nie będzie z tym problemu. W zasadzie dużo go nie używałam bo ja miałam problem z karmieniem miałam baaardzo mało pokarmu w efekcie czego szybko go traciłam. Ale jak piersi są na początku obolałe sutki popękane to wtedy jest przydatny :) A z karmieniem to właśnie tak jest kobiety które mają pokarmu dużo nie chcą karmić a te które chcą to mają problemy :( mam nadzieję że przy tym dziecku nie będę mieć problemu ale czuję że będzie bo będę sama do wszystkiego i mój organizm może tego nie wytrzymać a przy karmieniu trzeba regularnie jeść odpoczywać dużo pić itp.

Groszku ten Twój Michaś ładny agent :) Mój Łukaszek też wybiera starsze od siebie i np. ostatnio w piaskownicy zapoznał dziewczynke i mówi do niej "jakie masz ładne włosy" i też od tego sie zaczęło :)

Nuśka super zakupy :) ja też bym musiałą sie w końcu zabrać za tą wyprawkę. Lipiec sie kończy a ja nawet nie wiem co mam a co muszę kupić. Wszystkie rzeczy są w piwnicy torby strasznie ciężkie więc nawet nie zabieram sie za to. Ale troche ubranek będę musiała dokupić, trochę pieluch tetrowych bo te co mam to już są takie wiecie zużyte :P no i wiadomo kosmetyki coś do szpitala eh może we wrześniu sie zabiore za to :)

11 lata 5 miesiąc temu #709754 przez nuśka09
Dzień dobry ;)
Agusiakjak sobie dziś poukładam to cyknę fotkę i się pochwalę ;)

Co do wyprawki to w szoku jestem bo już bardzo mało zostało:) rzeczy do szpitala dla mnie, pieluchy tetrowe, kosmetyki, pampersy,chusteczki, baldachim, ochraniacz i prześcieradełko i jeszcze podgrzewacz ;) do końca sierpnia mam zamiar już zakończyć zakupy i zająć się sobą i przygotowaniem do porodu ;) ale to wszystko dzięki przyjaciołom i mojej rodzince bo masę rzeczy dostałam tak to bym pewnie była w
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
w tej chwili :P

Kochane a jak tam brzuszki? może coś byśmy się pochwaliły maluchami?:)

11 lata 5 miesiąc temu #709774 przez Elusia
Dzień dobry:) pies wybiegany, to wcinam śniadanko:)ogarnę mieszkanie, pozałatwiam pierdoły i mogę wziąć się za malowanie tygryska w pokoju Ignasia:D narzeczony się znowu wpakował, że w sobotę do pracy:/ normalnie masakra! cały tydzień go nie ma, przyjeżdża na weekend to jeszcze do pracy no i masę roboty ma w garażu- i tak już od ponad miesiąca... zaczyna mnie to irytować :dry: Dzięki za opinie w sprawie laktatora- kupię w takim razie napewno:)
Agusiak tak chodziło mi o ten odciągacz z pompką- jak dobrze, że was zapytałam bo bym bezużyteczne badziewie kupiła ;) trzymam kciuki, że nieprzespana nocka to chwilowe i że nie będzie cię dręczyła bezsenność.
Nuśka sprawdzę ten avent skoro i ty i Agusiak polecacie:) ja zamierzam też już wyprawkę skończyć w tym miesiącu, zobaczymy czy się uda:) ale raczej tak bo się okazało, że najważniejsze rzeczy czyli wanienkę i przewijak chyba od znajomych dostaniemy :lol: mamy takiego farta, że się super cieszę:)
Oleczka no z trójką maluszków to już ciężko... ale dasz radę!:* myśl pozytywnie, mam nadzieję, że rodzinka trochę się ogarnie i ci w miarę pomoże, chociaż na początku.
Fajny pomysł z pochwaleniem się brzuszkami- jak zrobię dziś zdjęcie to wrzucę:)

11 lata 5 miesiąc temu #709791 przez Elusia
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie tym razem odnośnie termometru do mierzenia temperatury ciała. Bo wiem że są w smoczku, przykładane do czoła, te do ucha i elektroniczne pod pachę. I teraz tak... o ile do smoczka i paseczków na czoło nie jestem przekonana tak mam problem z tym czy do ucha czy ten pod pachę... bo młody ma do ucha i bardzo szybko mierzy temperaturę ale NIGDY jeszcze nie podał prawidlowej temperatury- jakbym nie wkładała zawsze mocno zaniża temp. za to ja mam zwykły pod pachę elkt. mierzy szybciej niż rtęciowy ale i tak o wiele za długo jak dla maluszka... Co byście poleciły?może macie już jakiś sprawdzony??
Będę wdzięczna za opinie:* uciekam na "miasto"

11 lata 5 miesiąc temu #709928 przez P@ul@
Witam :)

Wczoraj wieczorem wróciłam do domu, ale byłam padnięta i szybko spać, nawet paczki nie otworzyłam, a to dziwne bo myślałam, że nie będę mogła z ciekawości wytrzymać, ale zmęczenie wzięło górę. Dziś ;) rozpakowałam paczkę i się przeraziłam, że nie będę miała gdzie tego pochować. Rzeczy typu podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne i inne dla mnie po porodzie zajmują dużo miejsca, a nie chciałam wyjmować z opakowania, bo po co ma się to kurzyć. W końcu jakoś to ogarnęłam, ale musiałam trochę przepakować komodę malucha. Koszyki na komodzie mam już pełne, komoda prawie też. Teraz wziąć się za pranie, ale to chyba w sierpniu.
Jestem taka zadowolona, że tak mało zostało (łóżeczko, materac, przewijak, kołderka) to tyle dla dziecka. Chcę kupić materiał, najlepiej beżowy w białe grochy i mama uszyje mi poszewkę na kołderkę i będę miała wtedy wszystko. Zostaną jeszcze rzeczy dla mnie, koszule nocne, szlafrok, laczki i klapki pod prysznic no i jakaś torba żeby się zapakować.

A co do termometru to właśnie nie kupiłam jeszcze i też nie wiem jaki kupić. Niektóre są strasznie drogie, pewnie dobre, ale wiadomo, że tyle wydatków, że wydać 70 zł na termometr sporo nadszarpnie kieszeń.

Laktator dostałam, ale nawet go jeszcze nie złożyłam, więc nie wiem jak to będzie działało...

Brzuszkiem się pochwalę jak tylko K. będzie mógł przynieść aparat bo ma w pracy teraz plener rzeźbiarski i tam robi nim zdjęcia. Jak będzie miała ten aparat to pstryknę też fotkę ostatnich zakupów. Ale tak ogólnie bo sporo tego żeby wszystko pstryknąć.

Najbardziej się cieszę, że mam już kosmetyki dla malucha, pampersy i pieluszki tetrowe (białe i kolorowe). Kupiłam też gaziki do pępuszka, ale nie takie nasączone spirytusem, bo mówią, że lepiej kupić spirytus osobno, bo czasami lepiej używać patyczków kosmetycznych, żeby lepiej obmyć, to jeszcze ten spirytus muszę kupić.

Jak zwykle się rozpisałam. Położę się trochę to pewnie około 17 do teściów pojedziemy odebrać moje sówki, to trochę teraz poleniuchuje. K. śpi, bo o 5.00 był w lesie z moim tatą drzewo robić na zimę a po powrocie musiał zaraz do pracy,więc odpoczywa, a ja się walnę koło niego, a co :P

11 lata 5 miesiąc temu #709939 przez Anecia225
jadzis kochane chyba zdjecia nie wstawie musze je zrobic aa dzis bylam w miescie czapunie kupilam Skarbowi :) zawsze cos musze mu kupic... :) i obiad szybko szybko i ogoraski dzis robilam korniszony mniam :) wiec czasu brak

11 lata 5 miesiąc temu #709959 przez P@ul@
dziewczyny znalazłam idealny materiał na pościel jakiego szukałam :) myślałam jednak że wyjdzie to taniej niż kupno pościeli, a tu wcale nie koniecznie. No tylko, że jakiej pościeli jak ja bym chciała nigdzie nie ma :(

A to są te materiały
allegro.pl/bawelna-100-biale-kropki-9mm-...-1m-i3389909427.html

allegro.pl/bawelna-100-kropeczki-2mm-zie...tlo-i3393293787.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka