BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 5 miesiąc temu #710248 przez Groszek
Paula też tak miałam z Michasiem, że to pierwsze dziecko i chciałam wszystko mieć tak jak ja chcę. Ale oczywiście nieeee bo teściowa się
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
. Staremu coś dziś odwaliło i się nie odzywa, jakim to
trzeba być to głowa mała. Wczoraj źle się czuła, było mi słabo, a jak wstawałam z pozycji siedzącej to myślałam że czaszkę mi rozsadzi, taki ból nie do opisania... Posprzątąłam w mieszkaniu i poprosiłam go żeby poodkurzał to mi z tekstem wyjechał "chyba żeś się z
na łby pozamieniała" i dziś jest kurnik. Ale niestety nie dam rady
jak osioł

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #710258 przez Karo290392
anecia
dziekuje za komplement :) miło tak z rana :)
Teraz to szczeze mowiac mam wrazenie ze z dnia na dzien rosnie a szczegolnie w nocy to widze jak sie ulozyc nie moge :D

alutka
o jak miło kolejny brzusio zobaczyc :) Piękności :D teraz zachwycamy sie brzuchami a za jakis czas maluszkami:)

groszek
no to mnie zatkało... współczuje takich nerwów kochana :( Ty to biedna sie nameczysz...

11 lata 5 miesiąc temu #710281 przez Groszek
A teraz kochany tatuś zabrał syna na rower... skwar nieziemski, ale tatuś po 2 tygodniach się zebrał i postanowił zorganizować dziecku czas :angry:

11 lata 5 miesiąc temu #710332 przez Anecia225
Alutka Slodki brzuszek i MNie pocieszylyscie Kochane widze ze wlasnie nie mam brzucha wlk. jak to zyczliwe Kobiety mowia swinie jednym slowem aby mi dokuczyc i bylo mi przykro.Dobrze wygladam to ich boli ja dzis znowu siedze w kuchni Fasolke robilam buraczki zieleninke podziabalam do zamrazarki uwielbiam jak zielono w zupie i wszedzie Niunia Moja wybiera ale jakos je :D :D pozniej wiecej naskrobie

11 lata 5 miesiąc temu #710421 przez P@ul@
Kochane przespałam dziś prawie cały dzień, a i tak śpiąca jestem, masakra jakaś. Jutro zabieramy z K. mojego brata i jego siostrę z bratem i jedziemy nad jeziorko. Najpierw w planach rowerek wodny a później się trochę pomoczymy. Mój brat ma 9 lat, więc chce mu frajdę zrobić z tym rowerkiem. Zabieramy ze sobą aparat, więc na pewno jakieś fotki z brzuszkiem będą to wtedy się pochwalę :)Wiem, że obiecywałam, że wstawię zdjęcia dalszej części mojej wyprawki, ale K. pojechał z moim tatą po siano do konika naszego i zabrał ze sobą aparat bo w samochodzie został.

Wczoraj byliśmy na działce i się tak objadłam naszymi brzoskwiniami, mmmm pycha. Nie ma porównania z tymi ze sklepu.

Brzuszki macie piękne :) Ja już nie mogę doczekać się kiedy będziemy wrzucać zdjęcia przygotowanych pokoików czy kącików naszych maluszków,a później nasze skarby :)

Nie mogę się doczekać, kiedy nasza dzidzia będzie z nami, jednak wolałabym żeby siedziałam w brzuszku do terminu :) Oczywiście mam też obawy, czy sobie poradzę... a najbardziej denerwuje się, że moja "kochana" mamunia będzie wtykać nos w nie swoje sprawy. A najgorsze jest to, że już się zaczyna. Najpierw z pościelą, bo ja chciałam takie gruby, cieplutki kocyk, przynajmniej na początek, zwłaszcza, że jak się pali w piecu to u nas jest ciepło, ale nie, pościel musi być, bo jak to inaczej... żeby chociaż złotówkę dołożyła, ale nie. Dalej się przyczepiła co będę miała do wózka... kurde kocyk i już, to nie XIX wiek, żeby dziecko w wózku w jakiś becikach i falbanach jeździło...zwariować można z tą babą.

Za to jak ja mówię,że musimy jeszcze przewijak kupić, to ona po co taki coś, mamy taka deskę którą ona używała, to jest proste i można na tym prasować (a mamy w domu osobne pomieszczenie do prasowania). Mówię, jej po co mam na tym prasować, to ona do mnie "a co będziesz z każdym kaftanikiem latała...) Przecież jak to praniu wszystko wyprasuje i ułożę w szufladach, to po cholerę mam jeszcze raz przed samym ubraniem lecieć prasować.
Jak sobie pomyśle, że już teraz nic jej nie pasuje to aż się boję co będzie jak urodzę :(

Oddała bym wszystko chociażby na kawalerkę, byleby z nią się nie męczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #710436 przez Elusia
Nusia, ja też mam ciśnienie na narzeczonego :dry: miałam fajną podręczną torbę, którą przywiózł mi z pracy (ogólnie mamy dużo podróżnych) ale ta najlepsza bo lekka, poręczna i chciałam ją zabrać do szpitala.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
niby głupia torba ale się wkułam, że lekką ręką oddał i nie stanął po mojej stronie :angry:
Groszku z tym Twoim to w ogóle masakra...eh...
Alutka i Karo prześliczne brzusie!:)
Anecia pewnie, że z twoim brzuszkiem wszystko ok!:)
To ja też się pochwalę jak dziś wyglądam:)

11 lata 5 miesiąc temu #710437 przez Elusia
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #710443 przez P@ul@
Elusia sliczy brzusio, ale faktycznie malutki :) A to mi gadają, że prawie brzucha nie mam :P

11 lata 5 miesiąc temu #710466 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Alutka cudny brzuś, Karo już chwaliłam ale jeszcze raz napiszę że piękny :)

Elusia brzuszek masz rewelacyjny i wcale nie za mały, jesteś po prostu szczupła osobą więc jaki masz mieć brzuszek. Jest zgrabniutki i na prawdę nic tylko się cieszyć :)

Groszku kurcze ale Ci mąż powiedział :angry: aż się przysłowiowy "nóż w kieszeni otwiera" :angry:

Anecia u nas też dziś prace przetworowe :blink:
Mężuś z Pauliśką kisili ogóry :) Potem zrobiliśmy sobie duszonki bo przyjechali dziadkowie, ogólnie pogoda była piękna i cały dzień na dworku a młoda popluskała się w basenie :)

Paula współczuję przejść z mamą ale nie bój się ustawić ją do pionu. Ja po porodzie od razu dałam do zrozumienia że wszystko robię po swojemu i lepiej nie działać mi na nerwy :P Oczywiście jakieś tam rady zawsze będą bo tego nie da się uniknąć ale przynajmniej nikt mi niczego nie narzuca :)

Ja poprosiłam dziś męża żeby mi kupił na targu jakąś taką byle jaką, tanią tunikę do chodzenia po domu bo pojechał po ogórki, no i mi kupił ale taką super, że szkoda mi jej po domu i zostawiam ją na "wyjścia" ;)
Tata dał mi teraz swoje stare koszule flanelowe to będę mieć na podwórko, bo wszystko inne już zbyt krótkie i obcisłe :dry: Załamać się można tym jak ja teraz wyglądam :(
Ech ale po porodzie biorę się ostro za siebie i nie ma że boli :silly:

Miłego wieczorku :)

11 lata 5 miesiąc temu #710467 przez Anecia225
Elusia Fajnu skromniutki twoj brzuszek :D slodki :D mhmh
Paula wspolczucia ja poszlam z domu na momencie na jeden pokoj z kuchnia razem wjednym pookoju lazienka bez cieplej wody bez ogrzewania ale poszlam podziekowalam ja za gadanie i wychowywanie mi dziecka sami wychowalismy i jak do tej pory nie musze sie wstydzic odpukac slysze tylko same dobre rzeczy dumna jestem grzeczna madra ulozona dziewczynka :D pozdrawiam

11 lata 5 miesiąc temu #710510 przez Karo290392
elusia
no nie fajna sytuacja ci sie przydarzyła ;/
Ale brzusio fajniutki taki zgrabniutki :)

Tez sie nie moge doczekac Az niedlugo bedziemy pokoiki pokazywac( w naszym wypadku na poczatek zdecydowalismy sie na kacik dla malej u nas w sypialni) a pozniej bedziemy przygootowywac sie do porodu i maluszki beda oblegac nasze forum a pozniej pytania i rozmyslania .ajjj juz sie doczekac nie moge :)
Tak jak patrze na inne fora czasami i jak dziewczyny sie przed terminem rozpakowywuja to ciekawa jestem ile z nas we wrzesniu juz zacznie :D

11 lata 5 miesiąc temu #710526 przez Agusiak
dziewczynki macie świeżutkie, z ostatniej chwili ale WYBACZCIE to brudne lustro, miałam dziś umyć łazienkę ale nie było weny :P

11 lata 5 miesiąc temu #710591 przez Groszek
Właśnie tych porad się obawiam :angry: bo jak wrócę do rodziców to będzie gadania więcej niż to warte :unsure: ale z tym pajacem nie da się żyć. Wczoraj kolejna awantura, a dziś zostawił nas bez chleba. Zaraz dzwonię do teściowej i powiem co jej synuś odpierdala

11 lata 5 miesiąc temu #710656 przez Agusiak
dobry :)

u nas od rana słoneczko i zapowiada się kolejny piękny i upalny dzień :)

My już po śniadanku a teraz może kawka? ;)

Miłego dnia :)

11 lata 5 miesiąc temu #710665 przez alutka1011
Dziękuje :kiss:
Agusiak ja się pisze na kawkę
Muszę ciuchy przebrać bo wczoraj dostałam od znajomych pudło 0-5 msc :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka